Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))

Recommended Posts

1 hour ago, vamp111 said:

идва 

https://blog.bitfinex.com/announcements/scheduled-platform-downtime-june-10th/

The upgrade is set to commence at 8:00AM UTC and services will be offline from one to three hours

Ти какво предполагаш?

Аз мисля, че ще ликвидират дългите. След това скок над 10к. Това е мръсна игра.

Но те пък ги позатвориха леко. Дали няма да ударим 8к. Може да го правят за играчите без стопове.

Ако минем нон-ивент ще съм изненадан. Много неща могат да се случат до 3-тия час.

Засега предпоставките са твърдо за 9к и надолу, но така и не се случва. Може пак да ни изненадат.

п.с. Общо взето съм тотално объркан от пазара след халвинга. И нищо не се случва да покаже какво ще стане, има само напрежение и каквото и да стане ще е без логика или предупреждение. Вероятно ще е действие на кит или дори нещо по-голямо.

Преди 2 часа, Shmitkata написа:

някой иска да е таква цената и да не мърда... докато си свърши неговата работа :)

Трябва да се извъртят otc сделки... Най късно понеделник според мен ще тръгне.... Нагоре 

2 hours ago, vamp111 said:

някой с левъридж жив останал има ли? 

oR0yvgP0.png

Има. На късо с добавки. На 6800 намалих на 6900+ пак увеличих позицията.

Много бой изядох през кризата. Мислех си, че ще съм най-хитрият. Е не съм.

Ако има още един удар по 9500-9600 рейнджа, ще приключи с пробив поне до 9100. Но това би означавало и начало на корекция след възхода от март до сега.

Който няма топки да шорти срещу биткоин, да не го прави!

8 hours ago, hpz said:

Ако има още един удар по 9500-9600 рейнджа, ще приключи с пробив поне до 9100. Но това би означавало и начало на корекция след възхода от март до сега.

Пак казвам, риск печели! Мейнсрийма си е загуба на пари. Сега вече презаредих батериите с нови къси.

On 6/11/2020 at 1:04 PM, hpz said:

On 6/11/2020 at 10:02 PM, hpz said:

Пак казвам, риск печели! Мейнсрийма си е загуба на пари. Сега вече презаредих батериите с нови къси.

Вече правим и пробива по-надолу. Този път към 8.3-8.4, ако нещо не стане.

On 6/11/2020 at 12:57 PM, hpz said:

Има. На късо с добавки. На 6800 намалих на 6900+ пак увеличих позицията.

Много бой изядох през кризата. Мислех си, че ще съм най-хитрият. Е не съм.

Някой чете ли изобщо какво пиша... Сега видях какви съм ги писал! 9800 и 9900+ :D

3 hours ago, vamp111 said:

аз мислех че си къс от 6.8 щях да ти кажа, че имаш топки (или пари) 

Трябва да са като дини. 6.8 до 10к, това би означавало "без спирачки". Аз че от там съм къс, вярно е, но просто освободих малък процент във фиат - за всеки случай! И мен кризата ме уплаши. Но нищо общо с късите виртуани позиции с левъридж над 1.

Вамп, погледни го така: Малко успяха да хванат движението надолу, дори да повярват че се случва. След това мнозинството се страхуваха от тази катастрофа и цената се вдигна. Сега вече са уверени в посоката към 100к, би следвало да видим нива дори под предишните.

Миньорите с по-ефективни копачки сега ще притиснат другите за да ги изхвърлят от пазара. Това ще стане с по-ниска цена. А "сивият" фонд не е нищо по-различно от CME през 2017. Тясно свързан с Coinbase. Не очаквам нищо добро.

Обаче има леко колебание май, гледам баланса на къси дълги стабилно вървят към изравняване. Ако съм прав в теорията си, леко ще изчакат на това ниво да се насъберат бикове за клане. Или ще ударят с голям червен меч всичко живо.

Огромното количество в Grayscale е поредната гадна манипулация, която ще удари спекулантите със страшна сила. Тези пари се събират за дъмп и пак са имитиране на реална търговия, каквато в днешно време няма. Дори борсовите BTC сметки не са покрити с реални коини. За да има промяна, трябва яко да изгърми със звук и светлина. Има някакви финансови "специалисти", които едва ли не допускат, че Coinbase и картела борси ще фалират, заедно с цялата идея на фючърсите и другите глупости измислени против нас. И то видиш ли с единствената цел да станат всички дребни спекуланти милионери. Но този поцес ще се отложи много във времето. Не е така проста мафиотската игра.

Борсите са организирани, ние не сме. Само за 1 ден можем да им светим маслото (и съответно 2/3 от нас да се наредят в списъка на MtGox). Няма да е чудно, ако само акаунтите в BTC  по всички борси са повече от 21 милиона. И това е така, но въпросът е колко пъти?...

Преди 2 часа, hpz написа:

Няма да е чудно, ако само акаунтите в BTC  по всички борси са повече от 21 милиона.

Това не го разбрах. Какво имаш в предвид под акаунтите в BTC? 

преди 24 минути, AdamKadmon написа:

койнбейс и блкочейн дот ком регистираха по 100 000 нови акаунта на ден 2018-та 

*всички с по $10 в сметката :lol:  

преди 11 минути, vamp111 написа:

койнбейс и блкочейн дот ком регистираха по 100 000 нови акаунта на ден 2018-та 

*всички с по $10 в сметката :lol:  

Мерси за разяснението, но пак не разбрах какво се имаше в предвид ...

47 minutes ago, AdamKadmon said:

Имах предвид сбора от всички борси на баланса на притежаваните BTC. Това е колко коина имат всички общо, които не са изтеглени от борсите. Може би сумата е повече от 21 милиона BTC. Това никой не го знае, но въпросът по-скоро е колко пъти, вместо дали е така.

@hpz и така написано пак не е много разбираемо 

ако визираш така наречения "частен резерв" на борсите (подобен на фракционния такъв на банките) със сигурност "в борсите" се оперира с доста повече койни от колкото те разполагат в действителност и пак имат определен депозит който трябва да пазят.

но не подценявай неприкосновеността на биткойна над 60% от всичката царевица не е мръднала през последната година, това си е доста царевица в ръцете на ходлерите