Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))

Recommended Posts

маркет структурата е нарушена (зеления канал) оформя се нова (светлосиния канал) има непокътната ликвидност (жълтия правоъгълник) 

чист спекулативно бих заложил да купя спот в жълтото, не бих се учудил на една игла до там

да видим идните дни как ще се развият нещата в светлосиния канал и ще се заформи ли ренйдж и пак с тия скам уикове едва ли си заслужава да се тръгува с левъридж повече от 3/5х

*не знам на горе ли ше въри надолу ли, а и рядко познавам!

1download.png

19 hours ago, vamp111 said:

маркет структурата е нарушена (зеления канал) оформя се нова (светлосиния канал) има непокътната ликвидност (жълтия правоъгълник) 

чист спекулативно бих заложил да купя спот в жълтото, не бих се учудил на една игла до там

да видим идните дни как ще се развият нещата в светлосиния канал и ще се заформи ли ренйдж и пак с тия скам уикове едва ли си заслужава да се тръгува с левъридж повече от 3/5х

*не знам на горе ли ше въри надолу ли, а и рядко познавам!

1download.png

Според мен доста неутрална ситуация, но бих казал 51/49 клоня към мечо настроение в краткосрочен план - до дни, седмица/и. Има някои обезпокоителни неща при високите фреймове, но дали значат нещо, или не, е много трудно някой да отсече в момента. Въпреки това те би трябвало да инвалидират по-ниските в по-дълъг период от време и хич не би било фантастично да се случи това, което се надяваш. Даже и аз изкъсих вчера и съм се нахендрил на поръчка на 8.4-8.5К и пак се чудя дали не го раздавам много ларж, понеже и на мен са ми минавали същите мисли, че и по-брутални. :)

след около 4 часа следва качване на трудността на копане с около 15% понякога подобни ивенти имат и реакцията от пазара

дадох си мнението възможно най-опростено какво виждам, всеки може да си начертае линиите и да види това което иска.

ще стане ясно скоро :lol:

Честно да ти кажа, отказах се вече да го правя в този "диапазон на ужаса". Както може да скочи на 10, така може и изведнъж да посети на 8. На мен не ми пука да купя или продам и на над 12К, ако виждам солидни потвърждения и вътрешно съм убеден, че е правилно. Напред са също няколко съпротиви - динамична от ATH, 10.5, 11.2, 12, така че скоро няма да е лесно. Купих на предния малък дъмп на малко над 9.1, продадох на 9.5 и все тая. На последния въобще не съм си правил труда. Всеки ден гледам графиките и индикаторите и всеки ден се сещам за карикатурата от тази статия. Дано скоро да има някакво съществено развитие от този скучен и изнервящ тренд, няма значение нагоре-надолу, все нанякъде да е.

Преди 15 часа, skd написа:

Честно да ти кажа, отказах се вече да го правя в този "диапазон на ужаса". Както може да скочи на 10, така може и изведнъж да посети на 8. На мен не ми пука да купя или продам и на над 12К, ако виждам солидни потвърждения и вътрешно съм убеден, че е правилно. Напред са също няколко съпротиви - динамична от ATH, 10.5, 11.2, 12, така че скоро няма да е лесно. Купих на предния малък дъмп на малко над 9.1, продадох на 9.5 и все тая. На последния въобще не съм си правил труда. Всеки ден гледам графиките и индикаторите и всеки ден се сещам за карикатурата от тази статия. Дано скоро да има някакво съществено развитие от този скучен и изнервящ тренд, няма значение нагоре-надолу, все нанякъде да е.

принципно тия ежедневни движения от по +/- $100/200 за някой суинг трейдър са мечта, стига да не пипаш левъридж само на спот можеш да си докараш известна сума, разбира се и ако ползваш обем.

Чак такъв обем не ползвам. Приемам нещата с усмивка всеки ден. :) Скоро можем да фиксираме куса на 1.95583... пардон... 9558.30 и така валутата перфектно да изпълни целта на проекта си. Ще си купуваме и царевица, и хляб и семки от магазина. А сега сериозно, по-успоредни линии не мисля, че съм виждал скоро.

SyCcEMK8.png

Може и някой капан да спретнат, рязко надолу игла и пак нагоре или обратното. По принцип Юни и Юли са волативни месеци до колкото си спомням, август и септември са слаби уж...

Вамп, погледни волюма и ще осъзнаеш, че в момента сме в свободно падане. Октомври е след 4 месеца, това не е малко време.

Ако американската икономика се срине преди хиперинфлацията, март ще се повтори.

Явно видяха, че с мърдане на с по 100-200% няма да стане да оберат койните.. сега явно тактиката е друга.. заковават цената докато от скука не вземат да продават и хард ходлърите.. :rolleyes::D

1 hour ago, Shmitkata said:

Явно видяха, че с мърдане на с по 100-200% няма да стане да оберат койните.. сега явно тактиката е друга.. заковават цената докато от скука не вземат да продават и хард ходлърите.. :rolleyes::D

Съгласен, но все пак си чакам 30% този месец :D На джобче и готово!
НЕ СТАНЕ ли, почвам да се притеснявам дали новият бул рън изобщо ще СТАНЕ. Току виж след 10 години с тъга да си спомняме за върха 20к при Биткоин.

Преди 1 час, Shmitkata написа:

хард ходлърите брат стискат яко, 60% от актив съплая не е мърдал през последната година

над 200 000 биткойна купени още есента на 2017-та не са мърдали

няма сила на света способна да накара някой да продаде за жълти стотинки най-добре представящия се актив за последното десетилетие, не и като знаеш какво предстои, не и като виждаш на къде отива света

Биткойна е за ТИГРИ брат, не за слонове, тук никой не играе в цирка за фъстъци.

1 hour ago, vamp111 said:

хард ходлърите брат стискат яко, 60% от актив съплая не е мърдал през последната година

няма сила на света способна да накара някой да продаде за жълти стотинки най-добре представящия се актив за последното десетилетие, не и като знаеш какво предстои, не и като виждаш на къде отива света

Стига брат, това е само фомо. Хопиум илюзии. Не се ли повтори поне 30% надолу това лято след серия от 9 без изключение, то можем да смятаме че нещо се е променило.

Вече го казах, но ще се повторя. Сивият фонд не е тук за да ни спаси. Спомнете си 2017 CME. Тези коини не се изкупуват просто така, това е още един джоб с фракшънъл резърв при Биткоин - нещо което фундаментално противоричи на идеята и целите.

Само да предположим че съм прав. Това означава, че този спад изобщо няма да е скоро, ако приемем че Grayscale си изпълнява целта. Никой няма сметка да помпи ниски нива и да предизвиква изкупуване. Трябва подтискане на цената, фъд и дъмпове в правилните моменти, които не са прекалени.
Затова казвам, че ако спада не се повтори (много вероятен - 10-ти в серия от 9), то новият бул рън може да не стане скоро (по-малко вероятен - 3-ти в серия от 2).

Всички тези серии са повторения в историята. Ако нещо толкова вероятно не се случи, то би следвало да сме на нов етап, а историята да си е точно в историята!

Та така, чакам си 30-те процента... ако не ги дочакам ще се притесня.

На 25.06.2020 г. at 14:45, Shmitkata написа:

ако Greyscale подължават да изкупуват всичко.. май това лято ще си стоим на тия нива.. 

това май го разконспирираха " Direct GBTC market buys were less than 10% of miner emission in 2020." 

EbnkuayX0AAYir9?format=jpg&name=large

На 25.06.2020 г. at 13:28, vamp111 написа:

EbmdrMyXQAMZKgJ?format=jpg&name=small

61%