kmeta Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 преди 7 минути, Pistolero написа: Кмете, не се нерви... ще се опитам да поясня: .XBT тикера (както каза Вампа) е когато се играе на левъридж (вземаш назаем количества в случая биткойн) от борса и го залагаш, тоест ако имаш 0,001 можеш да вземеш до 100 пъти тази цифра умножена... обаче ако мръдне цената с $57 в другата посока и си довиждане... Че тея тикери се ползват и за фючърси и алтове... ей го на примера от битмекса: XBTUSD 11769.28 11776.5 11776.5 11777.0 75,811.4548 XBT 1.00 USD --- XBTU19 12021.27 12016.5 12017.5 12018.0 12,568.2669 XBT 1.00 USD Sep 27, 2019, 3:00:00 PM XBTZ19 12229.45 12222.5 12222.5 12223.0 8,018.2755 XBT 1.00 USD Dec 27, 2019, 2:00:00 PM XBT7D_D95 0.00110 0.00110 0.00054 0.00104 5.8000 XBT 0.0011 XBT Aug 9, 2019, 3:00:00 PM XBT7D_U105 0.00801 0.00801 0.00821 0.00872 0.9000 XBT 0.0080 XBT Aug 9, 2019, 3:00:00 PM ADAU19 0.00000491 0.00000492 0.00000491 0.00000492 896.3138 XBT 1.00 ADA Sep 27, 2019, 3:00:00 PM BCHU19 0.02981 0.02982 0.02981 0.02982 1,103.5363 XBT 1.00 BCH Sep 27, 2019, 3:00:00 PM EOSU19 0.0003774 0.0003775 0.0003775 0.0003776 1,060.1184 XBT 1.00 EOS Sep 27, 2019, 3:00:00 PM ETHUSD 232.85 232.60 232.60 232.65 8,632.2936 XBT 0.0002 XBT --- ETHU19 0.01982 0.01980 0.01980 0.01981 2,435.3428 XBT 1.00 ETH Sep 27, 2019, 3:00:00 PM LTCU19 0.008396 0.008400 0.008395 0.008400 1,732.0360 XBT 1.00 LTC Sep 27, 2019, 3:00:00 PM TRXU19 0.00000198 0.00000199 0.00000198 0.00000199 799.8343 XBT 1.00 TRX Sep 27, 2019, 3:00:00 PM XRPU19 Аз не се нервя а се забавлявам. Аз съм от тия дето ще намерят начин да си изяснят кое какво е и колко струва. За ливъридж на ми се говори въобще от около 20 години не ща да чувам за рамо. Моля те обясни подробно за тия който не знаят да разберат а не както в случая на 2 на 3 и хоп. А се закачих на капан за лаф моабет, че наистина тикетите са частни на някоя от борсите а не общо приетите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted August 5, 2019 Author Report Share Posted August 5, 2019 преди 21 минути, kmeta написа: Аз не се нервя а се забавлявам. Аз съм от тия дето ще намерят начин да си изяснят кое какво е и колко струва. За ливъридж на ми се говори въобще от около 20 години не ща да чувам за рамо. Моля те обясни подробно за тия който не знаят да разберат а не както в случая на 2 на 3 и хоп. А се закачих на капан за лаф моабет, че наистина тикетите са частни на някоя от борсите а не общо приетите. Три дни ще имаш време да си изясняваш кое какво е и колко струва, тъкмо ще имаш време да опитваш фючърсите и да слагаш вятърни капани... Знам че не ти пука за това, но и на мен не ми пука. Ако ти е неясно защо се получи така, ще се изясня, но не тук,че темата отиде в реката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted August 5, 2019 Author Report Share Posted August 5, 2019 На 28.07.2019 г. at 10:16, hpz написа: Ех, четеш ми мислите. Ето и моите: 1. Ден година храни. Лошото е, че в рейндж тези дни много рядко идват. 2. Чакам тренд. В рейндж е предимно загуба. Но и много сладко да излъжеш илюминатите. За съжаление много рядко става. 3. Често виждам очевидни неща и аз с дебелия пръст на Маркет... След това гледам графики, анализирам и се чудя как да "подобря" позицията. Дори до съм улучил посоката, не е бил подходящ момент, но това се разбира малко по-късно. 4. Като видя добър вход, никога нямам нерви да вляза в най-добрата точка. Почти винаги съм я познал, но много рядко съм я използвал. Върши ми хубава работа само за добре сложени стопове на малко разстояние от нея. 5. В търговията имам ясни правила - къси стопове, изчакани входове, взимане на таргет при печалба. МНОГО ЧЕСТО НЕ ГИ ИЗПЪЛНЯВАМ. Последното съм го изпълнил само 2 пъти, всички останали пъти съм загубил заради нарушаването му. Единият от тези 2 пъти пък загубих много потенциална печалба. За стратегията ми - моята е различна. По-скоро скалпираща. Гледам да хвана малки вълни. И при късмет да хвана посока. Така мога да умножа акаунта си много пъти, но трябва тренд. При рейндж не работи. Психологията на пазара е важна - какво не трябва да правя. ТА ми дава добър вход на залаганията и някакво съотношение загуба/печалба. Особено късите стопове, когато са добре изчислени. От скоро гледам тези МА, защото явно се ползват. Но няма голяма логика в тях, освен още един спомагателен индикатор. Какво бих посъветвал (ако имате топки да го изпълните): 1. Като видите подходящ момент (обикновено става като го изпускате за секунди), НЕ ВЛИЗАЙТЕ преди анализ на ситуацията. Дори да е подходящ, много вероятно е да има по-добър вход. Очевидните неща НЕ РАБОТЯТ. 2. Винаги слагайте стоп. Изчислете го правилно, възможно най-къс. Разбира се трябва да се предвидят възможни обиращи движения. Винаги са с една идея по-големи от най-логичното. Т.е. стопа трябва да е между 2 нива, а не на някакво ниво. 3. ВИНАГИ си изчислявайте таргет. 90% от загубите ми се дължи на това. Чакам позицията да се развие. Пазарът много по-често е в рендж. Т.е. винаги след незатворена печалба се развива към стопа! 4. След загуба не търгувайте 2-3 дена. Забравете пазара, и след връщането погленете на него с нови очи. МНОГО ВАЖНО ЗЛАТНО ПРАВИЛО! 99% от случаите на неговото нарушаване води до допълнителни загуби! 5. Винаги това което ви идва като "чувство" е грешно. Обърнете го и ще спечелите, но риска в такива налудничеви позиции е неоправдан. На 30.07.2019 г. at 8:42, hpz написа: Аз ГО направих и в момента съм на +50$... моментно. Отворила се е през ноща. @AdamKadmon, не знам какво ти виждаш, твое право си е да виждаш всичко в ТА. Но ТА не е система за търгуване, нито кристална топка, не го забравяй! @batibon, явно за ЦЕНАТА не трябва да пиша според теб. Тази търговия изобщо не е на ТА, а на база фундаментални фактори, които ще ми е трудно (а и не искам) да изброявам в другата тема. По темата за ЦЕНАТА, сложих моите очаквания докъде ще падне и че ще е нагоре в момента. Един вид като доказателство, че не говоря празни приказки, а реално залагам на това. Много възможно да има обиране на дългите на 2 нива, преди да оберат късите, но според мен къси има достатъчно и изобщо няма да слезем много. Ако някой не му харесва, че пиша или мнението ми, да ми каже! Спирам да пиша. Само ще "взимам" от форума Преди 1 час, hpz написа: На 4-5 дена има черта надолу. В последно време изчезна и се разиграва ново "ФОМО". Забелязъл съм никога не оставят прекалено дълго едно движение. Все някога трябва да обърне в най-неочакваният момент. Дано не бъркам, понеже момента на 11.8 може би е очакван. Идеална трендлиния се получи спрямо предните върхове. Сега въпроса е дали ще си спазят техническият анализ или ще ни изгърмят неочаквано надолу от типа "сещай се кой е господарят на света (и не го забравяй)". Тези две буквички ТА, в крайна сметка играят ли някаква роля? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreamer4o Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 Само да се включа за въпроса за XBT - та човек който не знае какво е това и няма понятие как да узнае и къде да го потърси, по-добре да стои далече от теми като тази във форума, още повече от търговия с биткойн, защото тези риби най-лесно си ликвидират акаунтите. Мисля че вамп е дал тонове информация във форума, от къде човек може да се образова за това животно биткойн и какво се прави с него. Но трябва да се седне и да се прочете, всеки сам за себе си. Все пак това е цялата идея на биткойн, всеки сам да отговаря за парите си. Много удобно сме свикнали в момента банките да се занимават с всички тези неща (операции, термини...), а ние да го караме мързеливата, даже вече и договори не четем, ето така най-лесно се води стадо. Та по темата, според мен, ако човек реши да почне да търгува препоръчвам да не се опитва да се образова във форумни теми, а да седне да почете и то доста по-задълбочено, чак след като е наясно с основното може да почне да влиза в подобни теми, да вижда различни стратегии и да си взима от тях, което според него ще му е полезно batibon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted August 6, 2019 Report Share Posted August 6, 2019 @batibon ТА го използвам за Технически Анализ. Не играят голяма роля в последните ми търговии. Разчитам поне 50% на фундаментални фактори и усещане за пазара. Като цяло стратегията ми на търгуване е доста скалпираща. @dreamer4o, дори да знаеш нивата, дори да знаеш посоката в >50% или <50% но с дисбаланс в стопове и тейк профит, трябва да знаеш с колко процента да влезеш и да знаеш защо го правиш. А няма книга как да търгуваш. Ако има хора които знаят, не пишат книги и учебни материали, крият го за себе си и трупат пари. Някой се изпускат и изтича информация по форумите на къде вероятно ще върви. Затова да се търгува не е нещо, което да научиш, това е изкуство. И трябва да знаеш не само нивата и посоката, но и Money Management да имаш и да го разбираш. Давам пример в момента с обяснения: Влязъл съм на 25 левъридж в момента с целия акаут. На къси. Това е много високорисково. Вече реализирах загуба от частичен стоп, сега очаквам акаунта ми да слезе 2 или 3 пъти ако не позная. Технически се очаква да пада. Фундаментално не ми харесва, по-скоро е 50:50 или с лека идея да се вдига. ММ искат да ни помпят. Но и няма идея в това, вдигането на цената не е в интерес на световните сили (затова писах за 4-те дена). Опасно е, защото положението е на кантар и могат да ни изпомпят с една игла нагоре, дори ако следва голямо пропадане. Но може да пропадне и неочаквано, ако силите решат, че цената не ги устройва. Ако гоним цена под 9к, то допълнително покачване не е логично, после ще трябват много сили за да се върне цената. Това са факторите, не изглеждат добри, а по-скоро 50:50. Защо съм влязъл с голяма стъпка?!? Защото сме на ниво, където ясно може да се види дали бъркам с малко движение нагоре. Т.е минем ли 12050, вероятно бъркам и ще сме нагоре. А надолу може да откараме между 10800 и 9000 или още дори. Ясно се вижда дисбаланса в позицията. Умножението и делението на капитала по 2 не е едно и също, затова да разделя 2-3 пъти или да го вдигна 2-7 пъти при шанс 50:50 е чудесен облог. Разбира се може да разпределя напрежението и да направя добавки ако тръгне в моята посока. Така ще съм на много по-сигурна почва. Там обаче има 2 проблема. Първият е, че най-очакваното за мен слизане е рязкото. Второ има голяма вероятност движението да е голямо, но и с големи корекции. Всяка една добавка, особено ако е 100% от входа сваля цената на средата между първоначания вход и текущата позиция. При голяма позиция винаги може след 500$ движение в посоката да се сложи стопа на 0 и да се чака 1-2 седмици да се развие или върне. При малка с добавки това не е така и трябва чист тренд без големи корекции или вероятността от преждевременно затваряне на 0 и изтърване на вече познатото голямо движение е доста голяма. Та така, като цяло входа ми е много рисков. Пожелайте ми успех! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 6, 2019 Report Share Posted August 6, 2019 Преди 12 часа, dreamer4o написа: Само да се включа за въпроса за XBT - та човек който не знае какво е това и няма понятие как да узнае и къде да го потърси, по-добре да стои далече от теми като тази във форума, още повече от търговия с биткойн, защото тези риби най-лесно си ликвидират акаунтите. Мисля че вамп е дал тонове информация във форума, от къде човек може да се образова за това животно биткойн и какво се прави с него. Но трябва да се седне и да се прочете, всеки сам за себе си. Все пак това е цялата идея на биткойн, всеки сам да отговаря за парите си. Много удобно сме свикнали в момента банките да се занимават с всички тези неща (операции, термини...), а ние да го караме мързеливата, даже вече и договори не четем, ето така най-лесно се води стадо. Та по темата, според мен, ако човек реши да почне да търгува препоръчвам да не се опитва да се образова във форумни теми, а да седне да почете и то доста по-задълбочено, чак след като е наясно с основното може да почне да влиза в подобни теми, да вижда различни стратегии и да си взима от тях, което според него ще му е полезно подкрепям това мнение + по-добре е да не почва човек да търгува по-печеливша и най-вече безопасна тактика е DCA ако си купил връх и HOLD ако си купил дъно! за @kmeta да го по тормозя и аз, DCA= dollar cost average, HOLD= държиш кокала и не пускаш бате Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 6, 2019 Report Share Posted August 6, 2019 Преди 17 часа, vamp111 написа: 0,0242 XBT (154.21%) 0,0000 XBT (0.15%) ъпдейт на LTC халвинг търговийката ми, доказваща това, че когато човек е алчен и не си взема профита навреме, обикновено остава с пръст в уста.. hpz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted August 6, 2019 Report Share Posted August 6, 2019 Удари ми всички стопове, тази "гърбица", целяща да ни обере. Както предрекох по-рано. На 12150 с последни сили отворих на умирачка половината си позиция. И то взе че върна! Както казах по-горе - сигурно ще ни издрусат от клона преди да тръгне надолу. Още не е свършило де... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 6, 2019 Report Share Posted August 6, 2019 @hpz в смисъл на 12150 влезе лонг ли, не можах да разбера какво си написал? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted August 6, 2019 Report Share Posted August 6, 2019 4 minutes ago, vamp111 said: @hpz в смисъл на 12150 влезе лонг ли, не можах да разбера какво си написал? Не, с последни сили шорт. И бях много близо до ликвидация, т.е. стопа под нея. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 6, 2019 Report Share Posted August 6, 2019 е добро ентри имаш щом си над 12, моето е на 11788 но с малко контракти, нещо не посмях Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted August 6, 2019 Report Share Posted August 6, 2019 Много стопове ми удари тази междунна зона. Дано я оставим зад гърба си. Гърбицата предполагах, че ще е игла и не вярвах да дадат свободна зона за натоварване на къси. Но го направиха.... Ударих доста загуби и стопове, трябва да слезе още 200$ за да съм на 0 от последното слизане в движение на 10800 (т.е. 10600). От тогава не мога да улуча добро движение. Само ми бие по стоповете и днес сложих всичко или нищо. Направих серия от загуби, все една печалба трябваше да дойде... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 6, 2019 Report Share Posted August 6, 2019 аз имам стоп много близо до ентрито и съм заредил още една сурия контракти да взема над 12, ако иде пак там, ако не тази къса я оставям да си върви, гледам нивата, някъде ще обера профита и пак ще чакам по-добри времена Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 6, 2019 Report Share Posted August 6, 2019 стопа ми е близък, противно на стила ми на каране, поради факта, че някой БАРТ съвсем не е невъзможен.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted August 6, 2019 Report Share Posted August 6, 2019 Преди 22 часа, dreamer4o написа: Та по темата, според мен, ако човек реши да почне да търгува препоръчвам да не се опитва да се образова във форумни теми, а да седне да почете и то доста по-задълбочено, чак след като е наясно с основното може да почне да влиза в подобни теми, да вижда различни стратегии и да си взима от тях, което според него ще му е полезно 1. Главната цел на търгуването на левъридж е..... да не се пипат (движат от адресите) койните, но да им се запази или повиши стойността все едно са продадени на спот и после купени отново... (нещо като застраховка, като се ползват 1-2% от наличността с до х10) ...другата опция е хеджирането при покупка... 2. Затова тези които го разглеждат като начин за правене на пари са в грешка... Не препоръчвам на никой да търгува активно, защото профитабъл са около 5% от всички трейдъри + колкото и да се чете и какъвто и опит да имаш резултата е 5% (има форекс трейдъри с над 20г опит жестоко занулени).... дали е лош риск мениджмънт, алчност, емоции или кофти късмет няма значение... все пак ако някой реши да го практикува, просто не трябва да го разглежда като финансов актив... а просто някакви цифри с % профит/лосс batibon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 7, 2019 Report Share Posted August 7, 2019 Преди 21 часа, vamp111 написа: аз имам стоп много близо до ентрито и съм заредил още една сурия контракти да взема над 12, ако иде пак там, ако не тази къса я оставям да си върви, гледам нивата, някъде ще обера профита и пак ще чакам по-добри времена Positions [0] Closed Positions Active Orders [1] Stops [0] Fills Order History Symbol Qty Exec Qty Remaining Exec Price XBTUSD 30000 30000 0 11487.0 аут, че ме е страх от барт, + не мисля, че най-добрия вариант да се шорти в момента, но аз така или иначе нищо не разбирам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 7, 2019 Report Share Posted August 7, 2019 имам ордер 11995, който може и да махна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 7, 2019 Report Share Posted August 7, 2019 Преди 3 часа, vamp111 написа: Positions [0] Closed Positions Active Orders [1] Stops [0] Fills Order History Symbol Qty Exec Qty Remaining Exec Price XBTUSD 30000 30000 0 11487.0 аут, че ме е страх от барт, + не мисля, че най-добрия вариант да се шорти в момента, но аз така или иначе нищо не разбирам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 7, 2019 Report Share Posted August 7, 2019 XBTUSD 10000 -10000 0 12121.0 12121.0 толкова ги целя понякога, че може да си помисли човек, че влизам в друг форум да чета там какво си шепнат...... проблема всъщност е, защо съм шорт във възходящ тренд .. между другото в Интернет се разпространява някаква информация за биткойн на $1500 и на $3000 и на $6000, не се самозалъгвайте, няма да се случи... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 7, 2019 Report Share Posted August 7, 2019 благодаря на @batibon че ми създаде тази тема в която да си влизам и да си пиша сам, да се питам разни въпроси и да си отговарям, изобщо пълноценен разговор на много високо интелектуално ниво... Pistolero, hpz and ivan 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted August 7, 2019 Report Share Posted August 7, 2019 е поне ни е интересно да виждаме реално какво се случва и викаме за тебе.... не чуваш ли трибуните как ехтят... Вамп... Вамп... Вамп... Вамп... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 7, 2019 Report Share Posted August 7, 2019 толкова се въодошевих, че затворих на профит! изкарал съм за едно кафе в Шератон ( ако още съществува) честно за пореден път късмета беше на моя страна, идея нямам какво са ни приготвили.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted August 7, 2019 Author Report Share Posted August 7, 2019 Що трябва да се косиш за бъдещето... шанса ти е 50 на 50, даже в момента си на 50% печалба Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 7, 2019 Report Share Posted August 7, 2019 ами приготвям се 2025 да съм от първите отишли с граждански полет в космоса, Virgin Galactic, Space X или Blue Origin, който ме вземе... брадясал талибан, дано не ме спрат още на чек-ин а! ivan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 7, 2019 Report Share Posted August 7, 2019 чисто технически в момента нещата сочат, че има два варианта, единия е надолу и после на горе, другия е нагоре и после надолу и после пак нагоре сега по-сериозната част, нивата от старата ми рискунка все още са налице (мислено трябва да си ги продължите, или да взема да ги нарисувам пак) аз се ръководя само от рисунките, двете дават добра представа за това което предсти https://www.tradingview.com/chart/XBTUSD/iWf55IBV-XBTUSD60MINSUPP-DEMZONE/ https://www.tradingview.com/chart/XBTUSD/LjzesU4E-XBTUSD-Bitmex-Daily-eyeing-12K/ при 3-ти тест на горния канал, ще го пробием със сигурност, после просто продължават чопването на по-горно ниво и така до края на лятото също така движения от $1000 са напълно възможни и в двете посоки и то в рамките на един час, т.е. високия левъридж не е препоръчителен (това го пиша спецялно за колегата с 3 букви) *** също така съветвам всички да изтеглят кредит от банката и да си купят биткойни и да започнат да ги търугуват х100 в Битмекс, много е лесно, никакви загуби, гаранция! (пишете ми за линк за дискаунт) на ден печеля по 1-2 апартамента (не големи, гарсониера в Слънчев бряг) никога не губя защото съм шорт, т.е. когато биткойна пада, аз печеля биткойни, когато се качва, биткойните ми започват да струват повече долари, как да го обясня по добре на някой 13 годишен ? ако някой иска да го науча, да ми пише на лично и да си приготви сериозна почерпка (тези дето вече ми пишат и те да си приготвят почерпка) и пак да кажа биткойн на $1500 няма да видим, така че по-добре който още не си е купил да не чака "по-добро ентри" hpz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts