Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))

Recommended Posts

Преди 4 часа, hpz написа:

всички чакат нива близки до 20к, за да влязат на късо.

Понеже забелязвам, че често го използваш този израз- ВСИЧКИ, поне добавяй ВСИЧКИ които познавам. Защото първо, няма как да познаваш всички и второ, дори да ги познаваш, няма как да знаеш дали всички ги чакат тея нива. 
Най- лишеното от всякакъв смисъл понятие е да кажеш, всички правят това, затова аз ще направя обратното. 

Някой да ми каже има ли борса дето има функциите на мета трейдер 5 поне?

Да може да се отварят много позиции по една търговска двойка  и всяка позиция да си е сама за себе си, без да се налага да се прави виртуален акаунт за всяка позиция.

И треилинг стопа да си работи на колкото си го настроиш а не като на бинанс  с някви 1-2 % по тяхно усмотрение.

Весели празници батка, объркал съм бинанс с мекса тогава ама и бинанс са за свидетели.

И пак е за тази тема.

Някой ползва ли подобен терминал с функции на МТ5 закачен към апи-тата на някоя борса и да работи нормално да препоръча не, ами просто да се похвали дали е функционален или е само реклама на платените.

За терминалите тука:

Преди 11 часа, kmeta написа:

Някой да ми каже има ли борса дето има функциите на мета трейдер 5 поне?

Да може да се отварят много позиции по една търговска двойка  и всяка позиция да си е сама за себе си, без да се налага да се прави виртуален акаунт за всяка позиция.

И треилинг стопа да си работи на колкото си го настроиш а не като на бинанс  с някви 1-2 % по тяхно усмотрение.

Весели празници батка, объркал съм бинанс с мекса тогава ама и бинанс са за свидетели.

https://www.bitfinex.com/?refcode=wkZcdvwNe

https://ftx.com/#a=2466637

не знам как изобщо може да се смяташ за трейдър ако не търгуваш в Битфинекс...

или фтх като компромис

11 hours ago, kmeta said:

И пак е за тази тема.

Някой ползва ли подобен терминал с функции на МТ5 закачен към апи-тата на някоя борса и да работи нормално да препоръча не, ами просто да се похвали дали е функционален или е само реклама на платените.

За терминалите тука:

Щом ще позваш API-та, това се прави с изчислени групирани ордери. При разнопосочни ордери сумите се затварят, затова трябва да се менажират виртуално. Това става с натрупване на чакащи ордери на таргет и стоп на всеки отделен логически елемент. И затварящият ордер винаги затваря най-рано отворената сума или част от нея. Това е за борсата която избрах да ползвам. Трябваха поне 4-5 месеца да изчистят бъговете в кода, за да работи правилно. Сега мога да търгувам и с 50 стратегии едновременно, кода менажира всичко, а груповите поръчки спестяват такси от разнопосочните ордери.
А иначе за статистиката: 3-ти пореден пост, с който помагаш само на 1 човек - себе си.

2 hours ago, vamp111 said:

всички са лонг, никой не е шорт, едва ли ще свърши добре :unsure:

596B80F7-8216-45D3-B8DD-EF0E93E360B6.png

И аз така мисля, току що излязох от пазара и то на 100%. Продажба на върха никога не става.

45 minutes ago, vamp111 said:

ами ако няма връх :o

Пропуск на 600$ дижение и спане спокойно. Но определено трябваше да сложа стоп, нямало е корективни движения. И пак опира до късмет, спокойствие и сън. Едни 600$ изтървах, днес вече хванах 350$ и продължава да се качва. От 22150$ съм на клона, вече 22500$. Даже 22600$ отива докато пиша.

GlI7MG8O

Вероятно някои от по-опитните са запознати, но много внимавайте със стоповете в Кракен. Този scam wick в двойката BTC/USDT посред нощ не само че ме е ударил, ами ме е завлякъл сериозно, като борсата при SL цена на 21600 го изпълнява на 20200, при което отчетох сериозна загуба. Това са цели 1400 надолу. То по тази логика може и на 1000$ да я изпълнят и да кажат "готово". Ако пуснеш лимит стоп пък няма гаранция, че ще се изпълни въобще. Изобщо ни така, ни иначе. Да не говорим, че ако го нямаше този уик, въобще нямаше да ми засегне позицията и щеше да си е още лонг, както в USD. Пуснах тикет до съпорта и отговора е, че щели да разследват и да ми отговорят до "няколко" дни, ако имали тежък наплив от жалби. Не знам какво да очаквам въобще и дали ще ми възстановят щетите, но определено това е повече от скандално не само относно манипулациите на ордер бука, ами и произволните цени, на които се изпълняват ордерите.

8 minutes ago, skd said:

GlI7MG8O

Вероятно някои от по-опитните са запознати, но много внимавайте със стоповете в Кракен. Този scam wick в двойката BTC/USDT посред нощ не само че ме е ударил, ами ме е завлякъл сериозно, като борсата при SL цена на 21600 го изпълнява на 20200, при което отчетох сериозна загуба. Това са цели 1400 надолу. То по тази логика може и на 1000$ да я изпълнят и да кажат "готово". Ако пуснеш лимит стоп пък няма гаранция, че ще се изпълни въобще. Изобщо ни така, ни иначе. Да не говорим, че ако го нямаше този уик, въобще нямаше да ми засегне позицията и щеше да си е още лонг, както в USD. Пуснах тикет до съпорта и отговора е, че щели да разследват и да ми отговорят до "няколко" дни, ако имали тежък наплив от жалби. Не знам какво да очаквам въобще и дали ще ми възстановят щетите, но определено това е повече от скандално не само относно манипулациите на ордер бука, ами и произволните цени, на които се изпълняват ордерите.

Днес стана същото с мен. Но изкарах късмет. Борсата буквално заби и не изпълни поръчките които се опитвах да пусна след върха. За щастие върна от "минимума", който беше доста под другите борси. Няма да коментирам как изпълняват маркет ордери. Само ще кажа, че в рамките на няколко секунди най-неизгодната цена.

В мекса не отворих, не се чувствах сигурен за повече от 5x. Добре, че не го направих, иначе щях да загубя доста.

В момента таксите ми са почти 100$ при текущата цена. Каква ми е файдата да хващам движение от +200 или -200... Печалба/загуба - 100/300$ т.е. 1:3!

6 minutes ago, hpz said:

Днес стана същото с мен. Но изкарах късмет. Борсата буквално заби и не изпълни поръчките които се опитвах да пусна след върха. За щастие върна от "минимума", който беше доста под другите борси. Няма да коментирам как изпълняват маркет ордери. Само ще кажа, че в рамките на няколко секунди най-неизгодната цена.

В мекса не отворих, не се чувствах сигурен за повече от 5x. Добре, че не го направих, иначе щях да загубя доста.

В момента таксите ми са почти 100$ при текущата цена. Каква ми е файдата да хващам движение от +200 или -200... Печалба/загуба - 100/300$ т.е. 1:3!

Много е неприятно наистина. Аз нямам никаква вина при това. Не може да слагаш стоплос едно, а да ти изпълняват на м... си. Хайде разбирам там 100-200 разлика, но това... И сега се чудя какво ще ми отговорят и как ще си измият ръцете. Но логичен отговор за това никога няма да има. Наистина си изкарал късмет, защото иначе щеше много да се ядосваш. Ако бях в долари или евро, въобще нямаше да го има този проблем. Не може да ти теглят игла от горе до долу, че и да манипулират така грозно ордерите.

24 minutes ago, skd said:

GlI7MG8O

it;s not a bug, it's a feature.

Преди 1 час, skd написа:

Много е неприятно наистина. Аз нямам никаква вина при това. Не може да слагаш стоплос едно, а да ти изпълняват на м... си. Хайде разбирам там 100-200 разлика, но това... И сега се чудя какво ще ми отговорят и как ще си измият ръцете. Но логичен отговор за това никога няма да има. Наистина си изкарал късмет, защото иначе щеше много да се ядосваш. Ако бях в долари или евро, въобще нямаше да го има този проблем. Не може да ти теглят игла от горе до долу, че и да манипулират така грозно ордерите.

това си им е практика и то от много отдавна... и наистина ви се чудя защо сте там... ако е за купуването, купувай или продавай, но трейдвай на читава борса...