Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))

Recommended Posts

4 minutes ago, Pistolero said:

това си им е практика и то от много отдавна... и наистина ви се чудя защо сте там... ако е за купуването, купувай или продавай, но трейдвай на читава борса...

Kraken е чудесен за холдване на левъридж. Предлага до левъридж 5. Може да се държи позицията с месеци и накрая ще е изяло 500-1000$ от движението.

52 minutes ago, Shmitkata said:

то и на другите може до x5 .. ама пуста лакомия...  :D

Бях го смятал между 5 и 10к. В Кракен на месец отворена позиция губеше около 100$ от движението. 1 година - 1200$ движение в посоката покрива таксите.

Ако бях хванал от 10к на 5x.... 

52 minutes ago, Shmitkata said:

Как губи пари от движеноето, това не е ли лихвата, която се плаща когато си взел заем за позицията, това не зависи ли от лихвата за заемите в борсата?

Да точно. Аз избрах Кракен, на мен ми се стори най-изгодно и сигурно.

На 16.12.2020 г. at 9:33, vamp111 написа:

https://www.bitfinex.com/?refcode=wkZcdvwNe

https://ftx.com/#a=2466637

не знам как изобщо може да се смяташ за трейдър ако не търгуваш в Битфинекс...

или фтх като компромис

Това е щото най-обичам да ги арбитранжирам а не да играя тото за ножки дет мога да пострадам.

На 16.12.2020 г. at 10:26, hpz написа:

А иначе за статистиката: 3-ти пореден пост, с който помагаш само на 1 човек - себе си.

Забравяш за тези който четът и не пишат.

Лошо ли е да знаят, че има и други варианти в играта.

Помня на времето имаше треидър.бг даже и не съм гледал дали ги има още.

Та те имаха собсвена платформа е колкото-толкова, каручка с магаре ама спрямо тяхната МТ5 си беше ракета.

Та и сега по борсите гледам каручки и питам дали има нещо в крак с времето.

Ако има и някой знае няма да помогна само на 1 човек.

Борсите измислиха нов пИниЗ. Намаля копането, и вече не отразява цената. Това трябва да е промишленото копане, така дребните производители им идва на сметка да копаят и продават. И трансферите към борсите се е увеличил, повечето миньори продават.

Въпреки всичко аз съм булиш. Под 21к ми се струва невъзможно на този етап, таргета е да стигнем 30к. Очертава се този бул рън да е без милост към спекулантите. Не пускат дори един шанс за реванш!

2 hours ago, skd said:

GfD6owdm

Rising wedge или какво...?

То това като стане видно за всички - става страшно. В момента много внимавам с количеството на сделките. Оставям големи марджини за корекции и добавки. Като цяло цената си върви бавно нагоре, аз добавям на малките дипове. Ако не бях затворил позициите от помпата (изкл. рисково) сега щях да съм МНООГО добре. Според мен точно това беше целта на тези движения, да рестартират всички високорискови бикове и да дадат надежда на мечките преди коление.

15 minutes ago, hpz said:

То това като стане видно за всички - става страшно. В момента много внимавам с количеството на сделките. Оставям големи марджини за корекции и добавки. Като цяло цената си върви бавно нагоре, аз добавям на малките дипове. Ако не бях затворил позициите от помпата (изкл. рисково) сега щях да съм МНООГО добре. Според мен точно това беше целта на тези движения, да рестартират всички високорискови бикове и да дадат надежда на мечките преди коление.

В момента се налага малко по-консервативен подход и задействане на стоповете кой отдолу, кой отгоре. Лично аз съм пас, след като приключих лонг позицията си на 24,2К. Ще чакам да видя дали ще се возим още, или не. Наблюдават се обаче множество дайвърджънси на различни фреймове, грийд индексът е много весел и това, което се заформя, ми идва малко в повече. Ще видим... Но така изглежда.

21 minutes ago, skd said:

Ъпдейт на ситуацията. Може да има "евтина" царевица скоро.

eySgkAED

Още е рано. Пак казвам техническият не играе голяма роля в момента. По-вероятно е да цикли нивата.

На това линиите съм ги чертал преди последния връх. И дъното съм улучил. Просто споделям...

Chart5.jpg

Точно преди отварянето на банките и потеглянето на кеша към борсите... чиста манипулация. Уж не пробихме 24 стабилно и сега тренд надолу... Разбира се за всички с техническият анализ :)

Поне това е моето наблюдение през годините ако неделя вечерта и през нощта има пропадане понеделника или вторника се качва.

Стените в Битфинекс и Кракен се стопяват и то не че няма кой да купи а защото след това няма койни нагоре и институциите не искат да влизат глупаво... но времето ги притиска стабилно.

По коледа стават чудеса :lol::rolleyes:B)

5 minutes ago, ivan said:

Точно преди отварянето на банките и потеглянето на кеша към борсите... чиста манипулация. Уж не пробихме 24 стабилно и сега тренд надолу... Разбира се за всички с техническият анализ :)

Поне това е моето наблюдение през годините ако неделя вечерта и през нощта има пропадане понеделника или вторника се качва.

Стените в Битфинекс и Кракен се стопяват и то не че няма кой да купи а защото след това няма койни нагоре и институциите не искат да влизат глупаво... но времето ги притиска стабилно.

По коледа стават чудеса :lol::rolleyes:B)

Колега, този хопиум е доста опасен. Направо си е руска рулетка, ако се залага безрасъдно. Чудото "без баланс" чувал ли си го по коледа?

Хайде весели празници и умната!

19 minutes ago, hpz said:

Още е рано. Пак казвам техническият не играе голяма роля в момента. По-вероятно е да цикли нивата.

На това линиите съм ги чертал преди последния връх. И дъното съм улучил. Просто споделям...

Chart5.jpg

Възможно е и това. Знаеш всичко са допускания, но в крайна сметка мисля, че по принцип подлежим на корекция, като гледам прегрялата седмична и дневната, та трябва да сме реалисти и предпазливо да се отдръпнем засега от търговията, това искам да кажа. А ако дал Господ, ще има и царевица с дискаунт. То му трябва време да се развие, но мисля, че като нищо може да отиде поне на 22К, ако не удържи на първо време дневните съпорти около 23 500.

Сега сериозно.

Фундаментът е леко булиш, но не много. Караме поенерция нагоре.

Технически - нагоре, но с голям риск от голяма корекция (обиране на стопове).

Не съм сигурен Grayscale каква роля може да изиграе при едно пропадане, но последните няколко дена изкупува повече от произведеното. Наличността по борсите леко се вдига, тук вече е игра на големите. Борсите няма току тъй да си дадат парите. Но няма и да дадат реванш на шортърите. Всичко което ще се случи по този път нагоре е във вашите ръце, разбирайте вашият левъридж!

Аз от нетърпение си изпуснах големи печалби. Важното е плюсът, не че е в жълти монети.

Истината: СТАНА КЪСНО, ЛЯГАМ СИ! Затворих всичко дълго, без едни дребни къси, които са доста на печалба, доста дребна... :D

Ако утре се събудим на 25 или 20. Определено няма да съжалявам за 25! И канала вече е видим, сигурно ще има дълги за обиране. Не е идеалният момент за залози на царевицата. Няма да се учудя утре да сме на абсолютно същата цена!

8 hours ago, hpz said:

Аз от нетърпение си изпуснах големи печалби. Важното е плюсът, не че е в жълти монети.

Истината: СТАНА КЪСНО, ЛЯГАМ СИ! Затворих всичко дълго, без едни дребни къси, които са доста на печалба, доста дребна... :D

...

Тази нощ стана същото :D Закона на Мърфи.

@hpz винаги е така човек, маркет мейкърите те гледат какво играеш и обръщат борсата с главата надолу срещу теб...

според мен като залагаш, просто затваряй очи и натискай рандом копчета, по този начин няма как да те усетят

18 minutes ago, vamp111 said:

@hpz винаги е така човек, маркет мейкърите те гледат какво играеш и обръщат борсата с главата надолу срещу теб...

според мен като залагаш, просто затваряй очи и натискай рандом копчета, по този начин няма как да те усетят

Да, определено забелязах, че първото влизане трябва да е анти-интуитивно. На 17-ти промоцията "ясен пазар" свърши.