Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))

Recommended Posts

Преди 3 часа, hpz написа:

И това не е много сигурно. Всички чакат късото: На Битмекс всички са се заредили на късо, а днес вече сме на минус тотал в борсите. Грейскейл изкупи много, но пак прави пауза днес. Забелязал съм, че има инертност при тях, борсите следват тренда но с доста лаг - когато им е удобно.

И аз съм на дълго от 34.7к, като ще купя още на 33.8(edit:сменено на 34к, edit2: късно е чадо!) и 33.5 (33.3 вече ми се вижда невъзможно, ако сме булиш). Но пазарът е непредсказуем. Най-много и двамата да сме вътре.

Няма да го слушам повече този Ган.Взимам си забележка.

Все пак натам се беше засилила преди няколко часа и съм си на +.

Добре,че купих на 35050 и не проявих инатлък,да стискам още.

Айде сега чакаме за нагоре...

Аз съм на +

Продадох койни на 37000 и чаках да стане 32000,бях сигурен,поне за мен си.

Днес сутринта в 5.40 часа купих на 35000.

Преди около час пак се хванах на вълната и продадох на 34900 и после пак купих на 34300,че нямах кураж да стискам,а падна и до 33400.

Но няма да съм алчен.От вчера до преди малко съм си на плюс около 250 доларчета ;)

Айде сега нагоре до 36100

трибуквений... този младеж много ми напомня за тебе... началото на твоята "трейдинг" кариера.... по твоя път е тръгнал май...., което пък ме навява на мисълта, че нещата няма да завършат в негова полза...

.

15 hours ago, stanimirbi said:

Аз съм на +

Продадох койни на 37000 и чаках да стане 32000,бях сигурен,поне за мен си.

Днес сутринта в 5.40 часа купих на 35000.

Преди около час пак се хванах на вълната и продадох на 34900 и после пак купих на 34300,че нямах кураж да стискам,а падна и до 33400.

Но няма да съм алчен.От вчера до преди малко съм си на плюс около 250 доларчета ;)

Айде сега нагоре до 36100

Да, определено не иска да върви нагоре. Съжалявам, че не продадох на 35600. В Bitmex-а имаше стена на 35650, която не пробихме в продължение на 30-40 минути?!?

А на 33900 и 33950 имаше същите стени, пробихме си ги без проблем. Нещо не е таман работата, съмнява ме, че в момента скритите поръчки са повече от публичните. Под 33 вече може да се замислим за обръщане на тренда.

Според мен има потенциал ако не за нов ATH, то поне за 36500.

Да и в Binance около 35600-35700 се задържа много.

Вътрешно си предполагах,че ще има някакъв голям срив до 32000.

От вчера не съм пипал нищо.Нека големите оберат каквото има да взимат,после ще дойде и нашия ред.

Да изчакаме да се успокои влакчето...

Преди 5 часа, Pistolero написа:

трибуквений... този младеж много ми напомня за тебе... началото на твоята "трейдинг" кариера.... по твоя път е тръгнал май...., което пък ме навява на мисълта, че нещата няма да завършат в негова полза...

Търгувам с пари изкарани с майнинг последната половин година и за които не съм си ги сложил в сметката.

Ако ги загубя ще е малко болезнено,но не си правя планове с тях в личния живот.

След няколко прочетени книги на тази тема,разбирам че всичко е психология и колкото е по-проста системата,толкова е по-печеливша.Без индикатори и пълзящи средни глупости.Прайс екшън му е майката...Когато големите решат да са мечки и аз съм мече,когато решат да са бикове и аз съм биче,това е засега.

А когато ги загубя,даже и жената не знае за тях,тъй че няма проблем :)

10 minutes ago, stanimirbi said:

Да и в Binance около 35600-35700 се задържа много.

Вътрешно си предполагах,че ще има някакъв голям срив до 32000.

От вчера не съм пипал нищо.Нека големите оберат каквото има да взимат,после ще дойде и нашия ред.

Да изчакаме да се успокои влакчето...

Grayscale изкупи още 9к. Но не се знае Байдън какво ще направи. Аз лично съм притеснен за моите дълги. Средната ми цена е 33800. Май трябва да позатворя малко, ликвидацията ми е на 25, а дори 18 е възможно.

При мечи пазар следващите нива трябва да са нещо от сорта на: 36, 29, up, down.

Ами четох из USA новините че Байдън подкрепял криптото и вече втори важен човек назначи на главна позиция.

Със сигурност,цената ще се вдига в края на януари.Това подразбрах от всичко чужди медии във връзка с криптото.

После в средата на февруари,когато Етера минава в ETF незнам преди това дали да не обърна в етери,защото би трябвало да скочи малко повече.

И аз следя и щом Грейскейл от толкова дни изкупува масово,не мисля че ще са на загуба.А в края на януари още един много голям тръст за биткойни ще се лицензира и ще може да изкупува биткойни.

Ако нямам ясна тактика,просто държа и гледам свещичките.

1 minute ago, stanimirbi said:

Под 28 не мисля,че ще падне.

Но това е мое мнение,все пак ти си знаеш най-добре.

Ако рефинансирам мога да докарам ликвидацията и на 5к. Но с трохите които имам в борсата, само мога да губя от големите движения.

Незнам дали някой може да каже със сигурност 100% какво ще е,всички само предполагаме.

Понякога си мисля,че когато човек си разиграва десетките варианти на бъдещата графиката сигурно я е уцелвал точно,но това е въпрос за 100 000 лв. , а в тази материя и за доста повече.

5 hours ago, stanimirbi said:

След няколко прочетени книги на тази тема,разбирам че всичко е психология и колкото е по-проста системата,толкова е по-печеливша.Без индикатори и пълзящи средни глупости.

Съществува и още по-проста система - HODL.

Аз просто не мога да разбера защо се случва корекция точно когато Grayscale изкупуват като невидели. Още фондове ще се включат.

Май има нещо свързано със свети Байдън. BTC е 4 цифрено предимно при Тръмп, дали не е дошъл момента освен света, да прее*ат и нашите мечти.

Мемпула пак е високо, а Google trends ниско. Нещо пак се мъти и от някъде се взимат коини да покриват Grayscale, че да смъкват и цената.

Техниците противно на всякаква логика познаха! Китовете и те шортят. Ако не обърнем над 30 всичко е възможно. Както Гари каза, не е нормално инвеститури да купуват BTC за 40-50к в момента, а цената да пада. Или Grayscale ще се окаже най-големият глобалистки скам.

преди 15 минути, hpz написа:

Ако не обърнем над 30 всичко е възможно. Както Гари каза, не е нормално инвеститури да купуват BTC за 40-50к в момента, а цената да пада. Или Grayscale ще се окаже най-големият глобалистки скам.

Искаше да кажеш - Ако не обърна над 30...

;)

1 hour ago, batibon said:

Искаше да кажеш - Ако не обърна над 30...

;)

Аз продължавам да мисля, че е добър момент да се купува. Ако някой може - нека ме опровергае.

"Buy the f*cking dip!"

Нали знаете,че има и по-големи от инвеститорите.Те вече си навлязоха в биткойн материята и си манипулират цената както искат.Ако решат след 10 дни може да го докарат и до 10000 долара,но тогава по-дребните инвестори ще загубят доверие в биткойна и ще напуснат пазара.А нашите пари не са интересни за тях.

Грейскейл да не са луди да купуват,ако цената ще пада.Техните портфейли не отъняват както писа колегата по-горе.

Падането на биткойна е здравословно,за неговата цена по-нататък.

Нали не очаквате всеки месец цената му да се утроява.

За да се докаже като стабилна валута,на биткойна не му е нужно да изгори,за да свети.Големите тръстове разполагат с безброй очилати специалисти и ботчета които следят всяка едно движение и внасят корекция в цената ако за тях е нужно.

3 minutes ago, stanimirbi said:

Интересно защо днес всичкото крипто свети в червено на минус,а само BEAM цял ден е на зелено +10/15 %.

Защо няма корелация с останалите?

Дори не го знам това какво е и яде ли се. Явно защото няма нищо общо с крипто :lol:

За едно обаче не съм съгласен. Китовете са жиртви като нас. Банките са истинските озурпатори на децентрализираната ни свобода.

Борси(А) = Банки = куклуводите на Джо

Етер класик,Beam и Ravencoin са алтернативните валути на 4Gb карти,които ще е неизгодно да копаят след 15-ина дена.

Аз затова го гледам,защото се чудя на кое от трите да минавам с 4Gb-овите карти които имам.

Зависи от големината на китовете.И в света не е по-различно от тук.Когато си достатъчно голям цели закони и директиви променят и те заобикалят.Има няколко огромни корпорации,броящи се на пръсти,които управляват света.Не Байдън,Меркел,Макрон и т.н

Но да не навлизаме в мръсна материя като политиката...