Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))

Recommended Posts

Разрушената парабола и 50% дроп отслабиха пазара на деривативите, в момента спот покупките доминират.

базов съпорт на $31К, базов резистънс на $40К, очаквам да рейднжваме до края на Юни поне, после да се прехвърлим на по-горните нива и там да рейднжваме пак по няколко седмици, мисля до края на лятото ще е така. Отдолу ни подпира 250дневнатаМА  отгоре ни спира 21седмичнаЕМА трябва да я счупим, че играчите да придобият увереност отново, рейнджа не е лош за спот покупки, също и за скалпиране на по-висок таймфрейм с нисък левъридж, мисля, вече няколко пъти писах, че през Октомври очаквам нов ATH, до тук нищо не сочи, че няма да се случи, дори напротив. 

Модела може да бъде инвалидиран ако нарисуваме Lower low, не говоря просто за уик, ами да затворим деня, което е много малко вероятно!

c1GqvzNi.png

докато пазара е налегнат от страх, кръв, сълзи и гняв, не забравяйте да гледате мащабно на картинката

не се разделяйте със скъпоценното си, вземете още.

Изображение

На 28.05.2021 г. at 8:44, vamp111 написа:

Разрушената парабола и 50% дроп отслабиха пазара на деривативите, в момента спот покупките доминират.

базов съпорт на $31К, базов резистънс на $40К, очаквам да рейднжваме до края на Юни поне, после да се прехвърлим на по-горните нива и там да рейднжваме пак по няколко седмици, мисля до края на лятото ще е така. Отдолу ни подпира 250дневнатаМА  отгоре ни спира 21седмичнаЕМА трябва да я счупим, че играчите да придобият увереност отново, рейнджа не е лош за спот покупки, също и за скалпиране на по-висок таймфрейм с нисък левъридж, мисля, вече няколко пъти писах, че през Октомври очаквам нов ATH, до тук нищо не сочи, че няма да се случи, дори напротив. 

Модела може да бъде инвалидиран ако нарисуваме Lower low, не говоря просто за уик, ами да затворим деня, което е много малко вероятно!

c1GqvzNi.png

Биткойн конференцията в Маями явно е от значение

JhXYxnC8.png

тъпия Мъски пак издъни работата, от друга страна, цената не реагира и на позитивните новини от конференцията, което ме кара да мисля, че сме в тежка фаза на акумулация и китовете не пускат.

Бих заложил на още един опит да се обере ликвидността на $34K (което ще предостави добър лонг вход на много играчи) и след това да бутаме оня резистънс на $40К

*определено бих пробвал да лонгна с нисък левъридж 34+++ при възможност

PSNXHOoK.png

• 4 weeks later...

Над тази чертичка или при успешния й ретест не е лошо вече да сте изцяло или частично лонг със стоп под 35К с процент в зависимост от личната ви политика. Ако консолидираме над нея известно време и твърде завоюваме съпорта, шансовете за булиш развитие са значително по-високи. Успех.

cHserVSq

Неуспешен тест тази нощ. Оставих го на лонг, понеже нямаше как да го чакам до първи петли дали ще потвърди и имам ударен лимит стоп на 34900. Може би ще продължа да играя на вход и изход с това ниво, докато се изясни. Много трудна за трейдинг среда, но може да се окаже поредната манипулация и в двете посоки, нали трябвда да съберат стоповете на хората. Положителното в цялата работа е, че на ниския 4-часов фрейм засега прави higher highs и се опитва да се отскубне от канала с моментен съпорт на средната пълзяща. От другата страна на нещата стои фактът, че не се забелязва някакъв волюм и ликвидност поне към момента. Освен това отгоре е дневният GC, който ще оказва допълнителен резистънс. Уайкофф, Майкофф... явно така ще е бъмпи райд.

Опити за пробив навътре с намаляващ момент, трудна работа. Не е ясно дали и 34К може да удържи след пробива на 35.

PpKmiqXn

ПП

Докато кажа, и то се срина под 34. Дано поне не пада под предишния дип, ама...

3 годишното ми дете нарисува това:

казва, че чоп сезона не е свършил докато всички не се изморят и когато всички се изморят, ще продължи още докато не ги отегчи и като се отегчат ще продължи да чопва докато не се откажат всички ползващи левъридж. Забележете нивата, рейнджа изглежда лесен за търговия, но всъщност всички с над 15х биват ликвидирани в двете посоки. Затяга и скоро ще избие. Може би да обере ликвидността събрала се на $31к и да удави шортърите с един уик до $38К. Когато всичките пари са изпити и изядени, ще преместим на друго ниво. $44к ще даде отново увереност на пазара, не бих имал нищо против.

21DMA действа като солиден резистънс, съпорт няма, надолу е бездна :lol: шегувам се разбира се, стига да има някой, който да плати за 1 бтк ~$30 000 сме ОК

Мой съвет е да не се опитвате да хванете тези движения, тяхната цел е да ви вземат парите. До края на лятото ще е така. Изкарайте си една хубава ваканция, върнете се обратно на есен, очакват ни много по-добри времена.

ixJ8TlTd.png

аз съм тежко натоварил вече и ми е все тая, но мисля, че Петък като изтекат опциите пазара малко ще се позакърпи и уикенда ще възтанови малко

мисля, че месеца така или иначе сме го отписали, може само да се надяваме на Октомври да е по-добър, даже рестарт на бул ръна ми звучи най-добре.

остава 63 дни до Тапруут софт форка ~24 Ноември, това ми е катализатор 

• 2 weeks later...

Законът за усилие срещу резултат осигурява ранно предупреждение за евентуална промяна в тенденцията в близко бъдеще. Различията между обем и цена често сигнализират за промяна в посоката на ценова тенденция. Например, когато след значително рали има няколко ценови ленти с голям обем (големи усилия), но с тесен диапазон, като цената не успява да постигне нов висок резултат (малък или никакъв резултат), това предполага, че големите интереси разтоварват акции в очакване на промяна в тенденцията.

нивата с ликвидност са ясни, пътя е бодлив и тесен, но като се има в предвид как затворихме седмицата, мисля, че единственото място където има супер много позиции за обиране не $43К не знам дали ще слезе до там, а и реално няма много голямо значение

BTCUSD_2021-10-04_16-31-40.png

• 2 weeks later...
На 28.05.2021 г. at 8:44, vamp111 написа:

мисля, вече няколко пъти писах, че през Октомври очаквам нов ATH

изглеждам съм бил прав, сега по принцип моя боб казва, че всеки пулбек е за лонгване, но аз нищо не разбирам, а и майсторите казват дабъл топ, каквото и да значи това :lol: