Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

Копаене на AEON или Monero


sheremon
 Share

Question

Здравейте колеги не знам дали сте запознати с валутата AEON но все пак ако може едно професионално мнение кое е по добре да копая с не особено силен процесор на лаптоп насочил съм се към AEON  тъй като мисля,че по лесно ще се копае от Монеро някакви съвети или препоръки моля без подигравки ако нещо ви се струва прекалено глупаво просто ми кажете Благодаря :)!

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

AEON е с CryptoNight-Lite алгоритъм, a Monero - с CryptoNightV7. И на двата алгоритъма вече не им излиза сметката да се копаят с процесор. Monero-то все още може да се копае с някои модели графични карти (напр. Vega 56), но сметката е много по ръба. На следния линк можеш да провериш каква е ефективноста от копането на най-известните Cryptonote койни:

https://minergate.com/calculator/cryptonote

За съжаление към днешна дата аз не знам нито един койн или алгоритъм, на който все още да му излиза сметката при копане с процесор. Причината за тази ситуация са излезлите напоследък ASIC машини за една камара алгоритми, които доскоро ги считахме, че могат да се копаят само с CPU и GPU.

Към днешна дата ASIC-ите тотално доминират при формирането на Network HahsRate почти по всички алгоритми и криптовалути, с малки изключения, колкото да не е без хич.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...