Jump to content
hash.bg - биткойн форум

EOS - информация за може би новият блокчейн, който ще измести ETH


ivan
 Share

Recommended Posts

Хората и екпите които стоят зад bitfinex мисля, че са доста (като бройка) и имат ресурса да създадат много повече от binance и eth. В следващ момент може да попиша повече (преместя други публикации тук.)

Последното им след. като направиха голямо представяне на EOS, и и бета представянето им на DEX, им е, че яко настъпват гейм индустрията. Може би много от нас не са геймъри или някога са били. Да разкажа какво е характерно за днескашните игри(от един приятел чух). Големите компаниите гледат да ти продадат играта евтино да те зарибят и вътре в нея ти да купуваш неща с истински фиатни пари и от това те в рамките на година две изкарват много повече от теб вместо само една първоначална такса.

Сега представете си, че тези пари бъдат заменени с крипто. Представете си, че и малки екипи от разработчици ще имат възможност да разработят игри без да е необходимо да се занимават с дистрибуция/лицензии за платежни системи и тн.. Една игра достигнала до 1млн човека би им донесла много пари. За да е още по-интересно, нека играта да не е само да взима комисионна. Примерно откриваш меч биеш се правиш го по силен меча и го продаваш после за крипто. Създателят печели от комисионната ти-геймъра от играта. Не знам как беше с крипто котките, но мисля, че тя бяха доста примитивна игра. 

Както и да е, вече е налице първата инструкция за такъв тип игри, които могат да се базират върху EOS. Очаквам голяма употреба на EOS-а, представете си догодина средата/края да видим игра която да запали на 1млн а 100 млн човека, които се борят да изкарат пари от тази игра! 

За хубост всичко това може да се разработи и върху Биткойн, но за жалост самият той още не е готов технически. Да се надяваме това да стане до година-две-три.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ами поевтиня спрямо биткойна, а докато падаше биткойна задържа цена спрямо него.

По скоро другите алтове ги помпят доста за да задържат цена към бтк, знаят че сега ако изпуснат влака ще си заминат. 

Иначе очаквах повече от битфинекс да го понапомпат този еос. Но за сега действат само чрез развиването на еко системата. Дано скоро пуснат DEX-а базиран върху EOS, каза ли са ноември. Това трябва да го бутне нагоре.

Link to comment
Share on other sites

Мисля, че Block Producer-ите продават яко в момента. Аз бях stake-нал не малко EOS в https://betdice.one/ за дивидент. Днеска ще обърна bet dice токените в EOS и ще го продам в Binance. Не виждам спирачка по пътя надолу скоро.
Като цяло това, което се случва е, че и него го застигна downtrend-a. Държеше се доста добре спрямо ETH последните месеци, всичко си има край предполагам:)

Link to comment
Share on other sites

Колко са фалшиви и слухове не се знае. Данката досега е заебавал два проекта, за да си разработва някакви си негови идеи. Сега говори за нов и по-добър биткойн и монеро на EOS. А относно цената:
 

Screenshot_1.png

За токен, който се използва, за да имаш ресурси да използваш мрежата и за хазарт не му трябва да е $3. И дори и да Stake-неш токени за CPU пак не можеш да пуснеш и една транзакция, защото CPU-то ти се пълни на 100% за 0 нула време и трябва да се молиш по разни телеграм групи да ти делегират ресурси, някаква смешна история е последните седмици. Този проблем трябваше да бъде решен преди седмици, както и платените регистрации, но уви. За факта, че 7 от block producer-ите са китайски и си гласуват едни за други и revert-ват транзакции и заключват адреси дори и не ми се мисли. Not really a "permissionless blockchain" in fact not really a blockchain at all.

Link to comment
Share on other sites

За съжалениe в началото на месеца  имаше притеснителни новини ... това с dan larimer , май беше черешката на тортата .

Язък , перфектно за търгуване беше EOS-а ......  сега като dan larimer и аз 

giphy.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
преди 13 минути, vamp111 написа:

новата торбичка на Новогратц.....

време му е на ЕОС-а и той да надуе, като гледам KCS,BNB и ADA  какво направиха....

 

Според мен чакат да се раздвижи повече пазара и тогава ще го засилят(поне се нядявам, че и аз имам торбичка). Иначе:

  1. eosfinex тази седмица - бета, после реална търговия и после опен сорс кода и
  2. листване в койнбейз
  3. 1 юни каквото и да - конкурент на фб meos или кой знае какво, може да се окаже и нищо особено, но все пак мисля не са избрали случайно мястото Вашингтон.

От всички алтове мисля, че това е екипа, който има най-голям опит, хора и пари да направят много неща. Бинансе са много далече от това да направят и 1/3 от това което могат да направят те. А Виталик и екипа му са също много назад. Само с този тетър много ги мъчат(всеки друг иска да им вземе лъвският пай).

2017 изпуснах етериума, ще видим какво ще стане с еос-а

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Идея да си стои тук: 1 Юни на събитието на B1 в Washington, дали няма да обяви партньорство с Washington Post + MEOS социалната им мрежа, която гласят да пуснат върху EOS. Един вид потвърдени новин, разпространение и тн...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Много интересен момент е как Block.one имат 140k btk и 3 млрд$. И тези btc като им нарасне цената... за какво ли биха ги ползвали, примерно да направят една помпа към EOS, знае ли се...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Този EOS много ме тормози :) 

Първо, целта ми е да скочи и да обърна в BTC, но не скача нещо....умира с другите алтове

Това крипто в което Block.one копанията която стои зад него (създадена от Bitfinex или там каквото е). При ICO то са набрали 4млрд$ Рекордно много никое друго ICO не е набирало толкова, нито компания, тук е имало представен само White Paper. От тези 4млрд$ тогава част от парите са били в BTC (140 000) и много ETH-ми, като етерите са издъмпени миналата година за кеш. Та имат пари. 

Истината е че те единствени правят нещата както трябва, уж. Казали са че нямат право да държат повече от 10% от EOS те, което уж спазват стриктно. Разработват стабилно софтуера, наемат много хора. Правят събития и тн... Опитват се някак си този DPOS (дедикиранят пос механизъм) да го направят възможно по децентрализиран и тн..(но никога няма да има нещо общо с децентрализацията на BTC)

Ако някой ми каже, че има по технологична платформа от EOS в момента, първо ще приема че е глупак, после ще го изслушам все пак. И не разбирам защо не заема полагащото му се 2-3 място. Или по-скоро разбирам колко са силно манипулирани другите...

ETH - много купили на високо и не смеещи да продават на тази цена. Но ако някой си мисли, че има как да постигне децентрализация тази система с лидер Виталик(все едно както руснаците вярват в Путин и се надяват да се оправи страната им)

XRP - 40+млрд в обръщение, от които в реално обръщение едва ли са повече от 1/3 и помпи от банките и тн, като им видиш графиката на цената спрямо биткойн - кардиограма

LTC - еуфория по халвинга, която ще приключи съвсем скоро... и Чарли едва ли ще може да го помпи още и да му помага

BCH - все пак те изкупиха кеша в голяма степен (почти всикият който се продаваш) на 1млн кешчета. И сега единствено плашат цената на ново изкопаните и се стараят да одържат тези 5% които плащат за ток допълнително от ново изкопаните биткойни. Мисля, че тази цена още дълго ще се задържи 5%. Освен ако фектоши е бил достатъчно не тъп да си запази биткойните от ранните години и да ги дъмпи през следващите година две. Но едва ли ще му свали цената на 1-2-3%, може би за кратко. 

BNB - платформа която до колкот бях чел 11 нода, всичките под контрол на Binance. Поддържа едно токенизиране, което скоро може би ще видим върху LN и някакви си базови смартдоговори. Далече далече технологично от EOS. И все пак, последователи на CZ много. А в реално обръщение са малко BNB тата, по малко от CMC обявените.

......

Та за този EOS предстои voice.com, ще се опитат да изместят instagram, като плана хич не им е лош. Стотици милиони бюджет(така ли иначе имат милярди а и адцки много биткойни които при цена 100-300к$ биха осигурили много ресурси), да привлекат инфлуенсърите от другите социални мрежи. Като предвиждат, чрез смарт договора върху EOS да движат платформата Voice.com и парите от реклама в нея само 10% да остават за block.one останалите да се дават на хората които я ползват. Радикално мисля и си мисля, че имат голям шанс да се случат както трябва нещата. По тяхна реклама един обикновенн потребител би изкарвам 10-100$ на месец, а такъв с милиони последователи, стотици хиляди$$$. 

Реално ако се замислиш защо да не е възможно, рекламата която гледаме във фб, гугъл и тн.. На ден за един американец или европеец(не българин) струва към сциалните мрежи над 10$ на ден. Може би към днешна дата се дават годишно около 200 млрд$ за реклама в социални мрежи и гугъл.

Представете си тези пари да не отиват всичките в корпорацията а в потребителите на социалната мрежа...

Само се чудя аз ли съм тъп нещо и не схващам, ама като гледам в twitter как някакви казват сега tron, stellar.... и най-вече BNB.... просто не схващам..

За мен, EOS ще удържи до към 0.0006-0.00055 ако продължи, но в един момент, когато voice.com бъде пусната online и се почнат реклами по телевизии и тн... ще скочи и ще се намести при XPR-ETH(идеята ми е да го флипне). Може да има и по малък скок ако успят да пуснат EOSfinex, но там според мен и това което съм чел е че проблема е чисто законодателен, как ще се справят с USA клиентите и тн... BinanceDEX не работи за USA и куп други неща ама.... може би надеждата им е да си измият ръцете с това, че опне сорс кода на проекта платформата ама ще видим. 

Ще се радвам да споделите идеи/виждания за това как ще се развие цената на EOS, за другите няма значение... те си имат други теми.

Един силен конкурент би бил Libra с поддръжка на смартдоговори. Там ще остане единствено предимство voice да плаща на потребителите си, заради това че показва реклами, докато FB group едва ли някога или скоро биха направили такова нещо.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...