Jump to content
hash.bg - биткойн форум

NXT stakeholders

St0ky
 Share

Recommended Posts

Цялата тази история с генезисният блок и 71 стейкъри изглежда , като класическа пирамида. Може би не схващам фундаменталните предимства на некса. Така нареченият forging не прави ли системата много неетична от гледна точка на това , че сега най-големите стейкхолдъри имат и най- голяма печалба от forging и това заварено положение няма да се промени ако те не решат да се разделят с част от койните си? Не ме разбирайте погрешно , не хейтя некса , но това са първите въпросителни , които не мога да разреша.

Вече има статии по въпроса и скоро ще бъдат качени на сайта. 

Коването (forging) носи пропорционален доход, тоест ако ти имаш 1 милион nxt,  ще вземеш 1/1000 от таксите, които се разпределят при коването. За теб няма значение дали 73 човека държат останалите nxt или 7300000000. Доходът от коването не зависи от дистрибуцията, така че големите стейкхолдъри нямат никакво предимство. Това е като лихвата в банката - за теб няма значение дали депозираш крони в норвежка банка при 5% лихва или рупии при 5% лихва в индийска банка (без разбира се да отчитаме инфлацията и останалите фактори), въпреки че разпределението на рупиите е много по-неравномерно.
NXT се основава на PoS механизма, условието за който е да се раздадат всички монети в началото. Аз мисля, че това всъщност изигра много добра роля. Ако бяха 10000 човека, а не 73, как щеше да се спонсорира развитието на Nxt? Абсурдно е да организираш толкова хора и всички да дарят за развитието. Сега тези 73 човека знаят, че ако не инвестират в развитието на NXT, нищо няма да излезе. И точно това се случва. Някои от тези 73 стейкхолдъра отдавна раздадоха по-голямата част от своите nxt. Разпределението продължава, постоянно се дават награди за принос за развитието. Има обявени награди за разработката на различни функции. Това гарантира просперитета. Скоро ще добавим още информация :)

Ако не си си свалил клиента (малко още е бъгов и не е лесен за ползване) може да ползваш един от моите нодове https://quicknxt.com:7875 или https://54.201.75.18:7875

ВАЖНО Е ДА ИМАШ СУПЕР СЛОЖНА ПАРОЛА

Също така ако мислиш да инвестираш недеи ползвай тези два сървера за сметка с много пари, тях съм ги сложил да помагам на мрежата да е стабилна, понеже я нападнаха по едно време с Ддос атаки.

Благодаря! Мислих, че някъде трябва да напиша и номера на сметката... Логвам се само с парола? Интересно.... Аз още съм доста скептичен по отношение на NXT и не мисля да инвестирам нищо. Беше ми интересно дали има пробив и в моята сметка, подобно на другите, които са се оплакали в прогнози. Паса ми е 37 символа, за момента всичко е ок. Пробвах да отворя още няколко сметки с други IP-та, но системата ме разпознава, че вече съм получил коини :D

И аз се пробвах да получа фрее 4 коина уж ми ги изпратиха тая сутрин но още нищо не е отразено в блокексплорера и в портфейла ми никакви ги няма ето детайлите на транзакцията от сайта им

Recipient - 8741555535567987120  Transaction - 248517930818134564  Amount - 4  Date - 2014-01-18 09:23:33

Написах им мейл на мейла който получих за проверката на мейл адреса ми но не знам дали не е автоматичен и дали някой изобщо го чете - някакви други идеи какво да правя или да пия една студена вода - даже не знам дали портфейла ми работи правилно и дали не е от него щото съм нов в NXT - нормално ли е да се забави толкова транзакция или нещо фаусета им не ми е пратил коини а ме е отразил като получени.

Вече има статии по въпроса и скоро ще бъдат качени на сайта. 

Коването (forging) носи пропорционален доход, тоест ако ти имаш 1 милион nxt,  ще вземеш 1/1000 от таксите, които се разпределят при коването. За теб няма значение дали 73 човека държат останалите nxt или 7300000000. Доходът от коването не зависи от дистрибуцията, така че големите стейкхолдъри нямат никакво предимство. Това е като лихвата в банката - за теб няма значение дали депозираш крони в норвежка банка при 5% лихва или рупии при 5% лихва в индийска банка (без разбира се да отчитаме инфлацията и останалите фактори), въпреки че разпределението на рупиите е много по-неравномерно.

NXT се основава на PoS механизма, условието за който е да се раздадат всички монети в началото. Аз мисля, че това всъщност изигра много добра роля. Ако бяха 10000 човека, а не 73, как щеше да се спонсорира развитието на Nxt? Абсурдно е да организираш толкова хора и всички да дарят за развитието. Сега тези 73 човека знаят, че ако не инвестират в развитието на NXT, нищо няма да излезе. И точно това се случва. Някои от тези 73 стейкхолдъра отдавна раздадоха по-голямата част от своите nxt. Разпределението продължава, постоянно се дават награди за принос за развитието. Има обявени награди за разработката на различни функции. Това гарантира просперитета. Скоро ще добавим още информация :)

Ми то щом е като лихвата в банката колкото повече имаш толкова е по голяма лихвата като абсолютна стойност в коини и тогава нямаш никакъв интерес да развиваш бизнеса ,а единствено да ги обмениш за нещо по надеждно ,а до като ги обмениш да си ги къташ и да чакаш по висок курс.Вие от къде знаете че някой от тая пирамида са раздали по голямата част от коините си а не са ги изтъргували за биткоини.

• 1 month later...