Jump to content
hash.bg - биткойн форум

"Предсказанията" на Алтов

Altov
 Share

Recommended Posts

Преди 4 часа, vamp111 написа:

просто седя и се питам, за какъв мечи пазар говорим

Ти считаш, че това е бичи пазар ? А да ти прави впечатление, че ъглите на покачване с всеки изминал етап, стават все по полегати, а последващите падания и те стават все по плоски и все по-продължителни ? Ако апроксимираш цялата тая логаритмична графика в една, единствена линия, дали тя няма да придобие формата на падаща парабола ?

И още един въпрос: кой е този крупен, мастит инвеститор - милиардер, който ще тръгне да вдига "нещо" от стартова точка "3000" ? Колко пари трябва да налее, за да го вдигне , да речем със 100% , от там насатне да чака Тълпата да влезе на вече поскъпналата със 100% цена и тя да продължи да помпи, цената, а той поетапно да се затваря на неин гръб?

А колко ли пари, трябва да налее, за да направи пак 100%, но от един алт, който струва 1 долар ? Къде са потенциалните "Х-овете" с минимум усилия и риск и къде е "голата кука" за Тълпата ?

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Преди 10 часа, Altov написа:

Ти считаш, че това е бичи пазар ? А да ти прави впечатление, че ъглите на покачване с всеки изминал етап, стават все по полегати, а последващите падания и те стават все по плоски и все по-продължителни ? Ако апроксимираш цялата тая логаритмична графика в една, единствена линия, дали тя няма да придобие формата на падаща парабола ?

И още един въпрос: кой е този крупен, мастит инвеститор - милиардер, който ще тръгне да вдига "нещо" от стартова точка "3000" ? Колко пари трябва да налее, за да го вдигне , да речем със 100% , от там насатне да чака Тълпата да влезе на вече поскъпналата със 100% цена и тя да продължи да помпи, цената, а той поетапно да се затваря на неин гръб?

А колко ли пари, трябва да налее, за да направи пак 100%, но от един алт, който струва 1 долар ? Къде са потенциалните "Х-овете" с минимум усилия и риск и къде е "голата кука" за Тълпата ?

за 10год. от $0.06 биткойна в момента се търгува $3 800, което е 6 300 000% покачване,

на стоковия пазар, за последните 10год. може да видиш най-много 5 300% покачване

колкото до милиардера инвеститор, нека малко да ти освежа знанията, можеш после всичко написано от мен да го провериш при чичко гугъл

последния бул рън през 2017 беше започнат със $100 000 от Giancarlo Devasini, който с помощта на Phil Potter закупиха и успешно и до ден днешен управляват Bitfinex. Платформата привлече много инвеститори понеже даваше възможност за левъридж търговия, лендинг на биткойни и топ алтове и най-вече това, че са базирани в ХонгКонг. т.е. даваше възможност без KYC да търгуват американски и китайски граждани, това съвпадна с Китайския фъд, че биткойна е забранен и миньорите и големите OTC търговци в Китай, трябваше да си изнесат биткойните извън страната, понеже тогава и течеше политика на PBOC за заздравяване на CNY съответно имаше капитал контрол и на Китайците им беше забранено да пазарят USD. След хака, който Finex сами си дирижираха и успешниo реализиралия се проект BFX token като компенсация, умишленото ограничаване на акаунтите да си теглят средствата и губенето на банкиране, предприемчивите момчета създадоха един алт, наречен ТЕТЪР. Надявам се от тук нататък ти е ясно как с помощта на фракшанъл резърв банкирането само че на биткойни, добре създадени ботове и безкрайно печатане на USDT цената беше качена до $19 665.39.  

може да провериш каква част от дневния обем на биткойн представлява търговията му с/у USDT после може да провериш, че любимия ти алт, всъщност развива най-голям обем с/у BTC и нищожния му живот зависи само и единствено от благополучието на биткойн.

не милиардер пич, трябва ти някой добър измамник с находчиво мислене, подобен на този дето е създал алт-а на, който ти си станал фен и толкова много си го обичаш, че си готов да потънеш с него.

залагам, че това е XRP, Ripple или както там си го наричате.

не искам да те разочаровам, но няма да стигне $585 както Bearableguy123 ви предрече, банките няма да ви изкупят риплите и да станете милионери, няма да карате ламбота, това е казвам ти го, всичко е измама!

Преди 10 часа, Гари написа:

Ех тоя Алт. Уж старо куче ама за логаритмична графика явно не е чувал, пак иска по-стръмно покачване. Да ти кажа, мен, от 100 до 1000 не е същото като от 1000 до 10 000. 

Именно, че не е същото, поради тази причина "галактическият" ръст на биткойнчето, което чакат биткойн-зомбитата няма как да се случи, чисто физически. За да качиш 100% от $100 се иска едни усилия, а за да качиш 100% от $1000 - 10 пъти по-големи усилия! Кой е тоя баламурник - "милиардер", дето ще тръгне "да вдига" нещо, за което ще трябва да вложи толкова много усилия ?! Дали ще си заслужава цената, това усилие ?! Неее, пич, няма да има никаква луна на биткойнчето. Запиши си го това много дебело! ЦЕНАТА и в буквален и в преносен смисъл става твърде висока и неоправдана, за такава помпа, а таргетираният краен резултат - твърде химерен и въобще негарантиран. 

Някои говорят за рипъл ?! Там също не виждам да има някакъв голям ръст, за какъвто някои мечтаят. 

$ 4500 - към първата половина на март, преди стареца да поеме на юг към $1800-2000

преди 11 минути, hpz написа:

"Умните" глави страдат от "акъла" си.

Трябва да се гледа практично и прагматично, а не еуфорично и пожелателно. Нека бъдем обективни - цената на ВТС, която той достигна, беше поне на 90% плод изцяло на спекулации, като балона беше надут, с помощта на друг един балон - тетера. Реалната полезност, реалната Ценност на биткойнчето, от чисто практическа гледна точка  е нищожна! Носители на истинската Ценност и респективно Цена са и ще бъдат алтовете  - там е реалната практическо приложение на нововъзникващият дигитален свят. Биткойн беше просто един динозавър- първопроходец, който постави жалоните на Пътя, но той с повече от това не може вече да бъде полезен. Единственото, което може да продължи да му държи цената е факта, че към момента, голяма част алтовете не могат да се купуват директно за фиат, а трябва да се минава през стареца. Същата ситуация е и с етериума - ИСО-тата го държаха през цялото, а сам по себе си етериума, от техническа гледна тока е много зле, в сравнение с повечете алтове след него.

Преди 11 часа, Altov написа:

Трябва да се гледа практично и прагматично, а не еуфорично и пожелателно. Нека бъдем обективни - цената на ВТС, която той достигна, беше поне на 90% плод изцяло на спекулации, като балона беше надут, с помощта на друг един балон - тетера. Реалната полезност, реалната Ценност на биткойнчето, от чисто практическа гледна точка  е нищожна! Носители на истинската Ценност и респективно Цена са и ще бъдат алтовете  - там е реалната практическо приложение на нововъзникващият дигитален свят. Биткойн беше просто един динозавър- първопроходец, който постави жалоните на Пътя, но той с повече от това не може вече да бъде полезен. Единственото, което може да продължи да му държи цената е факта, че към момента, голяма част алтовете не могат да се купуват директно за фиат, а трябва да се минава през стареца. Същата ситуация е и с етериума - ИСО-тата го държаха през цялото, а сам по себе си етериума, от техническа гледна тока е много зле, в сравнение с повечете алтове след него.

https://www.youtube.com/watch?v=vrKlAAWz8EI

Аз не им завиждам на тези братя 

Ако и ти не им завидиш и им изгледаш всички интервюта от самота им влизане във Биткон мисля че ще добиеш добра представа Алт !

13 hours ago, Altov said:

Именно, че не е същото, поради тази причина "галактическият" ръст на биткойнчето, което чакат биткойн-зомбитата няма как да се случи, чисто физически. За да качиш 100% от $100 се иска едни усилия, а за да качиш 100% от $1000 - 10 пъти по-големи усилия! Кой е тоя баламурник - "милиардер", дето ще тръгне "да вдига" нещо, за което ще трябва да вложи толкова много усилия ?! Дали ще си заслужава цената, това усилие ?! Неее, пич, няма да има никаква луна на биткойнчето. Запиши си го това много дебело! ЦЕНАТА и в буквален и в преносен смисъл става твърде висока и неоправдана, за такава помпа, а таргетираният краен резултат - твърде химерен и въобще негарантиран. 

Някои говорят за рипъл ?! Там също не виждам да има някакъв голям ръст, за какъвто някои мечтаят. 

$ 4500 - към първата половина на март, преди стареца да поеме на юг към $1800-2000

Колкото и заблуден да е нашият приятел Alt, взема, че улучва някой неща на късмет. И аз мисля, че следва ново дъно преди бул ръна. Дали обаче ще е 4500 или моментното ниво, това само времето ще покаже. За 2000 дъно съм съгласен. Всички очакват 1,7к затова няма да го стигнем.

Altov, Alt и т.н. Независимо кой ник ползваш, ще ти дам 2 безплатни урока що е то логаритмична графика, защото виждам, че не си запознат.

1. Помисли ако цената е 10 000, каква е вероятността да стане 15 000 или 5 000. Логично да си помислиш ЕДНАКВА. Сега обаче помисли ако е 10 000, какава е вероятността да стане 25 000 или -5 000. Невъзможно?!? Значи линейните принципи не действат! От 10 000 вероятността за 20 000 или 5 000 е еднаква. Т.е. имаме умножение и деление.

2. Отвори https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/ и на графиката цъкни Log Scale. Надявам се ще забележиш почти "линейното" покачване на логаритмичната скала. Това е едно, второ сега графиката не изглежда като "балон", както го описват псевдо-медиите, а има съвсем ясна и логична форма. И този принцип не е случаен. Ако 2-ма знаят за Биткоин, ще кажат на други 2-ма. Ако са 500, ще кажат на още 500 (не на още 2-ма).

Сега помисли за броя единици на валутата. При Биткоин са 21 милиона. Ако 21 милиона искат да имат, да приемем, че за всеки ще има по 1. Но ако съплая беше 21 трилиона, за всеки щеше да има по 1 000 000. Т.е. щеше да има толкова много, че нямаше да има кой да купи единица на повече от 0,004$ (като всеки разполага с X пари, с които може да купи - това е константа, независимо от общото количество и цената). Но дали ще гледаш Биткоин като коин или сатоши, това е само психологическа спънка, математически и фундаментално погледнато цената от 3-4к е малко ниска за настоящия момент.

Много хора загубиха от шит-коините, т.н. алт-проекти. Това беше модата "ние закъснелите да забогатеем, като се правим на по-добри и умни" от 2017-2018 и умря някъде към март 2018. Доказа се като скам схема. Т.е. втори бул рън там е все едно да измамиш човек 2 пъти с един и същ номер. Не казвам, че няма да се подкачат алтовете ЛЕКО, с покачване на Биткоин. Но и това е на кантар, дали ще се качат само спрямо долара или ще мръднат малко спрямо BTC когато се се вдигне капитализацията и се пораздвижат финансите.

Преди 1 час, umb написа:

Не съм специалист по криптография. 

Перфектно съм  запознат със работата на банките .

Запознат че всеки един държал някаква власт в ръцете си в историята на човечеството  не завършва добре или не се задържа , тоест лично ако аз знам че някой човек  е собственик на нещо никога няма да му се доверя на 100%

Да живееш на тази планета се плаща !

Не знам кой и как е създал биткойн , но знам че той апсолютно перфектно замислен да даде свобода на всеки който пожелае в целия му аспект . На мен ми я дава !!

Апсолютно перфектна алтернатива!

Честно, справедливо и всичко си зависи от теб !!

Ако нещо стане с него просто ще го се откажа и продължа да търся подобна гениални алтернатива на сегашната ни финансова  система . 

Достатъчно му е просто да бъде място за независимо  съхранение на стойност и пак да си ползваме Банките етериум или каквото и да друго средство за микро разплащания .

Апсолютно нормално е цената да играе със такъв марж и е абсолютно нормално , защото както казах хората не спят .Лично аз и предполагам и много други хора с много по големи възможности печелят и когато цената пада .

Не забравяйте какво е предназначението на биткойн .

"Да живееш на тази планета се плаща !"

Кой е този ненормалник, който си е повярвал, че Земята му е бащиния и някой е длъжен му плаща за "бащинията" ?

"Не знам кой и как е създал биткойн , но знам че той апсолютно перфектно замислен да даде свобода" 

Пха ха ха ... "свобода" имаш тогава, и само тогава, когато нямаш Зависимост. Е биткойнчето откача ли те от Зависимост или обратно - още
по-зависим си от Мрежата? Хайде да не не говориш повече за "свобода" там, където я няма и няма да я има. Става ли?

преди 50 минути, hpz написа:

Сега помисли за броя единици на валутата. При Биткоин са 21 милиона. Ако 21 милиона искат да имат, да приемем, че за всеки ще има по 1.

Много сте забудени, ама генерално заблудени относно "количеството". 

Цитирам вече казаното:

"Прави се голяма грешка, като механично се прехвърля , проектира "това което е било" в "зоната на малките числа" до 2015 г и след това, като се очаква, че това ще се повтори. Не, няма да се повтори, защото биткойна и без това е твърде скъп, даже и в момента.  А тази глупост, че видите ли щом "нещо си" било в малко количесто, то задължително щяло да расте, противоречи на всякаква разумна логика. Какво общо има количеството и търсенето ?! Аз не виждам такава пряка, линейна корелация ?! Цената расте само, когато има търсене, но "малкото количество" въбоще не означава, че то трябва да породи автоматично търсене?! Няма такава логика изобщо! Практическата полза, поражда търсене, а то поражда ръст на цената. Количеството, само по себе се - нищо не значи! А биткойна, по-горе вече обясних, че НЕ го виждам, чисто практически, на фона на много качествени алткойни, които сега са в сянка, но са спящи гиганти! "

Технически погледнато, НЯМА никаква разумна причина, да бъде купувано биткойнчето. Той е много бавен, а да не говорим, че е много по НЕзащитен от много от алтовете. Ясно ми е, че някой неистово иска да има "сигурно" съхранение на "властта" която има в момента, като внуши вяра в нещо, в което той вече е заел дълбоки позиции и се е окопал ,но като се казва - "гаранция - франция"!

Преди 1 час, hpz написа:

От 10 000 вероятността за 20 000 или 5 000 е еднаква.

Вероятността от 10 хилки да отидеш на 20 е много по-малка от тази - да отидеш на 5, поради простичката причина - ще трябва все по-дълбоко да се бъркаш в джЕбчето, т.е. да плащаш все по-голяма цена, вместо просто да затвориш на 10 хилки и да прибереш фиата. А защо да се бъркам все по-дълбоко, т.е. да плащам все по-безумна цена , от какъв зор? Защото някой "прогнозирал" 100 хилки или 1 млн. ?! А кой ще плати цената, за да добута това безумие до 100 хилки, а да не говоря до 1 млн? Тълпата ли? Тя верно, че е проста, ама да е проста, да е проста ... колко пък чак да е проста? Биткойнчето пътя му е твърдо на юг ...

Преди 2 часа, Altov написа:

"Да живееш на тази планета се плаща !"

Кой е този ненормалник, който си е повярвал, че Земята му е бащиния и някой е длъжен му плаща за "бащинията" ?

"Не знам кой и как е създал биткойн , но знам че той апсолютно перфектно замислен да даде свобода" 

Пха ха ха ... "свобода" имаш тогава, и само тогава, когато нямаш Зависимост. Е биткойнчето откача ли те от Зависимост или обратно - още
по-зависим си от Мрежата? Хайде да не не говориш повече за "свобода" там, където я няма и няма да я има. Става ли?

Кухо парче си пич 

Преди 10 часа, hpz написа:

Дали обаче ще е 4500 или моментното ниво, това само времето ще покаже. За 2000 дъно съм съгласен. Всички очакват 1,7к затова няма да го стигнем.

Моята първоначална прогноза беше за около 4100, преди да се отиде към "зануляване". Сега обаче ми се струва, че все пак има по-голяма вероятност да се опитат да прилъжат повече бичета във "фомо"-ефект, като им покажат "пробив" на 4200, за да налапат голата кука. След което много рязко и болезнено да ги затворят, пробивайки брутално подкрепата от 2500 и достигайки до 1800-2000, а там вече ще се види - има ли още интерес към морално и технически остарелият старец, или ще се пускат кепенците. :)

Интересно е също така да се отбележи, че целият ръст, започнал от понеделник е с постоянно падащи обеми на дневна графика, т.е. Тълпата все още НЕ вярва и не кълве на гола кука ... за сега! :)

преди 11 минути, Pistolero написа:

Голямо клане... каква ли тъпа причина ще измислят сега?

Няма никаква "причина", просто технически от два дни се очертаваше падането, като най-добре се виждаше на едночасова графика. Третият импулс беше 100% "изнасилен" и имаше само един въпрос - дали ще се опитат да напънат "още малко" към 4400 -4500 за по-голям фомо-ефект. Е очевадно, не стана, виждайки постоянно падащи обеми на дневна графика (т.е. тълпата не кълве), манипулатора се отказа "да гърми патрони" на халос...:)

@Altov още чакам да ми обясниш по-какъв начин твоите алтове превъзхождат биткойна

ако това са алтове които разрешават екзистенцялни проблеми в различни сфери на икономиката като например дента койн на заболекарите, везт на музикантите и т.н. съжалявам за парите които си изгубил инвестирайки в подобни проекти, има фотографи на кучета, които и те са си направили някакъв си койн.

биткойнчето дето е динозавър определя цената на всички шитни на които си станал фен, и най-вече притежава качество което нито една друга монета не може да дупликира, оставям те сам да си мислиш какво е, освен това биткой не е бавен, мога да ти го обясня, но няма е твърде елементарно и би трябвало сам да го знаеш, явно само ми губиш времето и понеже спамиш твърде много с една и съща глупост, без никакви аргументи, започваш леко да ме дразниш, за това имаш време до края на седмицата да се аргументираш за твоите алтове които по твои думи по всичко превъзхождат биткойнчето , после пак ще трябва да си правиш нов профил

На 24.02.2019 г. at 16:54, Pistolero написа:

Добре, като си такъв анализатор, направи ли кинти или само си приказваме?

Ами това не е твоя работа. Не съм длъжен, а и никой никому не е длъжен да дава отчет. Приеми, че съм сравнително добър аналитик.

Биткойнчето лека - полека краткосрочно навлиза в зоната на здрача, но си запазва все още шансовете за проба на 4400-4500, а защо не и около 5000. Очаквам някаква форма на странично движение в зоната 3700 - 4000, с постепенно увеличаващ се лек натиск надолу, докато изстинат индикаторите... Има някакво "дебнене" в момента между тълпата и манипулатора: от една страна - доста народ чака 2000-2500, от друга страна - има и чакащи за скъсен "бай" над 4100 ... Според мен - ще обръснат и едните и другите, преди манипулатора да определи главното движение. На седмична графика имаше слаб сигнал за "бай", той вече частично отработи, но все още, както казах по-горе има мегдан 4500, не е изчезнал още шанса, но постепенно натиска надолу се увеличава. 

Пичове, дайте да не разтегляме темата извън "темата". Чакам зареден в кракен и в онлайн банка с още толкова. Стратегията ми е ясна - като "усетя" минимум - купувам. Ако направим ново дъно - добавка.

И се чудя, и пак се чудя, как ли ще ни издънят... Алтов хабер си няма, ама чул от тук и там, прав е, че и отгоре и отдолу ще изгърмят всички. Цялата му концепция за "пропадане на Биткоин" изобщо не се вързва с алтовете, за които флуди с пропаганда от най-долнопробен тип. Лошото е, че само неговото радио пее в този критичен според мен момент.

От друга страна забелязвам, че "правите" които чертае графиката са с много лек наклон надолу или нагоре. Почнаха тези с наклон нагоре и ме притеснява, че фундаментално обръщаме тренда.

п.с. И на Алтов не му е лесно. Чака някоя риба тука, да му се върже на лично, че да разтовари боклука с който се е запасил.

Преди 2 часа, hpz написа:

Чакам зареден в кракен и в онлайн банка с още толкова. Стратегията ми е ясна - като "усетя" минимум - купувам. Ако направим ново дъно - добавка.

Обикновено след "ново" дъно, получаваш в подарък - още едно ! :)

Гледай да не го усетиш на друго място ... :lol:

Преди 1 час, Гари написа:

Докато чакаш, китовете добавиха в портфейлите си още 150 000 биткойна. 

https://news.bitcoin.com/bitcoin-whales-have-accumulated-thousands-of-coins-in-the-last-2-months/

"Споделянето" на такъв "инсайд", би трябвало да ти доведе до светване не червена лампа! Еййй, на гола кука ви ловят , по бетер сте от от една щука, която кълве на парче въртящо се желязо (блесна)! :)

Преди 2 часа, hpz написа:

п.с. И на Алтов не му е лесно. Чака някоя риба тука, да му се върже на лично, че да разтовари боклука с който се е запасил.

Виж сега, биткойнчето отдавна не става даже и за трейдване, защото в няколко пъти по-малко волатилен даже и от етериума. За инвестиция въобще не го броя - Х-овете му отдавна свършиха. Ще се видим, когато алтовете разбият стареца и го пратят в пенсия - който се смее последен, най-добре се смее! :)