Jump to content
hash.bg - биткойн форум

заплахи за сигурноста в крипто сферата и как да ги избегнем

Recommended Posts

Аи добрутро.... в много стар мой пост като питах какво още да добвя към всички тия екстри дето са споменати в статията дето си я постнал, че да не ми се навират разни неканени гости .... Ти ме посъветва да си преинсталирам джама.... а сега откриваш америка Колумбе....

Ма извиняваш ама помня и го припомням... Не ми харесват увъртания... или ще кажеш, че сега си го научил!!!

Не е коректно от твоя страна.

Преди 2 часа, kmeta написа:

Кмете, от 6 месеца съм без антивирусна... и всичко ми си е наред....зависи кой къде ходи, нали така?

Сложи си comodo и работи в kiosk, панела на антивирусната, всичко остава в пясъчника...

Абсолютната сигурност е ....спираш да плащаш интернет,спираш всякакви обновявания на всичко инсталирано, контрол панел - блокираш всички програми за излаз през защитната стена на джама, за по-сигурно повреждаш мрежовата карта, вадиш кабелчетата за usb от портовете на дъното/оставяш два челни само за мишка и клавиатура/,махаш оптичния носител, шунтираш всякакъв вид кабеляци в компютъра така че да остане само хард, захранване, видеокарта, рам, дъно....и си непробиваем... ако има несигурност въпреки тези мерки ...просто се спира плащането и на електричество....

Преди 10 часа, kmeta написа:

Аи добрутро.... в много стар мой пост като питах какво още да добвя към всички тия екстри дето са споменати в статията дето си я постнал, че да не ми се навират разни неканени гости .... Ти ме посъветва да си преинсталирам джама.... а сега откриваш америка Колумбе....

Ма извиняваш ама помня и го припомням... Не ми харесват увъртания... или ще кажеш, че сега си го научил!!!

Не е коректно от твоя страна.

статията е от 22 МАЙ и е на Английски, ако имаш подобна бъди така добър да я споделиш за всички. Спецялно за крипто, аз работя от лаптоп на който няма нищо освен едно убунту и флашка с мобилен интернет. Не всеки е толкова параноичен като мен.

сподели си статията, подобни на тази аз съм споделял не една и две, а в нета е пълно и то с много по-подробни