Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

Въпрос

Искам да отворя темата от чисто любопитство, макар, че не знам дали ще има различни гледни точки, и по -скоро всички ще са единодушно относно този проект. 

Няколко въпроса:

1.Защо Gavin Andersen смята, че Craig е Сатоши, след като Виталик му обясни за 30 сек, че явно такъв подпис какъвто му е представил Craig може да се подправи. Andersen предполагам е достатъчно грамотен за да го знае и сам, но въпреки това не се е усъмнил. Явно има някакво пристрастие, понеже в интервю казва, че Craig много му напомня на човека с който е комуникирал чрез имейлите. Не смятам, че тук играят някакви BTC, понеже самият Andersen изглежда исключително скромен, и най-вероятно има повече от достатъчно BTC. 

2.Възможно ли е историята като по филм, за която го съдят, че притежава портфейлите за 1.1 милиона BTC, изкопани заедно с David Klein през 2013. Историята е, че тогава са пръснали ключовете по различни хора, за които нито единия не знае, и няма как да ги събере сам. След смъртта на Klein, собственик остава Craig, но без ключовете няма достъп. Calvin Ayre се явява единственият му голям защитник, като в същото време притежава голяма ферма, като твърди, че е за копане на BTC. Твърди се, че всъщност използва фермата, да брутфорсне портфейлите. През това време Craig излиза и на нова година казва във видео обръщание, че до края на годината ще се открие голям недостатък във BTC и няма да остане нищо от него. Тук ако се направи фантастичната връзка, че може би са изчислили заедно с Calvin, че до края на годината трябва да успеят да брутфорснат порфейла, да докопат биткойните, и както вече бяхме свидетели Ноември, когато видяхме как изръси BTC да подкара BSV, да ги пръсне по борсите и от големия краш да настане паника, като в същото време всичко се налее в BSV. Звучи много налудничаво, но за мен той и без това е луд човек. 

3. Има хора които се застраховат и с 1% от стака си взимат BSV само заради тази фантастична история. 

Какво смятате ? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4 отговори на този въпрос

Recommended Posts

  • 0

В допълнение, мен лично ме е страх да влизам дори по-малки върхове, да не говорим за големите, когато знам, че има хора толкова луди, и арогантни колкото тези двамата, да не говорим за още стотиците които никога няма да им узнаем имената, които притежават % от съплая. Ако единици не можеха да местят пазара, бих бил много по- спокоен. 

 

П.с очаквам поне един коментар " Стига с тези конспирации, Земята не е плоска ! " 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
  • 0

Тук не казвам, че е. Питам защо според вас Gavin Andersen ще смята, че е. И възможно ли е да е докопал 1 мил биткойни и да се опитват с неговата дружка Calvin Ayre да ги брутфорсне, а когато стане (ако) да започне да разпродава, като "доказателство", че той е Сатоши а сега само да си постила килмчето предварително. После да каже, казах ви, но не ми вярвахте. И да не го дърпат от съдилищата от къде има достъп след това. 

Иначе съм по-склонен да вярвам, че живеем в матрицата и Нео е пуснал биткойна в мрежата, и сега гледат с Морфей дали аджеба ще успеят да ни освободят по този начин, или ще трябва  да потренира още малко

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
  • 0
Преди 4 часа, AdamKadmon написа:

И възможно ли е да е докопал 1 мил биткойни и да се опитват с неговата дружка Calvin Ayre да ги брутфорсне,

В това изречение нещо не виждам смисъл. Как са докопани пък се опитва да ги брутфорсне? Има им публичните адреси? Ако е така всеки има всички публични адреси.

Има частните ключове, които общо са закодирани по някакъв начин? Ако е така то те едва ли са закодирани с нещо по слабо от sha256, ако е с такова то разбиването му се равнява да разбие всички адреси. Ако са закодирани с нещо малко сигурно ми звучи някак си нелогично....

Идеята да стартираш нещо и да се криеш и да изчезнеш и после да се показваш е просто извън всякаква логика, да създаваш BSV и да викаш това истинският биткойн... не заслужава коментиране.

Сатоши е създал биткойна и го е пуснал и някакви хора са се присъединили в началото, някой от любопитство, други от вяра в идеята. Не мисля, че всичките от тези хора 100 от 100 (когато бтк е струвал 0) са нормални, имало разни такива, които са пълни дебили имащи желание за слава, която избива в моментна. Всеки иска да е известен и популярен, просто някои хора са готови да се правят на шутове за да го постигнат а други да ги подкрепят ако виждат в това някаква лична изгода.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговори на въпроса...

×   Поставихте готово форматирано съдържание.   Искате ли да премахнете форматирането?

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното съдържание от редактора беше възстановено.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

×
×
  • Създай нов...