Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

BSV


AdamKadmon
 Share

Question

Искам да отворя темата от чисто любопитство, макар, че не знам дали ще има различни гледни точки, и по -скоро всички ще са единодушно относно този проект. 

Няколко въпроса:

1.Защо Gavin Andersen смята, че Craig е Сатоши, след като Виталик му обясни за 30 сек, че явно такъв подпис какъвто му е представил Craig може да се подправи. Andersen предполагам е достатъчно грамотен за да го знае и сам, но въпреки това не се е усъмнил. Явно има някакво пристрастие, понеже в интервю казва, че Craig много му напомня на човека с който е комуникирал чрез имейлите. Не смятам, че тук играят някакви BTC, понеже самият Andersen изглежда исключително скромен, и най-вероятно има повече от достатъчно BTC. 

2.Възможно ли е историята като по филм, за която го съдят, че притежава портфейлите за 1.1 милиона BTC, изкопани заедно с David Klein през 2013. Историята е, че тогава са пръснали ключовете по различни хора, за които нито единия не знае, и няма как да ги събере сам. След смъртта на Klein, собственик остава Craig, но без ключовете няма достъп. Calvin Ayre се явява единственият му голям защитник, като в същото време притежава голяма ферма, като твърди, че е за копане на BTC. Твърди се, че всъщност използва фермата, да брутфорсне портфейлите. През това време Craig излиза и на нова година казва във видео обръщание, че до края на годината ще се открие голям недостатък във BTC и няма да остане нищо от него. Тук ако се направи фантастичната връзка, че може би са изчислили заедно с Calvin, че до края на годината трябва да успеят да брутфорснат порфейла, да докопат биткойните, и както вече бяхме свидетели Ноември, когато видяхме как изръси BTC да подкара BSV, да ги пръсне по борсите и от големия краш да настане паника, като в същото време всичко се налее в BSV. Звучи много налудничаво, но за мен той и без това е луд човек. 

3. Има хора които се застраховат и с 1% от стака си взимат BSV само заради тази фантастична история. 

Какво смятате ? 

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

В допълнение, мен лично ме е страх да влизам дори по-малки върхове, да не говорим за големите, когато знам, че има хора толкова луди, и арогантни колкото тези двамата, да не говорим за още стотиците които никога няма да им узнаем имената, които притежават % от съплая. Ако единици не можеха да местят пазара, бих бил много по- спокоен. 

 

П.с очаквам поне един коментар " Стига с тези конспирации, Земята не е плоска ! " 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Тук не казвам, че е. Питам защо според вас Gavin Andersen ще смята, че е. И възможно ли е да е докопал 1 мил биткойни и да се опитват с неговата дружка Calvin Ayre да ги брутфорсне, а когато стане (ако) да започне да разпродава, като "доказателство", че той е Сатоши а сега само да си постила килмчето предварително. После да каже, казах ви, но не ми вярвахте. И да не го дърпат от съдилищата от къде има достъп след това. 

Иначе съм по-склонен да вярвам, че живеем в матрицата и Нео е пуснал биткойна в мрежата, и сега гледат с Морфей дали аджеба ще успеят да ни освободят по този начин, или ще трябва  да потренира още малко

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Преди 4 часа, AdamKadmon написа:

И възможно ли е да е докопал 1 мил биткойни и да се опитват с неговата дружка Calvin Ayre да ги брутфорсне,

В това изречение нещо не виждам смисъл. Как са докопани пък се опитва да ги брутфорсне? Има им публичните адреси? Ако е така всеки има всички публични адреси.

Има частните ключове, които общо са закодирани по някакъв начин? Ако е така то те едва ли са закодирани с нещо по слабо от sha256, ако е с такова то разбиването му се равнява да разбие всички адреси. Ако са закодирани с нещо малко сигурно ми звучи някак си нелогично....

Идеята да стартираш нещо и да се криеш и да изчезнеш и после да се показваш е просто извън всякаква логика, да създаваш BSV и да викаш това истинският биткойн... не заслужава коментиране.

Сатоши е създал биткойна и го е пуснал и някакви хора са се присъединили в началото, някой от любопитство, други от вяра в идеята. Не мисля, че всичките от тези хора 100 от 100 (когато бтк е струвал 0) са нормални, имало разни такива, които са пълни дебили имащи желание за слава, която избива в моментна. Всеки иска да е известен и популярен, просто някои хора са готови да се правят на шутове за да го постигнат а други да ги подкрепят ако виждат в това някаква лична изгода.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...