Kopanier Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 Здравейте,преди няколко месеца като цяло попаднах на Bitcoin и криптовалутите, криптотехнологиите. Много съм впечатлен от фундаменталността им. Искам да започна да копая и инвестирам в биткойни, но имам нужда от няколко съвета:1) Тъй като финансите ми са силно ограничени, каква машина-копачка и от кой производител най-добре бих могъл да закупя с инвестиция от около 400 - 500 лв. (дали не е по-добре направо да си купя Биткойни) !? 2) Виждам някои производители, че предлагат под наем изчислителна мощ - това добър вариант ли е? 3) В кой/какъв „басейн“ е най-добре да се включа? 4) С какво е по-добре да се копае – с видеокарта, процесорен чип? 5) И понеже съм полезно скептичен, дo каква степен такава инвестиция си заслужава и се печели, като се избият парите за хардуер и разхода на ток? Благодаря! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 1.Биткойн майнинга отдавна не е рентабилен за индивидуалния копач. С това се занимават вече цели ферми или стари копачи, които са реинвестирали печалбите си. Не вярвам да имаш късмета да си избиеш парите за специализиран хардуер , който така или иначе е поне десет пъти по-скъп от инвестицията ти. 2. Наемането на мощ е рисков ход. Скамери има на всеки километър. Изплащането на първоначалната инвестиция е малко вероятно. 3. Мнението ми по точка 1 и 2 обезмисля друго такова по тази. 4. Видеокарти - ако говорим за алтове за които, след предварително проучване, имаш основание да смяташ , че ще повишат цената си чувствително - т.е. някой ще ги помпа и същия този някой ще събаря пирамидата за да вземе съответния профит от манипулацията. 5. Така наречения майнинг (дори този на алтове) е в криза от няколко месеца. Един съвет от мен. Информирай се постоянно! Дори проучи повече отколкото мислиш, че е нужно и тогава инвестирай по начина по който прецениш. Според мен от Америка ще се чуват нови и все по-добри новини за биткойн, но цената се движи преди всичко от влиянието на един многоброен жълт народ с дръпнати очи. Данчо_Конкретиката 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kopanier Posted July 19, 2014 Author Report Share Posted July 19, 2014 Благодаря Стойко за изчерпателния отговор! Тепърва навлизам, разучавам и всякаква информация и мнение са доста полезни.Към другите Мember-и: Ще се радвам някой ако има какво да сподели още по темата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kopanier Posted July 20, 2014 Author Report Share Posted July 20, 2014 Ще ми се да вярвам че поне в някой кооп., така де - pool, и с не толкова много гигахеша работа, ще да има поне малко смисъл и възвръщаемост. Ясно ми е че вече маймуните на клона са много и всяка драпа да откъсне банан, но не предполагах че е чак толкова нерентабилно.А в какво евентуално могат да се инвестират или "завъртят" закупените биткойни и как могат да носят дивиденти с времето?10x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Ще ми се да вярвам че поне в някой кооп., така де - pool, и с не толкова много гигахеша работа, ще да има поне малко смисъл и възвръщаемост. Ясно ми е че вече маймуните на клона са много и всяка драпа да откъсне банан, но не предполагах че е чак толкова нерентабилно. А в какво евентуално могат да се инвестират или "завъртят" закупените биткойни и как могат да носят дивиденти с времето? 10x Провери с някой онлайн калкулатор за твоя предполагаем хешрейт каква възвръщаемост ще имаш. Ще се посмееш. За инвестирането на твои монети и трупането на дивиденти има начини, но всичко е риск и е на твоя отговорност. Има едно универсално правило в инвестициите - Никога all in. Успех! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 и аз съм съгласен с отговорите по-горе само да споделя, че си купих акции с биткойни на ПетаМайн: https://www.havelockinvestments.com/fund.php?symbol=PETA изплащат дивиденти всяка седмица и се занимават сериозно с копане, като си обновяват постоянно хардуера. Аз инвестирах малко, колкото да опитам, но почвам да си мисля, че определена част от закупените биткойни няма да е лошо да вкарам в биткойн акции на биткойн компании Kopanier 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Ти направо погреба биткойн Но аз не го виждам "наследника" в следващите 5-6 години... Kopanier 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bitcoinbank Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 ето една идея от мен, просто съм съм се регистрирал на този сайт като реф на некой си ама това като няма начална инвестиция за ХАРДУЕР ! като начало малко бонус ХЕШ -мощ от 200КХ/сек и 7 дни гратисен период чрез който да установиш дали ще бъдеш доволен или не пък после КОЕ ВСЕКИ ЖЕЛАЕ мода инвестира отново в хешираща мощност ако не - здраве да е както е казано! Проекта е руски и засега зарегистрираните койнери -посетители масово нарастват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bitcoinbank Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 за първия биткойн автомат у нас ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts