Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Как като начинаещи да се впуснем в копаенето на криптовалути най-оптимално?

Recommended Posts

Здравейте,
преди няколко месеца като цяло попаднах на Bitcoin и криптовалутите, криптотехнологиите. Много съм впечатлен от фундаменталността им. Искам да започна да копая и инвестирам в биткойни, но имам нужда от няколко съвета:
1) Тъй като финансите ми са силно ограничени, каква машина-копачка и от кой производител най-добре бих могъл да закупя с инвестиция от около 400 - 500 лв.  (дали не е по-добре направо да си купя Биткойни) !?

2) Виждам някои производители, че предлагат под наем изчислителна мощ - това добър вариант ли е?

3) В кой/какъв „басейн“ е най-добре да се включа?

4) С какво е по-добре да се копае – с видеокарта, процесорен чип? 

5) И понеже съм полезно скептичен, дo каква степен такава инвестиция си заслужава и се печели, като се избият парите за  хардуер и разхода на ток?

Благодаря!  :) 

1.Биткойн майнинга отдавна не е рентабилен за индивидуалния копач. С това се занимават вече цели ферми или стари копачи, които са реинвестирали печалбите си. Не вярвам да имаш късмета да си избиеш парите за специализиран хардуер , който така или иначе е поне десет пъти по-скъп от инвестицията ти. 

2. Наемането на мощ е рисков ход. Скамери има на всеки километър. Изплащането на първоначалната инвестиция е малко вероятно.

3. Мнението ми по точка 1 и 2 обезмисля друго такова по тази.

4. Видеокарти - ако говорим за алтове за които, след предварително проучване, имаш основание да смяташ , че ще повишат цената си чувствително - т.е. някой ще ги помпа и същия този някой ще събаря пирамидата за да вземе съответния профит от манипулацията.

5. Така наречения майнинг (дори този на алтове) е в криза от няколко месеца.

Един съвет от мен. Информирай се постоянно! Дори проучи повече отколкото мислиш, че е нужно и тогава инвестирай по начина по който прецениш. Според мен от Америка ще се чуват нови и все по-добри  новини за биткойн, но цената се движи преди всичко от  влиянието на един многоброен жълт народ с дръпнати очи.

Благодаря Стойко за изчерпателния отговор! Тепърва навлизам, разучавам и всякаква информация и мнение са доста полезни.

Към другите Мember-и: Ще се радвам някой ако има какво да сподели още по темата  B)

:unsure:  Ще ми се да вярвам че поне в някой кооп., така де - pool, и с не толкова много гигахеша работа, ще да има поне малко смисъл и възвръщаемост. Ясно ми е че вече маймуните на клона са много и всяка драпа да откъсне банан, но не предполагах че е чак толкова нерентабилно.
А в какво евентуално могат да се инвестират или "завъртят" закупените биткойни и как могат да носят дивиденти с времето?

10x ;)

:unsure:  Ще ми се да вярвам че поне в някой кооп., така де - pool, и с не толкова много гигахеша работа, ще да има поне малко смисъл и възвръщаемост. Ясно ми е че вече маймуните на клона са много и всяка драпа да откъсне банан, но не предполагах че е чак толкова нерентабилно.

А в какво евентуално могат да се инвестират или "завъртят" закупените биткойни и как могат да носят дивиденти с времето?

10x ;)

Провери с някой онлайн калкулатор за твоя предполагаем хешрейт каква възвръщаемост ще имаш. Ще се посмееш. За инвестирането на твои монети и трупането на дивиденти има начини, но  всичко е риск и е на твоя отговорност. Има едно универсално правило в инвестициите - Никога all in. ;) Успех!

и аз съм съгласен с отговорите по-горе

само да споделя, че си купих акции с биткойни на ПетаМайн:

https://www.havelockinvestments.com/fund.php?symbol=PETA

изплащат дивиденти всяка седмица и се занимават сериозно с копане, като си обновяват постоянно хардуера. Аз инвестирах малко, колкото да опитам, но почвам да си мисля, че определена част от закупените биткойни няма да е лошо да вкарам в биткойн акции на биткойн компании

• 3 weeks later...

ето една идея от мен, просто съм съм се регистрирал на този сайт като реф на некой си ама това като няма начална инвестиция за ХАРДУЕР ! като начало малко бонус ХЕШ -мощ от 200КХ/сек и 7 дни гратисен период чрез който да установиш дали ще бъдеш доволен или не пък после КОЕ ВСЕКИ ЖЕЛАЕ мода инвестира отново в хешираща мощност :) ако  не - здраве да е както е казано! Проекта е руски и засега зарегистрираните койнери -посетители масово нарастват. 

• 1 month later...