Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Подозрения за измами в биткойн сайтове

shipot
 Share

Recommended Posts

Здравейте,

предварително се извинявам ако мястото не е тук или има подобна тема, но не открих такава в прибързаното ми търсене. Ситуацията е следната: Поради стечение на обстоятелства конкретен човек от чужбина ме моли за услуга: да ми даде логина си в този сайт XANPRIME.COM, да вляза и да изтегля парите му в моя сметка, тъй като компанията скоро щяла да бъде закрита/фалирана (не разбрах точно). Впоследствие като дойде в България да му ги прехвърля обратно в негова сметка, естествено и „комисионна“ за мен за услугата. Става въпрос за огромна сума, което естествено ме изправя пред ситуацията „къде е уловката“. Да прескочим дежурните въпроси защо не си го направи той, защо в моя сметка, защо аз и тн. Питам тук, тъй като предполагам този въпросен сайт е добре познат (или непознат) в тези среди, доколко е достоверен, запознати ли сте с такъв вид биткойн измами или други подобни практики, общо взето всяко мнение относно уловка/измама/евентуални последствия и съвет би ми било полезно. Благодаря предварително, може и на лични.

Здравей,

първо, всички подобни сайтове за генериране на пасивен доход са измама (рано или късно се оказват такава)

второ, две може да са причините, човек да иска да иска трето лице да достъпи сайта и да му изтегли парите (предполагам става дума за фиат, не криптовалута)

1- сайта има рестрикции към определени страни, т.е. с IP от тази страна където се намира човека не може да си достъпи парите си, трябва му страна извън рестрикциите

2- сайта изисква KYC което това лице не може да мине, поради ред причини, едната е парите да са от криминална дейност, за това му трябва трето лице парите да се превъртят през чужда сметка

този човек, познаваш ли го ? или се е свързал на случаен принцип с теб и има ли възможност вместо към банкова сметка, парите да бъдат изтеглени под формата на биткойни

*ако може да се тегли биткойн и не се изисква пълно KYC, пиши ми на лично, ще ти подскажа как да станат твои без да остане следа :lol:

Добро утро и благодаря за бързия отговор,

честно казано не познавам човека лично, от доста време си пишем в WatsApp, но никога преди това не е ставало въпрос за тази тема, което нали ме и разколебава. Говорим за жена, военна, която работи в Афганистан (достоверно е лицето, чували сме се). От 2-3 дни ми сподели за този проблем, преди това още преди месеци ми е обяснявала, че е сама, родителите и починали, няма близки, поради това е и отишла в армията и т.н. Като и приключи мисията дори иска да дойде да живее в България и да започне бизнес тук. Та от 2-3 дни ми говори затова, казва че поема риск, тъй като нали не се познаваме, но ми имала доверие, моли ме, иска да ми даде логина си в Xanprime.com и да изтегля парите, като дойде след това да и ги дам. Говорим за 890 000$ (на мен щяла да даде 10 000$), през 2015 инвестирала 50 000$, те нараснали, но сега компанията щяла да фалира и не искала да губи тези пари. Дори ми даде профила на човек в инстаграм и фейсбук, който и бил мениджър на акаунта, ако имам съмнения той щял да ми отговори и обясни всичко, мен това не ме "топли" много естествено, защото при измами обикновено не става въпрос за един човек. Дори накрая ми предложи, ако се притеснявам толкова, да ми даде нейна сметка в Щатите, аз само да направя прехвърлянето. Любопитно ми е, в какъв вид измама бих могъл да бъда въвлечен евентуално, защото дори няма да оставям и моя сметка. Замислих се за това, което каза, че ако тези пари са криминални и евентуално чрез самата транзакция някак си да прехвърлят отговорност или нещо подобно примерно, знам ли. Затова се допитвам до вас тук, защото сайта доколкото виждам е за биткойни, то тя си го и каза де. От друга страна (знам, че ще прозвучи мега наивно и глупаво), но ако всичко е ОК, защо да не ми се изпуска такъв шанс. Естествено не желая да и крада парите, не съм такъв човек, просто това което ми обещава. Между другото, сега съм на служебния комп, но следобед като се прибера, ще направя скрийн шот на разговора ми с нея от снощи, евентуално ако е в помощ.

това което съм написал е всичко което мога да кажа, не мога да ти дам съвет, просто не виждам логика в това което искат да направиш, не пречи да задълбаеш по-надълбоко  да видиш до къде ще стигнете

преди 31 минути, vamp111 написа:

това което съм написал е всичко което мога да кажа, не мога да ти дам съвет, просто не виждам логика в това което искат да направиш, не пречи да задълбаеш по-надълбоко  да видиш до къде ще стигнете

мдаааа, ето набързо инфо: https://www.scamadviser.com/check-website/xanprime.com

и мисля че с това изчерпваме темата...

xanprime.png

Shirot, ако искат да ги изтеглиш в сметка на твое име трябва да ти платят поне 10 пъти повече за услугата. Нали ти е ясно, че ако изведнъж в сметката ти цъфнат 890 000 долара, на следващия ден ще дойдат НАП да си искат данъка 10% от печалбата ти, тоест минимум $89 000. Банката при всички положения ще те докладва и най-вероятно след броени дни ще цъфнат и ДАНС да те проверят дали не переш пари от дрога. Чуят ли "Афганистан", ще се обясняваш до второ пришествие. Ако парите се теглят в нейна сметка в САЩ на пръв поглед е безопасно, но ако американците заподозрат някакви мръсни пари, ще стигнат и до твоя IP адрес и може да загазиш. Тази твоя позната очевидно те лъже нещо, защото scamadviser показва, че сайтът е на 333 дни, няма как тя да е инвестирала 2015 г. Че сайтът е измама е 100% сигурно. Няма никакъв начин някой да изтегли оттам 890 хил. долара.

scam.jpg

Мисля, че това вече беше пределно ясно и достатъчно просветляващо. Особено последното за дните на сайта и лъжата. Блокаж отвсякъде и това е. Благодаря Ви на всички за съдействието!