stamen Posted March 11, 2020 Report Share Posted March 11, 2020 Здравейте на всички след дълго време. За тези, които не ме познават, казвам се Стамен Горчев и съм основателят на този сайт, на борсата crypto.bg и съм може би най-заклетият биткойн максималист в България. Не писах във форума последните две години, а и не бях активен в социалния биткойн живот, защото нямаше много смисъл - каквото и да говориш на хората, докато не се уплашат за парите си, няма как да им разясниш предимствата на биткойн, да не говорим за други крипто проекти. За съжаление (не съм хипокрит, не бих желал да се получи така), корона вирусът ще доведе до апокалиптични развития и е мой дълг и призвание, да помогна на хората както мога, за да се спасят от срутващата се финансова пирамида. Ето първата статия, която написах по повода: Корона вирус: как да се спасим от вероятния банков колапс Започнах с най-бързото, елементарно и супер ефективно решение за всеки днес - изкарване на банковите депозити в стейбъл койни. В crypto.bg работим по предоставяне на този мост между банкова система и стейбъл койни, призовавам не само другите колеги с крипто бюра, а всички хора, които имат бизнеси, да почнат да приемат плащания и да обменят пари в stable coins. Трябва само да си инсталират един портфейл на телефона. Моля ви всички за обоснована дискусия и помощ относно предимствата на различните стейбъл койни, добрите и удобни портфейли, най-добрите DeFi компании и т.н. Едно от предимствата на тази операция, освен спасението от банковата система, е и възможността за минути да депозираш в която и да е борса по света и да смениш тези стейбъл койни за биткойн, когато той намери дъното и тръгне да заема позицията си на световна резервна валута. Знам че ще ме питате за цената на биткойн, затова ще си позволя да отговоря: преди десет дена, когато почнах да чета за корона вируса, продадох (за съжаление много малко) биткойни, защото при финансов крах на пазарите (където шортнах доволно), няма как и цената на биткойн да не пострада. Много приятно изненадан съм, как се закрепи на 7700 долара, и няма да се учудя, ако не пада много повече. В момента огромен мисловен капацитет по света се концентрира над грозящите рискове и много хора ще осъзнаят, че при един financial reset, единственото сигурно нещо ще е биткойн. WinSpam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted March 11, 2020 Report Share Posted March 11, 2020 Добре дошъл, липсваше тук... stamen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSpam Posted March 11, 2020 Report Share Posted March 11, 2020 @stamen . mcmichael, Гари and Pistolero 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTotevBG Posted March 11, 2020 Report Share Posted March 11, 2020 @stamen Виж как мислим в една посока.... На Altcoins.bg днес отворихме търговия с USDT. Не знам кое ще бъде по-лошо - вируса или паниката и срива, които ще предизвикат в почти всяка сфера на живота ни. Банките ни отдавна са пътници в тази си форма и май вече и те го осъзнават. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted March 11, 2020 Author Report Share Posted March 11, 2020 трудно е да се сравняват финансови загуби с такива на живот, независимо от пропорциите, но двете кризи в тандем наистина са мамата си трака USDT в кой блокчейн пуснахте? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTotevBG Posted March 11, 2020 Report Share Posted March 11, 2020 Отвратително е, че двете кризи тук вървят ръка за ръка. С теб не можем да спрем разпространението на болестта и паниката, но можем да помогнем по друг начин. Според мен коронавируса докара кризата, колкото и да се опитваха да я отложат с всички средства. Всички пазари се сринаха, дори миналия ден Уолстрийт спря търговията поради панически сел-аут. Китай почти спря производството... Дори погледнато на местно ниво, представи си само как ще се отрази тази криза на един бранш като туризма... Миналия сезон фалира Томас Кук, като остави много туроператори и хотели пред фалит, а този - коронавирус. За всеки бранш може да се направи подобна разбивка при настъпваща криза и загубите ще бъдат огромни! Стабилните валути са капка в морето, но са това, което ние можем да направим. Иначе започваме с мрежата на Омни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted March 12, 2020 Author Report Share Posted March 12, 2020 Преди 4 часа, WinSpam написа: Могат да спрат когато си поискат транзакците !! чакай малко Банките, борсите и админите на смарт контрактите от рода на DAI - са ЗА стейбъл койните. Държавата за да ги накара да дръпнат суича, трябва да ги осъди в съд и пак после админите могат да си "загубят" ключа, с който се спира контракта в блокчейна. Да не говорим, че за това се искат сигурно n/m ключове. Но ще се радвам, ако ми представиш оборваща информация. Преди 4 часа, WinSpam написа: Задържане то им на повече от час .. започва да крие огромни рискове със всеки изминал друг час и как точно ще спре някой блокчейна? виж горното. това, че има забавяния на някои транзакции сега е, защото повечето са на етериум, а той е доста тромав, ако не се лъжа. аз някак си клоня към USDT. Те мисля че не са разрешени за американци уж, така че кое друго правитеслтво ще ги спре. освен да им запорират гаранционните депозити, но милиони ще изпискат. Преди 4 часа, WinSpam написа: ойто си мисли че проетк различен от биткойна е децентрализиран , не може да бъде спрян,контролиран или пък сигурен(защитен) е във тотална грешка . тук съм съгласен, но хората сами ще стигнат до този извод като се поинтересуват в близкото бъдеще. имам предвид в цял свят. мисля, че тази идея ще изплува скоро и на други места. но засега стейбъл койните са напълно защитени. може би трябва да наблегна на това в статията, благодаря за фийдбека Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted March 12, 2020 Report Share Posted March 12, 2020 Сега опасенията са, че заради коронавируса много фирми от реалния сектор ще фалират, което ще докара лоши кредити на банките и проблеми и за тях. Обаче някак не виждам основания за такава криза на ликвидност каквато беше 2008 г. Тогава централните банки се забавиха да наливат ликвидност и затова се получи драстичен срив. Оттогава не са спрели да наливат, банките по-скоро се чудят какво да правят с толкова пари, затова са и отрицателните лихви. Аз лично не очаквам в днешната ситуация кешът изведнъж да стане много ценен и лихвите да скочат до 7-8% както беше през 2008-2009 г. Ще наводнят света с пари още веднъж ако трябва, но няма да го допуснат, защото в този вариант маса правителства ще фалират. Затова преминаването към стейбълкойни ми се струва безсмислено. Цените на много добри компании паднаха или ще паднат до супер изгодни нива, по-добре да се инвестира там. И в биткойн, разбира се. Относно DeFi проектите - един техен обзор има тук - https://defirate.com/. На мен лично всички ми се виждат рисковани и затова нямам личен опит с тях. ivan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 12, 2020 Report Share Posted March 12, 2020 @stamen здравей, както винаги появяваш се като Батман в най-сублимния момент. Силно се надявам да не си се прибрал по нашите ширини... за кризата във финансовия сектор отдавна се подготвяме в тази тема беше само въпрос на време и сега гарнирано с малко медийна пропаганда и китайски вирус, всички ще го отнесем до най-дребния бизнес и индивид.. едно е хубаво полетите до екзотичните дестинации това лято ще са на промоция Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 12, 2020 Report Share Posted March 12, 2020 преди 1 минута, Гари написа: Сега опасенията са, че заради коронавируса много фирми от реалния сектор ще фалират, което ще докара лоши кредити на банките и проблеми и за тях. Обаче някак не виждам основания за такава криза на ликвидност каквато беше 2008 г. Тогава централните банки се забавиха да наливат ликвидност и затова се получи драстичен срив. Оттогава не са спрели да наливат, банките по-скоро се чудят какво да правят с толкова пари, затова са и отрицателните лихви. Аз лично не очаквам в днешната ситуация кешът изведнъж да стане много ценен и лихвите да скочат до 7-8% както беше през 2008-2009 г. Ще наводнят света с пари още веднъж ако трябва, но няма да го допуснат, защото в този вариант маса правителства ще фалират. Затова преминаването към стейбълкойни ми се струва безсмислено. Цените на много добри компании паднаха или ще паднат до супер изгодни нива, по-добре да се инвестира там. И в биткойн, разбира се. Относно DeFi проектите - един техен обзор има тук - https://defirate.com/. На мен лично всички ми се виждат рисковани и затова нямам личен опит с тях. пренасянето на вируса чрез кеш-а няма ли да спомогне за елиминирането му и рязкото преминаване към изцяло електронни плащани! не е ли това целта на банките в крайна сметка, за да печелят от тези отрицателни лихви нали трябва да накарат хората да имат депозити, а не кеш под матрака в момента в България има мания за купуване на изключително скъпи жилища, хората масово влизат в банки и се молят за кредити да не говорим, че всеки гледа де се отърве от кеша си, а и все пак до едно време ще трябва да приемем и еврото.. това също и масовите протести из цял свят против правителствата... не се ли нареждат нещата твърде добре сега като цялото внимание е в/у вируса и всичко може да бъде обяснено с него и не е ли вируса да бъде използван за постигане на целите на едно правителство или банка и т.н и най-вече цензурата, която е в медиите, защо навсякъде всички линкове сочат към сайта на WHO и техни клипчета и започнаха ли хората да пускат СМС-и вече... темата е необятна не искам да спамя Стамен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSpam Posted March 12, 2020 Report Share Posted March 12, 2020 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted March 12, 2020 Author Report Share Posted March 12, 2020 хора, много е замрял форума.... мислех, че ще ни се размине да правим пълни проучвания, но ще трябва Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 12, 2020 Report Share Posted March 12, 2020 Xа, ти отиде да събираш тен, не пращаш даже и писма, а сега форума му бил замрял. Дай този път да се разменим ти да седиш по цял ден тук, аз да къпя с делфинчета. ivan, Sven Biorg, batibon and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 12, 2020 Report Share Posted March 12, 2020 сега на сериозно @stamen позамирането го отдавам на това, че мечката поизмори хората, започнаха да губят вяра, влез в панела и погледни към моменти когато цената помпи здраво, какъв пик на посещения има. малко да ти понаспамя темичката, според Китайците вируса вече е овладян http://www.xinhuanet.com/english/2020-03/13/c_138871417.htm по нашите ширин се очаква пика да е с откриването на сезона на Слънчака... а м/у временно най-известния стейбъл койн чукна 5 милярда долара капитализация (стейбъл единственото нещо което звучи по смешно от това е DeFi ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted March 12, 2020 Report Share Posted March 12, 2020 2 hours ago, stamen said: хора, много е замрял форума.... мислех, че ще ни се размине да правим пълни проучвания, но ще трябва Определено не са много популярни и обсъждани инвестициите в стейбълкойни. Защо изобщо трябва да прибягвам към тях, мога да си пусна доларите на фундинг в Битфинекс за 10% годишно. DeFi по-сигурни ли са от Финекса? WinSpam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted March 13, 2020 Author Report Share Posted March 13, 2020 няма да е DAI: https://www.theblockcrypto.com/post/58606/in-a-first-makerdao-protocol-to-auction-mkr-tokens-to-cover-4m-bad-debt rippleche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted March 13, 2020 Author Report Share Posted March 13, 2020 постнах статия относно случващото се днес: https://www.hash.bg/мокрият-сън-на-всички-биткойн-фенове-с/ МОЛБА: хора, помогнете ни и потърсете в интернет читави сайотове за купуване на стейбъл койни по СЕПА или кредитна карта. rippleche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 преди 34 минути, stamen написа: постнах статия относно случващото се днес: https://www.hash.bg/мокрият-сън-на-всички-биткойн-фенове-с/ МОЛБА: хора, помогнете ни и потърсете в интернет читави сайотове за купуване на стейбъл койни по СЕПА или кредитна карта. Искаш да кажеш, че банките ще фалират и няма да си търсят парите от хората? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Частните банки ще фалират понеже не могат да си съберат кредитите от клиентите, тогава Централните банки ще ги изкупят. Това е целта от самото начало, Централните банки да контролират все по-голяма част от ресурсите на една нация (вече и целия свят) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Е като ги изкупят централните банки пак ше накарат потребителите да си платят дълговете. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 как по-точно ще те накарат да си платиш колата или апартамента, като нямаш пари да си ги платиш, понеже не ходиш на работа, защото работодателя ти е фалирал? ЦБ не стават по-богати от физическите лица, ами от юридическите, всичко е кредити, едни цифрички дето някой си ги пише както иска на едно компютърче.. отиди си купи малко брашно, тоалетна хартия и маска за лице и стимулирай икономиката на страната моля! много е просто, централната банка изкупува частната, в частната ти имаш депозит или кредит, слагат ти отрицателни лихви и вече си длъжен да си харчиш депозираните пари иначе плащаш на банката да ти стоят там като спестяване, по този начин хората с милиони в банката вместо да хордват трябва да ги похарчат, което стимулира икономиката вкарвайки съществуващи пари в обръщение, вместо да се печатат нови същевременно, хората с кредити, заради отрицателните лихви дължат по-малко и по-малко което прави кредитите още по примамливи и повече хора се съгласяват да си купят на изплащане нещо, което допълнително стимулира икономиката и допринася за съществуването на кредитния балон запомни ми думите, в близките 5 години (за БГ не мога да кажа със сигурност, тук нещата са малко по-бавни заради изоставането на нацията ни а и трябва да приемем еврото преди това) ще сме минали на изцяло електронни плащания, мобилно банкиране, всичко ще се държи от централните банки, като най-големи собственици на земя, имоти и природни ресурси навсякъде по-света и като единствен легитимен финансов орган, няма правителството да трябва да издава облигации, за да може банката да печата нови пари, вече банката ще печата колкото и когато намери за добре. ти си мислиш, че съществуваме като отделна страна България и че има демокрация ???? няма нито нация, нито демокрация човек, всичко е собственост на корпорации и се управлява по бизнес учебници, целия свят е един бизнес и проповядва това евангелие Johny_Domino 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted March 13, 2020 Author Report Share Posted March 13, 2020 стига с тези приказки то пейката пред блока. някой няма ли да каже нещо полезно, конкретно и работещо. иначе ако паднат банките, ще падне и валутата, така че ще си изплатиш дълга барабар с лихвите за 0.001 биткойн, като ти ги потърсят след време случи се 1997, който е бил малък, не знае, но аз за съжаление или щастие в случая, бях пряк свидетел Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 полезно е човек да остане със всичкия си сред тази не паника ами направо мания дето е обзела всички също така, ако някой си е мислил, че това нещо няма да се случи и в момента е изненадан, проблема си е негов, достатъчно информация има в интернет, тук във форума и като цяло от обща култура човек би трябвало да навърже разни неща тук говорим за частните банки, а такива ежедневно фалират по цял свят, колко до лихвите при ипотечния кредит ще ти вземат апартамента, при лизинга ще ти вземат лизинговия продукт (например колата) и до там. като ти сложат запор на заплатата, можеш да се разпишеш при счетоводителката на работодателя ти, парите ти да се превеждат по друга сметка не на твое име, също така до края на живота си няма да можеш да имаш нищо на свое име (като собственик) не звучи чак толкова зле а ако искаш да не се притесняваш и за биткойните ти, можеш да си ги миксираш тук https://samouraiwallet.com/whirlpool и драмата приключва кризата както винаги ще удари не само финансовия сектор, но и най-битовия отрасъл от ежедневието ни например днес, имам камиони останали по границите, камиони които возят храна за кауфланд и лидл, тази храна няма да стигне навреме, хората уикенда ще пазарят тоалетна хартия и макарони на едро ще опразнят щандовете и на място ще цъфне БТВ да заснеме как и при нас е криза и магазините са празни ПАНИКА и ХАОС по улците, изкуствено създаден.... гледай в 21:00ч как Тръмп ще обяви извънредно положение и в САЩ и гледай как пазарите и биткойна започват да падат (освен ако не е измисли нещо друго) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 ако някой се притеснява, че Биткойна не реагира добре на новините за криза, може да си го обмени за синтетичен долар Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 това последното е написано за теб @stamen защото ми звучиш малко притеснен, последния път когато ми звучеше така беше при BCH форк-а, надявам се тогава да си направил верния избор, съответно да го направиш и сега Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts