Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Корона вирусът и крипто валутите

Recommended Posts

преди 5 минути, kmeta написа:

Държавата това съм АЗ.

Аз съм суверен на тази територия по рождение. И ако някой си мисли, че ще ме изгони от в къщи да доде да ми пробва правата лопата как става крива.

Ако ти е частен форума - извинявай - объркал съм форума.

Форумът действително е частен, създаден за да популяризира биткойн, и за разлика от потребителя, зачита правилата и законите на тази държава.

На 19.03.2020 г. at 12:14, burned написа:

Warren Buffet: Corona-pandemy probably will not end in summer.

точно тези Динозаври каквото говорят, останалите трябва да правят обратното, защото те контролират Световната ситуация...

Преди 12 часа, vamp111 написа:

м/у временно короната ..

Untitled123123.png

Струва ми се наш'те се пренапънаха с тези рестрикции, явно целта е да фалират доста бизнеси, които да бъдат изкупени след няколко месеца и ме съмнява точно от тези където сега правят даренията.... (само идиотско виждане изказвам)...

Ами аз от кога говоря, че точно това е целта на една такава акция. Фалит на малкия бизнес и изкупуване на безценица. 

гледай рапорта на Jp Morgan, колко може да издържи един среден бизнес без приход, сам си направи изводите

ETmwHl7U4AALKSm.jpg

https://www.jpmorganchase.com/corporate/institute/document/jpmc-institute-small-business-report.pdf

Благодаря за графиката, стана ми интересно и я проверих. България не е изключение! Ето и източник за тези, които искат да прочетат анализа: https://www.businessinsider.com/how-long-companies-can-survive-without-bringing-in-money-2020-3

@Johny_Domino България съвсем не е изключение, защото държавата е разорена, само Банките работят и то с несъществуващи пари, малките бизнеси фалират постоянно, криза не ни трябва :lol:

от 2 седмици не работят и вече имам познати дето освен че стоят затворени освободиха и част от персонала, понеже очакват да има слаб или никакъв сезон, ако въобще до тогава се оправим

точно толкова крехка ни е и цялата икономика...

САЩ ще напечатат 2 трилиона долара, за да ги раздадат на населението заради икономическите последици от коронавируса.

Сякаш пукането на балона на долара е все по-близо. След това остава да се види дали наистина биткойнът ще замести златото веднъж завинаги, друга конкуренция за него няма да има. До 2 години може да стане много весело.

доларите дето Фед ще напечата и раздаде $2Т директна помощ + $4Т заеми към банките, в един момент ще почнат да се връщат обратно към тях, т.е. фед ще се окаже с една камара кеш, която няма какво да прави в баланса им, освен ако не реши да изкупува акции, стоки и т.н. ;) 

13 hours ago, vamp111 said:

доларите дето Фед ще напечата и раздаде $2Т директна помощ + $4Т заеми към банките, в един момент ще почнат да се връщат обратно към тях, т.е. фед ще се окаже с една камара кеш, която няма какво да прави в баланса им, освен ако не реши да изкупува акции, стоки и т.н. ;) 

Всичките тия пари са заеми, които правителството или банките ще връщат. Тия пари сега ще се налеят на пазара, но с плащанията по облигациите и връщането на заемите баланса на ФЕД ще намалява, никакъв кеш няма там. По твоята логика балансът трябва само да расте и никога да не се свива. Той си расте, разбира се, но има и периоди на съкращаване. В последните 4-5 години се беше свил с 1 трлн., но сега пак ще хвръкне нагоре. Така в крайна сметка цените на активите ще се качат много над нивото преди коронавирусът да се появи. Но ще отнеме сигурно година или повече.

На 12.03.2020 г. at 20:58, stamen написа:

хора, много е замрял форума.... мислех, че ще ни се размине да правим пълни проучвания, но ще трябва :) 

Не е замрял,направо си е умрял,тук сте като на седянка на много пенсионерки ,за няколко месеца курса варира със хиляди долари ,във момента за 8 часа варира със стотици,никой не каза колко е купил или колко е продал,само анализи прогнози,анализи прогнози,май се надлъгвате един друг и околните които сега започват да се занимават със това,посочете ми един който е направил зделка със покупка и после продажба от този форум със доказателства,а не да си говорите сложни научени термини и да избивате комплекси защото не говорите на 4 очи с човек разбиращ материята,смешни ставате с тези анализи защото не корона вирусът ,ами младените ще ви минат в надлъгване и избиване на комплекси,и накрая сметките ще са ви празни и ще осъзнаете ,че сами сте се излъгали :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Преди 10 часа, Гари написа:

Всичките тия пари са заеми, които правителството или банките ще връщат.

Искаш да кажеш данъкоплатците ще ги връщат. Банките и правителството от къде ще ги вземат тея пари ? 

Преди 16 часа, Mitkosu69 написа:

Не е замрял,направо си е умрял,тук сте като на седянка на много пенсионерки ,за няколко месеца курса варира със хиляди долари ,във момента за 8 часа варира със стотици,никой не каза колко е купил или колко е продал,само анализи прогнози,анализи прогнози,май се надлъгвате един друг и околните които сега започват да се занимават със това,посочете ми един който е направил зделка със покупка и после продажба от този форум със доказателства,а не да си говорите сложни научени термини и да избивате комплекси защото не говорите на 4 очи с човек разбиращ материята,смешни ставате с тези анализи защото не корона вирусът ,ами младените ще ви минат в надлъгване и избиване на комплекси,и накрая сметките ще са ви празни и ще осъзнаете ,че сами сте се излъгали :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

в тази тема НЯКОЙ членове от форума пускат това което може би ще ти е интересно, казвам някой, защото не всеки най-малкото има времето да си пише каква е свършил на борсата, освен това е крайно не етично пък да се пишат и резултати.

Преди 19 часа, Гари написа:

Всичките тия пари са заеми, които правителството или банките ще връщат. Тия пари сега ще се налеят на пазара, но с плащанията по облигациите и връщането на заемите баланса на ФЕД ще намалява, никакъв кеш няма там. По твоята логика балансът трябва само да расте и никога да не се свива. Той си расте, разбира се, но има и периоди на съкращаване. В последните 4-5 години се беше свил с 1 трлн., но сега пак ще хвръкне нагоре. Така в крайна сметка цените на активите ще се качат много над нивото преди коронавирусът да се появи. Но ще отнеме сигурно година или повече.

не мисля, че точно имам в предвид, че трябва само да расте, но да цените на активите ще се качат, цените на потребителските стоки още повече :lol:

ето малко полезно инфо ако някой други иска да се включи с разсъждения

https://www.investopedia.com/articles/economics/10/understanding-the-fed-balance-sheet.asp

https://fred.stlouisfed.org/series/WALCL

На 13.03.2020 г. at 8:40, vamp111 написа:

Частните банки ще фалират понеже не могат да си съберат кредитите от клиентите, тогава Централните банки ще ги изкупят. Това е целта от самото начало, Централните банки да контролират все по-голяма част от ресурсите на една нация (вече и целия свят)

историята обикновено се повтаря

bank-consolidation.jpg

• ivan unpinned this topic