tzakarda Posted April 22, 2020 Report Share Posted April 22, 2020 Здравейте, извинявам се на всички предварително за глупавата тема, но зациклих. Имам онлайн банкиране, имам и портфейл в blockchain.com. Каква е следващата стъпка, за да закупя койна. До колкото си спомням, мисля че трябва да направя паричен превод към борса, след което от там да обменя парите в койни и да предоставя wallet адреса си, за да пристигнат в него. Моля поправете ме ако греша. Също така искам да ви попитам за съвет коя борса да избера. Ще съм ви благодарен дори и да ме пренасочите към вече съществуваща тема с отговор на въпросите ми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
umb Posted April 23, 2020 Report Share Posted April 23, 2020 Преди 9 часа, tzakarda написа: Здравейте, извинявам се на всички предварително за глупавата тема, но зациклих. Имам онлайн банкиране, имам и портфейл в blockchain.com. Каква е следващата стъпка, за да закупя койна. До колкото си спомням, мисля че трябва да направя паричен превод към борса, след което от там да обменя парите в койни и да предоставя wallet адреса си, за да пристигнат в него. Моля поправете ме ако греша. Също така искам да ви попитам за съвет коя борса да избера. Ще съм ви благодарен дори и да ме пренасочите към вече съществуваща тема с отговор на въпросите ми. След обстоен анализ на ситуацията, сме принудени да спрем сайта. Надяваме се да е временно. Причината е пълната блокада от страна на българските банки на изходящи плащания към нашите борси-партньори. Ако можете да ни помогнете с този проблем, ще се радваме да се свържете с нас. Призоваваме всички да си отворят сметка в предпочитаната от тях борса (kraken, coinbase, etc) и да направят банков превод директно към тях. Ако банките започнат да блокират и тези преводи, не им оставайте длъжни и искайте обяснение от шефа. Надяваме се по някое време да склонят да се съобразят с новата AML5 директива на Централната Европейска Банка, която постановлява, че банкови плащания относно крипто валути не могат да се отказват от банките Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 23, 2020 Report Share Posted April 23, 2020 @tzakarda към момента ако искаш да си закупиш койни през борса, а не обменно бюро в БГ трябва да ползваш банка ДСК или ПИБ и да имаш верифициран акаунт в Кракен или Битстамп, за другите банки нямам актуална информация, тук е темата където обсъждаме това: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzakarda Posted April 24, 2020 Author Report Share Posted April 24, 2020 Благодаря ви за отговорите. Ако искате може да изтриете темата, че да не заема излишно място. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 24, 2020 Report Share Posted April 24, 2020 Преди 2 часа, tzakarda написа: Благодаря ви за отговорите. Ако искате може да изтриете темата, че да не заема излишно място. според нуждите ти, може да те свържа с някой за директна покупка/продажба, пиши ми на лично ако решиш Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTotevBG Posted April 24, 2020 Report Share Posted April 24, 2020 Въпреки трудната ситуация, от Altcoins.bg все още работим нормално, така че може да се обърнеш към нас, ако решиш да е през бг чейндж. Директно към борса ще ти е трудно да пратиш пари, особено ако не е за 200-500 лв. Имат сметките на всички големи и директно блокират преводите натам. Ако все пак решиш да се пробваш - Кракен, Бинанс, като последните имат опция за купуване с дебитна карта. Скъпичко е, но става веднага. batibon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
umb Posted April 24, 2020 Report Share Posted April 24, 2020 Преди 1 час, RTotevBG написа: Въпреки трудната ситуация, от Altcoins.bg все още работим нормално, така че може да се обърнеш към нас, ако решиш да е през бг чейндж. Директно към борса ще ти е трудно да пратиш пари, особено ако не е за 200-500 лв. Имат сметките на всички големи и директно блокират преводите натам. Ако все пак решиш да се пробваш - Кракен, Бинанс, като последните имат опция за купуване с дебитна карта. Скъпичко е, но става веднага. Това е страхотно и тъй като само вас не съм ви питал от Българските посредници , няма ли някой от вас да стане малко по гъвкав във услугите си .Нали аз извършвам от доста дълго време транзакции чрез крипто бг и на 5хил -160 лв за транзакция ,на 10хил -320 лв ... и т.н Ами никой от вас по никакъв начин не се е развил и да улесни потребителя си така че да има възможност за по нормални такси . Не знам биете и бързите кредити по проценти ... в началото ок но сами виждате че се отварят много възможности и бъдете малко по конкурентни и със другите държави . То излиза по добре да ползваш банка и китайска борса от колкото вас . Дадох съвет на ваши колеги да се сложи таван на таксата която плащат или например за редовен клиент да се сваля и т.н Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTotevBG Posted April 24, 2020 Report Share Posted April 24, 2020 Преди 1 час, umb написа: Това е страхотно и тъй като само вас не съм ви питал от Българските посредници , няма ли някой от вас да стане малко по гъвкав във услугите си .Нали аз извършвам от доста дълго време транзакции чрез крипто бг и на 5хил -160 лв за транзакция ,на 10хил -320 лв ... и т.н Ами никой от вас по никакъв начин не се е развил и да улесни потребителя си така че да има възможност за по нормални такси . Не знам биете и бързите кредити по проценти ... в началото ок но сами виждате че се отварят много възможности и бъдете малко по конкурентни и със другите държави . То излиза по добре да ползваш банка и китайска борса от колкото вас . Дадох съвет на ваши колеги да се сложи таван на таксата която плащат или например за редовен клиент да се сваля и т.н Това ви е грешката Не съм сигурен, че разбирам добре въпроса, но ще отговоря на това, което съм разбрал Предполагам имате предвид, че комисионните ни са високи... Ами не, не са високи! Дори са нищожни на фона на нашия огромен пазар. За да отговоря, коректно трябва да вляза в много детайли, които човек, който не е нашия бранш трудно ще разбере и приеме, но ще опитам да съм кратък. Ние сме чейнджове, не борси, затова не можем да сме конкурентни на някоя голяма борса. Ние вземаме ликвидност оттам. Тъй като бизнеса ни е много доходоносен и приятен, затова чейнджовете в България се броят вече на пръстите на едната ръка. Вие като клиент смятате таксата, която плащате на нас за сделка, но смятате ли, че ние купуваме евро от банката на 1.96, а като връщаме пари от борсата го продаваме на 1.95. Това е разход. Отделно плащаме банкови такси, борсата взема 0.1-0.2% от сумата като такса за извършване на сделката. Смятате ли как се прехвърлят 50-100 или 200К лв. от България до някоя крипто борса или обратно? Дали няма високи такси, а още по-лошото е, че в момента дори няма банка или институция, която да ни позволи да го направим. Отделно в нашия бизнес няма баланс. Покупките и продажбите не са 50/50, за да можем да спестим от такси и да направим отстъпка. Един ден всички купуват, на другия ден всички продават... И ние трябва да имаме ликвидност навсякъде и да сме готови да можем да платим, защото клиента трябва да си получи парите веднага и да не чака. Да не говорим за разходите, които плащаме, за да съществуваме като всеки нормален бизнес. И в края на деня естествено трябва да остане печалба, за да може да продължи да се предлага тази услуга. Ще можем да предлагаме отстъпки и по-добри условия в момента, в който банките се отворят към криптовалутите. Тогава както вие, така и ние ще можем свободно да си движим капиталите. (Това едва ли ще се случи скоро за съжаление)Тогава обаче вие ще имате по-малка нужда от нас. Засега и за вас, и за нас е почти невъзможно да закараме голяма сума към борсата, затова и услугата е скъпа, защото е много трудно и скъпо да се предлага. Имате ли представа, че има определени институции за електронни пари, които ни предлагат вариант да работим, но искат по 3-4К евро месечно, за да ни дадат просто един IBAN на името на нашата фирма. И отделно вземат такса от 0.5% за всяка сделка. Можем ли да предлагаме по-евтино услугите си според вас? Картофите в магазина са евтини, защото няма пречки да бъдат предлагани. Биткойните обаче не са, защото банките са монопол и правят всичко възможно да спрат и нас, и вас като клиенти да си вкарате пари в тях. Още повече, че сме фирми от България и голяма част от благинките на ЕС, не са достъпни за нас. Ако бяхме ситуирани в Естония, Литва, Германия и т.н. щеше да е друго, но щяхме да работим и на друг, съвсем различен пазар. Темата е наистина мнооого дълга и мога да пиша още много, което няма да помогне на никой. Накратно казано, няма от какво да си позволим много отстъпки. А и друго не мога да разбера и честно казано на моменти се дразня... Не говорим за редовни клиенти и т.н. Всички сме тук за по 100-200% горница, чакаме биткойн на $100К, TO THE MOON, HODL и т.н., а виждат проблем в нашите 2% такса и тръгнали да ги свалят... Ами много често докато изпратим на някой валутата и той вече си е избил комисионната ни... Ценете услугите, които ви правят живота по-лесен. Знам, че е българска черта да си мислим, че всеки иска да ни мине, но трябва да се научим, че за удобството се плаща. За да може да ни е лесно на нас, някой е свършил определена работа или е направил разход, за да можем да използваме тази услуга. Надявам се съм бил поне малко ясен Ако не, пишете на лично или на имейла, не искам да си позволявам да спамя повече тук. edit: И все пак курс купува и продава са ни с по около 100 лв по-изгодни отколкото на някои други сайтове. Sven Biorg, vamp111, AdamKadmon and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
umb Posted April 25, 2020 Report Share Posted April 25, 2020 Ок успех Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 27, 2020 Report Share Posted April 27, 2020 @RTotevBG имам адвокат, който вече експериментира с AMLD5 и затворената ми сметка в ДСК, от ДСК са допуснали (надяваме се) фатална за тях грешка при затварянето на една от сметките ми, вместо по общите условия на банката, както са ми затворили другите сметки, по тази са цитирали член, който гласи, че сметката е ползвана за незаконни цели, такива каквито транзацкиите от и към крипто-борси не са и това влиза в разрез точно с AMLD5. подготвяме жалба с/у това и според отговора на юристите на банката съм събрал една голяма група момчета от София с подобни проблеми, които ще заспят правния им отдел с подобни жалби, но все пак за сега както вече писах "експериментираме" ivan, AdamKadmon and skd 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTotevBG Posted April 27, 2020 Report Share Posted April 27, 2020 преди 43 минути, vamp111 написа: @RTotevBG имам адвокат, който вече експериментира с AMLD5 и затворената ми сметка в ДСК, от ДСК са допуснали (надяваме се) фатална за тях грешка при затварянето на една от сметките ми, вместо по общите условия на банката, както са ми затворили другите сметки, по тази са цитирали член, който гласи, че сметката е ползвана за незаконни цели, такива каквито транзацкиите от и към крипто-борси не са и това влиза в разрез точно с AMLD5. подготвяме жалба с/у това и според отговора на юристите на банката съм събрал една голяма група момчета от София с подобни проблеми, които ще заспят правния им отдел с подобни жалби, но все пак за сега както вече писах "експериментираме" Както може да се сетиш, ние имаме затворени сметки във всяка една банка в България Дори при затварянето на едната, точно в ДСК, ми казаха: "Ами вие знаете защо... Или нещо търгувате със забранени страни Иран, Ирак, или има нещо незаконно или там биткойнТи" Но моя случай беше преди повече от година и половина, бяха си изпипали нещата документално и не можах да ги сгащя така да се каже... Стискам палци да успеете, защото това, което се случва, изобщо не е нормално! Ако имате нужда от помощ, само кажи! ivan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 27, 2020 Report Share Posted April 27, 2020 преди 39 минути, RTotevBG написа: Както може да се сетиш, ние имаме затворени сметки във всяка една банка в България Дори при затварянето на едната, точно в ДСК, ми казаха: "Ами вие знаете защо... Или нещо търгувате със забранени страни Иран, Ирак, или има нещо незаконно или там биткойнТи" Но моя случай беше преди повече от година и половина, бяха си изпипали нещата документално и не можах да ги сгащя така да се каже... Стискам палци да успеете, защото това, което се случва, изобщо не е нормално! Ако имате нужда от помощ, само кажи! стъпка по стъпка ще си извоюваме правата сигурен съм, не случайно го писах тук, защото и до вас ще опре skd and ivan 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzakarda Posted April 27, 2020 Author Report Share Posted April 27, 2020 On 4/24/2020 at 9:15 PM, RTotevBG said: Въпреки трудната ситуация, от Altcoins.bg все още работим нормално, така че може да се обърнеш към нас, ако решиш да е през бг чейндж. Директно към борса ще ти е трудно да пратиш пари, особено ако не е за 200-500 лв. Имат сметките на всички големи и директно блокират преводите натам. Ако все пак решиш да се пробваш - Кракен, Бинанс, като последните имат опция за купуване с дебитна карта. Скъпичко е, но става веднага. Вчера закупих през вас биткойн за 100 лв. Просто за да усетя флола на процеса и да тествам уменията си :Д. Направих банков превод от онлайн банкирането на Социате Генерали, които сега са в процес на поглъщане от ДСК-а. Обаче се поразчетох във форума и видях, че има случаи на затворени разплащателни сметки. Дори и в тази тема говорите за това. Не искам излишни главоболия, защото използвам сметката си, за да получавам заплатата си, а и да плащам някои сметки. Та исках да ви питам, по-безопасно ли ще е, ако зареждам сметка в easypay и после от там да правя транзакции към вашата сметка? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTotevBG Posted April 27, 2020 Report Share Posted April 27, 2020 Преди 1 час, tzakarda написа: Вчера закупих през вас биткойн за 100 лв. Просто за да усетя флола на процеса и да тествам уменията си :Д. Направих банков превод от онлайн банкирането на Социате Генерали, които сега са в процес на поглъщане от ДСК-а. Обаче се поразчетох във форума и видях, че има случаи на затворени разплащателни сметки. Дори и в тази тема говорите за това. Не искам излишни главоболия, защото използвам сметката си, за да получавам заплатата си, а и да плащам някои сметки. Та исках да ви питам, по-безопасно ли ще е, ако зареждам сметка в easypay и после от там да правя транзакции към вашата сметка? Все още няма затворена сметка, защото някой е купил или продал при нас или който и да е бг посредник. Поне аз не съм чул, а все някой щеше да се оплаче на сайта. Затворените сметки са от директно изпращане или получаване на суми от борсите. Така че не се притеснявайте, работете си спокойно, ние правим всичко възможно, за да може транзакциите да не се свързват с крипто. Кеш Терминал и Изипей са много добри варианти, но са по-скъпи. Но пък и по-бързи... Заради договора ни с Изипей има определени проблеми да получаваме суми от микросметки в Ипей, но пишете на ЛС или на мейла от сайта и ще обясним допълнително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 @tzakarda банкови сметки се затварят само при постъпили средства от криптоборса по сметката ви, от БГ ексчейндж бюрата няма проблем! също няма проблем ако от банковата ви сметка пращате директно към криптоборса въпреки скептичното ми настроение към бг бюрата, за което @RTotevBG може да потвърди, след като премислих нещата по-добре всъщност излиза, че това е най-добрия вариант да се сдобиеш (или да се отървеш) от криптовалути в БГ, лесно, удобно, бързо и ако си готин, момчетата може да ти направят и добра оферта силно се надявам този бранш да се разрасне Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTotevBG Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 преди 31 минути, vamp111 написа: @tzakarda банкови сметки се затварят само при постъпили средства от криптоборса по сметката ви, от БГ ексчейндж бюрата няма проблем! също няма проблем ако от банковата ви сметка пращате директно към криптоборса въпреки скептичното ми настроение към бг бюрата, за което @RTotevBG може да потвърди, след като премислих нещата по-добре всъщност излиза, че това е най-добрия вариант да се сдобиеш (или да се отървеш) от криптовалути в БГ, лесно, удобно, бързо и ако си готин, момчетата може да ти направят и добра оферта силно се надявам този бранш да се разрасне Моят опит показва, че е еднакво лошо дали ще изпратиш или получиш пари от борсите. Дори някои банки могат да ти оставят няколко малки трансфера, ако получаваш. Но да изпращаш пари към борсите, които ще излязат от тяхната банка и ще се прелеят в крипто, никак не ги кефи... Това е и проблемът пред всички бг чейнджове, не можем да изпращаме средства към борсите. Така че, ако на някой му попадне вариант за банка или институция за електронни пари, от ЕС, която приема крипто бизнеси, моля да сподели. Ще помогне много! Радвам се, че вече сме на едно мнение по въпроса с бг чейнджовете Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 @RTotevBG доста "приятели" имам, които ходят до Гърция, за да ползват тяхна банка/ система подобна на револут, понеже това им позволява да транзактват с суми над 5К но до 10К в евро на 24ч, съответно и минаването на границата е проблем изобщо като цяло само в БГ имаме тези проблеми, даже в Румъния, където търговията с крипто е супер голям проблем и по някой точки се тълкува като пране на пари, даже там банките си работят свободно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts