Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Обзор на различните биткойн портфейли


stamen
 Share

Recommended Posts

Публикувахме по-обширна статия, с която да разясним различните опции, които са се утвърдили за разплащане с биткойн според обстоятелствата. 

Съзнаваме, че може да е далеч от навиците и впечатленията на другите, за това ще се радваме, ако споделите вашите любимци, защо ги харесвате и т.н.

 

Биткойн портфейли 

 

Разбира се, тук ще отговорим на всички по-конкретни въпроси, които имате за споменатите потфейли в статията...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Здравейте!

Съвсем нова съм и се опитвам да прогледна в тази материя.

Имам регистрация в blockchain  и в block.io   С bitcoin адресите сякаш няма проблем, но с litecoin и dogecoin  имам проблем. Аз заради тях се регистрирах в  block.io , но с изключение на 2-3 сайта, на всякъде другаде ми изписва невалиден, грешен адрес.

Забелязах, че има сайтове за валидиране на адреси, но нищо не разбирам вече. Трябва ли да направя нещо допълнително, за да ми разпознават тези адреси. В последствие направих регистрация в Dogechain, даже заработих някакви 35 doge, опитах да ги прехвърля в blok.io, но пак не става поради същата причина- невалиден адрес.

Моля ви, за съдействие!:)

Благодаря предварително, както се казва:) дори само за търпението да прочетете поста:)

Link to comment
Share on other sites

Здравей Вили, не се отчайвай - с всички ни е така :)

Block.io са много удобни, защото имат три койна в един портфейл. Проблемът им е, че събраха няколко милиона инвестиции и гледат в бъдещето - затова прескочиха сегашното състояние на индустрията и всичките им адреси са multisig - тоест, дори да им хакнат сървърите някой ден, не могат да ти вземат твоите койни при тях, защото няма да имат твоя подпис.

 

По принцип това е бъдещето, но тези multisig адреси, макар и напълно валидни в блок веригите, не се поддържат от по-старите сайтове.

 

Предполагам че печелиш койни от фосети, ползвай другите (стари) портфейли засега и като станат повече койните сигурно всички ще поддържат превид към мултисиг :)

Link to comment
Share on other sites

Това са адреси, които имат повече от един частен ключ или така наречените multisignature addresses. Нормалните биткойн адреси притежават само един частен ключ. Повече информация на английски ТУК

 Предимството им е в сигурността и възможността един адрес да се управлява от частичния консенсус на група хора. Например ти и още двама твои приятели притежавате по един частен ключ към определен адрес - той може да бъде похарчен само ако (примерно) поне една комбинация на два от трите частни ключа влязат в действие. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...