batibon Posted March 8, 2021 Report Share Posted March 8, 2021 Преди 5 часа, veznata написа: що се касае за през чужди борси не мога да си обясня защо не се дължат 10% от печалбата при кеширане у нас. но дори и да е така при трудностите които го съпровождат се отказвам въпреки че в миналото съм теглил малки суми без проблем. Това е много интересно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 9, 2021 Report Share Posted March 9, 2021 Преди 17 часа, veznata написа: що се касае за през чужди борси не мога да си обясня защо не се дължат 10% от печалбата при кеширане у нас. но дори и да е така при трудностите които го съпровождат се отказвам въпреки че в миналото съм теглил малки суми без проблем. дължи се, просто не са те хванали, Welcome to BG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veznata Posted March 9, 2021 Report Share Posted March 9, 2021 имах предвид когато идват от чужбина, т.е. сменял съм от bestchange.com. от нашите ексчейнджъри само съм купувал преди 2-3 години и не съм кеширал. та на темата....последно дължат ли се или не тези 10 % ако ги получаваш от чужбина към българска дебитна карта (банка)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 10, 2021 Report Share Posted March 10, 2021 ами аз не знам борси дето да са български, все са в чужбина.. тук няма никакво значение в чужбина ли е или къде е. Щом си реализирал печалба и си имал идиотската идея да я изтеглиш през Българска банка, значи дължиш 10% в/у сумата да. От там нататък е твоя отговорност да докажеш колко точно е тази печалба според сделиките, които си нарпавил Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veznata Posted March 10, 2021 Report Share Posted March 10, 2021 аз не разбирам как ако искаш да харчиш парите си у нас няма да ги изтеглиш към българска банка. а за български борси имах предвид ексчейнджбг, алткойнсбг, криптобг и бонексбг. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted March 10, 2021 Report Share Posted March 10, 2021 Ти доста неща не разбираш...даже Бинансе имат карта за банкомат... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 11, 2021 Report Share Posted March 11, 2021 Преди 10 часа, veznata написа: аз не разбирам как ако искаш да харчиш парите си у нас няма да ги изтеглиш към българска банка. от коя чужда борса към коя БГ банка в момента ти вървят тегления, любопитно ми е Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzveto99 Posted March 11, 2021 Report Share Posted March 11, 2021 преди 38 минути, vamp111 написа: от коя чужда борса към коя БГ банка в момента ти вървят тегления, любопитно ми е Макс през ФиБанк да му минават, поне едно време минаваха там. И Пощенска още нямат проблеми май. Като цяло е безмислено към БГ банка предвид , че има карти, Револют и кво ли още не. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veznata Posted March 19, 2021 Report Share Posted March 19, 2021 някой ползвал ли е prepaid картите на Neteller и Skrill у нас за теглене през АТМ (в България)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanimirbi Posted April 14, 2021 Report Share Posted April 14, 2021 Само за инфо: Преди малко за проба изтеглих от моята карта Бинанс 10 лв. от банкомат на Булбанк.Никакъв проблем-отчете ми веднага теглене на 5.11 евро - т.е. без никаква такса.След това купих на жената една кутия цигари от магазина като я ползвах безконтактно - никакъв проблем. Топ-ъпнах си валута евро най-отгоре и си тегли от еврото без да ми пипа останалите.Първото ми пазаруване от крипто... ivan and AdamKadmon 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrFantastic Posted April 16, 2021 Report Share Posted April 16, 2021 Колеги, имам въпрос относно Binance. По съвет на съфорумец смених CB заради по-ниските такси. Сега обаче дойде време да правя първия си депозит към тях и виждам, че таксата към банката ми (Пощенска) е 10 евро - предполагам защото банката на получателя е в Англия. Тъй като залагам на по-малки, по-чести депозити, исках да попитам дали това е нормално и дали всички плащате тази такса при депозит на fiat? Тъй като не желая да плащам такси в размер 20-25% от седмичния ми депозит, засега вариантите според мен са да премина към по-едри, например месечни депозити, или да пробвам с трета платформа. Някой размишлявал ли е върху това и намерил ли е решение? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sven Biorg Posted April 16, 2021 Report Share Posted April 16, 2021 2 hours ago, MrFantastic said: Колеги, имам въпрос относно Binance. По съвет на съфорумец смених CB заради по-ниските такси. Сега обаче дойде време да правя първия си депозит към тях и виждам, че таксата към банката ми (Пощенска) е 10 евро - предполагам защото банката на получателя е в Англия. Тъй като залагам на по-малки, по-чести депозити, исках да попитам дали това е нормално и дали всички плащате тази такса при депозит на fiat? Тъй като не желая да плащам такси в размер 20-25% от седмичния ми депозит, засега вариантите според мен са да премина към по-едри, например месечни депозити, или да пробвам с трета платформа. Някой размишлявал ли е върху това и намерил ли е решение? Това май не е точната тема. Иначе, май повечето хора на този етап размишляват как да изкарват, а не как да вкарват MrFantastic 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyBG Posted April 16, 2021 Report Share Posted April 16, 2021 Преди 2 часа, MrFantastic написа: ...... Някой размишлявал ли е върху това и намерил ли е решение? Банките не допускат депозити до борси. Варианта е през финтех компания, като междинно звено. Такива са icard, Revolut и други. Правиш си акаунт в някой от тях, получаваш сметка в ЛЕВА и дебитна карта, правиш си сметка в EURO (повечето позволяват безплатно по няколко сметки в различни валути). И тук имаш 2 варианта: - От твоята банка правиш банков превод в лева към финтех компания (имаш такса за междубанков превод в лева 1-2 лв.), след това във финтех компанията превалутираш в EURO (в Revolut през работни дни е най-изгоден курса, icard имат фиксиран курс) и правиш SEPA превод в EURO към акаунта на борсата. От icard таксата е 0,50 EURO. - ако имаш сметка в Revolut, можеш да заредиш сума в лева през дебитната си карта от банката (без такса). След това превалутираш в EURO (без такса в рамките на месечния лимит - до 2000 лв. и 0,5% ако го надвишиш) и следва SEPA превод в EURO към акаунта на борсата (от Revolut е без такса). *При втория вариант, всичко може да се случи в рамките на минути (зареждането на Револут през дебитна карта е незабавно, превалутираш с едно натиската на бутон и изпращаш към борса (в рамките на 5 минути парите са там). Всички тези операции (без превалутирането в ЕВРО, ако си надвишил месечния лимит в зависимост от плана) са безплатни, т.е. няма да ти струва нищо!!! MrFantastic 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RouDeR Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 Здравейте, От Coinbase ако прехвърлям печалба от крипто валута към английска банка > после тегля парите от България с английска карта, ще имам ли проблем с НАП в БГ ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted November 10, 2021 Report Share Posted November 10, 2021 On 10/26/2021 at 8:44 PM, RouDeR said: Здравейте, От Coinbase ако прехвърлям печалба от крипто валута към английска банка > после тегля парите от България с английска карта, ще имам ли проблем с НАП в БГ ? По-страшното е да нямаш проблеми с НАП в Англия Че там бая големи шамари имат. Отиди на консултация с някоя счетоводна къща, която има опит с крипто и то с теглене извън ЕС, иначе си е гадаене. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cellborn Posted January 1, 2022 Report Share Posted January 1, 2022 Здравейте, Честита нова година първо! Искам да попитам ако борсата в която търгувам има опция за изкарване на физическа карта с която може да се тегли от банкомат ( в моя случай крипто ком), изтеглените пари има ли как да се проследят и подлежат ли на данък? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
undercover1994 Posted March 22, 2022 Report Share Posted March 22, 2022 On 1/1/2022 at 1:23 PM, Cellborn said: Здравейте, Честита нова година първо! Искам да попитам ако борсата в която търгувам има опция за изкарване на физическа карта с която може да се тегли от банкомат ( в моя случай крипто ком), изтеглените пари има ли как да се проследят и подлежат ли на данък? Ползвам също крипто ком и имам карта, от това което чета, навсякъде казват че ако имаш реализирана печалба, било то от стейкване на крипто, трейдване на крипто с друго крипто или цената на дадено крипто се е увеличила и си го продал за Евро, се облага с данък. Тук идва въпросът кога ще те проверят НАП, струва ли си да си блъскат главата за 50-100 лева печалба Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubcho Posted March 30, 2022 Report Share Posted March 30, 2022 Здравейте, Към този момент как стоят нещата с данъците върху продажбата на криптовалути? Все още ли са 10% и има ли значение дали си на печалба или не. Става въпрос за покупка от crypto.bg и съответно продажба към crypto.bg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 4, 2022 Report Share Posted April 4, 2022 Ако искате да плащате данъци просто си попълнете в годишната данъчна декларация, че сте спечелили определена сума пари от това и си платете 10% данък печалба. Ако сумата не е голяма, никой няма да тръгне да рови и да ви иска повече информация, дори напротив, държавата ще е щастлива, че доброволно сте решили да си платите данъците. АКо сте ползвали (дори само за изход) български чейндж бюра, мой съвет е да си платите данъците в противен случай рискувате да бъдете глобени. ТУк може да намерите повече информация https://www.taxmonkey.bg/ https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/pravo/2022/03/16/4321768_danuchnoto_oblagane_na_dohodi_ot_sdelki_s_kriptovaluti/ rubcho 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts