НякойТам Posted August 25, 2020 Report Share Posted August 25, 2020 До колкото разбирам от темите тук ако декларираш над 50к доходи за година от крипто продажби минаваш по ДДС като физическо лице? Някой тук правил ли го е и какви са усложненията от това? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 25, 2020 Report Share Posted August 25, 2020 надявам се тази статия да ти помогне да се ореантираш https://bulmar.com/bg/publikacii/koga-fizichesko-lice-e-dlyjno-da-se-registrira-po-zdds rippleche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
НякойТам Posted August 26, 2020 Author Report Share Posted August 26, 2020 Да благодаря. Споменава се, че когато финансовата операция е инцидентна, а не занятие не е задължително регистрирането по ДДС. Това означава ли, че ако не търгуваш ежедневно а няколко пъти в рамките на година си продал крипто, не е необходимо да се регистрираш по ДДС при минаване на 50к лв оборот? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 26, 2020 Report Share Posted August 26, 2020 човек, в България си... rippleche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
НякойТам Posted August 27, 2020 Author Report Share Posted August 27, 2020 Знам, но вече и тук за по-големи суми правят масови физически ревизии. Особено когато купиш скъпа кола или апартамент, а не си на трудов договор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted August 27, 2020 Report Share Posted August 27, 2020 Това ти е от начин на живот. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
НякойТам Posted August 28, 2020 Author Report Share Posted August 28, 2020 Преди 9 часа, batibon написа: Това ти е от начин на живот. т.е.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 28, 2020 Report Share Posted August 28, 2020 Преди 11 часа, НякойТам написа: Знам, но вече и тук за по-големи суми правят масови физически ревизии. Особено когато купиш скъпа кола или апартамент, а не си на трудов договор. ами лизинговай пич, аз дължа половин милион лева на на една БГ банка, всички фирми, които съм имал или съм бил съдружник или управител са със задължения за хиляди левове към НАП, няма какво да ми запорират, нямам нищо на мое име и до края на живота ми няма да имам сигурно, от AMLD5 нямам и банкова сметка на мое име, което не ми пречи да живея на абсолютния център на Пловдив, в Стария град, не ми пречи да си плащам БМВ-то 2020-та година, пак що годе успешно управлявам 1-2 малки бизнеса, и се занимавам с куп други финансови операции, разкешвам само p2p когато не мога да се оправя сам се обръщам към altcoins bg или crypto bg плащам си като всеки друг % за електронни финансови операции ползвам icard.bg, това е една от малкото БГ компании, които се водят MTS, но не подават информация към БНБ, т.е. както е в моя случай, ако Съдя изпълнителя иска да ми види всички сметки и пусне запитване към БНБ, няма да му светна. При мен голям плюс е, че ме познават много хора в БГ и това ми помага да си намеря рампа за биткойн/фиат операциите, другото е, че нямам брак с жена ми, т.е. всичко що касае банкови операции минава през нея без проблем, а дори и да не можеше пак е възможно например за колата да си внасям вноската кеш, на каса, по този начин нищо не отива по запора. още други подобни неща мога да ти разкажа, но мисля, че долу горе схващаш какво имам в предвид, сега си представи, че повечето хора в БГ живеят по този начин, а да не говорим за хора дето живеят и по чужбина, аз имах апартамент в Мюнхен, не ме питай като го продадох как съм пренасял няколко стотин хиляди евро кеш от Германия към България, лесно, записани на 12 думички .... rippleche and olivar 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
НякойТам Posted August 28, 2020 Author Report Share Posted August 28, 2020 Колата е лизингована, но с апартамента няма как да стане, няма банка която да го финансира, нито има на кой да го пиша... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 28, 2020 Report Share Posted August 28, 2020 преди 16 минути, НякойТам написа: Колата е лизингована, но с апартамента няма как да стане, няма банка която да го финансира, нито има на кой да го пиша... апартамента е под наем.. имам няколко служителя със запори, не им пречи тук да разпишат един документ да им се превежда заплатата по чужда сметка и да не ги закача ЧСИ-то... и все пак схвана какво имам в предвид надявам се rippleche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
НякойТам Posted August 28, 2020 Author Report Share Posted August 28, 2020 Да, всичко което си обяснил е добре и работи докато не ти се наложи да си вземеш голям апартамент на твое име. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 28, 2020 Report Share Posted August 28, 2020 преди 47 минути, НякойТам написа: Да, всичко което си обяснил е добре и работи докато не ти се наложи да си вземеш голям апартамент на твое име. защо да си вземаш изобщо нещо на твое име? (че и голямо, аз в момента не знам дали пералня даже мога да си взема, хаха) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted August 28, 2020 Report Share Posted August 28, 2020 Преди 11 часа, НякойТам написа: т.е.? Особено когато купиш скъпа кола или апартамент, а не си на трудов договор. Три са вечните неща в живота ни, смъртта, данъчните и промяната. vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
НякойТам Posted September 1, 2020 Author Report Share Posted September 1, 2020 На 28.08.2020 г. at 16:31, vamp111 написа: защо да си вземаш изобщо нещо на твое име? (че и голямо, аз в момента не знам дали пералня даже мога да си взема, хаха) Защото няма на чие друго. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted September 1, 2020 Report Share Posted September 1, 2020 бъди като мен, намери си свястно момиче направи и дете, не се женете *шегувам се, да ако нямаш на кого да се довериш това е проблем Facira and olivar 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
НякойТам Posted September 2, 2020 Author Report Share Posted September 2, 2020 На 1.09.2020 г. at 10:00, vamp111 написа: бъди като мен, намери си свястно момиче направи и дете, не се женете *шегувам се, да ако нямаш на кого да се довериш това е проблем Освен да му имам доверие, човека трябва да има и легитимен огромен доход, такива са кът в нашата държава Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted September 3, 2020 Report Share Posted September 3, 2020 Преди 16 часа, НякойТам написа: Освен да му имам доверие, човека трябва да има и легитимен огромен доход, такива са кът в нашата държава не е нужно да имаш огромен доход, банките раздават кредити до безобразие например* на минимален доход можеш да изтеглиш максимален потребителски кредит също ипотечните пък още по-лесно ги дават стига да не си имал лош кредите рейтинг през годините огромен доход кой има ? виж че бойко борисов има спестявания от 20 000лв горкия така казаха по БТВ Facira 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted September 3, 2020 Report Share Posted September 3, 2020 преди 13 минути, vamp111 написа: виж че бойко борисов има спестявания от 20 000лв горкия така казаха по БТВ Той не пуска властта, понеже още не е събрал пари да си санира къщата на село Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted September 3, 2020 Report Share Posted September 3, 2020 за да съм честен ми е повече от ясно, че и Румен Радев ще ни оправи както ни оправи царя в смисъл то в БГ си е така политиката се диктува от САЩ->Румен Радев, ЕС-> Бойко, Русия-> Станишев, Турсия-> Доган все някой от вънка ни дава наклона и без значение кой ще дойде след Бойко аз просто бих се радвал да не успее да гепи И тези Милиарди предвидени за ковид Facira 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted September 3, 2020 Report Share Posted September 3, 2020 Бойко го държат и за двете ... САЩ също го натиска...има връзки и с Русия, и мн добре се разбира и с Ердоган. Абе май той е в центъра на събитията, и така както ни оправя вече 10 год, няма да се намери друг като него.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sven Biorg Posted September 4, 2020 Report Share Posted September 4, 2020 Оправя ни с 200. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted September 4, 2020 Report Share Posted September 4, 2020 Бойко си заминава това е сигурно, за мен стои само въпроса, ще вземе ли милиардите предвидени като ковид облекчение или ще ги вземе "новата партия" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted September 4, 2020 Report Share Posted September 4, 2020 като осъзнае че няма да има нищо ще абдикира сам, поне досега заграбеното да може да харчи.... ЕС казаха, че заради насилието и корупцията в БГ = евраци _(_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shark Posted April 14, 2021 Report Share Posted April 14, 2021 На 28.08.2020 г. at 9:25, vamp111 написа: icard.bg, това е една от малкото БГ компании, които се водят MTS, но не подават информация към БНБ "iCard е дружество за електронни пари, което е лицензирано от Българска народна банка (БНБ) и е под нейния строг надзор." При положение, че лиценза е получен от БНБ и е под техен надзор, съмнявам се, че не подават информация. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 14, 2021 Report Share Posted April 14, 2021 Преди 3 часа, Shark написа: "iCard е дружество за електронни пари, което е лицензирано от Българска народна банка (БНБ) и е под нейния строг надзор." При положение, че лиценза е получен от БНБ и е под техен надзор, съмнявам се, че не подават информация. при поискване подават, ако не им искат не подават регулярно както са банките Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts