Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Облачно копане или "ПИРАМИДА"?


Recommended Posts

Здравейте, искам да споделя и моя скромен опит с облачното копане.

Всички предполагам сте разбрали, че копането с видеокарти вече отмира, асиците са скъпа инвестиция, която може и да се избие, но може и да сте на загуба и нормално идва редът на големите ферми с асици, които продават мощности, т.нар. Cloud Mining - "облачно копане". Принципа на тази нова услуга, е че Вие си купувате мощност (не се занимавате с нищо, не чакате доставка на хардуер, нямате разходи за поддръжка и експлоатация, не настройвате нищо и най-вече, започвате да избивате инвестицията веднага). Срещу инвестираните средства, Вие получавате доход. Тук е тънкият момент, къде да инвестираме средствата. В нета се наводни с много сайтове, които предлагат такава услуга ... но дали повечето от тях не са "ПИРАМИДИ", плащащи на първите със събраните средства от следващите? Всеки сам трябва да прецени рисковете и да вземе решение?

 

Искам да споделя няколко сайта, в които аз лично съм инвестирал средства и "засега" плащат :)

 

1. Да кажа първо. Възможно е да е пирамида, но засега - вече повече от година плаща!

ltcgear.com, е сайт за scrypt cloud minning в този момент. Сайта продава ASIC Shares/qASICs. Всеки qASIC шер има еквивалент на 100kh/s. Плащанията са всеки петък в BTC или LTC. Очаквано ROI - 4-5 седмици.
Шеровете се увеличават с 35% или повече на всеки 6 седмици(следващата мултипликация е предвидена за 5-ти ноември, и всички шерове ще бъдат мултиплицирани, дори тези закупени ден преди това).

Ако поръчате ASIC share1K6X – Anniversary(1600 qASICs шера = 160mh/s) дори в края на седмицата, ще получите плащане в петък вечер за цялата изминала седмица (около 30LTC), а не само за един ден. На сайта постоянно се мени In stock и Out of stock. Шеровете ги има налични през повечето време, ако са Out of stock, проверете по-късно отново.

 

За да получите 49% отстъпка от моментната цена, използвайте промо код: anniversary1yr

За да получите отстъпка от още 8%(за цената след отстъпката), трябва изберете плащане в ВТС.
За да получите допълнителни 6% от шеровете, които сте платили(96 за всеки ASIC share1K6X),  се регистрирате през моя афилиейт линк - ltcgear.com , като за това ще си получите бонуса от мен, след съответното седмично плащане.

За две седмици, съм възстановил 1/3 от инвестицията си, т.е. "тествано" е засега плаща.
 

Предупреждавам отново - има вероятност това да е пирамида и да изгорим. Всеки сам трябва да прецени, дали да се включи.

 

2. coins-miners.com - тук инвестирате средства и купувате инвестиционни кредити (с тях "купувате" виртуални мощности, които произвеждат coins, тях може да обърнете в кредити - като обърнатите кредити се разделят по равно между Investment and Withdrawal баланса. Инвестиционните кредити, не може да се теглят, а само могат да се реинвестират, докато withdraw кредитите може да си теглите по всяко време, като минимума е 0,002BTC или 2mBTC.

В сайта може да се регистрирате и без да плащате нищо и получавате бонус ядро Celeron G1830, което произвежда 6 coins за час, а ако решите да инвестирате BTC, за да си купите по-големи мощности, при първоначалната инвестиция сайта ви връщат 30% бонус под формата на инвестиционни кредити.

Ако желаете и бонус от 3% върху инвестираните mBTC, може да се регистрирате през моя линк coins-miners.com и съответно аз ще ви върна веднага 3% от инвестираните mBTC по посочен от вас BTC адрес.

- Размяната се пресмята по съотношение: 1 mBTC = 0.001 BTC = 2000 Credits.
- Минималният депозит: - 0.5 mBTC = 0.0005 BTC.

- Такса за теглене: 0.2 mBTC = 0.0002 BTC.
- Минимална стойност за теглене: 2 mBTC = 0.002 BTC = 4000 Credits.

 

Този сайт е много нов, само на 1 месец и не знам дали наистина не е пирамида, но има вече над 15000 регистрирани потребители и засега нещата звучат добре, но ... дано да не изгорим всички :)

 

Бъдете внимателни и инвестирайте толкова, колкото може да си позволите да загубите!

Успех на всички!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

За първия не разбрах, на кой плаща повече от година? Отдолу пишеш тествано две седмици  :lol:

 

Аз лично пробвах cex преди доста време в cex.io но се отказах веднага понеже там се пазаруват гигахеши с бтц и не е ясно ако днес купиш гигахеши на една цена дали след 2-3 месеца няма да ти ги продадат обратно на двойно по-ниска цена.

 

Все пак бях оставил някакви сатошита там и сега гледам че са се понатрупали, да взема и аз да оставя едно линкче ако някой иска да пробва :)

Link to comment
Share on other sites

За първия не разбрах, на кой плаща повече от година? Отдолу пишеш тествано две седмици  :lol:

Извинявам, се че съм останал неразбран :).

Сега да поясня: ltcgear.com, е сайт, работещ повече от година (първият пост на съпорта е от 01.10.2013г.).

Говори се, че собственика на сайта е разработил собствени асици по негова си технология и не ги продава, за да не му я откраднат, ами си ги инсталира и ги дава под наем. Колко е истина - не се знае?

 

От както сайта функционира и той плаща редовно всяка седмица срещу шеровете (акции, дялове в KH/s), които имат притежатели. Всеки qASIC шер има еквивалент на 100kh/s, т.е. ако си закупите ASIC share1K6X – Anniversary (160000КH/s ще получите 1600 qASICs шера). Шерове могат да се прехвърлят между регистрирани потребители, т.е. може да се прави колективна (обща) поръчка за някакви мощности и после да се поделят шеровете според вложените средства.

 

Имам познати, които са си върнали инвестициите вече - вложили са още лятото и сега само печелят. Аз обаче, разбрах за сайта скоро и затова съм още "новобранец" и се надявам да си върна инвестицията. За 2 седмици съм си върнал близо 30%, надявам се за още 4 да съм върнал всичко.

 

Това, че сайта е на повече от година дава все пак някаква сигурност, обаче това не значи, че няма РИСК и всеки един момент да изчезне. Ако някой все пак реши да опита, да заповяда: ltcgear.com.

 

Предупреждавам още веднъж!!! Възможно е сайта да е "Пирамида", но поне засега плаща и няма признаци да спре, но все пак БЪДЕТЕ РАЗУМНИ ;)

Link to comment
Share on other sites

Според мен облачното копАене  си е пирамида.

Замислете се, защо да ви дават дял от нещо печелившо, че и афилиейтна програма да имат.

Единственото разумно обяснение, което ми хрумва е, ако нямат начален капитал за фермата, но дори и да е така, след като се завърти колелото пак ставате излишни.

Звучи ми доста добре, за да е истина.

Link to comment
Share on other sites

Получих си поредното плащане от ltcgear.com , :), засега всичко е ОК и само след още 3 седмици ще съм върнал инвестираните BTC.

Пак днес чакам да се "мултиплицират" (увеличат) притежаваните шерове, да видим само с какъв процент ще ги сметнат - бяха обявили преди време коефициент - х1,35, но може да го преизчислят според трудността и да бъде по-малък. Колкото и да е той - си е бонус, не го плащам.

 

Офертата от подписа все още е в сила :)

Link to comment
Share on other sites

Днес, мултипликацията в ltcger.com вече е завършена - всички налични шерове (акции) на потребителите са увеличени (безплатно) с 25% - един вид компенсация за увеличената трудност за последните 6 седмици.

 

Следващата мултипликация ще бъде след 6 седмици.

 

Ако има желаещи да рискуват в такъв вид инвестиция, могат да ползват линка от подписа ми и ще получат веднага 6% бонус от мен.

 

Успех на всички.

Link to comment
Share on other sites

hashprofit.com

Още един сайт за облачно копаене.

Тук още при регистрацията - получавате безплатно 200Kh/s мощност за 7 дни.

В момента тече края на промоция (остава 1 ден), разпродават остатъците от мощности с отстъпка от цените - 40%, а ако ползвате този промо код: HPE111114, отстъпката става 50%.

Инвестицията се връща в рамките на 3 месеца.

Закупените мощности са без допълнителни разходи в рамките на 2 години, след това може би ще начислят такса за амортизация и поддръжка.

 

Ако съм бил полезен и някой иска да благодари, може да се регистрира през моя реферален линк - hashprofit.com , за останалите давам и нереферален - hashprofit.com.

Успех на всички.

Link to comment
Share on other sites

Засега "пирамидите" не са рухнали :). В HashProfit.com тече нова промоцията, от coins-miners.com теглим кредити, дойде и поредното плащане от ltcgear.com (още няколко плащания и инвестицията ще се е върнала).

 

Офертата от подписа ми е още в сила.

Но имам нова оферта, ако някой иска само да пробва и не може да си позволи да закупи цял пакет от 160000Kh/s (160МH) може да закупи по-малки пакети - от 1-50 МH LTCGear Shares (1MH=10 ASIC shares, 10MH=100 ASIC Shares, 50MH=500 ASIC Shares).

При интерес и подробности, пишете на ЛС.

 

Успех на всички.

Link to comment
Share on other sites

В ltcgear.com предстоят промени в края на тази седмица:

 

1. Програмата за реферали ще бъде спряна в края на седмицата - може би за няколко седмици, но по-скоро перманентно (ако някой е решил да се възползва от моята оферта от 6% бонус към платената от него поръчка към сайта - моля да побърза :)).

 

2. Въвежда се нов по-изгоден продукт:

ASIC share 1K83 еквивалент на 182500 KH/s mining Litecoin, т.е. получавате 1825 ASIC shares.

При покупка на този продукт има отстъпка от 8% при плащане с Bitcoin, и евентуално ако го закупите през моя линк, но само до края на този петък (21.11.2014) ще ползвате още 6% бонус, който аз ще ви върна след първото плащане (тази събота).

 

Остава в сила и последната оферта - да закупите по-малки пакети - от 1 до 100 МH/s (1MH=10 ASIC shares, 10MH=100 ASIC Shares, 50MH=500 ASIC Shares и т.н.).

При интерес и за подробности пишете на ЛС.

 

Успех на всички, и умната ;)

Link to comment
Share on other sites

Пропуснах да напомня на тези от вас, които са се регистрирали в coins-miners.com да не забравят да си вземат всеки ден - дневният бонус от кредити (от 1 до 100 кредита) като натискат съответното бутонче.

 

Успех.

Link to comment
Share on other sites

 Даа

Включих се в в Hash profit  преди 2 месеца  с мин сума  , постепенно инвестирах по малко  и в момента съм с 0.756 BTC  инвестирани /малка част са реинвестирани/ , общо закупени 627 kH  и изтеглени 0.439 BTC  , почти 58% въстановена  сума от инвестициите .

 Към сайта има пул където се добива "profitcoin"  PFC , валута с която се закупуват мощности в cloud mining пула  в съотношение  1 към 1 .  http://pool.profitcoin.org/

 Наличен е вече и сорс кода за разработчици  .

 Работят и поне 2 борси които търгуват с PFC . https://c-cex.com/

Възможно е цялата работа  да е пирамида но до сега се развива успешно .

  Има още едно облачно пулче  където съм вкарал някакви стотинки за проба .

 http://script.cc?ref=baaYK

  Вкарах 0.24 бтц  март месец .

 До края на септември си въстанових на 70 %  сумата  като в момента имам   около 500 кХ мошности .

 Готиното е че тук на сайта има вградена борсичка където можеш да си търгуваш с kH  без комисион като до момента почти съм удвоил kH  те само от търговия.

Link to comment
Share on other sites

В ltcgear.com по случай "Черният Петък" - 28 ноември се предлага нов продукт (за маниаци):

 

ASIC share 40K0 еквивалент на 4000000 KH/s mining Litecoin, т.е. получавате 40000 ASIC shares - 12799$.

При покупка на този продукт има отстъпка от 8% при плащане с Bitcoin, и евентуално ако го закупите през моя линк, ще ползвате специално за този продукт още 8% бонус (ако рефералната програма е активна все още), който аз ще ви върна след първото плащане (поредната събота).

 

Остава в сила и възможността - да закупите по-малки пакети - от 1 до 100 МH/s.

При интерес и за подробности пишете на ЛС.

 

П.С.

За да добиете представа какво се случва, давам информация от поредното плащане 21 ноември:

Плащането се извършва в LTC, сметнато за 7 дни: 0.01598951 LTC / 7 days / 1 ASIC Share

Ако желаете да ви се изплати в BTC се смята в съотношение: ltc/btc=0.0099

 

Сега вече всеки сам да си сметне и прецени какво може да инвестира и какво да очаква като възвръщаемост :)

 

Успех. ;)

Link to comment
Share on other sites

От няколко дни в облачното пространство се появни ново "облаче"  - Makoltd.com.

Тук обещанията са за нереалистично добра възвръщаемост:

- при инвестиция от 10-100$ от 2,6% на ден

- при инвестиция от 101-500$ от 3,1% на ден

- при инвестиция от 501-10000$ от 4,0% на ден

Съответно има и реферална програма - съответно от 5%, 6% и 8% според инвестиционния Ви план :)

Каква ще е съдбата на този сайт, никой още не може да предвиди, затова имайте едно на ум.

 

Сайтът е много подозрителен, с всички ясно изразени параметри за измама, т.н. "понци схема"!!!

ДАНО да греша, но едва ли :). Затова бъдете внимателни с рисковите инвестиции!!!

 

"Облаците" се множат и дано да не завали скоро "дъжд от сълзи" на прецакани "инвеститори".

Умната и успех :)

Link to comment
Share on other sites

hashprofit.com

В момента активен е следният промокод: HPE251114, отстъпката става 55%.

 

САМО за един ден: - лудо намаление от 65%! Само за 50 000 Kh/s достъпни мощности.
Възвръщаемост, която обещава сайта - само 2-3 месеца.
Промоцията е активна от 00:00 до 23:59 (GMT+3) 28.11.2014 (по случай "ЧЕРНИЯТ ПЕТЪК")

 

Отстъпка от 65% с промокод: BLACKFRIDAY.

 

Успех на всички.

Link to comment
Share on other sites

В ltcgear.com по случай "Черният Петък" - 28 ноември се предлагат намаления.

 

Ето списък на кодовете, с които може да се възползвате от големите намаления:

 

bfras33 - 33% discount on anything (except big pack and Dual MODs)

 

bfrl1600 - $1600 discount for orders over $3999 (except big pack)

bf18k00 -  $300 discount on  ASC1k83

 

bfr15k33 -  33% discount on  ASC15K0

bfr28d5 - 28.5% discount

bfd30d5 - 30.5% discount

 

bfdu250 - $250 discount for orders over $749

bfdu500 - $500 discount for orders over $1049

bfdu1400 - $1400 discount for orders over $3099

bfh80 - 80% discount on one ASC1K83

 

bfgr2 - 29% discount

bfdf30d - 30% discount

bfrdd31 - 31 % discount

 

bf33rd - 33% discount – all products except 40K0

bfrd28d - 28% discount 

bfr500d - $500 discount if cart is bigger than 1100

bfr32ds - 32% discount if cart is bigger than $999

bfrd35 - 35% discount on one ASC15K0

bfd90c - 90% discount on one Dual MOD M10

bfr29d - 29% discount 

bfcd75 - 75% discount on one ASC1K83

bfrf30 - 30% discount

 

Кодовете са ограничен брой и едва ли ще успеете да се възползвате от покупка с тях (изчерпани са още от полунощ), но нищо не пречи на желаещите да опитат.

 

Успех. ;)

Link to comment
Share on other sites

В ltcgear.com премина един "Черен петък" с много намаления (кодове с отстъпки) и един "Кибер понеделник" с поредните намаления за тези, които не успяха да се вредят за петък и сега хванаха "последния влак" :). Който е успял да купи нещо с отстъпка, да му е честито ... чакаме евентуално поредната разпродажба с намаленияза за Коледните празници .

 

Успех.

Link to comment
Share on other sites

Интересно ми е защо не казваш сайта с по малките шерове ето аз ще го дам http://ltcshare.net/

В интерес на истината, този не го знаех :)

Знам само за този: ltcgearstore.com

Но всички те, са reseller-и (препродавачи) на шерове (купуват ги пак от ltcgear.com), какъвто може да ти бъде всеки един, закупил повече шерове. Прехвърлянето на шерове между потребители на ltcgear.com не е проблем (аз също мога да ти продам шерове (мегахеши, та дори и на по-добра цена от тези :)

 

Поздрави :)

Link to comment
Share on other sites

Прав си просто в главният сайт са прекалено скъпи не всеки може да си ги позволи иначе е добър доста съм се поразровил този е един от най добрите сайтове добре си уцели къде да вложиш парите си.Но за останалите трябва да имаш едно на ум(говоря главно за хаш профит макар че плаща е точно като типично понци схема но щом плаща за сега бива)

Link to comment
Share on other sites

регистрирах се на coins-miners.com преведох им 10mBTC обаче на фактури пише под статус "в очакване на ",а вече минаха 5-6 часа.все още не съм получил кредитите каква става не знам.

Link to comment
Share on other sites

регистрирах се на coins-miners.com преведох им 10mBTC обаче на фактури пише под статус "в очакване на ",а вече минаха 5-6 часа.все още не съм получил кредитите каква става не знам.

 

А що се регистрираш кадето не ти е работат в тая цялата тема има само един сайт дето става плюс негов посрединк дето го дадох регистрирай се на нещо на което е дадено пълно обяснение и е с доказано теглене а не видял си нещо и айде за какво мислиш че все още не си пускам статията за майнинга от 2 месеца проучвам нещата и са ужасни повечето сайтове са понци схема да не кажа всичките изчакайте малко ще видите статията и тогава решавайте

Link to comment
Share on other sites

Засега и трите сайта: HashProfit.com , coins-miners.com и ltcgear.com плащат без проблем, но до кога .. никой не знае :).

 

П.С. mirco, няма проблем, ще ти се отрази плащането (към hasprofit винаги има повече забавяне).

 

Успех.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...