Бихте ли ме посъветвали как да съхраня биткойн и някоя друга алтернативна крипто валута в дългосрочен план, 18-20+ години?
Искам да взема коини за не особено голяма сума и да ги съхраня на някакво хардуерно устройство, разгледах "колд" уолетите но нещо не ми се струват удачни, както и цената им не е особено ниска. Единственото което се сещам е за портфейл от тип Jaxx който да експортна и да съхраня на USB 3.0 примерно.
Идеята ми е да направя подарък за бебето на един приятел, като предполагам след 20 години все ще има къде да отвори USB 3.0, както примерно сега все ще се намери къде да прослушаш касетка с музика...
Question
seven
Здравейте,
Бихте ли ме посъветвали как да съхраня биткойн и някоя друга алтернативна крипто валута в дългосрочен план, 18-20+ години?
Искам да взема коини за не особено голяма сума и да ги съхраня на някакво хардуерно устройство, разгледах "колд" уолетите но нещо не ми се струват удачни, както и цената им не е особено ниска. Единственото което се сещам е за портфейл от тип Jaxx който да експортна и да съхраня на USB 3.0 примерно.
Идеята ми е да направя подарък за бебето на един приятел, като предполагам след 20 години все ще има къде да отвори USB 3.0, както примерно сега все ще се намери къде да прослушаш касетка с музика...
Благодаря.
Top Posters For This Question
33
11
7
4
Popular Days
Sep 8
14
Mar 4
10
Sep 7
7
Apr 12
6
Top Posters For This Question
vamp111 33 posts
vonko1988 11 posts
bersi 7 posts
rob 4 posts
Popular Days
Sep 8 2020
14 posts
Mar 4 2021
10 posts
Sep 7 2020
7 posts
Apr 12 2021
6 posts
Popular Posts
vamp111
идеята на поста ти е доста добра, но невежеството ти я засенчва. за да създадеш хартиен портфейл не ти трябва нов или еъргапнат комп. не ти трябва да проверяваш харудера има варианти, които ще те
vamp111
Здравей, много готина идея за подарък. най-лесен и удачен начин е да генерираш офлайн мнемоник сиид ползвайки (офлайн) този сайт https://iancoleman.io/bip39/ след което да пратиш крипто
vamp111
достатъчно съм си играл ledger nano s, trezor one, coldcard mk3, за да кажа, че хартията бие винаги всички HW аз имам собствен вариант за колдсторидж, за това не се кефя на hw като цяло, съжаляв
Posted Images
79 answers to this question
Recommended Posts