Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

Закупуване на Bitcoin през eToro и подобни

JueLz
 Share

Question

Здравейте на всички,

От доста години следя пазара на криптовалутите, но поради една или друга причина не се осмелявах да инвестирам в тях.

Въпросът ми е кой е най-лесния начин да инвестирам определена сума в биткойн? Тук не става въпрос за честа търговия, а по-скоро за еднократно закупуване и задържане на инвестицията с хоризонт 4-5 години.

Четох за честите трудности с нашите банки и затова се питах дали е удачно да се регистрирам примерно в eToro и да ползвам трансфер от родна банка (ПроКредит) директно към тях?

Ще се радвам на съвети и мнения от по-компетентни хора от мен.

Успешен ден на всички.

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Kraken.com но ако днеска попнеш да се регистрираш ще можеш да купуваш след няколко дни има верификации.

За по бързо крипто.бг има малка комисионна но все пак след два дни цената може да е нагоре или надолу знае ли се.

Еторо недей, щом питаш за там за да си купиш биткойни, приеми че познанията са ти 0,1 от 10. Добре ще е да се запознаеш доста повече, материали, колкото искаш в нета тук и навсякъде.

• 0

Здравей. Благодаря за своевременния отговор.

А ако сумата към Kraken е от порядъка на 5,000-10,000, мога ли да очаквам банката да блокира превода или има проблем само при обратната транзация?

• 0

Зависи от банката в която си, бих те посъветвал да ги разбиеш на до 5к лв, за по малки суми май не правят проблеми.

Други заобиколни начини е банка мистър танго и тогава борсата.

Но най вероятно от няколко дни са започнали преводи към борсите по масово и до сега трябваше да са изпищяли.

Имаме тема за банките потърси във форума, дск е от лошите аз с райфайзен не съм имал проблеми.

• 0
преди 9 минути, JueLz написа:

Здравей. Благодаря за своевременния отговор.

А ако сумата към Kraken е от порядъка на 5,000-10,000, мога ли да очаквам банката да блокира превода или има проблем само при обратната транзация?

Здравей,

В Etoro, Revolut и други подобни недей, защото там продават контракти, а не реални биткойни, които можеш да изтеглиш и поставиш в собствен портфейл, който да пазиш години напред. 

Иван e прав за Kraken. Това е ултималното решение, но трябва да имаш готова регистрация, защото не се знае колко вреще ще отнеме верификацията. Ако са затрупани с нови клиенти, може и няколко дни. След което ще чакаш и международен трансфер отново отнемащ 1 ден. Повечето банки в българия познават сметките на Кракен и отказват да излъчат такива трансфери. Преди два дни приятелка ми се оплака, че от Райфайзен са й отказали тестови превод на 100 евро към Кракен. 

За най-бързо ще ти се наложи да ползваш български търговец. Пак има верификация, но ще стане по-бързо и дори в рамките на днешния ден може да успееш да купиш.

• 0

Задвижих нещата с Kraken. Да видим колко бързо ще мина през процеса по верификация. Мисля да пробвам трансфер от ПроКредит Банк към тях щом всичко е готово. Надявам се да мине безпроблемно.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

• Create New...