Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Покупка на Биткойн


Recommended Posts

Здравейте,

 Какъв е процеса по закупуване на Биткойн-и?
Искам да си купя но незнам дали е възможно да се закупи чрез кредитна/дебитна карта и как по     точно става?
Някой ако може да ми обясни процеса ще съм му много благодарен.
 Благодаря предварително

Link to comment
Share on other sites

На сайта https://crypto.bgзадаваш колко искаш да купиш и на кой биткойн адрес да ти се пратят койните.

Сайтът ти изписва един 10 цифрен код.

Отиваш с този код на банкомат или каса на изипей и плащаш в кеш (каса на easypay) или с каквато и да е карта, стига да е издадена от българска карта (банкомат). Единствено банкоматите на ОББ не участват.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Защото някой ги изкупи ама сега има пак :)
Иначе вече има и ePay плащания, само че преди да ги ползвате, ще трябва да ни пишете мейл с телефон, на който да ви се обадим и т.н. :)

Link to comment
Share on other sites

Не ми се искаше да го пиша тоя коментар, но съм длъжен, за да изразя разочарованието си при покупката на биткойни от крипто.бг.

 

Значи онзи ден в 1 ч. през нощта издебвам аз някакъв изгоден курс и решавам да купя биткойните.

Правя си заявката през сайта и си лягам доволен да спя.

Така се случи, че успях едва днеска сутринта да направя плащането в офис на ЕазуПей. Вечерта се прибирам от работа и решавам да си проверя сметката да видя кога са пристигнали бтс-тата.

Отварям си портфейла и кво да видя - една голяма 0.

Проверявам си е-мейла - 2 съобщения, едното че плащането е потвърдено, другото - че поради голяма промяна в курса, трябва да избера дали да сделката да се прекалкулира и за парите, които съм платил да получа по-малко бтс-та или съответно сделката да се анулира и да ми върнат заплатената сума.

 

Ето това наистина ме раздразни сериозно и не мога да го приема за коректно отношение към клиента (конкретно в случая мен).

Значи в момента на заявяването от моя страна (като клиент) на решението ми да закупя определено количество биткойни на определена цена (включваща и немалка комисионна) от определения търговец (в случая крипто.бг)

аз очаквам условията при, които се подписва споразумението да бъдат изпълнени коректно от търговеца.

 

А в един момент се оказва, че не е точно така.

Аз като клиент се задължавам да платя определена сума пари за определен продукт - в случая виртуални пари.

Оттук нататък мен въобще не ме интересува дали въпросните бтс-та се закупуват от Кракен или Мракен, дали се хеджират или не се хеджират, дали търговецът ги взима на печалба или загуба.

Аз съм се задължил да платя договорената цена за определената стока и оттук нататък смятам сделката за финализирана.

 

В условията на сайта е записано:

 

ВАЖНО: Всяка сделка се изпълнява от нас на международните борси веднага след като получим плащането от вас. Ако до този момент курсът на борсата се е променил в наша вреда и сделката би се изразила в загуба за нас, ще ви попитаме по имейла да ни съобщите, дали искате парите си обратно или съответно коригирана сума койни.

 

Значи реално какво се получава ?

Търговецът решава, че ако е на загуба в момента на плащането , той ще сурне тази загуба върху клиента.

Въобще не го намирам за професионален подход. Всъщност професионален може и да е, но не е коректен към клиента!

Дори ако реша да анулирам сделката и да си върна парите, трябва пак да платя комисионна 1.2 % на ЕазуПей, която комисионна в случай на голяма сума пари, въобще няма да е малко число.

Та реално се оказва , че в крайна сметка всичко е в ущърб на клиента.

 

За прословутия 1 час промеждутък за да се направи плащане в офис на ЕазуПей след подадена заявка също не мога да се съглася.

Човек, който работи всеки ден до 17 часа, как ще се възползва от тази услуга ?

Почти всички офиси приключават работа в 18 часа. Кога да бъде извършено ефективно плащане?

Тук даже не говорим, че човек ще иска да направи заявка за покупка, когато смята, че е попаднал на изгоден курс, а кога ще се случи това е Божа работа.

Така в крайна сметка единственият вариант за плащане остава събота. Но каква е гаранцията , че тогава курсът ще е изгоден за клиента ? Никаква.

 

Та в този ред на мисли, смятам, че системата за покупки се нуждае от коренна промяна, ако не искате и за вбъдеще да има недоволни клиенти. В сегашния и вид , нещата не са изпипани и прецакан ще бъде винаги крайният купувач.

 

Днес след като видях 2те съобщения в пощата, реших в крайна сметка да потвърдя покупката, макар и при по-неизгодни за мен условия от предварително договорените. Оказа се обаче , че има и някакъв софтуерен проблем и се наложи да се обаждам на посочения телефон за връзка.

Поговорихме си с човека ( не знам дали беше Стамен от този форум), уговорихме се как да процедираме и в крайна сметка каквото обеща, го изпълни. За което съм му благодарен!

 

Но искам да се върна отново на въпроса за разплащанията.

Не е коректно за мен да се процедира по гореописания начин - обясних вече защо.

В деня , когато направих заявката следях курсовете на 2 борси - в момента , в който реших да заявявам от сайта, се оказа , че цената е поне 10 лв. отгоре. Тоест маржът беше по-висок от посочения 1-2%...

Но както и да е , в крайна сметка щом съм подал заявката, значи съм се съгласил и с тази цена..

 

Не видях обаче къде на сайта на крипто.бг пише, че при промяна на курса над 1% нагоре или надолу след определените 60 мин. договорените параметри по сделката вече не са валидни. Може би съм го пропуснал...

 

Та това исках да споделя...Определено останах с горчив привкус от проведената покупко-продажба.

Надявам се нещата да бъдат коригирани в правилната посока, за да не бъде крайният клиент

винаги ощетяван.

В крайна сметка крипто.бг се явява търговец, който предлага някаква услуга.

И като такъв бизнес субект не може да очаква винаги да е на печалба - просто защото бизнесът е рисково начинание - има и печалби, но има и загуби.

А когато си поел дадено задължение към клиента, е добре да си го спазиш...

Link to comment
Share on other sites

 Разбирам разочарованието ти, но за съжаление услугата която е създал Стамен, според мен, има за цел да улесни покупката от неопитни потребители и то с едни от най-ниските комисионни. Ако повечето потребители се опитват да купуват на дъна и той е длъжен да поеме разликата то фалита му е въпрос на дни. В този ред на мисли е най-добре да купиш койни в сравнително спокойни дни и да ги депозираш в Kraken (имам най-голямо доверие към тази борса) където можеш да продадеш веднага за евро и да чакаш удобни моменти.

Link to comment
Share on other sites

@ggg

когато правиш заявката за покупка на сайта, ти НЕ СЕ ЗАДЪЛЖАВАШ за нищо. 

50% от заявките не се плащат от клиентите.

Ако само при заявка от клиентите ние купувахме, то някой "социален хакер", щеше да ни фалира за един ден. Както каза Stoky по-горе, направили сме сайта за хора, които искат да инвестират дългосрочно, или да продадат по една или друга причина.

 

Ако искате да спекулирате с цената, трябва да ползвате борси като кракен.

 

Иначе, вече предлагаме ePay когато може да платиш секунди след като направиш поръчката и така да си осигуриш койните на ниската цена.

 

Отново съжалявам, че така се е получило при теб, но нямаме друг избор, ако се замислиш.

 

Поздрави

Link to comment
Share on other sites

Аз не съм съгласен с мнението ти , но както и да е. Не видях обаче отговор на въпроса си , а именно - Къде на сайта на крипто.бг пише, че при промяна на курса над 1% нагоре или надолу след определените 60 мин. договорените параметри по сделката вече не са валидни ? Моля , дайте ми линк към въпросната страница. Това условие е нещо много важно и трябва да бъде упоменато много ясно и без заобикалки ! Трябва да се напише с едър шрифт, за да няма и други недоволни клиенти за вбъдеще. В тази връзка желая също да споделите (ако знаете) и други бг сайтове, които предлагат услугата - продажба на биткойни.

 

ПП:

Споменатите 60 мин. , които се отпускат между поръчката и действителното плащане, гарантирани ли са или ако през това време има рязка промяна, това условие отпада ?

Link to comment
Share on other sites

Специално се опитвахме да публикуваме максимално кратко съдържание на Crypto.bg с надеждата, че всеки ще го прочете. 

 

Ето какво пише в Упътването за покупки:

 

Fv3lOyR.png

 

Не, няма гаранция за курса и от 60 минути, за да не даваме възможност на някой бот да ни фрийролва постоянно. В момента системата е настроена да отказва поръчки, ако курсът се е вдигнал с 1%, но може и да го намалим, ако видим, че някой се възползва прекомерно.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...