Jump to content
hash.bg - биткойн форум

hash.bg само с Bitcoin ли се занимава?


trader
 Share

Recommended Posts

Въпросът ми е в темата. Между другото какво мислите за предположението, че Bitcoin е дело на ЦРУ? Ако погледнем авторът на валутата - то той се оказва някаква виртуална несъществуваща личност, а уж е представено като да е бил някакъв учен...

 

Link to comment
Share on other sites

Не се занимаваме само с биткойн, но другите алт-койни досега един читав няма.

Иначе скоро ще почнем да пишем повече за блокчейн идеите, които са наистина интересни, но пък за нещастие не случихме на хора с желание да пишат и разбиране на материята...

 

Иначе ти май в темата за петрола беше писал, че ти звучи много конспиративно мнението на Данчо, а според мен тук в по-големи конспирации влизаш самият ти :) Данчо между другото е написал страхотен анализ за личността на Сатоши Накамото в тази тема: Сатоши Накамото най-вероятно е Ник Сабо

 

Link to comment
Share on other sites

Всъщност аз не изказвам свое предположение, а само давам тема за размисъл. Всичко е продиктувано, примерно то тази статия:http://siliconangle.com/blog/2014/08/12/did-the-nsa-create-satoshi-nakamoto/където имаме това:

 

So combining Nakamoto and Satoshi can be loosely interpreted as “Central Intelligence”.
Освен това се занимавам професионално с наука и ще ви кажа, че "анонимен учен" звучи точно като "суперсекретна шоу звезда", т. е. звучи като безмислица. Ако е анонимен щеше да е наименован като "учен Х" или нещо подобно, а не да има литературен псевдоним.И не виждам как можеш да правиш анализ кой е Сатоши, след като всъщност за него цялата информация е само тази, която е евентуално измислена и поместена в медиите. При въпросното предположение по-горе - от това което се започва (и е споменато по-горе) е анализ на имена - нещо, което няма как да се фалшифицира. Не че е безспорно доказателство (че и по-скоро смешно "доказателство" си е), но е по-надеждно от анализ на някаква напълно мистериозна личност.
Link to comment
Share on other sites

 В тази жълта статия се прокарва хипотезата, че NSA имали тайната възможност да чупят SHA-256 криптирането за да "шпионират" потребителите :D  :D  :D  :D . Не е много трудно да се сетиш колко нелепо е това поради простата причина, че няма агенция за сигурност, която да ползва ненадежден метод за криптиране на данните си, а алгоритми бол, дори има десетки алтове работещи с комбинация от различни алгоритми, някой от които дори с 512 битов ключ. За следене на потребителите отдавна си има Google и Facebook  :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Явно не си прочел анализа
Така беше, но вече го прочетох. И се оказа, че анализа не е в конфликт с предположението което пуснах за обсъждане. Защото във въпросният анализ пише:

 

Има блог в който не пише често и туитър но до там.Няма никаква лична информация или СНИМКА на тоя човек :o Ужким бил преподавал в George Washington University ,а от линка отдолу същия тоя университет отрича такава личност да преподава там :o
А това, че статията която съм пуснал че е жълта - напълно вярно си е. Но това не променя общо взето нищо. Напълно възможно е една вярна информация да бъде омесена с пълни глупости, просто поради некомпетентността на автора й.Но и ти St0ky си некомпетентен с изказването си:> няма агенция за сигурност, която да ползва ненадежден метод за криптиране на данните сиКой ти гарантира, че NSA ползват системата изобщо?
Link to comment
Share on other sites

Но и ти St0ky си некомпетентен с изказването си:

> няма агенция за сигурност, която да ползва ненадежден метод за криптиране на данните си

Кой ти гарантира, че NSA ползват системата изобщо?

 

 

 Чакай малко сега, по твоята логика за да съм компетентен явно трябва да работя в NSA ?

 

 Една бърза справка в интернет ще ти покаже, че SHA-256 e с отворен код.... от там насетне дали NSA го ползват или не е все едно. Разбира се е възможно в NSA да работят всички блестящи математически умове на съвремието и да си правят гавра с нас, а останалия научен свят да е пълен с идиоти, които над 10 години да не разбират, че алгоритъма е шитня.  С google, facebook  и мобилните телефони е много по-лесно....не знам защо никой не търси в тях конспирация , може би защото просто всички знаем, че сме прецакани и тази ниша вече не е интересна.

Link to comment
Share on other sites

Като написа това:

 

Разбира се е възможно в NSA да работят всички блестящи математически умове на съвремието и да си правят гавра с нас, а останалия научен свят да е пълен с идиоти, които над 10 години да не разбират, че алгоритъма е шитня.
и вече не мога да те разбера... Това което пишеш е на 99,999% вярно (т. е. в точно ироничния смисъл който влагаш, а не повърхностното му звучене). Цитираното по-скоро би ми заприличало на аргумент който аз бих ти написал на по-предния ти пост...
Link to comment
Share on other sites

Нека задълбаем по-надълбоко. Можеш ли да ми спретнеш логично и достоверно технологично обяснение по какъв начин системата е манипулирана и потребителите следени. Как правиш от една децентрализирана структура - централизирана такава и с каква цел ?  

Link to comment
Share on other sites

Нека задълбаем по-надълбоко. Можеш ли да ми спретнеш логично и достоверно технологично обяснение по какъв начин системата е манипулирана и потребителите следени. Как правиш от една децентрализирана структура - централизирана такава и с каква цел ?  

 

да, това е така. Дори и ЦРУ да са го разработили, какво значение има, освен ако не смятаме че хилядите разработчици и стотиците инвеститори за милиони са слепи и недоглеждат нещо, което само ЦРУ знае... 

Link to comment
Share on other sites

И втория ти довод че Сатоши е НСА или ЦРУ е пак твърдението в тая статия че те можели да хакнат SHA-256 и така да ни следят :lol:

Така че колега,недей се излагай,прочети малко,образовай се ,пък тогава пиши глупости !

  Ти не се излагай! Никъде не твърдя, че ЦРУ могат да хакват SHA-256. Прочети внимателно постовете ми. Ако и анализът ти е на такова ниво - тип чел не дочел...

 

  Иначе системата bitcoin не е следена - то и няма какво да й следиш след като записите за сделките са публични. А манипулирането й се извършва чрез обичайните финансови прийоми: чрез спекулации. А спекулациите са твърде евтини и лесни, защото въпросното ЦРУ вероятно в началото яко е копало и има много фалшиви акаунти където е разпределяло изчисленото. Това е през времената, преди bitcoin да дойде на мода и когато копаенето е било много евтино.

 

  И пак припомням за недочелите. Това което говоря не е мнение, а само тема за размисъл. Ако ЦРУ е автор на bitcoin, тогава това много трудно ще се докаже, защото ЦРУ са професионални конспиратори, а всички четящи тук сме в най-добрия случай аматьори такива.

Link to comment
Share on other sites

 Добрем, в най-лошият случай ЦРУ е от early adopters  :lol:  :lol:  :lol: . За спекулациите няма лошо, на толкова неразвит пазар (все още) всеки средно голям рибок с малко FUD + DDOS на правилното място +  зелена шума може да клати койна като царя на форекса.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...