Jump to content
Уважаеми потребители на hash.bg, преди да публикувате въпрос, мнение или тема, проверете за вече съществуваща такава или подобна, алтернатива е подфорума - Биткойн въпроси и отговори. Нека форумът има спретнат вид за всеки влизащ. ×
hash.bg - биткойн форум

Recommended Posts

защо биткойните ви трябва собствен нод и собствен портфейл, защо биткойните ви е хубаво да са купувани без kyc, защо е добре да се миксират

https://bitcoinmagazine.com/culture/the-fatf-is-loading-the-gun

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

Можеш ли да дадеш повече информация как можем да постигнем тези неща? Какво имаш предвид под собствен нод? Аз го знам единствено за лайтинг мрежата. Аз в момента използвам Ledger, като наскоро разбрах че не съм достатъчно анонимен с него, защото не използва coinjoin и евентуално още някакви подобни механизми. Мога да мигрирам към друг по добър вариан, който да е по анонимен. Какво имаш предвид под миксират (Да бъдат множество различни койни)? Ще се радвам да помогнеш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Инсталираш си https://bitcoin.org/bg/download това е пълен нод (без лайтнинг)  *изисква 350+ GB място на HDD
Вече може да валидираш собствените си транзакции, скоро ще започне и сигнализация за активирането на Тапруут, може да вземеш участие във втората револщция на потребителите над миньорите. Повече нодове, повече сигурност на мрежата!
 

Мискиране на Десктоп: 

1. Инсталираш си https://wasabiwallet.io/#download това биткойн портфейл с койн селектор и миксер

2. Създаваш си нов портфейл, към него пращаш койните, които си закупил през KYC ексчейндж или борса
3. Миксираш ги

4. Миксирани койни ще се появат на нов портфейл. В хардуерния ти портфейл генерираш толкова нови адреса, колкото брой транзакции (utxo) виждаш в портфейла с миксираните койни.
5. Пращаш всеки отделен оутпут на нов адрес, по различно време с различна миньорска такса (Това затруднява чейнанализ фирмите)

П.с. Ако от хардуерен портфейл (в твоя случай леджър) пращаш към Уасаби, после преди от Уасаби да ти пратиш към леджъра, го ресетни, за да генерира чисто нов сийд


Миксиране на телефона (за андоирд)

1. Инсталираш си https://samouraiwallet.com/download  биткойн мобилен портфейл с множество прайвъци опции
2. Пращаш койните от Леджъра ти там, пращаш обратно към ресетнат леджър със всички активирани (платени) опции

 

Самурая имат и DOJO това е собствен нод, към който можеш да си вържеш мобилния портфейл и да си валидираш транзацкиите сам, към който ако инсталираш Whirlpool към него (говоря за десктоп) може да миксираш койни още по-качествено от Уасаби
Самурай имат много различни опции за замаскиране на транзакции (повечето платени) PayNym, Ricochet, Stonewall, Stonewallx2, Cahoots и др.
ТУк може да видиш как през мобилния телефон миксират чрез Whirlpool
 

За всички мискери плащаш такса! Не малка, но с тенденция да стане по-висока за в бъдеще, когато правителствата порявят още по-голям интерес към койните на хората. Всички трибуквени агенции по света и у нас си сътрудничат, всички борси регистирани в Европа (като Кракен и Битстамп) са длъжни да сътрудничат на тирубквени агенции, след като и Божков наду свирката у нас, съвсем скоро на НАП ще им стане интересно, кой какви авоари държи по крипто борсите. Първите ударени ще бъдат тези, които ползват дебитни карти на борсите, като Бинанс картата, Крипто.ком картата и т.н.

Това не е шега, рано или късно ще се случи! 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Поставихте готово форматирано съдържание.   Искате ли да премахнете форматирането?

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното съдържание от редактора беше възстановено.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

×
×
  • Създай нов...