Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

Теглене на малка сума към българска банка


neverboy
 Share

Question

Здравейте,

 

Преди време инвестирах малка сума в биткойн. Сега си седят в портфейла ми (blockchain), но нямам никаква представа как да ги изтегля. Опитвам се да намеря информация, но е много объркано. Та, ако може някой да ми отговори на въпросите, че се загубвам вече :)

1. Доколкото разбирам, мога да продам койните на българска борса, която да преведе сума по моята банкова сметка. Само че имало някакви много големи такси за биткойн транзакции (около 80$ ?!). Тоест, за да пратя малка примерно 100$ на българска борса, която да ги продаде и да получа парите, в такси ще отидат 80%, а това  е безумие.  Има ли начин това да се избегне ? Задължително ли е да се ползва междинна карта (Revolut и т.н.), или може директно към банката?

2. Сумата, която бих получил, е около 1000$, т.е. доста малка. Ако ги получа директно в банковата си сметка в българска банка, трябва ли да ги декларирам? Крие ли някакви рискове?

3. Портфейлът, който използвам -  Blockchain, май не поддържа директна връзка с български банки. Не е ясно какво ще се случи, ако продам биткойните на тяхната борса, къде ще отиде фиатът и как да го ползвам в крайна сметка...

Благодаря предварително на всички за съветите и обясненията. Идеята е, че сумата е толкова малка, че всякакви такси за транзакции биха обезсмислили в голяма степен упражнението. Ако няма вариант, просто ще ги оставя да си лежат там, докато са ми неотложно необходими.

Благодаря!

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Предлагам ти вариант с конвертиране от BTC към друга криптовалута, която има ниска такса за транзакции: XLM (Stellar) или LTC.

1. В Blockchain.com конвертираш BTC в XLM (Stellar).

2. Правиш Withdraw на XLM към български exchange, който работи със Стелар: www.altcoins.bg
3. Получаваш си парите по 3 начина: EasyPay, ePay или по банкова сметка.

Таксата за изпращане на XLM или LTC  са минимални: 0.00001 XLM или 0.001 LTC. По-скоро ще имаш малка загуба при конвертирането от BTC към някоя от тях.
Успех.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...