Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Recommended Posts

По идея на stoko ще е супер всеки да се представи, за да имаме идея с какво разполагаме и как може да се допълваме и окомплектоваме...

Да почна аз:

Казвам се Стамен, сайтът е моя идея като аз притежавам админ акаунта, но не искам да се виждам като собственик, а като (много активен) потребител.

Преди 6-7 години създадох www.igrach.com - сайтът, с който въведохме онлайн покера в България. Макар той да имаше голям успех и успя да спомогне за развитието на стабилни играчи у нас, по една или друга причина, покер сайтовете са в остра конкуренция един спрямо друг, което сега осъзнавам, че много е спънало развитието на играта и в крайна сметка, покерът си остана тясна ниша.

Ако съм вярвал в бъдещето на покера преди с увереност, сега вярвам в потенциала на биткойн по 100. За разлика от покера, биткойн според мен ще стане глобален феномен и ще промени цивилизацията в степен, в която тя се промени от интернет.

От 3-4 месеца "дишам" биткойн и често се изумявам, че след толкова време достигам до уникални прозрения за дълбочината и гениалността на тази идея.

За да не става роман ще кажа, че съм доста запознат на теория с принципа на работа на крипто валутите. Сега като пуснахме този сайт, мисля да се заровя малко в техническото опознаване, понеже боравя с C# и бих искал в следващите седмици да напиша програмки, с които да пращам койни, следя адреси, а защо не и следя блокчейна.

В последващи постинги ще опиша 3-4 проекта, които смятам, че им е времето и се надявам да ги обсъдим и намеря сподвижници, с които заедно да ги реализираме.

Силно вярвам в ефективността на open enterprise философията, но разбирам, че основното за нейния успех е начинът на мислене на участващите в нея. 

Аз се казвам Стоян. Бих се радвал, ако в този форум имаме реални имена за да е по-прозрачно всичко, но това на дали е възможно.

Основната ми работа е програмиране с различни бази данни. Имам доста сериозни познания по SQL и разни DBA трикове.

За програмиране ползвам предимно PowerBuilder вече над 15 години (ужас), но имам и дорби познания по C#, много ограничени php знания, както webservices, Б2Б системи.

Имам добра идеа от всички фази за разрабтока на софтуерен проект.

Последните месеци и аз предимно се занимавам с крипто маниата. В момента съм средуточил почти зялото си време което е извън всекидневната ми работа към nxt (next coin).

Искам да работя непрекъснато по крипто, но за съжаление за момента е невъзможно, трябва да плащам сметки!!! :)

Здравейте ,

Името ми е Стойко. По ирония на съдбата ника ми се оказа много близък до този на Стоян. Нямаше умисъл в действията ми, надявам се да не ви объркам.
   Моята сфера на дейност е доста далеч от програмирането и криптовалутите - дипломирам се скоро и се занимавам с архитектура и интериорен дизайн. Компютърните ми умения са свързани със специализиран софтуер, като Photoshop, 3ds Max, Archi/AutoCad и въобще всякакъв cad софтуер. В гимназията съм се занимавал с програмиране (PHP, Myscql, HTML, BPascal, Java), но нивото ми в момента считам за безполезно. Темата за криптовалутите е първата "фикс идея", която имам след годините в които архитектурата беше всичко за мен. Това съм аз накратко. Тук съм да намеря отговори на някой от въпросите си, както и за да допринеса с нещо на новата общност, ако не с друго, то поне с малко ентусиазъм.

Бъдете здрави и неуморни.

Аз се казвам Николай. 

Както писах в стария форум имам свой бизнес и се занимавам със захранване на спортни сайтове с XML с резултати и други спортни данни с реален ъпдейт на живо. 

Имам познания на професионално ниво в уеб програмирането - PHP, MySQL, Jquery, Smarty. Имам основни познания по поддръжка на Linux сървъри. 

Завърших първи семестър на първо ниво Cisco, като повечето неща съм забравил тъй като не съм ползвал, но оттам имам основни познания по интернет протоколи. 

От други видове програмиране като C#, C++, Java, Python си нямам никаква представа. 

Покрай бизнеса съм натрупал опит и контакти и в сферата на маркетинга, който не мога да нарека наука и допреди години дори презирах, но с времето разбрах, че той  е нещото, което носи много повече пари в проектите, отколкото самото качество на проектите. 

Големият минус в характера ми е, че когато нещо не ме интересува го игнорирам напълно и не обръщам внимание какво ми говорят за него, но зарибя ли се с нещо ново, задълбавам много сериозно. Така април месец миналата година за пръв път ми споменаха за биткойн, аз по дефолт игнорирах, мина ми покрай ушите, не се заинтересувах каква е разликата между другите електронни плащания като пейпал. Юни месец клиент ми предложи да ми плаща в биткойни и аз естествено отказах, като казах, че не ми се занимава с глупости и искам да имам всичко осчетоводено по банков път. Средата на ноември (когато цената скочи 10 пъти през целия месец) един приятел започна да ме зарибява, каза, че си е поръчал копачка и започна да ми става интересно. Започнах да се ровя и началото на декември вече горе-долу бях разбрал за какво става въпрос и се изяждах от яд, като смятах ако бях приел плащането в биткойни още през юни (което е месечно на всичкото отгоре), колко доволен щях да съм сега...

Но както е казал народът, по-добре късно отколкото никога. 

Блгагодаря на Стамен и другите от форума на прогнози, че ме светнаха за NXT койна. Още декември бях наясно, че офертата е да се набуташ в нещо, което изгрява, отколкото в нещо, което вече е стигнало определен пик и мислех да се насоча към лайткойна вместо към биткойна. Нексткойнът обаче ме зариби понеже наистина е различен от другите валути и съм запален да развиваме проекти свързани с него. Дано само не се окаже схема, защото големите китове, които държат много койни наистина могат да предпочетат да манипулират пазара вечно и да си обират суинговете, вместо да инвестират в развитие на валутата. 

Казвам се Иван (Jolly Roger в прогнози). Имам икономическо образование. Занимавам се с търговия в Бетфеър и покер стейкинг, отскоро и с криптовалути, макар и с много много минимална инвестиция. Опитвам се да съм добре информиран за всичко, затова ще ви следя и тук, ще се радвам ако мога да съм полезен по някакъв начин, макар че на този етап не виждам с какво  :rolleyes:

Zdraveite momcheta!

Kazvam se Dariy i sum aktiven v bitcoin obshtestvoto ot okolo godina. Sobstvenik sum na 2 bitcoin kazina, uchastvam ne osobeno aktivno (nqmam vreme) v bitcoin fondaciqta i v oshte edna kripto fondaciq Lifeboat, poddurjam malki kolichestva ot 7 kripto valuti. Imam firma za proizvodstvo na hazarten software koqto se kazva Ultraplay. Uchastvam i v edna socialna mreja Snapscore, koiato e chast ot VentureHive Miami. Sega sum v proces na suzdavane na oshte nqkolko kazina i na edin bitcoin biznes Cointeller.net , chrez koito hora shte mogat da si kupuvat kripto valuti s kreditni karti. 

Nqmam nikakvi technologichni ili designerski umenia, no sum sravnitelno dobur v management i b2b, i moje bi v marketinga. Backgrounda mi e 12-13 godini internet marketing i biznesi, kato osnovnata chast e preminala okolo i vuv hazarta. 

Po bitcoin sum zariben izcqlo ot ikonomicheska izgoda. Vliazoh s nadejdata da natrupam kolichestva predi cenata da se vdigne prekaleno mnogo...izturvah momenta - cenata se vdigna prekaleno burzo :) Sega debna altcoinite zashtoto pri tqh se umnojava po-lesno. Namecoini, Peercoini, Primecoini, Feathercoini sa tezi koito mi izglejdat obeshtavashti, kato Feathercoinite moje bi sa nai-na dalavera. Pokrei kazinata vijdam ogromen support ot feathercoinskoto community koeto primerno litecoinite ili namecoinite nqmat. A cenata im e nishtojna - 0.40$ na coin. Tova mi govori che ako trugne nagore mnogo lesno moje da se umnoji pone x10-x20. Zapasil sum se dobre ako tova eventualno stane. Moje i vie da go napravite. :)

Привет :)  ) името ми е Цанко. Активен покер играч съм и в момента почти цялото ми внимание е насочено към покера. Сайтът изглежда много добре и виждам,  че за кратко време има добра активност, благодарение на която ще добия представа за нещата .... в момента съм на вие с биткойна. Ще следя с интерес всичко :)  успех !

Здрасти, аз съм Веско, никът ми в Прогнози е същият като тук.

Разбирам по малко от икономика, международен бизнес и авиация  :wacko:

Последните 4-5 години се опитвам да работя в енергетиката, но то почти не остана такъв сектор вече след последните няколко правителства :D

Най-голям опит обаче имам в гемблинг индустрията, в смисъл оператори, портали, типинг услуги и подобни.

Привет на всички, казвам се Илчо и съм от Бургас. И аз, както каза и колегата Цанко, съм все още на Вие с крипровалутите, но ми е супер интересно как ще се стече с времето развитието им! Дано е с положителна насока, както се надяваме  всички ние! Иначе и аз засега съм насочен като цяло към покер-а, но ако има нещо, с което бих бил полезен съм насреща! Поздрав от мен и успехи на сайта ;)

Ерм, здрасти. Казвам се Даниел. От година и половина съм "потопен" в криптосвета. Занимавам се както с търговия, така и с block discovery, wallet extensions. Поддържам портфолио от namecoin и litecoin. От известно време правя и bitcoin price arbitrage.

Имам 10+ години опит в изграждането на backend и webservices(perl,python, nodejs, pure javascript). Също и известен опит в high frequency trading. 

Освен това и съм съсобственик на първото заведение в България, което приема bitcoin.

Здравейте. Казвам се Андрей. Поздравления за хубавия и полезен сайт. Имам начални познания за криптовалутите и бих помогнал с всичко, за което бих бил полезен. За съжаление то за момента не е много, но имам бегла представа от програмиране на Ruby и съм помагал на един приятел, който програмира на този език, с "хамалската работа".

Казвам се Панчо и се зарибих по койните от скоро,не съм програмист и с нищо немога да съм полезен,но смятам че мога да инвестирам скромна сума в някаква криптовалута защото съм убеден че това е бъдещето!Имам няколко създадени домейна : е-coins.org,Bitcoin-b.com,iphonecoin.com,samsungcoin.com,bln-e.com,dollarcrypto.com,litecoini.com,news-bitcoin.com но още не съм решил кой да развия като сайт или платформа !Успех на всички!

Ако можеш да развиваш сайт или платформа, почни с този, който е отворен за всички с идеи - ние само сме го създали 

Каквото успееш да "монетизираш", си е за теб

Казвам се Панчо и се зарибих по койните от скоро,не съм програмист и с нищо немога да съм полезен,но смятам че мога да инвестирам скромна сума в някаква криптовалута защото съм убеден че това е бъдещето!Имам няколко създадени домейна : е-coins.org,Bitcoin-b.com,iphonecoin.com,samsungcoin.com,bln-e.com,dollarcrypto.com,litecoini.com,news-bitcoin.com но още не съм решил кой да развия като сайт или платформа !Успех на всички!

news-bitcoin.com е мега як домейн, пази си го, и да нямаш идеи за него засега.

• 2 weeks later...

Здравейте!

Казвам се Филип и съм крайно запален по криптовалутите след бума май месец. За Биткойн бях чувал преди повече от година и половина когато гледах документален филм за силкроуд, ама там само го споменаха и нямах представа за какво иде реч.

Имам интереси и компетенции в сферата на икономиката (таз година живот и здраве абсулвент!), уча се да програмирам (карам курсове за разработка на андроид приложения), от даскало имам солидна база по математика (МГ) и естествено имам силно изразен афинитет към всякакви интернет технологии. Като следствие от горните, някак естествено се приобщих към идеите на криптовалутите и се превърнах във техен вечен фен.

Захващал съм се с покер няколко пъти назад във времето, но без особени успехи. Наистина сериозно и дисциплинирано започнах отново юни тази година с идеята да събера пари за копачка :) Имах системен успех, но грайндването ставаше много бавно и зацикли. Освен това лятото живея на морето и някак си не можах да спестя нищо :D Ноември вече много ми писна да играя, а и от копачка вече не виждах смисъл. Всъщност бях поръчал малко количество чипове, но се прецаках с тях (BFL) и така и не ги доплатих.

От около 3 седмици си "играя" с акции в една платформа за биткойн базирани компании и реализирах около 40% профит от дейтрейдинг. Ще се радвам ако някой друг занимаващ се с подобни неща се включи в дискусията за платформи за търговия с биткойн ценни книжа

За финал да кажа, че съм си направо "облъчен" по криптовалутите. Но не заради възможност за печалби и подобни. Впечатлен съм от идеята. Вярвам, че криптовалутите ще са една от най-интересните иновации, чието развитие ще можем да проследим през нашия живот.

За жалост нямам кой-знае-какви умения (за сега!) за да мога да впрегна ентусиазма си в нещо полезно и градивно, но ще се радвам да помагам с каквото мога

P.S. Като имам време ще напиша 1-2 статии за бъдещето на биткойн икономиката които ми се въртят в главата и ще ги пратя на админа, пък ако му харесат да ги добави :)

От около 3 седмици си "играя" с акции в една платформа за биткойн базирани компании и реализирах около 40% профит от дейтрейдинг. Ще се радвам ако някой друг занимаващ се с подобни неща се включи в дискусията за платформи за търговия с биткойн ценни книжа

Първо Добре дошъл!

Би било супер да пуснеш едно кратно обяснение за платформата и същността й във форума в темата за трейдинг! Сигурен съм ,че ще бъде от полза. 

За такива като теб направих форума :)! Добре дошъл!

Днес говорих с един колега как си представям взаимното поддържане на сайта. Всеки, който иска да пише, ще му се отвори акаунт. За всяка статия ще се дават базово 20 кредита. Всяка статия, преди да се публикува, трябва да се провери от друг човек, който ще определи 1-2-3-4 или колкото точки там сметне, че е необходимо - колкото повече грешки е имало, толкова повече точки.  Освен това, всеки автор ще може да си слага подпис в статията (например DOGE адрес) на който ще може да се дава бакшиш, ако се сметне, че статията е била полезна. Това е по идея на DaniSapfirov

Той вече има акаунт в сайта и е пуснал 2 статии, който аз за съжаление нямах време да прегледам и публикувам, но ще го сторя в най-скоро време.

Като станем повече, ще трябва да се сложи и някакъв начин за гласуване и ето ни open enterprise. Сайтът ще е от потребителите за потребителите, така че много се радвам, че и fefo е вече сред нас. 

В контекста на криптовалутите - намирам се в областта на програмните разработки (client-side и server-side (mostly)) както и тежката системна администрация под UNIX подобните операционни системи; икономика учих, но разбрах, че не съм научил нищо след филма "Парите като дълг". Фанатично настроен ЗА open source технологиите за програмиране & операционни системи и ПРОТИВ мишките в костюми от IT сектора (т.е.: microsoft, ibm, cisco, вече и apple, etc.).

Ще се радвам, ако мога да помогна с програмиране, разбира се for free.