Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Нещо доста притеснително


stamen
 Share

Recommended Posts

Писах в предната тема, че NXT е скам, ама айде кажете и вие, че да знам аз ли не съм изперкал... Само без паника, то и да е, има изходни варианти, защото има голямо комюнити, а и да пусна да продавам, не е ясно, че ще успея :)

 

Ето историята:

 

1. На първата страница в темата за NXT във форума на bitcointalk.org, с която се обявява пускането на NxtCoin, второто мнение на човека, обявил Nxt, е следното:

 

 

 

Important

15 minutes ago I had a talk with a man (or a woman) who said he is a police officer. We were chatting via Skype, he asked me to make him a phone call because he has important information for me. I refused to do so and closed Skype.
Some things to think about:
- I always use Tor surfing the Internet.
- How is it possible to get my Skype number which was created for Nxt project? It was known by 3 people only who are working on Nxt project.
- The phone number was +194... It's the USA and it's a night in there right now. Was it a joke?
- I have checked the computer, no malware found.

I will reinstall OS on my computer and will disapear for a couple of days until I find other ways to surf anonymously but without Tor.

PS: This message was posted by a member of my team.

 

Когато го прочетох за 1-ви път преди месеци си помислих: "Странен свят... какви неща се случват", макар че ми беше леко странно....

 

Днес, ето какво пише най-активният член на Nxt обществото, Coming-from-beyond:

 

Sorry, in 3 weeks the price will touch 1'000 BTC for 1'000'000 NXT mark. I don't sell at current price.

 

След това го питат защо и той казва следното:

 

 

We r going to test Asset Exchange for guys from Wall Street. Of coz, after we launch the exchange the price will go even higher.

(This is a personal opinion, not an advice to invest)

 

Абсолютни халюцинации. Но историята продължава:

 

В профила на Come-from-Beyond има линк към следния форум: Qubic Forum

 

Няма много писано в него, но е от  2012 и малко ако се разчетете че тоя Come-from-Beyond е пълен аматьор, най-много студент... Да стане такъв гений за година и половина ми се струва малко вероятно. Руснак е май....http://qubic.boards.net/thread/20/qubik

 

Така, да погледнем нещата в перспектива на Nxt:

Хората обещават и тръбят нерешения още въпрос P2P Exchange! 

Създават си 1 милиард некста. Обещават всичко, което ще "клъвне": p2p exchange, arbitrary messages, dns system, какво ли не.

 

А всъщност имат само един крипто-койн, който е преправен bitcoin. И търсят навити програмисти, като Стоко например, като им раздават Nxt в замяна на кодиране: клиент, борси, фрийроли, всичко каквото се сетиш.

Какъв им е проблема да раздадат 200 млн некста, и да продадат през това време 500 млн некста за няколко милиона долара и прошай Григорий.  От тук и тъпото обяснение с обаждането.... АДСКИ ТЪПО! Ако беше възможно да те намерят през скайп и ТОР, Silk Road нямаше да просъществува и ден.... А за някаква ИДЕЯ във форум, вече са си направили труда да те изнамерят, wtf...

 

Мислих преди малко да продавам моите некст в dgex. Обаче какво има там:

Борсата е ръчна и пращат след няколко часа до дни.

Ако пратиш БТС, ще ти пратят некст, но ако пратя 100,000 некста, дали ще видя скоро бтс - едва ли. Ако 90% от поръчките са за бтс, той няма да мами, ама ако почнат да са само продажби на нкст, той по някое време ще спре и ще гръмне всичко

 

Единственото положително е, че има много хора с некстове и система, която горе долу работи. Не знам доколко всичко е open source, и може да се спаси валутата - при това знам как може да стане супер. Мисля да пиша в bitcointalk.org  - вие какво мислите?

 

Какво мислите

 

 

Link to comment
Share on other sites

Има нещо, което не е логично в горните ми съждения:

Защо му трябваше на тоя Coming from beoynd да казва подобна щуротия с Wall Street??? Паникьосал се е, че курсът пада и понеже му е толкова акъла, измисли тази "гениална идея", колкото и тази с телефона....

 

А можеха да си цицат поне до април-май, когато щеше да проличи, че P2P борсата е само един сън.

 

Проблемът е, че няма публични фигури зад Nxt, както ги има при Ripple.

 

А най-интерсното е, че цената се качва... явно работи блъфа с уол стрийт :)

Link to comment
Share on other sites

Сега, аз МНОГО ИСКАМ да се лъжа, имам почти 6 койна - днес купих с 1 бтс за форумци.

 

Но ако не се лъжа, има пак шанс:

  • аз имам идея, как да се направи борса, при която няма да има тази несигурност, която я има с dgex - този човек плаща ли бтс или само праща nxt;

 

  • когато я мислихме тази идея и пуснах резюме на стоко, той каза, "Това е Nxt ве". Но не е съвсем, не е съвсем P2P само rpovably fair;

 

  • та, ако тия се издънят, може да им ползваме сорса, за да направим борсата - nxt е идеална платформа за това, стига да не се разбягат хората, дето са работили по нея. Те трябва да имат интерес да се вдигне, защото иначе ще са работили за нищо (nxt)
Link to comment
Share on other sites

Ще трябват и не-програмисти, но първо ще трябват програмисти. Сега уреждам срещи със софт хора, защото явно на доброволни начала с този сайт няма да стане, а не ми се губи време

 

За тези, които са ми пуснали пари, офертата ми от днес важи да им продам некст, на 20 некст за 1 лв (аз малко за повече излезе че съм ги купил)

 

Но предвид горната информация, може да поискат да им върна парите, няма проблем

Link to comment
Share on other sites

Аз ти писах, но тази информация ме разколеба.

 

Сега, ето какво мисля. Този БТС, който продадох днес за Nxt в Dgex, за да продам на желаещите купувачи, го купих обратно с 10% загуба и го пуснах да се тегли.

Ако ми пуснат биткойна, значи или не е скам (дай боже!), или още не мислят да бягат с парите.

Утре ще ви кажа, че те обикновено вечер обработват тегленията от борсата.

 

Ако ги получа (аз мисля, че да) мисля всеки да си направи за себе си изборите. Аз лично ще се опитам да продам повечето мои Некст (независимо от загубата). Който реши другото, ще може да си купи от мен. Не искам да продавам на никой нещо, в което аз имам такива съмнения!

Link to comment
Share on other sites

Здравейте, не съм програмист и моите въпроси може да изглеждат малко глупаво на някои, но Стамен каза, че е добре да ги постна и да дискутираме.
 

Останал съм с впечатлението(или по-скоро е просто предположение), че хакерите са доста активни в крипто средите. Ако тези момчета(NXT кръгът) са аматьори, няма да е трудно някой да ги хакне и преди да се усетят да продаде nxt-тата им във форумите или просто да ги хакне и да им вземе парите, които те взимат от хората. Все още това не се е случило, което ме навежда на мисълта, че тези знаят какво правят и не са аматьори. Също така come-from-beyond постоянно отговаря на въпроси доста уверено и засега никой не го е засичал с някакъв въпрос, никой не го е хващал неподготвен. Аз прочетох всичките му постове и ми изглежда доста интелигентен и разбиращ от това което прави ( за последното няма как да дам реална оценка разбира се)
Такива хора обикновено са доста добре платени. С тези умения могат да изкарват... колко? Предполагам няма да преувелича, ако кажа 5к $ на месец (може би повече?!) Като гледам колко време стоят онлайн, постоянно отговарят, правят хиляда неща и са измислили този код... колко трябва да са? Поне 4-5-6 човека. Колко време са го замисляли преди да гоо бявят? Да напишат кода, да се организират, да направят фалшиви акаунти и да симулират активност за да получат доверие, както и план за защита от хакери и т.н..... Поне 2 месеца според мен. Значи те са правили план 6 месеца поне дасе занимават с това? Те щяха да изкарат 6x5=30 заплати за това време(или просто по други проекти със криптовалута). ако изкарват по 5к на месец, това са 30x5=150k. Те колко са мислили, че ще изкарат от този скам?! 1м?! 2м?! Аз(дори и да нямах моралните проблеми с това да излъжа сумати хора) не бих рискувал с такова отношение риск/печалба, особено, когато със уменията си мога да живея доста добре легално. Разбира се, аз може ужасно да греша и те да са го написали за 1 седмица и да изкарват по 1к на месец и да са адски алчни.
Всички, които работят върху различни applications, трябва да са  в играта ли? Тези акаунти да са създадени предварително с цел да се спечели доверие?
Защо ще дават всички nxt в началото на 73ма? По ирония на съдбата, това, което всички посочват като главен аргумент за това че е скам, според мен е по-скоро аргумент за обратното. Това можеха да го променят ужасно лесно, а и е толкова лесно да се сетят, че това ще предизвика съмения. Защо просто не ги разпределиха на 1000 техни си акаунта? Защо не направиха поне 100 активни акаунта, които да казват "ето, ние сме от първите stakeholders, много сме активни във форума, защото знаем че това ще успее"? 
Защо раздават пари на случайни хора? Аз не бих, ако правех скам. Щях да направя други акаунти и да симулрирам малко активност с тях, после да им пратя пари от главния акунт (come-from-beyond) и да кажа "ето ви на вас пари защото много помагате и пишете по форумите", ефектът щеше да е същият - хората пак щяха да си мислят, че е лесно се взимат награди и да се привличат. 
Ако това е скам, е много хитър скам според мен. Нарочно направен толкова съмнително, че да се левълнем и да кажем "няма как да е скам, нямаше да е толкова съмнително!" Разбира се, може изобщо да не са мислили толкова дълбоко и просто да не са очаквали да стигнат толкова далеч!
 

Link to comment
Share on other sites

Логично, адски искам да си прав. Ето какво намерих за come-from-beyond:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=345619.msg4536029#msg4536029:

 

 

 

BCNext paid a team of core developers to help him with the client and create some functionalities like decentralized exchanges. One member of the core development team Come-from-Beyond was paid by BCNext to work on Nxt from December 2013 till April 2014. Come-from-Beyond is a 34 years old programmer from Belarus. On January 2014 joined Jen-Luc a core team as a non-paid programmer.

 

BCNext e човекът, който е пуснал Nxt и от ноември се е затрил - не е пускал нищо у форума. Явно е хванал coming-from-beyond да седи и отговаря по цял ден във форума, за което му е обещал (и вече дал!) 50 милиона нексткойни да речем :) Като имаш 1 милиард, кво са 50 милиона :)

 

CFB му прочетох 3-4 страници мнения, с нищо не блести, просто поддържа фронта - няма да се учудя, ако и той си мисли, че е редно всичко и да не е в час. Едва ли са повече от 2-3 в кюпа...

 

Сега, добър хакер за по-малко от $20К на месец няма да седне да работи. Тях не им е толкова до парите, а до цялата схема - защото, ако се окаже схема, ще е велика, не мислите ли? Аз поне шапка им свалям :)

 

Ти изчисли 100К пропуснат доход. Ето какво има на dgex:

Total Volume:

408675757.37 NXT (16142.8163 BTC

 

$10-15 милиона завъртени, да не говорим че това е част от nxt продажбите. може да си правят сметките да го докарат до $100 млн и днес coming-from-beyond да е накаран да каже тази глупост с Wall Street историята... Не знам, кой е по-глупав да пуска тези неща: CfB или BTCNext или са един и същ човек, то и няма значение. 

 

А може и да не са глупави, а аз така да си мисля. Има и много други хора, на които цялата история им смърди (вижте коментарите след този: https://bitcointalk.org/index.php?topic=345619.msg4542291#msg4542291) но има още повече наивници, които искат да повярват на всичко и дори цената се качи след този announcement

 

Нали се сещате, че Wall Street няма как да тества нещо свързано с проект като Nxt на този етап. Не виждам, ако имаха решението за истинско P2P, как биха го споделили на WallStreet преди да са го пуснали те. Заради пари? Ако те имаха решението, нямаше да ги е еня за пари, защото те сами ще дойдат след април.

 

Иначе да - хората които работят над Nxt са разбирачи и аз се надявам, дори да изгърми някой ден, че те ще поемат проекта в свои ръце. Той и така не е лош, аз бих го позлвал.

Но най-лошото е, че ако изгърми, биткойна ще пострада много.

 

Единствената надежда за всички нас виждам в това, че няма причина те да казват "Измамихме ви". Ще играят театъра още месец два, ОСВЕН АКО не са видели, че много некстове се продават и те трябва да ги плащат от джоба си с биткойни. DGEX 100% е в шашмата.

 

С две думи, ако са преценили, че повече не могат да намерят балъци и много от първите инвеститори искат да си вземат печалбата от nxt, може да е по-изгодно за тях да спрат да изплащат.

Мисля, че ако dgex затворят и откраднат всичко, Nxt ще умре.

Link to comment
Share on other sites

Филм. В сaйтa нa Dgex пише, че пaрите, депозирaни тaм стaвaт собственост нa борсaтa. Aз не рaзбирaм толковa от ит, но някои хорa се оплaквaхa,че точно били хвaщaли cfb неподготвен. Aко е скaм ще е скaмът нa векa. Твa с уолстрийт звучи вече кaто скaндaлнa лъжa. Aз зaсегa по-скоро продължaвaм дa се нaдявaм, че не е схемa, не бих продaл нa зaгубa поне зaсегa. Във форумa нa грaвитон, тоя от Dgex, имaше един трол Пaнaмa 1, дет сaмо спaмеше, че твa било схемa, и ценaтa ще се срине до 0.00001 до февруaри. След твa го бaннaхa и се появи един bankerone, дето зaщитaвaше Пaнaмa, и твърдеше, че пaнaмa бил индaйдер. Оня ден писaх, че ценaтa ще рaдте, след мен един нaписa, че съм луд и ще пaдa, след няколко чaсa мнението му беше изтрито. Aдмин нa въпросния форум е шефa нa Dgex. Той имaше некво интервю в ефин сaйт, между другото. Дa видим дaли ще се зaмотaят с пускaнето нa aсетa. Товa ще е силен индикaтор. Зaсегa нa дaтaтa пуснaхa сорсa поне.

Link to comment
Share on other sites

A тоя джофокс с уикито дaли е в схемaтa, aко имa схемa? От глaвните лицa е, но по-скоро ми изглеждa вaлиден, имa към 30к в портфейлa си сaмо. Нaй-стрaнното около грaвитон е, че мaй той държи топ портфейлa с 75 милионa, и обеснявa, че още е нaзaд и то зверски, от рaзходите по борсaтa?!?

Link to comment
Share on other sites

Абе факт е, че Nxt е добра система. Не се прави лесно програма, която не може да се хакне толкова време. Би могла да послужи за основа на нова валута, ако първоначално създадени койни се държат от ПУБЛИЧНИ доказани хора или екип!

Защото на мен чак днес ми просветна (видях още едно M&M човече :) ), колко е голям риска от пре-изкопаните койни, ако te се държat от анонимни хора! За това съм все още позитивно настроен към Ripple, но за Nxt... big issue!

 

Иначе, горната информация за изтритите мнения адски се сблъсква с тона на CfB - "всичко се решава с консенсус и всеки може да има собствено мнение". 

 

Има някакъв шанс да имат добра и добронамерена идея, но да ги е страх да не се провали, и за това действат първосигнално - нещо подобно, което аз направих с Igrach.com - въпреки че винаги съм изхождал от най-доброто за играчите си, толкова ме е било страх, че няма да го прозрат, заради насажданите клевети, че баннах доста хора. Сега като се замисля, това може да е доста вероятна реакция... Но защо ще се оправдава с анонимността с тази детска история за обаждането; и защо ще лъже така брутално за Уол Стрийт..? Аз лично никога не бих го направил, дори и преди....

Link to comment
Share on other sites

A тоя джофокс с уикито дaли е в схемaтa, aко имa схемa? От глaвните лицa е, но по-скоро ми изглеждa вaлиден, имa към 30к в портфейлa си сaмо. Нaй-стрaнното около грaвитон е, че мaй той държи топ портфейлa с 75 милионa, и обеснявa, че още е нaзaд и то зверски, от рaзходите по борсaтa?!?

Ти откъде знаеш колко портфейла има този с 30К в единия портфейл :)

Това за борсата не го и коментирам :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Иначе, горната информация за изтритите мнения адски се сблъсква с тона на CfB - "всичко се решава с консенсус и всеки може да има собствено мнение". 

 

 

CFB се изказа много против това да се трият постове и да се цензурира. Беше нещo от сорта "не ме интересува дали въпросният пост е бил скам или не, а това, че някой цензурира там!" 

За другото няма да коментирам :D

Link to comment
Share on other sites

CFB се изказа много против това да се трият постове и да се цензурира. Беше нещo от сорта "не ме интересува дали въпросният пост е бил скам или не, а това, че някой цензурира там!" 

За другото няма да коментирам :D

 

CfB може да е новото ми аз - peace and love :)

И защо е сложил този линк към идотския му форум - сякаш първоначалната идея за некст е негова, което противоречи с тезата, че BCNext е геният, а той е само нает на работа.

Link to comment
Share on other sites

Естествено, че не могa дa съм сигурен, предполaгaм обaче, че имa сaмо един зaрaди форджингa.

Зa борсaтa кaкво имaш в предвид...

Че 70 милиона некста не му покривали разходите по направата ѝ....:)

Link to comment
Share on other sites

Ето пък два аргумента в положителна насока:

 

1. И мрежата, и форума на Гравитон, и ДГЕКС бяха разцепвани от ДДОС атаки постоянно поне месец и половина. Дали и това е инсценировка, не че е невъзможно, но циркът ми се струва прекален....

2. Относно Уол Стрийт, може би има някакъв шанс да не е лъжа все пак, сега се сетих, че бях чел, че някакъв пич беше писал как печелел пари от трейдинг след четене на новини. Прочел, че куарк-койнът, понеже има много бърз трансфер, привлякъл интерес на сериозни финансисти, и те щели да го изследват. Купил си набързо, и цената в рамките на един ден се вдигнала с над 8 пъти. Дали не е някакъв подобен сценарий и тук...? От месец се говори, че уолстрийт са пуснали много обяви за наемане на работа на хора, които да работят с криптовалути. 

 

Най-интересно от всичко обаче ми е, ако се окаже скам, какво ще стане с цялата система, ако наистина работи П2П няма как да умре, по тази логика вие виждате ли перспектива независимо от действията на главните лица?

 

Знам, че съм вътре и сигурно затова се самонавивам, но гледам да представям нещата и от двете страни и да чуя и чуждо мнение за това как звучат. Тилтът е ужасно нещо...  <_<

Link to comment
Share on other sites

Просто ме съмнява, че тези келеши могат да измислят нещо, над което цялото биткойн общество си чупи главите от 5 години - P2P Exchange, макар Сатоши да го е казал, че ще може - поне аз не знам принципа...

 

Може ли да сравните поведението на SatoshiNakamoto (ако някой знае как му е било името в Bitcointalk, нека сподели, че искам да прочета какво и как е писал) с това на дуото/солото BCNext/CfB - може да са различен тип гений.. единият на доброто, другите на злото, хаха ;)

Link to comment
Share on other sites

някой може ли да намери сметките на големите стейк холдери имаше ги от генезис акаунта, но мозака ми спи и не ми се рови, искам да видя дали са си купували алиаси, ако не са значи сме обречени :)

Link to comment
Share on other sites

Просто ме съмнява, че тези келеши могат да измислят нещо, над което цялото биткойн общество си чупи главите от 5 години - P2P Exchange, макар Сатоши да го е казал, че ще може - поне аз не знам принципа...

 

Може ли да сравните поведението на SatoshiNakamoto (ако някой знае как му е било името в Bitcointalk, нека сподели, че искам да прочета какво и как е писал) с това на дуото/солото BCNext/CfB - може да са различен тип гений.. единият на доброто, другите на злото, хаха ;)

https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=3;sa=showPosts

 

https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=3

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...