stamen Posted January 16, 2014 Author Report Share Posted January 16, 2014 някой може ли да намери сметките на големите стейк холдери имаше ги от генезис акаунта, но мозака ми спи и не ми се рови, искам да видя дали са си купували алиаси, ако не са значи сме обречени Ето в отговорите на въпроса ми има доста сведения, докато аз чета Сатоши Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 16, 2014 Author Report Share Posted January 16, 2014 Ето как почва последното му съобщение: There's more work to do on DoS, but I'm doing a quick build of what I have so far in case it's needed, before venturing into more complex ideas. Тоя телепортацията ли ще измисля? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastet89 Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 Просто ме съмнява, че тези келеши могат да измислят нещо, над което цялото биткойн общество си чупи главите от 5 години - P2P Exchange, макар Сатоши да го е казал, че ще може - поне аз не знам принципа... Добре бе, аз не разбирам толкова но пък точно обратното, вижда ми се като нещо съвсем банално, тип обмяна на информация между пиърите, даже се опасявам, че другите койни на бързо и лесно могат да изкопират идеята... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastet89 Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 някой може ли да намери сметките на големите стейк холдери имаше ги от генезис акаунта, но мозака ми спи и не ми се рови, искам да видя дали са си купували алиаси, ако не са значи сме обречени Защо? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoko Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 Понеже всичко явно изглежда като голям скам един от форума дето не е стейк холдер (поне така казва) се опитва да прави различни маркетинг неща, Едното от нещата е да пише статии и това му е една от тях по отношение на скама Това е част 1:http://nxtcoin.blogspot.cz/2014/01/nxtmyths-1-nxt-is-not-scam-it-wasnt.html То и той може да е скамар ама все пак има и истина в писаното му. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 17, 2014 Author Report Share Posted January 17, 2014 Реших да съм про-активен и постнах съмненията, които имам, в BitCointalk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=419978.0 Както и постнах в официалния тред на Nxt. Да видим реакциите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 Почвам да се чудя тези пичовете дето са си поделили милионите нексове - т.н. стейк холдери, дали съществуват въобще? Възможно ли е 3-4 юзъра с мултиакаунтинг да врътнат всичко в биткойни? Вече са доста богати сигурно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 17, 2014 Author Report Share Posted January 17, 2014 Бая разбуних духовете в bitcointalk.com с моите въпроси, загубих два дена в това, но съм доволен, защото видях, че хората зад Nxt са деца и всичко ще си остане буря в чаша вода. Каквото и гениално нещо да измислят, то ще бъде копирано от Bitcoin и/или Ripple веднага, защото големите капитали са зад тях. А те са зад тях, защото с Биткойн са се организирали, имат фондация, публични личности и т.н. Както им разясних в последното си мнение в темата, докато тези въпроси със собствеността и управлението на Nxt не се разяснят, аз няма да влагам усилия за Nxt и ще предупреждавам всеки, който пожелае да си купи от тях или да прави програма на тяхна база. https://bitcointalk.org/index.php?topic=419978.msg4568979#msg4568979 Разбира се, hash.bg е принадлежност на всички (скоро ще има повече инфо за това), така че, ако има желаещи да пропагандират и поддържат Nxt тук (stoko, indigo i pastet са доста навътре в нещата), могат спокойно да го правят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastet89 Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 В какъв смисъл са деца, по държание или по техническо образование? И къде прочете, че CfB е студент? Ти продаваш ли всичко и излизаш ли окончателно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 18, 2014 Author Report Share Posted January 18, 2014 Къде съм казал, че CfB е студент - на 35 години е, от Беларус, и вчера се беше напил зверски, както сигурно си забелязал във форума. Дори отговорът му на всички ми въпроси беше, че искал да ми прати 1000 Nxt... Голяма част от комюнити-то на Nxt са младежи-мечтатели, което по принцип не е лошо, защото и биткойн така е почнал. Има няколко свестни човека девелопера, които знаят за какво става въпрос, но чуствам, че малко са desperate като виждат на каква игра са се хванали. Успехът на една крипто-валута се гради от много фактори, най-малкият от които е това, да имаш 50-ина фанатика, които да спамят форумите, колко е яка валутата. Друг минорен фактор е качеството на кода - доколкото разбирам, публикуваният сорс е бил под всякаква критика - по думите на един коментатор от reddit: "като на студент 2-ри курс от информатика" (сега разбирам откъде мислиш, че съм казал, че CfB е студент.). Не съм продал почти нищо, само това, което купих за желаещите тук инвеститори. Малко е грешка, че не ги продадох на 0.00004 бтс, ще се надявам да стане някой бум и да се вдигнат пак на 0.00005, но вече много ме съмнява. Ще следя какво правят, но вече мисля съм доста по-подготвен какво да търся в новите валути и ще се поинтересувам от http://emunie.com/, http://ethereum.org/ethereum.html да видим, дали си заслужава да се инвестира и ще ви известя Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastet89 Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 И aз тъкмо почнaх дa четa зa етериум... aмa той се копaе то кaквa инвестиция освен в копaчкa. Пускaт го след 6 дни, трябвa дa побързaме дa рaзучим, че първите 2 дни нa всички вaлути нивaтa нa трудност сa скaндaлно ниски. Инaче сори, объркaх се зa белaрусецa, беше споменaл нещо зa студент тa от тaм. Вчерa и aз се чудех кaк ли прогрaмирa пиян, ти можеш ли? Aз по принцип не близвaм aлкохол и не знaм възможно ли е, но инaче преди години кодех в еднa фирмa и тaм шефът беше луд фен нa aлкохолa, сaмо че в офисa зaпочвaше дa се пие след 6 чaсa a дотогaвa сaмо кодене... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastet89 Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Не съм продал почти нищо, само това, което купих за желаещите тук инвеститори. Малко е грешка, че не ги продадох на 0.00004 бтс, ще се надявам да стане някой бум и да се вдигнат пак на 0.00005, но вече много ме съмнява. Вече е почти 70 !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 18, 2014 Author Report Share Posted January 18, 2014 Чакам стоко да се прибере, че той ми държи сички Nxt и продавам веднага! Това е CfB, който е решил да противодейства на доста спадналото настроение и интерес в темата за Nxt и сега връща малко BTC, за да вдигне цената. Който има да продава е моят съвет В момента чета за eMunie и мисля, че си намерих моите хора просто разликите с Nxt са поразителни - супер професионалист, с открито минало и личност, и т.н и т.н. Доста интересна идея, която за да я разбереш, трябва да се оттучиш от всичко, което си научил за биткойн. I like that Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastet89 Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Не, това не е CfB!!! Просто днес са добавали валутата в нова, поне малко по-публична борса - http://bter.com/. Казвай за eMunie и за ethereum, копаят ли се, кога ги пускат итн..? Успях да прочета само че май ethereum директно пускат децентрализираната борса на NXT, но не съм сигурен, прецака ми се харда преди 2 дни и от тогава се занимавам да си оправям тъпия комп, нямам време да чета нищо а ме е яд, защото ги пускат буквално след дни, моля за информация ако намериш !!! П.С. Както казах, прецака ми се харда, и слава Богу, точно 1 седмица преди това си направим бекъп на биткойн портфейла на флашка, просто не мога да повярвам как се разминах на косъм, затова ВИНАГИ СИ ПРАВЕТЕ БЕКЪП НА ФЛАШКА НА ПОРТФЕЙЛИТЕ !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k00sum1 Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 И аз от снощи съм се зачел за eMunie и за ethereum eMunie е добър проект и според мен, но странно още не са го пуснали, а до колкото видях са го започнали от май 2013г. Сега са обявили старта за Януари, но май пак ще го отложат/според Stako/, но ще видим. А от това забавяне ми се струва, че имат някъв проблем с който не могат да се справят. Какво мислите за това? Еthereum също може би ще е добър и печеливш проект, но ще изчакам старта и може да се включа. Ето тук има малко повече инфо за него http://ethereum.org/ethereum.html Дали няма да е по-добре да се отворят нови теми и там да се коментират. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastet89 Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Тези Bter не ги ползвайте че се оказа, че крадат безапелационно депозитите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 Да, и аз вчера цял ден на eMunie отделих и съм оптимист за тях. Създателят им има тъмни петна в миналото си,но е на съвсем различно ниво от BCNext/Cfb. Забавил се е, защото е преправил цялата система, което показва, че не гони "бързия лев", а иска да направи нещо добро. Програмира сам, което за пилотната фаза на всеки един проект сякаш е най-добре. Днес почвам Etherium. Голямо четене падане с тия крипто-валути. Кажете нова тема или нова стая да отворим за тези 2nd Gen валути? Тези Bter не ги ползвайте че се оказа, че крадат безапелационно депозитите. +1 (макар да не съм чувал за кражба на депозити, но знам, че са брутални китайци, който нямат съпорт) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 20, 2014 Author Report Share Posted January 20, 2014 В увода на http://ethereum.org/ethereum.html доста добре е аргументирано защо Биткойн протоколът не може (или много трудно може) да изпълнява функциите на Crypto Revolution 2.0 Според мен точно тези функции ("интернет на парите") са голямата революция. Може да има много неуспешни опита в тази насока, но този, който успее, ще е (google + facebook) * 1000 Съгласен съм, че предимството на биткойн пред всичко останало е убийствено, но за това и цената му е "убийствена" Аз лично вчера продадох почти всички Nxt (дори съм 2-3 биткойна напред), благодарение на BTER. Ето и добра статия за Nxt от coindesk, която може би ще повдигне малко цената, но обърнете внимание на сдържания тон на статията. Дано ми остане време да напиша по-подробно мислите си за некст, иначе ще изглежда като хейт. http://www.coindesk.com/altcoin-nxt-listed-bter-exchange/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k00sum1 Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Почнаха да се пръкват много клонинги на NXT, повечето са scam, но все пак са конкуренция https://bitcointalk.org/index.php?topic=422052.0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 20, 2014 Author Report Share Posted January 20, 2014 Ами за това сме повече хора: да четем, мислим и вземем решение заедно Ясно е, че повечето от тези проекти до нищо няма да докарат, но все някога ще се пръкне The One Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k00sum1 Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Последно bter.com сигурна борса ли e ? Цената нa NXT там е малко по-висока от dgex.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastet89 Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Аз точно заради арбитража се регнах. Чаках часове да ми се появят парите там, и накрая пуснах още 1 микро депозит, с идеята да задвижа нещата и номера стана С други думи, аз минах без да ме изпържат и двете посоки и изтеглих всичко. Само че толкова се изпотих тези няколко часа, докато чаках, защото bitcointalk е просто пълен с мнения с доклади за едно и също пържене - депозитите не се появат, а на мейла не отговарят. Действат избирателно явно или не го правят нарочно но и грам не им пука. Честно казано на мен след микродепозита ми отговориха на мейла и то на много добър английски, и във възпитан стил. Само че аз лично след това треперене и това което прочетох по-скоро повече не бих стъпил там и се радвам, че излязох сух В крайна сметка и сайта им няма SSL, а единствения контакт е имейл. Действай на своя отговорност. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k00sum1 Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Странно адреса 8299094901150712128, който са дали за депозит не излиза в NXT blockchain explorera http://87.230.14.1/nxt/nxt.cgi?action=10 За момента няма да ги ползвам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k00sum1 Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Почнаха да се пръкват много клонинги на NXT, повечето са scam, но все пак са конкуренция https://bitcointalk.org/index.php?topic=422052.0 Още един, има и списък с другите клонинги https://bitcointalk.org/index.php?topic=423647.0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 21, 2014 Author Report Share Posted January 21, 2014 Почна много да се изражда всичко там май Чудя се вече, дали не го направят като ебавка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts