tzanko Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 От известно време се опитвам безуспешно да преведа пари на Kraken или Coinbase с цел да си купя криптовалути. Всички български банки, през които пробвах да направя превод ми създават проблеми. Резултатът до сега е следния: 1. Булбанк и ПИБ онлайн банкирането ми дава съобщение "Невалиден IBAN", когато се опитах да преведа на Kraken или на Coinbase. 2. Когато пробвах да направя превод през онлайн банкирането на Сибанк, ми се обадиха и казаха, че ще канцелират превода, защото "не работели с биткойн" 3. Обадих се на Прокредит банк и ги питах дали ако отворя сметка при тях ще мога да правя преводи към сайтове за обмяна на криптовалути. Отговориха ми, че и те не работели с Биткойн и не можело. Моля пишете какъв е опита ви с българските банки и крипто. Има ли банка в България, която да няма проблем с такива транзакции? След опита ми до сега с банките имам неистово желание да си изтегля от тях всички пари, които имам и да ги обменя в криптовалути. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metaflute1 Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 (edited) Можеш да купиш биткойн от бг сайт. Методи на плащане - през БГ банка или друг метод и след това евентуално от биткойн портфейла си да преведеш в сметката на борсата си. www.crypto.bg, www.rgcoins.com, www.bitcoini.com ПП: Ако искаш само да си имаш биткойн без специално да се занимаваш с търговия (което е доста добро решение), няма нужда да превеждаш биткойн към борсите. Edited May 25, 2017 by metaflute1 vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbb Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 АЗ работя с ОББ,нямат проблем.Правил сьм преводи в почти всички по известни борси. tzanko 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 от DSK към Fidor Bank (КРАКЕН) няма никакъв проблем, без забавяния, без ограничения... това е депозит от банка към банка какво общо има с Биткойн та да ти отказват от банките ??? Реално може да преведеш парите и после да си ги пуснеш обратно към твоята банка без да си купуваш Биткойн от Кракен, мисля не е задължително tzanko 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbb Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 ВАМП,тука не си сьвсем прав.Райфайзен и Прокредит са ми отказвали превод кьм друга банка като видят основанието за плащане.То знаеш какво е обикновено,дьльг код от цифри.При вьпроса ...защо,ми казаха политика на банката и толкоз Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 в основанието не пише "за закупуване на биткойн" колкото и дълъг номер да е, това може да е референт за превода към личната ти сметка в тази банка, аз доста бих поспорил за това с банката ми ако ми откаже такъв превод... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzanko Posted May 25, 2017 Author Report Share Posted May 25, 2017 vamp111, Банките гледат IBAN номера. Те знаят номерата на различните крипто борси и като видят превод натам го отказват. Очевидно номерата са blacklist-нати. Междувпрочем бях пробвал с Paysera и те също отказаха превод. Чел съм, че и Transferwise отказват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 Transferwise е на Ричард Брансън който го раздава фен на крипто-валутата, изненадан съм..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krysztofwitoszek@gmx.de Posted May 28, 2017 Report Share Posted May 28, 2017 Немската Fidor Bank e всъщност предплатена карта към онлайн-банка без физически клонове, която се използва много често за измами и има много лоша репутация в Германия а очевидно е блеклистната и в много банки по цял свят, проблем с превод към нея има най-често когато човек се опитва да прави превода онлайн, мисля че ако отидеш лично в банката и си пуснеш превода с платежно нареждане на хартиен носител няма да имаш проблем. Преводи към Фидор биват блокирани от много други банки по цял свят без причина, само защото статистически често се случват измами с предплатените им карти, а платежни системи като пейпал например също автоматично скенират IBAN-номера и ако сметката е във Фидор (както и други подобни банки които не им харесват) отказват услугата без по-нататъшни обяснения дори и да им звъннеш по телефона да попиташ за причината пак не казват тъй като е част от антифрода. В Германия можеш лесно да си отвориш такава сметка с верификация само по уеб камера или да си купиш предплатена карта от бензиностанцията и да преведеш после хакнати пари или пари от онлайн измами, предполагам сериозните банки не са искали да работят с кракен не защото Кракен са измамници а защото просто искат да подливат вода на развитието на биткойн и за това им се е наложило да използват сметка в банка с толкова лоша репутация. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalitarev Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 Здравейте, А при мен е обратното...от Кракена тегля евро по сметката ми Райфайзен и преди малко ми се обадиха да ми кажат че не работят с крипто борси и ще ми спрат превода, а преди това ми минаха няколко превода без проблем Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 има ли вероятност ОББ да ми отказват преводи от крипто.бг? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tinchev54 Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 В крипто.бг до момента нямаме върнати преводи освен един от Юробанк (Пощенска банка), но там причината нямаше нищо общо с криптовалути. Клиентът си беше объркал IBAN-a или името на титуляра... След повторно нареждане с коректните данни всичко беше ок. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 да, засега няма проблеми, искам да кажа надявам се да не вземат да сложат и крипто.бг под шапката на борсите с които не искат да имат общо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 17, 2017 Report Share Posted June 17, 2017 в това ще се състои регулацията, данни за клиента от входиращата банка съответно и изходящата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbb Posted June 17, 2017 Report Share Posted June 17, 2017 има ли вероятност ОББ да ми отказват преводи от крипто.бг? До сега не сьм имал проблеми с ОББ,обаче се обаждат да те разпитват ако правиш превод над 100 000 лева.И таксите са им сравнително скьпи на фона на европейските банки с които сьм работил. Tronald Dump 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 17, 2017 Report Share Posted June 17, 2017 обб и дск са с най-скъпи такси, цкб сравнително ок, прокредит най-ефтино, като цяло даже за всичко май прокредит имат най-изгодните условия. превод над 100 000 влиза и в полезрението на НАП, най-добре за 24ч не превишавай 4999лв и 9999лв за седмица! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted June 17, 2017 Report Share Posted June 17, 2017 аз ако съм тръгнал за 2x-3x на инвестицията, все ми е за превода дали ще е 10 или 30 лв. иначе много плезно инфо за което ви благодаря и на двамата. аз сега имам да си тегля 20-30 бона, какво веднъж седмично по 10 ли да викам? много ще се проточи, биткойн ще падне сигурно междувременно искам накуп да ги дръпна аз реално нищо нередно не съм направил, като ме питат ще им кажа и така. пазя си сметка колко да запазя за данък догодина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalitarev Posted June 19, 2017 Report Share Posted June 19, 2017 На мен сега от Райфайзен ми искат декларация за произход на парите и днес ходих да я попълвам но до момента не са ми освободили превода...230 eur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bgprov01 Posted September 4, 2017 Report Share Posted September 4, 2017 Колеги, има ли някой още с отзиви от Райфайзен ?Оптивам се в момента да направя депозит към Кракен и ми звъняха от Райфазен да ми кажат, че ми отказват трансфера защото не работели с такива брокери, които търгуват криптовалути.5 минути след това ми звъняха отново същите хора и ми казаха, че са ме подвели и мога да извърша превода, но трябва да попълня декларация за произход на средствата.Това буди у мен съмнения, че ако искам да изтегля пари обратно има голяма вероятност да ми блокират превода. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted September 4, 2017 Report Share Posted September 4, 2017 много БГ банки са така, изходящ превод ще ти направят, но входящ от борса (банка на борса) след като ти влезе по сметката ти звънят и почват да правят проблеми..... м/у временно ти е замразен превода... @Tronald Dump, какво ти пречи да ги обърнеш във фиат във борската докато е висока цената и после на етапи си ги пускай насам, вкараш ли над 10К 100% ще ти се обадят да те питат как си... ако ги вкараш на веднъж ще трябва да попълваш декларация за произход, вероятно и трябва да платиш 10% данък и ще си чист пред държавата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted September 4, 2017 Report Share Posted September 4, 2017 нямам никакъв проблем да платя 10% данък, или да пиша декларация страхувам се обаче от замразяване на сметка или да идват някакви и да им покажа всеки един вход и изход кога е бил и всяка една търговия (те са хиляди и ще полудея) не бих си направил множество преводи защото ме мързи, а и защото когато ще ми трябват парите, ще ми трябват накуп Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tziko Posted September 4, 2017 Report Share Posted September 4, 2017 (edited) С дебитна карта mastercard към Райфайзен, купувах в coinbase BTC, ETH и LTC без проблем до 500 Евро, също направих и пареичен превод, където лимита е доста по-висок (не го знам колко точно), само не знам как ще ми преведат парите обратно. Евнтуално през крипто бг в койни. П.П. таксата за превода беше 46лв., а лимита 500 Евро мисля, че е наложен от coinbase и е седмичен. Edited September 4, 2017 by tziko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_petrov Posted September 7, 2017 Report Share Posted September 7, 2017 Който има наблюдения върху превдои от други банки към coinbase-а , нека драсне по едно мнение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_r Posted September 7, 2017 Report Share Posted September 7, 2017 С кредитни карти на ПИБ и ДСК няма проблем. Искат обаче 3Д пароли, така че ги направи през сайта на банката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
j_petrov Posted September 7, 2017 Report Share Posted September 7, 2017 Нещо не съм фен на кредитните карти, с дебитни става ли? П.П. Видях, че става. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts