stamen Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 защо им казвате, че е за биткойни? дори и после да ви "хванат", не сте наказуем по какъвто и да е начин. казвайте им, че искате да се разплащате с чужбина. отворете си и сметка в mistertango и няма да имате никакви проблеми vamp111 and Sundy 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NLK Posted January 23, 2018 Report Share Posted January 23, 2018 Здравейте! Нов съм във форума и по-горе прочетох препоръката за Mistertango при превод към борса. Досега не съм теглил и бих искал да пробвам с малки суми от Kraken (обратният вариант). Въпросът ми е дали Mistertango е достатъчен, като онлайн банка, без участието на TransferWise, от който не виждам смисъл, при fiat към българска банка? Или в моя случай Kraken>Mistertango>бг. банка (EUR). На сайта на Mistertango се рекламират безплатни MasterCard с до 200 EUR безплатен месечен трансфер. Някой ползвал ли ги е и дали ще има проблеми с нашите банкомати? Благодаря предварително! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSpam Posted January 23, 2018 Report Share Posted January 23, 2018 преди 41 минути, NLK написа: Здравейте! Нов съм във форума и по-горе прочетох препоръката за Mistertango при превод към борса. Досега не съм теглил и бих искал да пробвам с малки суми от Kraken (обратният вариант). Въпросът ми е дали Mistertango е достатъчен, като онлайн банка, без участието на TransferWise, от който не виждам смисъл, при fiat към българска банка? Или в моя случай Kraken>Mistertango>бг. банка (EUR). На сайта на Mistertango се рекламират безплатни MasterCard с до 200 EUR безплатен месечен трансфер. Някой ползвал ли ги е и дали ще има проблеми с нашите банкомати? Благодаря предварително! 5 минути ще ти отнеме да изчетеш темата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
theater Posted January 23, 2018 Report Share Posted January 23, 2018 @stamen Благодаря за отговора! Днес ще пробвам Mistertango, a относно това, че сметката е за "биткойни" - младежа от ДСК сам предположи, че за това питам, явно имат доста нови клиенти желаещи да ползват банката за "биткойни". @Wabi Не мога да потвърдя дали превод ще мине или не, не съм пробвал все още. Това е, което ми каза един младеж от клон на банката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nandrolon Posted January 23, 2018 Report Share Posted January 23, 2018 Кой каза че са борси за паламуд? Какво е това биткойн. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
theater Posted January 24, 2018 Report Share Posted January 24, 2018 Към днешна дата: Кракен - ПИБ - минава Кракен - Mistertango - ПИБ - минава vamp111 and AdamKadmon 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaheto Posted January 24, 2018 Report Share Posted January 24, 2018 Здравейте, чета от доста време във форума. И аз да се включа: Unicredit - Leupay - Kraken: Направих няколко малки превода за тест. Минават без проблем. Имам от доста време revolut тези дни ще тествам и с него дали ще мине. vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted January 25, 2018 Report Share Posted January 25, 2018 On 1/23/2018 at 3:05 AM, staloun said: http://outsidia.com/cheap-transfer-to-bitcoin-exchange/ Тази схема за плащане актуална ли е още ? Да, работи си нормално. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted January 25, 2018 Report Share Posted January 25, 2018 Някой пробвал ли е www.bitcoin.de за покупка или продажба на койни? Изглежда ми много добър вариант, но в момента нито купувам, нито продавам, така че не съм го тествал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted January 25, 2018 Report Share Posted January 25, 2018 Мисля, че още 2014-та е пробвано. Гари какви са ти впечатленията? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted January 25, 2018 Report Share Posted January 25, 2018 Може някой да го е пробвал 2014 г., но аз тогава само бях чувал за биткойн. Нямам впечатления, прочетох за тази възможност в друг форум. И ми се струва, че не би трябвало да има проблеми. Нашите банки нямат причина да спрат такива преводи, защото ще са от или към лична сметка на друг човек. А и можеш да ги изключиш тотално, като си отвориш сметка в тази Fidor банк, чиято е борсата. Получаваш си дебитната карта и си теглиш тука парите. Поне така разбирам от написаното, но както знаем - от него до практическото изпълнение може да има много голяма разлика. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted January 25, 2018 Report Share Posted January 25, 2018 Питам за сегашните ти впечатления. Казваш, че е добър вариант, значи имаш поглед и си преценил защо е добър. Писах 2014-та, но може и да греша, както виждаш при крипто нещата се променят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted January 25, 2018 Report Share Posted January 25, 2018 Да, по принцип Fidor bank е в черен списък за преводи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 26, 2018 Report Share Posted January 26, 2018 Преди 9 часа, batibon написа: Да, по принцип Fidor bank е в черен списък за преводи. обаче това не пречи на Кракен да работи с тях или пък ДСК Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted January 26, 2018 Report Share Posted January 26, 2018 На 28.05.2017 г. at 15:30, krysztofwitoszek@gmx.de написа: Немската Fidor Bank e всъщност предплатена карта към онлайн-банка без физически клонове, която се използва много често за измами и има много лоша репутация в Германия а очевидно е блеклистната и в много банки по цял свят, проблем с превод към нея има най-често когато човек се опитва да прави превода онлайн, мисля че ако отидеш лично в банката и си пуснеш превода с платежно нареждане на хартиен носител няма да имаш проблем. Преводи към Фидор биват блокирани от много други банки по цял свят без причина, само защото статистически често се случват измами с предплатените им карти, а платежни системи като пейпал например също автоматично скенират IBAN-номера и ако сметката е във Фидор (както и други подобни банки които не им харесват) отказват услугата без по-нататъшни обяснения дори и да им звъннеш по телефона да попиташ за причината пак не казват тъй като е част от антифрода. В Германия можеш лесно да си отвориш такава сметка с верификация само по уеб камера или да си купиш предплатена карта от бензиностанцията и да преведеш после хакнати пари или пари от онлайн измами, предполагам сериозните банки не са искали да работят с кракен не защото Кракен са измамници а защото просто искат да подливат вода на развитието на биткойн и за това им се е наложило да използват сметка в банка с толкова лоша репутация. Сорос казал на срещата в Давос, че криптовалутите не стават за финансовии операции , но блокчейнИТЕ може да се използват...това е като рекламата - русата маца е комплект с майка си..не може да вземеш първото и да замениш второто с каквото ти отърва,..биткойн и блокчейн са едно цяло, щурави ще са тези банки дето са си заровили главите в пясъка и не искат да видят потенциала и парите на крипто. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hristo4028 Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 Здравейте! Ще правя SEPA превод към Coinbase. Имам два въпроса. 1. За чия сметка трябва да са разноските по превода - за моя или за получателя? 2. От Coinbase ти дават референтен номер, който задължително трябва да посочиш при превода. Този номер в поле "Основание" ли се въвежда, защото в е-банкирането няма поле от сорта на референтен номер или нещо подобно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gradeva Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 (edited) Здравейте, да речем, че искам да вкарам по-голяма сума -==== Кой според вас е най-удачния вариант. В момента съм в Райфайзен, но те не работят с крипто. Някой пробвал ли е да преведе към Mistertango от Райфайзен? изчетох всички предложения до момента, но всеки говори до суми около макс 5000€. За момента имам преведени пари към Койнбейс, но това беше миналата година през ПИБ и сумата беше до 5000€. Не ми се работи с български борси, защото са трагедия, а и не се знае кога ще изчезнат или бъдат затворени. При такива суми не ми се рискува да работя с тях. Благодаря предварително за информацията! Edited January 30, 2018 by batibon Някакви цифри. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peposan Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 14 hours ago, hristo4028 said: Здравейте! Ще правя SEPA превод към Coinbase. Имам два въпроса. 1. За чия сметка трябва да са разноските по превода - за моя или за получателя? 2. От Coinbase ти дават референтен номер, който задължително трябва да посочиш при превода. Този номер в поле "Основание" ли се въвежда, защото в е-банкирането няма поле от сорта на референтен номер или нещо подобно? 1-за твоя сметка 2-в основание Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 Преди 6 часа, gradeva написа: Здравейте, да речем, че искам да вкарам по-голяма сума - над -====лв. Кой според вас е най-удачния вариант. В момента съм в Райфайзен, но те не работят с крипто. Някой пробвал ли е да преведе към Mistertango от Райфайзен? изчетох всички предложения до момента, но всеки говори до суми около макс 5000€. За момента имам преведени пари към Койнбейс, но това беше миналата година през ПИБ и сумата беше до 5000€. Не ми се работи с български борси, защото са трагедия, а и не се знае кога ще изчезнат или бъдат затворени. При такива суми не ми се рискува да работя с тях. Благодаря предварително за информацията! Директен превод от банка до борсата. Просто си вкарай парите в банка, която работи с крипто борсите - има ги описани в темата последните 1-2 седмици. След това на 3-4 транша си прати парите, че наведнъж не е добра оферта от гледна точна сигурност. Колкото до бг борсите - отново може да разпределиш парите през няколко борси на няколко транша Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hristo4028 Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 1 hour ago, peposan said: 1-за твоя сметка 2-в основание Благодаря! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hristo4028 Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 Използвам е-банкирането на ДСК. След като въведа, обаче, всички необходими данни за превода не мога да посоча, че искам превода да е за моя сметка - тоест менюто е активно, но ми дава да избера само "За сметка на получателя". Някой да е срещал същия проблем или някакви предположения защо се получава така? Със сигурност не е от браузъра, защото пробвах с няколко различни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 пускай го така, ДСК ще си удържи от изпратената сума, а Койнбейс от получената Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gradeva Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 Някой писа, че вече с ДСК не ставало. Пиши дали е минал превода. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hristo4028 Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 Обадих се в банката. Оттам ми казаха, че не мога да избера разходите да са за моя сметка, тъй като при SEPA преводите те са споделни. Ще пиша после какво е станало. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snoopera Posted February 1, 2018 Report Share Posted February 1, 2018 Въпрос към получилите revolut стандартна карта , с какво дойде ? БГ пощи или Интерлогистика ? Писмо или пакет ? Намирам много различна информация и не знам коя е вярна , мерси предварително. p.s: Моята карта се бави след очаквания срок и да знам къде да я търся. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts