gradeva Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 @stamat пробвал ли си дали работи схемата "произволна БГ банка <-> paysera <-> mistertango <-> kraken" но вместо kraken да е coinbase накрая? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Да, виж таблицата в http://banki.link - не стана. Coinbase не работят с банки от Литва и върнаха превода обратно. Ако по някаква причина ти трябва да прехвърлиш от Kraken в Coinbase и обратно (или друга борса) аз го правя през Litecoin - става най-бързо и таксите са най-ниски - в таблицата ги има и тях. 1 hour ago, gradeva said: @stamat пробвал ли си дали работи схемата "произволна БГ банка <-> paysera <-> mistertango <-> kraken" но вместо kraken да е coinbase накрая? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Добавих. Защо има входяща такса в Kraken? DSK не пускат ли като SEPA превод? 4 hours ago, vamp111 said: @stamat даже съм ти пуснал най-актуалното инфо което имам, ползвайки формата най-долу Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Превод Kraken -> Fibank беше успешен, въпреки че твърдят, че ще ги спират. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 @stamat не знам как се е получило това, няма такса в Кракен... поправи го моля Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseee Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Незнам някой имал ли е такъв проблем и тестван ли е превод в двете посоки: Фамилията ми има "й" и по лична карта се изписва с "i" , а сега като си открих сметка в ДСК /защото БАКБ ме отрязаха/ го изписват с "y" в онлайн банкирането. Поисках да го коригират, но ми обясниха, че се транслирало автоматично и няма как да се промени. Имам и няколко други буквички, които се разминават за съжаление... Чудех се дали от Coinbase или Bitstamp ще ми върнат превода, заради това, че не съвпадат напълно имената с акаунта и по лична карта? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseee Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 On 2/18/2018 at 12:05 AM, TheHatter said: .... От друга страна, разбирам, че не е нормално да може някой да търгува с наркотици, да се разплаща с криптовалути и като ги прехвърля в банката, просто да посочва, че са търговия с критовалути. Не знам как точно ще го урегулират от ЕС. Може би в крайна сметка бъдещето наистина е във финансовата анархия, но ми се струва доста далечно бъдеще. Те /търгуващите с наркотици/ могат и да се разплащат с криптовалути, но винаги в началото някъде някой ги е купил тези крипто с фиат и минали през стандартни преводи, попълнили обичайните декларации и при проверка може да се видят. Иначе и на мен на доверие ми приемат инфото по декларациите, никой не ме е проверявал дали е вярно... Определено не мисля, че основния проблем е прането на пари и финансирането на тероризма, а излезлите милиони, които банките не могат да въртят за собствена печалба... Sundy and TheHatter 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Аз имах подобен проблем и с ДСК, и с Fibank: - за ДСК някой телефонист вероятно те е излъгал - може да се коригира в системата им, но трябва да идеш в някой офис и да кажеш какво искаш. Корекцията стана веднага. - за Fibank - става по телефона, половин ден правиха нещо и се смени на правилното. Явно и там ръчно може някой да види изписването по лична карта и да го коригира. 1 hour ago, mouseee said: Незнам някой имал ли е такъв проблем и тестван ли е превод в двете посоки: Фамилията ми има "й" и по лична карта се изписва с "i" , а сега като си открих сметка в ДСК /защото БАКБ ме отрязаха/ го изписват с "y" в онлайн банкирането. Поисках да го коригират, но ми обясниха, че се транслирало автоматично и няма как да се промени. Имам и няколко други буквички, които се разминават за съжаление... Чудех се дали от Coinbase или Bitstamp ще ми върнат превода, заради това, че не съвпадат напълно имената с акаунта и по лична карта? mouseee 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Относно Райфайзен: Питах ги за СЕПА... "ми тооо... дааа.. за коя държава?", еми Естония им казвам... "емиии няма проблем"... а какво ще ми струва? "0,15%, като мин 15евро + 9 евро" Тоест превода до 10 000 евро излиза 24евра... и 100 да преведеш пак 24 такса, обаче влязох в онлайн банкирането и дефакто нямали СЕПА, ами го водят "СПОТ" и доколкото попрочетох банките финтирали клиентите с ужСЕПА, само и само да ги ударят с по-големи такси... Виждам че през ДСК е по-евтино, но струва ли си да се плаща поддръжка на сметка + прехвърляне на кинти за 14 евра горница... 1. Моля за инфо какви са таксите за поддръжка на еврова сметка в ДСК, също и лимити за внасяне без/с такса. 2. Каква е причината да не може да се превежда към GDAX от ДСК (според линка: http://banki.link/) или не е изпробвано досега? 3. намерих този начин, но не съм го проучвал: https://www.fonmoney.bg/banking/transfer/amount/?c=bg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseee Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 12 hours ago, Pistolero said: Относно Райфайзен: Питах ги за СЕПА... "ми тооо... дааа.. за коя държава?", еми Естония им казвам... "емиии няма проблем"... а какво ще ми струва? "0,15%, като мин 15евро + 9 евро" Тоест превода до 10 000 евро излиза 24евра... и 100 да преведеш пак 24 такса, обаче влязох в онлайн банкирането и дефакто нямали СЕПА, ами го водят "СПОТ" и доколкото попрочетох банките финтирали клиентите с ужСЕПА, само и само да ги ударят с по-големи такси... Виждам че през ДСК е по-евтино, но струва ли си да се плаща поддръжка на сметка + прехвърляне на кинти за 14 евра горница... 1. Моля за инфо какви са таксите за поддръжка на еврова сметка в ДСК, също и лимити за внасяне без/с такса. 2. Каква е причината да не може да се превежда към GDAX от ДСК (според линка: http://banki.link/) или не е изпробвано досега? 3. намерих този начин, но не съм го проучвал: https://www.fonmoney.bg/banking/transfer/amount/?c=bg Аз на твое място не бих сменила Райфайзен с ДСК - безумно обслужване... чакане по гишетата, неграмотни служители /нямат идея какво е КЕП/, явно лъжещи телефонисти Ако преводите ти минават, според мен е най-добре да си останеш в Райфайзен. Не ми се мисли, ако възникне истински проблем по превод как ще се оправям с тях... 1. Освен, че съжалявам, че съм им клиент от 2 седмици, поне таксата за месечна поддръжка е 1,50 евро /за сметка без карта/, таксата за откриване е 1 евро 2. За Gdax предполагам, че така стои в таблицата, защото нямат отделна СЕПА сметка , а е тази на Coinbase. Или поне при мен излиза така, като искам да депозирам. Незнам дали е възможно да имаш Gdax без акаунт в Coinbase, защото вече бях регистрирана и просто ми се линкнаха двата акаунта като реших и в Gdax да търгувам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseee Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 14 hours ago, stamat said: Аз имах подобен проблем и с ДСК, и с Fibank: - за ДСК някой телефонист вероятно те е излъгал - може да се коригира в системата им, но трябва да идеш в някой офис и да кажеш какво искаш. Корекцията стана веднага. - за Fibank - става по телефона, половин ден правиха нещо и се смени на правилното. Явно и там ръчно може някой да види изписването по лична карта и да го коригира. Благодаря, ще се пробвам днес да звънна в клона. За Bitstamp открих, че може да си коригираш и името освен сметката при заявка за депозит, за всяка конкретна транзакция, така че там май няма да има проблем и с грешните имена. При Coinbase обаче няма вариант за данни при всеки депозит и явно там ще е проблем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Вкарваш в Bitstamp, купуваш при Up trend ETH, LTC или нещо друго с бързо прехвърляне, пращаш в Coinbase, продаваш, ей ти парите P.S. Относно ДСК - отчаяно искат да са модерна банка, но с шефове на по 60+ години и мизерни заплати не успяват. Поради 3 причини са толкова голяма банка - 97% от пенсионерите още си мислят, че това е Държавна Спестовна Каса, а е унгарска банка от маса време. Масово се дават пенсии в тая банка, поради предходната причини. И 3-тата причини - абсолютно всички държавни структури имат оферти за кредити с ниски лихви от десетки години насам - тоест що е държавен служител има кредит в ДСК Тоест, конкурентоспособността на банката е много ниска, затова и имат реклами всеки ден vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseee Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 5 hours ago, Wabi said: Вкарваш в Bitstamp, купуваш при Up trend ETH, LTC или нещо друго с бързо прехвърляне, пращаш в Coinbase, продаваш, ей ти парите P.S. Относно ДСК - отчаяно искат да са модерна банка, но с шефове на по 60+ години и мизерни заплати не успяват. Поради 3 причини са толкова голяма банка - 97% от пенсионерите още си мислят, че това е Държавна Спестовна Каса, а е унгарска банка от маса време. Масово се дават пенсии в тая банка, поради предходната причини. И 3-тата причини - абсолютно всички държавни структури имат оферти за кредити с ниски лихви от десетки години насам - тоест що е държавен служител има кредит в ДСК Тоест, конкурентоспособността на банката е много ниска, затова и имат реклами всеки ден Притеснението ми идваше от това после как ще си взема парите от Coinbase имаче така и мислех да ги вкарам. Специални благодарности на stamat за инфото за ДСК. Звънях им днес по телефона и им казах, че колега е имал такъв проблем и са го оправили и се оказа че може наистина... Явно зависи на кой ще попаднеш на телефона хем вчера девойката каза, че го е обсъдила с колеги и не може... Сега обаче ДСК ще станат и любима крипто банка на годината Никога не бих им станала клиент при други условия... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 ползвайте и-нет банкирането и не звънете по телефона да дърпате лъва за опашката, аз ползвам дск-кракен-дск от 2015 год. насам не съм имал проблеми до сега, без значение от превода и не съм звънял нито един път да питам, какво им е мнението за крипто валутите, да не кажа, че на сайта им имаше съобщение, за това че не оперират с борси и т.н.... hyipm and Sundy 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Мисля си, че искат да стреснат новите клиенти и да направят входа още по-труден отколкото всъщност е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 За Райфайзен и всяка друга БГ банка: 1. правиш си сметка онлайн в Paysera (банка в Литва) (става за 1 час + одобрение за вдигане на лимита до 10000 евро на ден): Безплатна месечна такса, безплатни SEPA преводи към и от нея: https://paysera.bg 2. правиш си сметка онлайн в Mistertango (банка в Литва) (също като горното, даже няма одобрение и лимитът е 10000 евро на ден): https://mistertango.com 3. пращаш от произволна БГ банка превод в лева към българска сметка на Paysera (дават избор в 4-5 български банки) и към обяд ги имаш по сметката (т.е. разход за изходящ превод в лева на твоята банка - около 1 лев, а ако сте в някоя от 4те и по-евтино или безплатно) 4. пращаш от сметката в Paysera в сметката в Mistertango, пристигат до 1-2 часа 5. пращаш от Mistertango към Kraken и си купуваш каквато искаш валута, пристига същия ден, ако е по-раничко. Обратното (изтегляне на пари) е същото, накрая се прави превод в лева от Paysera към българската банка и идва левов превод (т.е. без входни такси както ако беше валута) - изходяща такса на Paysera e 1 лев. По този начин е най-бързо, най-евтино и работи с всяка българска банка не трябва да си правите нови сметки в ДСК. Преводи към Paysera се съмнявам някога да забранят, защото си е нормална банка и си превеждате на лична сметка в нея, т.е. това ще работи винаги. Допълнителната сметка в Mistertango е необходима, защото Paysera "не работи с криптовалути", а от друга страна Mistertango предлага даже покупка директно там (но по-неизгодно). 21 hours ago, Pistolero said: Относно Райфайзен: Питах ги за СЕПА... "ми тооо... дааа.. за коя държава?", еми Естония им казвам... "емиии няма проблем"... а какво ще ми струва? "0,15%, като мин 15евро + 9 евро" Тоест превода до 10 000 евро излиза 24евра... и 100 да преведеш пак 24 такса, обаче влязох в онлайн банкирането и дефакто нямали СЕПА, ами го водят "СПОТ" и доколкото попрочетох банките финтирали клиентите с ужСЕПА, само и само да ги ударят с по-големи такси... Виждам че през ДСК е по-евтино, но струва ли си да се плаща поддръжка на сметка + прехвърляне на кинти за 14 евра горница... 1. Моля за инфо какви са таксите за поддръжка на еврова сметка в ДСК, също и лимити за внасяне без/с такса. 2. Каква е причината да не може да се превежда към GDAX от ДСК (според линка: http://banki.link/) или не е изпробвано досега? 3. намерих този начин, но не съм го проучвал: https://www.fonmoney.bg/banking/transfer/amount/?c=bg Pistolero, Sundy and Wabi 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseee Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 6 hours ago, vamp111 said: ползвайте и-нет банкирането и не звънете по телефона да дърпате лъва за опашката, аз ползвам дск-кракен-дск от 2015 год. насам не съм имал проблеми до сега, без значение от превода и не съм звънял нито един път да питам, какво им е мнението за крипто валутите, да не кажа, че на сайта им имаше съобщение, за това че не оперират с борси и т.н.... Не ги информирам за къде е превода, просто искам да ми коригират името на валутната сметка, което не може да се направи през банкирането за съжаление. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Quote имам няколко неясноти още: 1. Paysera ли обръщат левовете в евро (за курса някакво виждане). 2. От Mistertango може ли към GDAX (мисля че там е по изгодна покупката на БТК). 3. Кракен не го харесвам (ако не го включваме в уравнението нещо променя ли се) ползвам Бинанс и съм доволен. Ще пиша тук, че може и на друг да е полезно. 1. в Paysera реално има една многовалутна сметка. Във всеки момент може да се обръща определено количество от BGN в EUR и обратно. Курс BGN към EUR: 1,95882 което е по-добре (в ДСК е 1.96). Обратният курс е 1.951 2. От Mistertango не може в Coinbase (GDAX) - виж http://banki.link (не работи с литовски банки) 3. И на мен kraken ми е странен, но имат ей това, което май не го знаят всички: https://trade.kraken.com тук си е като нормална борса, а не онова в сайта по подразбиране, където на мен ми е неудобно. Към Binance прехвърлям през LTC, таксата на Kraken е 0.02LTC става за 20-30 минути. В момента примерно, цената на LTC в Kraken и Binance е напълно еднаква. Днес май е последният ден с такси 0.015% в Binance Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoko Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 On 2/22/2018 at 4:26 PM, mouseee said: Незнам някой имал ли е такъв проблем и тестван ли е превод в двете посоки: Фамилията ми има "й" и по лична карта се изписва с "i" , а сега като си открих сметка в ДСК /защото БАКБ ме отрязаха/ го изписват с "y" в онлайн банкирането. Поисках да го коригират, но ми обясниха, че се транслирало автоматично и няма как да се промени. Имам и няколко други буквички, които се разминават за съжаление... Чудех се дали от Coinbase или Bitstamp ще ми върнат превода, заради това, че не съвпадат напълно имената с акаунта и по лична карта? От коинбейз няма да го върнат. От битстамп е 90% няма да го върнат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseee Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 50 minutes ago, stoko said: От коинбейз няма да го върнат. От битстамп е 90% няма да го върнат. За мое щастие в ДСК оправиха нещата, след инфото на stamat. Аз през това време обаче открих, че в Bitstamp може да си променяш името и коригираш данните за всеки депозит, само те карат да декларираш, че правиш депозита от собствена сметки и че не е на ЮЛ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Предлагам да разширим сайта на Стамат с малко повече инфо: 1. Най-често срещано е БГбанка в лв (втори вариант в евро) 2. Местата за обмен са GDAX и bitstamp (такси) Т.е. да добавим друга БГбанка 1. в лв 2. в евро, както и bitstamp... Може би трябва да отворим нова тема http://banki.link/ а в тази да се пуска само синтезираната информация и ъпдейтите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseee Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 4 hours ago, Pistolero said: Предлагам да разширим сайта на Стамат с малко повече инфо: 1. Най-често срещано е БГбанка в лв (втори вариант в евро) 2. Местата за обмен са GDAX и bitstamp (такси) Т.е. да добавим друга БГбанка 1. в лв 2. в евро, както и bitstamp... Може би трябва да отворим нова тема http://banki.link/ а в тази да се пуска само синтезираната информация и ъпдейтите и аз се чудех за Bitstamp толкова ли рядко се ползва, че почти не ги срещам по форумите в темите... И за Coinbase и Gdax има ли разлика при депозиране? При мен само една сметка за депозиране излиза и в двете борси, която е на Coinbase. Ако няма специална сметка за Gdax, смятам, че е по-лесно и коректно да остане само Coinbase в таблицата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHatter Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 22 hours ago, stamat said: За Райфайзен и всяка друга БГ банка: 1. правиш си сметка онлайн в Paysera (банка в Литва) (става за 1 час + одобрение за вдигане на лимита до 10000 евро на ден): Безплатна месечна такса, безплатни SEPA преводи към и от нея: https://paysera.bg 2. правиш си сметка онлайн в Mistertango (банка в Литва) (също като горното, даже няма одобрение и лимитът е 10000 евро на ден): https://mistertango.com 3. пращаш от произволна БГ банка превод в лева към българска сметка на Paysera (дават избор в 4-5 български банки) и към обяд ги имаш по сметката (т.е. разход за изходящ превод в лева на твоята банка - около 1 лев, а ако сте в някоя от 4те и по-евтино или безплатно) 4. пращаш от сметката в Paysera в сметката в Mistertango, пристигат до 1-2 часа 5. пращаш от Mistertango към Kraken и си купуваш каквато искаш валута, пристига същия ден, ако е по-раничко. Обратното (изтегляне на пари) е същото, накрая се прави превод в лева от Paysera към българската банка и идва левов превод (т.е. без входни такси както ако беше валута) - изходяща такса на Paysera e 1 лев. По този начин е най-бързо, най-евтино и работи с всяка българска банка не трябва да си правите нови сметки в ДСК. Преводи към Paysera се съмнявам някога да забранят, защото си е нормална банка и си превеждате на лична сметка в нея, т.е. това ще работи винаги. Допълнителната сметка в Mistertango е необходима, защото Paysera "не работи с криптовалути", а от друга страна Mistertango предлага даже покупка директно там (но по-неизгодно). Благадаря за информацията, Стамат. Разсъждам върху необходимостта да се преминава през Paysera. Моля, поправи ме, ако разсъжденията ми са погрешни. Доколкото разбирам от сайта ти, за преводи от БГ банки директно към Mistertango е тесвана само ДСК и такста е 10,00 евро. Т.е. минаването през Paysera е по-евтино /около 1лв., вместо 10 евро/ и всички БГ банки го поддържат. Аз се ригистрирах в Mistertango и си захраних тестово сметката с 10 евро, чрез дебитна карта, срещу твърда такса от 0,40 евро, като парите идват веднага. Сега съм ги пуснал към Кракен, макар вече да е тествано. По обратния път, vamp111 потвърди, че от Кракен директно към ДСК преводи минават, но излиза по-скъпо, отколкото към Mistertango. Виждам, че за преводи от Mistertango към БГ банки информация все още няма, но ще тествам. Ако правилно разбирам, разликата с Paysera, ще са входните такси на БГ банката за получаване на превод в евро, тъй като с Paysera идва левов превод. В същото време, Mistertango няма изходящата такса на Paysera от 1лв. Така, при тегленето към бг банка директно от Mistertango, без Paysera, разликата ще са входящите такси минус 1лв., но пък по обратния път, плащането с карта директно към Mistertango е малко по-евтино и по-бързо, т.к. парите идват веднага, независимо кога плащаш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 нямам какво да добавя като коментар, само ще кажа, че Експресния превод, който ми струва почти 100лв. го нареждат сутринта и пристига следобяд, ако го наредите следобяд пристига на следващия ден, ако го наредите в Петък след 14:00ч пристига в Понеделник следобяд ТОВА СА БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ, това са таксите, това са бързината на преводите, после искам някой пак да изреве колко е скъп и бавен биткойна!!! mouseee and rippleche 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseee Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 И аз в тона на vamp111 да се похваля имам много "бърз" превод от петък ДСК към Bitstamp днес на обяд го потвърдиха... Имам и обратното движение от Bitstamp нареден в четвъртък входящ в ДСК днес. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts