dreamer4o Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 3 hours ago, vamp111 said: по лична карта какъвто ти е адреса, него трябва да регистрираш (иначе няма да те одобрят) от Револют към ЦКБ вървят преводите, не знам защо ти дава грешка! От съпорта им ми казаха, че може да е било заради празниците и да опитам утре пак. Ще видим утре как ще е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bitcoinenthusiast Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 И аз се чудя кога българските банки ще влязат в час! Само проблеми с тях и е доста изнервящо... Пиша ви със следния въпрос - пробвали ли сте dg cash? Ето това е сайтът dg.cash и идеята е с тях да се заобиколят тромавите банки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreamer4o Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 5 minutes ago, bitcoinenthusiast said: И аз се чудя кога българските банки ще влязат в час! Само проблеми с тях и е доста изнервящо... Пиша ви със следния въпрос - пробвали ли сте dg cash? Ето това е сайтът dg.cash и идеята е с тях да се заобиколят тромавите банки. Аз лично не съм го пробвал. За сега най-бързо и евтино става с Револют към койнбейс (без никакви такси) и става за няколко часа, единствено наистина лимита му е недостатъка bitcoinenthusiast 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 14, 2018 Report Share Posted March 14, 2018 Лимитът се вдига, като се изпратят документи за доход. dreamer4o 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 14, 2018 Report Share Posted March 14, 2018 аз скоро си поръчах Monese Debit Card не бих могъл да кажа плюсовете и минусите, по принцип не ползвам такива карти, някой ако го ползва може да каже. на мен ми изглежда ми супер удобно и практично, пълно KYC верификация, обаче iban-а, който ти дават е в Английска банка, т.е. на този етап нашите може да го подухат. ( а и както UK излиза от EC) може да си го подухат едно известно време, а и имайки този iban може да държиш едно количество фиат, не само да превърташ през картата. не видях да има лимити, таксите са ниски, приложението е безплатно, дебитната картата струва 5 паунда, има интерфейс на БГ език вграден в апп-а нашите сводници го ползват в UK за да пращат пари дома, т.е. работи безотказно. Който има притеснения за кеш-аут или му е интересно това е сайта https://monese.com/ tuzara82, Sundy, Wabi and 2 others 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Outsider Posted March 16, 2018 Report Share Posted March 16, 2018 Revolut е приложение само за мобилни телефони, няма десктоп версия, правилно ли съм разбрал? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 @outsider - да. И добра новина - още една банка добавих в http://banki.link - bunq Също само през телефон се работи но супер лесно, реална банка в Холандия с гарантиран влог до 100,000EUR, месечна такса = 0, такси за SEPA преводи от и към нея - безплатни, проверено че работи и с Kraken, и с Coinbase, дневен лимит 50,000EUR. Проверката на идентичността става само с паспорт, не става с лична карта (използват за целта IDNow, а те искат паспорт за България). Имат супер поддръжка чрез онлайн чат. По този начин методите за покупка на валути и изтегляне на реални пари стават достатъчно много, за да не ни пука за измишльотината на българските банки да не позволяват преводи. https://www.bunq.com Wabi, stamen, Outsider and 2 others 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 И.. още една банка - Fidor, сметка от тип "Fidor Smart Girokonto" - безплатно онлайн откриване, без месечни такси, безплатни SEPA преводи и основно предимство - превод към Kraken става почти веднага и в двете посоки и без значение от часа. Единственото неудобство е, че и тук проверката се прави от IDNow, т.е. трябва задграничен паспорт. Второ неудобство е, че сайтът е само на немски. https://www.fidor.de И така в следните банки всеки може да си открие лична сметка и могат да се ползват като междинни между нашите БГ банки (без ограничение) и борсите: Paysera - позволява преводи от и към в BGN към българска сметка (с такса 1 лев независимо от сумата), но не работи с борси, т.е. след това трябва да се направи безплатен превод към някоя от следващитеMistertango - SEPA (не може към Coinbase, може Kraken)Revolut - SEPA (банка в UK)bunq - SEPA (банка в Холандия; трябва задграничен паспорт; гарантирани средства до 100К)Fidor - SEPA (банка в Германия; трябва задграничен паспорт; експресни преводи към Kraken; гарантирани средства до 100К) stamen, Wabi, tuzara82 and 1 other 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Чакаме и малтийската банка на Binance Предполагам клиентската им база ще се увеличи с 2000% догодина Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuzara82 Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 11 hours ago, stamat said: И.. още една банка - Fidor, сметка от тип "Fidor Smart Girokonto" - безплатно онлайн откриване, без месечни такси, безплатни SEPA преводи и основно предимство - превод към Kraken става почти веднага и в двете посоки и без значение от часа. Единственото неудобство е, че и тук проверката се прави от IDNow, т.е. трябва задграничен паспорт. Второ неудобство е, че сайтът е само на немски. https://www.fidor.de И така в следните банки всеки може да си открие лична сметка и могат да се ползват като междинни между нашите БГ банки (без ограничение) и борсите: Paysera - позволява преводи от и към в BGN към българска сметка (с такса 1 лев независимо от сумата), но не работи с борси, т.е. след това трябва да се направи безплатен превод към някоя от следващитеMistertango - SEPA (не може към Coinbase, може Kraken)Revolut - SEPA (банка в UK)bunq - SEPA (банка в Холандия; трябва задграничен паспорт; гарантирани средства до 100К)Fidor - SEPA (банка в Германия; трябва задграничен паспорт; експресни преводи към Kraken; гарантирани средства до 100К) Здравей Благодаря за информацията,много е полезна А какво мислищ за leupay и в частност тегленето примерно от произволна крипто борса - Bitpanda-leupay-дебитната им карта . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 Не знам, нямам сметка там.. не помня защо, май SEPA преводите не бяха безплатни. Някой да сподели. И също - ако някой е ползвал Revolut, но за по-големи суми с превод към сметката чрез карта - таксата 0.00 ли е винаги? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuzara82 Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 Преди 1 час, stamat написа: Не знам, нямам сметка там.. не помня защо, май SEPA преводите не бяха безплатни. Някой да сподели. И също - ако някой е ползвал Revolut, но за по-големи суми с превод към сметката чрез карта - таксата 0.00 ли е винаги? Кой е най удачният начин за теглене от крипто към фиат и да не се минава през бг банки. Благодаря за вниманието! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 Всички от изброените имат възможност за изпращане на карта и можеш да си теглиш от нея, разгледай коя е най-изгодна. Ако е за необявяне за данъци - не мисля, че има предимство, ако някога ти правят ревизия, ще имат достъп до тази информация така или иначе (т.е. все тая е дали ще си ги изтеглиш към българска банка и няма да ги обявиш или ще се мъчиш през друга EU банка). 2. Някой пусна в http://banki.link, че не е успял да плати в Coinbase с карта на PIB - по принцип за да стане това, трябва адресът много точно да съвпада с въведения в Coinbase - вижте в извлечението на банката как е записан и го въведете едно към едно и тогава става. Същото важи и за други банки/карти - Coinbase имат много стриктна проверка за съвпадение на адреса, май и запетайките са важни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartenBG Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 С кредитна карта на PIB към Coinbase, първо ми даде отказана транзакция, при повторен опит мина без проблем. Имам 3d проверка на картата. На 30 евро ми удържаха 2 евро такса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted March 25, 2018 Report Share Posted March 25, 2018 Преди 20 часа, tuzara82 написа: Кой е най удачният начин за теглене от крипто към фиат и да не се минава през бг банки. Благодаря за вниманието! @stamat Мисля че човека пита къде да обърне койни в фиат... и обратно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 25, 2018 Report Share Posted March 25, 2018 Най-изгодният начин е в GDAX (Coinbase, но не самото Coinbase а борсата им). Прехвърлянето от Coinbase в GDAX и обратно на каквото и да е (валута или истински пари) няма никаква такса, а продажбата на валута за пари има 0% такса, ако е maker (т.е. пусне оферта и чака някой да купи). Проблемът е, че ако има низходящ тренд това много трудно става и по-добре да се жертват 0.25% Същото важи и за покупка на BTC или друго. Т.е. ако някой купува BTC да не го прави в Coinbase, защото в цената която показват на сайта е калкулиран марж, май 1% беше, а да си прехвърли първо EUR в GDAX и да си купи там BTC или срещу 0%, или срещу 0.25%. Pistolero 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 аз какво да кажа, за 10лв превод към UK сметката ми, 20лв такса да живее полската банка ДСК обикновен, не експресен... толкова са назад горките, че са Антични вече, върнали са се във времето на соломоновия храм, когато темплиерите са искали 2кг злато такса да ти пазят 1кг от грабеж......... жалко е че толкова много хора предимно пенсионери ги свързват с Държавна спестовна каса все още... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 Аз чакам да ни стане валутата евро, тогава банките ще видят конкуренция Ето сега тебе те е домързяло да си направиш в Paysera, да си преведеш там и от нея в UK банката. Щеше да е 1.20 лева, а и щеше да стане по-бързо. Сега примерно в БНБ има задължителна статистика и усреднени стойности на таксите свързани със сметки, защото по една директива на ЕК, банките ни са задължени да предлагат "обикновена банкова сметка" и таксите не може да надвишават тези усреднени стойности на БНБ. Ама то те едни средни стойности нямам думи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 имам едно MONESE, исках да го тествам, бах тоз тест да си бях купил бяла лабораторна мишка по ефртино....... м/у другото за сега стигам до пречка, за да заредиш пари от банк. сметка в Кракен ти искат като основание да пуснеш един референт, само че на тези мишоци от МОНЕЗЕ приложението им не ми позволява да въведа нищо др. освен ИБАН и ИМЕ не съм човек дето стига до някъде и се отказва, ще пиша като имам развитие по случая. благодаря за инфото за БНБ, не го знаех това, но то в БГ банките си правят каквото си искат, те не са и БГ банки като цяло, закона тука позволява такива щуротии, като например аз освен в БГ на друго място, не съм чувал да наследяваш поръчителството на починал роднина....... все тая @stamat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Fidor към Coinbase е ОК и в двете посоки. И така, няма проблем да се праща на Coinbase и обратно от следните три: - Fidor - bunq - Revolut А с Kraken са 4: - Fidor - bunq - Mistertango - Revolut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gradeva Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Да знаете само, че реномето на Fidor е трагично и във времето ще ви изиграе лоша шега. Живял съм в Германия и се гледа с много лошо око на тази "банка". Не се знае кога ще има проблеми/ревизии/забрани и знам ли още какво. Само го споменавам като информация. Ако оперирате с по-сериозни суми - не е препоръчително да минавате през тях - мое мнение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 На Kraken сметката е там. Ако те се преместят, ще се преместим и ние. На мен целта ми беше да събера достатъчно резервни варианти, пък всеки да ползва този, който му е най-симпатичен в дадена посока. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Преди 1 час, gradeva написа: Да знаете само, че реномето на Fidor е трагично и във времето ще ви изиграе лоша шега. Живял съм в Германия и се гледа с много лошо око на тази "банка". Не се знае кога ще има проблеми/ревизии/забрани и знам ли още какво. Само го споменавам като информация. Ако оперирате с по-сериозни суми - не е препоръчително да минавате през тях - мое мнение. сметката на КРАКЕН е във фидор, Фидор са банка + финансова институция (издават припейд карти) такива никой не ги харесва нормално е в Германия да гледат на тях с кофти око, MOnese, Paysera, Icard, Leupay, Ipay, Revolut, FuzeX, plutus, са подобни платформи, някой от тях даже интегрирали крипто вече, но пък не са банки ами само финансови институции (т.е. нямат право да оперират с парите на клиентите си) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 29, 2018 Report Share Posted March 29, 2018 https://monese.com/eu/bg/?frl=true препоръчвам, Кракен, ДСК, всичко е точно @stamat може да добавиш в полезния сайт, който си създал Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beemer Posted March 29, 2018 Report Share Posted March 29, 2018 Аз от няколко месеца ползвам единствено Leupay. През нея пращам/получавам пари от Coinbase. Изходящия SEPA превод е 4 евро, входящия безплатен. Пратиха ми две безплатни дебитни карти (левова и еврова) и даже не ми се е налагало да пращам пари към БГ банка - тегленето от левовата карта на наш банкомат е с такса 1 лв. Интересува ме дали някой може да ми предложи вариант за продаване на крипто в кеш, който не е обвързан с банки. От dg.cash пускат реклами в нета, но не намирам никакви обратни връзки от хора минали през тях и ми се струва рисково към момента да ги ползвам. Някакви мнения/предложения по темата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts