beemer Posted March 29, 2018 Report Share Posted March 29, 2018 Аз от няколко месеца ползвам единствено Leupay. През нея пращам/получавам пари от Coinbase. Изходящия SEPA превод е 4 евро, входящия безплатен. Пратиха ми две безплатни дебитни карти (левова и еврова) и даже не ми се е налагало да пращам пари към БГ банка - тегленето от левовата карта на наш банкомат е с такса 1 лв. Интересува ме дали някой може да ми предложи вариант за продаване на крипто в кеш, който не е обвързан с банки. От dg.cash пускат реклами в нета, но не намирам никакви обратни връзки от хора минали през тях и ми се струва рисково към момента да ги ползвам. Някакви мнения/предложения по темата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 29, 2018 Report Share Posted March 29, 2018 Дай малко инфо за такси - дали има и ако да какви са или е като останалите SEPA - всичко без такси. В UK ли е? Май и тук има защита на средствата, колко са в UK, някой знае ли? 100К? @vamp111 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxo Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 И сега няма ли да можем да зареждаме/разреждаме ексчейндж акаунти от днес до понеделник? Не са ли им автоматизирани глупавите преводи...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Преди 20 часа, beemer написа: Аз от няколко месеца ползвам единствено Leupay. През нея пращам/получавам пари от Coinbase. Изходящия SEPA превод е 4 евро, входящия безплатен. Пратиха ми две безплатни дебитни карти (левова и еврова) и даже не ми се е налагало да пращам пари към БГ банка - тегленето от левовата карта на наш банкомат е с такса 1 лв. Интересува ме дали някой може да ми предложи вариант за продаване на крипто в кеш, който не е обвързан с банки. От dg.cash пускат реклами в нета, но не намирам никакви обратни връзки от хора минали през тях и ми се струва рисково към момента да ги ползвам. Някакви мнения/предложения по темата? искаш да си купиш биткойн или да продадеш с/у кеш ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Преди 15 часа, stamat написа: Дай малко инфо за такси - дали има и ако да какви са или е като останалите SEPA - всичко без такси. В UK ли е? Май и тук има защита на средствата, колко са в UK, някой знае ли? 100К? @vamp111 сепа превод от ДСК към МОнезе (еврорва сметка) струва 19лв (такса на ДСК) от Кракен към Монезе струва 0.0...нещо си колкото е стандартното теглене от тях, МОнезе няма такса депозиране, до сега само на пос терминал съм платил, ще пробвам да тегля от банкомат и ще пиша като цяло на сайта пише такси, условия и лимити Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beemer Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Преди 2 часа, vamp111 написа: искаш да си купиш биткойн или да продадеш с/у кеш ? Искам да продам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staloun Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 С карта на Leupay ,аз не успях да платя в койнбейс преди два месеца поради липса на 3 Д верифициране и сега работя с българска. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 @staloun а не си ли пробвал с SEPA превод би трябвало да е безплатен. С карта в Coinbase ima 4% такса, което не е малко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHatter Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 9 hours ago, staloun said: С карта на Leupay ,аз не успях да платя в койнбейс преди два месеца поради липса на 3 Д верифициране и сега работя с българска. Би ли споделил на коя БГ банка е картата? Ще пробвам bunq, като си подновя изтеклия паспорт обаче... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staloun Posted March 31, 2018 Report Share Posted March 31, 2018 Райфайзен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beemer Posted April 2, 2018 Report Share Posted April 2, 2018 На 29.03.2018 г. at 14:37, beemer написа: Аз от няколко месеца ползвам единствено Leupay. През нея пращам/получавам пари от Coinbase. Изходящия SEPA превод е 4 евро, входящия безплатен. Пратиха ми две безплатни дебитни карти (левова и еврова) и даже не ми се е налагало да пращам пари към БГ банка - тегленето от левовата карта на наш банкомат е с такса 1 лв. Интересува ме дали някой може да ми предложи вариант за продаване на крипто в кеш, който не е обвързан с банки. От dg.cash пускат реклами в нета, но не намирам никакви обратни връзки от хора минали през тях и ми се струва рисково към момента да ги ползвам. Някакви мнения/предложения по темата? Ъпдейт по темата: Преди около месец Leupay си смениха IBAN-те като сега сметките им са към iCARD AD, което е българска "E-money Institution". По-интересното е, че сега Coinbase ми отказва да добавя новия си банков акаунт, като след като се свързах със съпорта им ми изтъкнаха като причина, че " it looks like we do not support accounts from that financial institution". С други думи те вече не са опция за теглене от Coinbase. Не знам дали бих имал същите проблеми и в другите борси с тях. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 3, 2018 Report Share Posted April 3, 2018 На 29.03.2018 г. at 18:56, stamat написа: Дай малко инфо за такси - дали има и ако да какви са или е като останалите SEPA - всичко без такси. В UK ли е? Май и тук има защита на средствата, колко са в UK, някой знае ли? 100К? @vamp111 значи, такса превод/депозит няма, освен това това няма и такса теглене от банкомат, все пак има такса 1.20лв плащане на ПОС! Картата има проблем, в смисал работи само с някой Банки/Банкомати! до тук мога да кажа следното, работи с: ПИБ, ОББ, Пощенска Банка, ДСК, Не работи с: Райфайзен, Сибанк, Сосиете Женерал, Интернешънъл Асет Банк, Уникредит, Инвестбанк АД, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted April 3, 2018 Report Share Posted April 3, 2018 Може би е хубаво да се отбележи, кои от "алтернативните" банки/финансови институции имат гаранция на влоговете: Да: Fidor (Германия), bunq (Холандия) Не: Revolut, Mistertango, Leupay Не знам: Monese (по-скоро не?), Paysera (тук не е 100% сигурно, телефонистка се опитваше да ме убеди, че има, но по-скоро нямат). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivanm Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Здравейте, При прехвърляне на средства от Дск Директ към paysera: 1.Преводът в български лева или евро трябва да е ? 2. Sepa трансфер ли избираме ? Благодаря предварително ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 На 23.03.2018 г. at 21:51, stamat написа: И.. още една банка - Fidor, сметка от тип "Fidor Smart Girokonto" - безплатно онлайн откриване, без месечни такси, безплатни SEPA преводи и основно предимство - превод към Kraken става почти веднага и в двете посоки и без значение от часа. Единственото неудобство е, че и тук проверката се прави от IDNow, т.е. трябва задграничен паспорт. Второ неудобство е, че сайтът е само на немски. https://www.fidor.de И така в следните банки всеки може да си открие лична сметка и могат да се ползват като междинни между нашите БГ банки (без ограничение) и борсите: Paysera - позволява преводи от и към в BGN към българска сметка (с такса 1 лев независимо от сумата), но не работи с борси, т.е. след това трябва да се направи безплатен превод към някоя от следващитеMistertango - SEPA (не може към Coinbase, може Kraken)Revolut - SEPA (банка в UK)bunq - SEPA (банка в Холандия; трябва задграничен паспорт; гарантирани средства до 100К)Fidor - SEPA (банка в Германия; трябва задграничен паспорт; експресни преводи към Kraken; гарантирани средства до 100К) Редакция - попрочети в темата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 @ivanm - ако имаш сметка в Paysera, там може да се види ако ще си превеждаш пари, към коя сметка да го направиш - дават 4-5 банкови сметки в български банки, така че от българска банка си правиш обикновен превод в лева към една от тези сметки, която предпочетеш и понеже се въвежда конкретно основание (също се вижда в акаунта), те по това знаят че си ти и се появява сумата в твоята сметка в Paysera. Т.е. не избирай SEPA, защото това е за валутни преводи в евро и таксата на ДСК e 10 евро, иначе е 1.20 лева (освен ако не искаш да превеждаш в евро, но освен това ще е и по-бавно). И понеже сега точно това правех, ето как изглежда: Стъпка 1 (виждат се кои са банките, ако сметката от която се превежда е в някоя от тях се избира такава и става до 30 минути) Стъпка 2 vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beemer Posted April 16, 2018 Report Share Posted April 16, 2018 На 2.04.2018 г. at 19:54, beemer написа: Ъпдейт по темата: Преди около месец Leupay си смениха IBAN-те като сега сметките им са към iCARD AD, което е българска "E-money Institution". По-интересното е, че сега Coinbase ми отказва да добавя новия си банков акаунт, като след като се свързах със съпорта им ми изтъкнаха като причина, че " it looks like we do not support accounts from that financial institution". С други думи те вече не са опция за теглене от Coinbase. Не знам дали бих имал същите проблеми и в другите борси с тях. Нов ъпдейт: След няколко мейла към Leupay, те влязоха във връзка с Coinbase и решиха проблема. Отново безпроблемно може да се правят СЕПА преводи между Coinbase и Leupay. vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 17, 2018 Report Share Posted April 17, 2018 Преди 17 часа, beemer написа: Нов ъпдейт: След няколко мейла към Leupay, те влязоха във връзка с Coinbase и решиха проблема. Отново безпроблемно може да се правят СЕПА преводи между Coinbase и Leupay. евала на съпорта icard, transcard,ipay, leupay са една и съща фирма, само уточнявам. регистрирани са в БГ, Люксемебург, Белгия и Малта като не банкова финансова институция, новия закон, който ЕУ готви по повод тези институции, ще е да ги накара доброволно да декларират всичките си потребители и техните транзакции (до сега това става само след поискване от съответните органи) това ще се отнася за всички подобни институции на територията на целия европейски съюз, като причина се изтъква CFT ако не се лъжа Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baron777 Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Здравейте, нов съм в този форум, но не и в криптовалутите. Интересува ме някой имал ли е проблеми с плащанията от ЦКБ към Coinbase с кредитна и дебитна карта? До миналата седмица нямах никакви проблеми, но вчера ми отказаха покупка поради забрана на банката. От ЦКБ отговориха, че тези плащания са забранени отдавна. А последно купувах етер преди около 10 дни. Интересува ме кои български банки поддържат плащания към сайтове за търговия с крипто? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Преди 5 часа, baron777 написа: Здравейте, нов съм в този форум, но не и в криптовалутите. Интересува ме някой имал ли е проблеми с плащанията от ЦКБ към Coinbase с кредитна и дебитна карта? До миналата седмица нямах никакви проблеми, но вчера ми отказаха покупка поради забрана на банката. От ЦКБ отговориха, че тези плащания са забранени отдавна. А последно купувах етер преди около 10 дни. Интересува ме кои български банки поддържат плащания към сайтове за търговия с крипто? подробно инфо може да намериш на този сайт: http://banki.link/ който колегата @stamat е създал Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiffo Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Ако някой ползва Wirex, от вчера те предлагат покупка на крипто без банков превод. Ето я информацията, която получих по email (не съм се пробвал да си регистрирам дебитната карта в сайта им): From today you no longer have to make international bank transfers to buy bitcoin — or use expensive card transaction services. We have now re-enabled our buy bitcoin feature using any 3D-secured debit or credit card (up to €500 per day!). Simply attach your card to your account inside the app and you can fund your Wirex account for instant conversion to bitcoin at any time. Your bitcoin is safely stored in our maximum security wallet that only you have access to. (For more on Wirex account security see our new blog ‘What makes Wirex so secure?’) And here’s a short video demonstration for buying bitcoin via card top-up with your Wirex App. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 преди 16 минути, Fiffo написа: Ако някой ползва Wirex, от вчера те предлагат покупка на крипто без банков превод. Ето я информацията, която получих по email (не съм се пробвал да си регистрирам дебитната карта в сайта им): From today you no longer have to make international bank transfers to buy bitcoin — or use expensive card transaction services. We have now re-enabled our buy bitcoin feature using any 3D-secured debit or credit card (up to €500 per day!). Simply attach your card to your account inside the app and you can fund your Wirex account for instant conversion to bitcoin at any time. Your bitcoin is safely stored in our maximum security wallet that only you have access to. (For more on Wirex account security see our new blog ‘What makes Wirex so secure?’) And here’s a short video demonstration for buying bitcoin via card top-up with your Wirex App. ако не им е опен сорс портфейла, не бих сторвал биткойн на него Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiffo Posted April 23, 2018 Report Share Posted April 23, 2018 Аз няма да сторвам биткойн, а директно евро. Контролът с евро би трябвало да е по-сериозен dreamer4o 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted April 25, 2018 Report Share Posted April 25, 2018 Някой успял ли е карта от чужда банка да вкара в ApplePay на iPhone? Аз пробвах с Revolut като преди това си смених ос-а да е UK и пак не стана. И сега не знам заради Revolut ли е (пишеше, че поддържа ApplePay) или разбира, че искам да го излъжа и съм в България. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegass Posted April 26, 2018 Report Share Posted April 26, 2018 Новите условия на Mistertango. Влизат в сила от 25.06.2018 Гари 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts