Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Български банки и крипто валути

Recommended Posts

Здравейте,

мойте драми с EURO акаунта се оправиха. Потвърдих си сметката в coinbase, пратих си няколко евра за проба. Сега, ако искам да ги пратя към ДСК има ли значение дали ще е в моя сметка или на познат? Превода пак трябва да е SEPA? А до колкото разбрах ще трябва да ги изпратя в евро, не в лева. Нали като добавям сметката да избера Country Bulgaria, Currency EURO и после данните на сметката? Има ли нещо друго което пропускам? За най-ниска такса има ли лимит 100 евро на превод?

Такаа след като от  paysera ми заключиха акаунта по моя вина , искам да попитам от бг банка към  mistertango  може ли директен СЕПА и при какви условия ? А ако не какви са алтернативите за mistertango.

Здравейте,

На някой друг звъняли ли са му от Paysera след като си направи регистрация да го питат откъде е разбрал за тях, дали иска да купува криптовалути, че не позволявали такива услуги. Доста ме разсмяха днес сутринта.

Здравейте някой правил ли е теглене на пари от Kraken  към българска банка и по-точно към сметка в Райфайзен банк ? 

Какъв е пътя който използвате ? 

Преди 1 час, HAKERAKN написа:

Здравейте някой правил ли е теглене на пари от Kraken  към българска банка и по-точно към сметка в Райфайзен банк ? 

Какъв е пътя който използвате ? 

виж и инфо тук: http://banki.link/

аз ползвам кракен->дск директен превод, по принцип масово се ползват услиги на Paysera, Mistertagno, Rebolut и др като посредници. Рразгледай темата назад, може да пише нещо ако в сайта на колегата @stamat не откриеш инфо

Аз ползвам Кракен -> Булбанк. Няма ядове.

За Койнбейз @starstar след като си потвърдил сметката, можеш да теглиш само към нея, тя ще ти с е появи във възможните опции. Няма как да теглиш към непотвърдена сметка. Не можеш да теглиш пари към чужди сметки. Най-много да ви рестриктнат акаунта и да берете ядове.

• 2 weeks later...

Здравейте,

мислех в gdax да си обръщам btc после към Coinbase -> Revolut -> DSK, но gdax стана pro.coinbase.com, а там нещо не работи deposit и withdraw с coinbase акаунта.

Излиза това съобщение - Whoops! There was an error, and we couldn't load this page right now. Please try again. If the problem persists, hard refresh your browser.

Четох, че не било изгодно да се обръщат от coinbase акаунта? Така ли е?

Някой пробвал ли го е тези дни? Може ли да изпращам директно в pro.coinbase.com на BTC адреса (с "миньорска такса") и после withdraw EUR към Revolut (без да минават към основния coinbase акаунт), защото гледам че и там я има сметката ми в Revolut.

Какви други са ми вариантите с минимална такса към DSK? Kraken?

@starstar за gdax не мога да ти кажа, знам че от скоро са coinbase PRO и имат някакви пробеми точно с депозити и тегления, но за Кракен към и от ДСК работи все още без проблем с минимални такси

Здравейте! Интересува ме има ли начин в момента за изтегляне на фиат към дебитна карта VISA /на ЦКБ/. Знам, че в повечето борси дебитните карти стават само за купуване на крипто, но не и за теглене... Има ли опция някъде да не се занимавам с верифициране и банкови преводи, а направо да си ползвам картата. Благодаря предварително!

13 hours ago, 4oKuTo said:

Здравейте! Интересува ме има ли начин в момента за изтегляне на фиат към дебитна карта VISA /на ЦКБ/. Знам, че в повечето борси дебитните карти стават само за купуване на крипто, но не и за теглене... Има ли опция някъде да не се занимавам с верифициране и банкови преводи, а направо да си ползвам картата. Благодаря предварително!

Няма такъв филм без верификация да си теглиш фиата от дебитната карта.

Преди 2 часа, Sundy написа:

Няма такъв филм без верификация да си теглиш фиата от дебитната карта.

Верифициране на акаунта на борсата ще има. Имам в предвид без верифициране със SEPA превод. Просто директно ползване на дебитна карта, с която се купува и продава. Въпреки че таксите са малко по - високи. 

• 2 weeks later...

Някой скоро пробвал ли е да си купи Етър в Coinbase с дебитна карта на ЦКБ понеже ми отхвърля транзакцията.

Последно бях купувал преди 3-4 месеца и нямах такъв проблем. Някакви алтернативи ако не стане по този начин?

Благодаря!

3 hours ago, staunch said:

Някой скоро пробвал ли е да си купи Етър в Coinbase с дебитна карта на ЦКБ понеже ми отхвърля транзакцията.

Последно бях купувал преди 3-4 месеца и нямах такъв проблем. Някакви алтернативи ако не стане по този начин?

Благодаря!

От известно време и аз не мога. Пише "Merchant does not support this transaction" или нещо подобно. Алтернативата е Дебитна карта -> Revolut -> Coinbase/GDAX

Ако ползвате MEW може да пробвате и да дадете обратна връзка:  https://bitcoinexchangeguide.com/myetherwallet-mew-adds-ethereum-eth-usd-eur-buying-options/, приемат виза и мастъркард https://ccswap.myetherwallet.com/#/ пише че 1% чарджат Extra charges apply in addition to the rate provided, including a 1% MyEtherWallet fee.

• batibon changed the title to Български банки и крипто валути
  • batibon pinned this topic