vamp111 Posted January 2, 2020 Report Share Posted January 2, 2020 преди 14 минути, Alexleo написа: Какво се е случило тук, че да закриват онлайн банкиране и прекратяват договора ти? Тъй като и аз ползвам същата понзи схема (дск) не съм сигурен, а агентката ми в системата им е отпуска до 13-ти и не може да ми даде информация като цяло този член е от общите условия, ако банката прецени може винаги да ти прекрати договора без да ти обясняват защо аз имам няколко сметки там, за жалост тази беше една от фиатните ми рампи остават ми още една, която няма да пробвам, докато не говоря с агентката ми, въпреки, че е възможно и тя да не успее да ми даде по-точна информация, защото не е на кой знае какъв пост там разбира се при първа възможност ще пиша с нова информация @Wabi е прав, технологическия прогрес се спъва през последните 50год. от капиталистите... алтернатива винаги има, crypto.bg и др. както и p2p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nandrolon Posted January 3, 2020 Report Share Posted January 3, 2020 Тука само кракен ли ги тревожи. Койнбейз правят ли преводи към бг сметки, с тях има ли проблеми? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 3, 2020 Report Share Posted January 3, 2020 @nandrolon още не знам дали проблема е че има транзакции към и от Кракен, ще пиша когато (ако) разбера, члена по който затварят сметката е по общите условия в договора и не изисква да дадат обяснение Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BATMIT Posted January 4, 2020 Report Share Posted January 4, 2020 Здаравеите . открих сметка в ДСК преведоха ми без проблем още на същия ден парите в БИТСТАМП . Направих три превода през два дни със суми по 300 - 700eur . - гледам да не прекалявам. Последния трансвер ми го изпълниха на 23.12.2019г. но гледам да пускам по завъртяни суми примерно 428евр , 532евр , 643евр. ............. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted January 5, 2020 Report Share Posted January 5, 2020 На 2.01.2020 г. at 10:06, vamp111 написа: fuck with Bitcoin if you want to get fucked Е Вамп ти се оака, то не бяха милиони, трилиони през ден, те не могат да смогнат с камионите да ги трансферират пачките.... А иначе сериозно ДСК е най-смотаната банка от към служители, там са супер некомпетентни. Имал съм вземане даване с техническият им екип, нещата са трагични... Направо са си още държавна спестовна каса... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 @ivan все още не е сигурно дали има връзка с транзакциите към и от Кракен, след 13-ти МОЖЕ БИ ще разбера! имам още една активна сметка в ДСК където също регулярно правя транзакции към и от Кракен сърбят ме ръцете да я тествам... мислех да изчакам първо да говоря със служителката, но май няма да устискам, разбира се ще пиша когато имам информация! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 На 4.01.2020 г. at 11:43, BATMIT написа: Здаравеите . открих сметка в ДСК преведоха ми без проблем още на същия ден парите в БИТСТАМП . Направих три превода през два дни със суми по 300 - 700eur . - гледам да не прекалявам. Последния трансвер ми го изпълниха на 23.12.2019г. но гледам да пускам по завъртяни суми примерно 428евр , 532евр , 643евр. ............. важното е да не прехвърляш повече от 4900лв за 24часа, за да не влезеш в дневния отчет на банката и транзакцията ти да бъде обработена ръчно! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 опа пичове, сега виждам, че и другата ми сметка е дала фира.... @tinchev54 запасете се, няма да съм единствения !! ivan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 много интересно, банките от кога работят на 01/01, щото май в цял свят това е официален почивен ден, да не говорим, че на хартия писмо още не съм получил.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tinchev54 Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 преди 30 минути, vamp111 написа: опа пичове, сега виждам, че и другата ми сметка е дала фира.... @tinchev54 запасете се, няма да съм единствения !! Мен личната сметка в ДСК ми я закриха още преди повече от година. По същия начин ми изпратиха писмо, даже не ходих и до банката. Метнах си парите към новата сметка в ЕкспресБанк (даже ги оставих на минус тези в ДСК) през онлайн банкирането и в последствия сами са си я затворили и не са ме търсили. По-късно ОТП груп купи Експресбанк, сляха системите с ДСК и там ме затвориха. Отново не съм ходил в банката, получих писмото, прехвърлих си дребните към нова сметка и да се оправят. Не са ме търсили. Фирмени имаме няколко закрити Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 ами, за да бъда честен аз правя месечен оборот там и малко така ме изненадаха и ми е неприятно, че и двете ми сметки изгърмяха на бързо, сега имам около 2 месеца време да верифицирам нова сметка в Кракен и Стамп, само че не съм се ориентирал в коя банка да вляза, друга сметка имам в ЦКБ, но от там към Кракен-а не пускат пробвал съм още 2017-та... естествено варианти има (Crypto.bg) но все пак, като си свикнал на един вид операции и изведнъж така да те отрежат не е никому приятно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexleo Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 Имах виртуална виза в ДСК изтичаща края на някой месец през 2020 и един момент от семптември взе да не ми работи. Посетих офис на ДСК (понзи схемата) и ми казаха и дори ми върчиха , новата виртуална виза. И аз учуден попитах, кой и как ми е закрил старата витуална виза, стринката леко намръщена ми отговори, е как кой, Вие, имате подадено искане за закриване....Отговорих й, че това не е вярно и ако може да провери в кой клон на банката се е случило и оттам се почнаха едни, ама аз нямам достъп, не виждам това, не мога да кажа онова... и т.н. Взех си новата виртуална виза и издишах дълбоко. България 2020 При ДСК съм само защото минават движенията ми от криптото и заплатата ми върви там Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjzagf4sb Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 Защо не минавате през револют преди това ами директно от борсата в банката? Никога не съм имал проблеми използвайките банкова сметка -> револют -> борса и обратно. И да в ДСК и ЦКБ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 Обаче такава точка 36.2.3 в Общите условия няма. Сигурно са имали предвид 36.2.2 или 36.3.2 б."а", което е използване на сметката за незаконни цели. Тоест щом имаш вземане даване с криптовалути, значи 100% правиш нещо незаконно. Е бахти идиотите извънземни са тия в нашите банки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexleo Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 преди 35 минути, hjzagf4sb написа: Защо не минавате през револют преди това ами директно от борсата в банката? Никога не съм имал проблеми използвайките банкова сметка -> револют -> борса и обратно. И да в ДСК и ЦКБ. Аз лично минавам и през пейсера дори. Борса / пейпал -> револют -> пейсера -> дск и обратното пак работи без проблем и без никакви таксички Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 преди 34 минути, Гари написа: Обаче такава точка 36.2.3 в Общите условия няма. Сигурно са имали предвид 36.2.2 или 36.3.2 б."а", което е използване на сметката за незаконни цели. Тоест щом имаш вземане даване с криптовалути, значи 100% правиш нещо незаконно. Е бахти идиотите извънземни са тия в нашите банки. да точно това е 36.3.2 б не знаех, че да пускаш пари от БГ банка към Немска и обратно е незаконно, @Гари благодаря, че го забеляза това, ще се консултирам адвокатчица Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 И така оказа се точно това което @Гари спомена. До сега банка ДСК + още една БГ банка не са били разписали подобни директиви на ЕС (които не са задължителни а само препоръчителни) и затова свободно са работили, но от както е представена AMLD5 и те са се включили, съответно всички сметки, които са оперирали с криптоборси ще бъдат закрити по общите условия с 2 месечно предизвестие и гратисен период до 20-ти Февруари. Тази директива е насочена с/у MT (money transmiting) институции от не банков характер, такива като Револют, МистерТанго, Монесе, Пейсера, Трансферуайз и т.н., такова нещо има в Китай, с/у ТенСент, УиЧатПей, АлиПей и в САЩ с/у ЕйпълПей, АмазонПей и др. т.е. вече дойде и в Европа, т.е. твърде вероятно е скоро банката ви да ви затвори сметката ако сте пращали към/от Револют например а Революта е имал достъп до крипто-борса! Такова писмо получих и на друга сметка, не на мое име, но пак в ДСК, която я закриват (по общите условия) защото към нея съм пращал от сметката ми (която според ДСК съм ползвал за незаконни цели) т.е. всичко лесно се проследява. Вече няколко човека ми писаха, за това ще пиша и тук, Тези които имат сметка директно във ФИДОР Банк също са получили писма, че им се прекратява договора. Явно проблема е за целия ЕС. Това ме навежда на мисълта, че Банките не се кефят на подобни фирми кат Револют и понеже такива набраха популярност сред криптоборсите, започва яко затягане на положението. нищо от тази информация не ми беше предоставено от банка ДСК, а от конкурентна банка в която имам сметка! явно идва края на фиата и края на свободно придвижващия се капитал (добре че си имаме Биткойн) ivan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjzagf4sb Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 28 minutes ago, vamp111 said: ..., т.е. твърде вероятно е скоро банката ви да ви затвори сметката ако сте пращали към/от Револют например а Революта е имал достъп до крипто-борса! Такова писмо получих и на друга сметка, не на мое име, но пак в ДСК, която я закриват (по общите условия) защото към нея съм пращал от сметката ми (която според ДСК съм ползвал за незаконни цели) т.е. всичко лесно се проследява. И как банката ще знае, че моя револют има достъп до крипто борса? Аз използвам револют за всякакви неща, изпращам пари наляво и надясно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 Абе има си начин да изискат информация, зависи вече дали ще им се даде. Например банката заплашва, че ще спре поддръжка на Revolut/MrTango и ония клякат. Варианти много. Пробват се да спрат достъпа до захранване на борсите , но пък има и други варианти, далеч по-неудобни, но работещи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcmichael Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 преди 10 минути, Wabi написа: Абе има си начин да изискат информация, зависи вече дали ще им се даде. Например банката заплашва, че ще спре поддръжка на Revolut/MrTango и ония клякат. Варианти много. Пробват се да спрат достъпа до захранване на борсите , но пък има и други варианти, далеч по-неудобни, но работещи. Всичко което е насилствено, води рано или късно да провал, историята го е доказала откакто съществува този свят.......т.е. скоро може да очакваме край на банковата-фиатна система. Сами си подписват смъртната присъда ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 По-скоро мисля, че тези рестрикции са за да може тази банково - фиатна система да навакса изоставането и да се опита да стане хегемон и във виртуалната разплащателна система... или....простичко казано, са като батковците едно време - застанали на вход и изход на едно предприятие....пълен контрол Лично мнение. vamp111, ivan and Wabi 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 Подкрепям горното мнение, банките са много назад и то големите банки, за бг вариантите не искам да коментирам. Идеята е да пуснат техен вход когато и както решат, под техен контрол и с техните такси. Тоест може да се пусне специализирана услуга с определена такса, каквата вече има в някои швейцарски банки, в които обаче не можем като българи да си отворим сметки засега. Та, ще видим Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 Не мислех точно това...ще си позволя да се цитирам отпреди време , сега логически би трябвало да имам повече налично в главата... На 7.01.2018 г. at 22:43, batibon написа: Твърда, целенасочена атака от всички възможни страни, вход, изход от крипто,дебитни карти, банки, фючърси, такси транзакции, миньорски залитания, джихановци - с малка буква....цел - укротяване и обяздване на дивия кон от прерията.... с прости думи, искат да ни сложат самара и да ни водят както искат... Редактирам....старо мнение Тук ще си позволя да напиша нещо което съм го мислил доста. Тенджера под налягане, вряща със запушен изпускателен клапан....какво се случва рано или по-късно... Ако няма вход и изход на крипто парите, остават затворени 250 милиарда и хората стоящи зад тях-затворено общество със блокирани пари. Много добре знаете-тук има отворен код и най-добрите програмисти работещи за биткойн, алткойни и ICO.Какво се случва ако бариерата е спусната ....като няма излаз, се насочва навътре.... абсурдно силно развитие на IT технология, иновации, антисигигурност или хакерство, антибанкови насоки, интернет 2 на вамп, и всичко това с цел равнопоставеност и излаз на този четвърт трилион ....първо ще пробият технологиите сътворени в затворения кръг/тук всички работят в една посока и са единни, а света е от отделни държави нуждаещи се от време и съгласуваност/ хората ще видят ползата от тях, и след това света ще бъде ваш, наш, общ.....превземане отвътре..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcmichael Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 преди 39 минути, batibon написа: Не мислех точно това...ще си позволя да се цитирам отпреди време , сега логически би трябвало да имам повече налично в главата... Не мисля, че 250 милиарда са толкова много, че да стане света наш, ваш и т.н. тези пари, не може да рестартират изгнилата банкова система, света се нуждае от нова система за живот, не само финансова......те сами знаят, че трябва промяна, но просто искат да запазят статуквото колкото се може по-дълго....поне докато мине техния мизерен животец свързан с ограбване на стадото.....но времето във високо технологичния свят лети светкавично и мисля, че краят им е съвсем близко. Мое мнение....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 Съгласен. Но тези които ще си идат, няма да си отидат с парите, ще ги заложат под правилния покрив Три неща движат света, власт, пари и секс... http://www.infostock.bg/infostock/control/finance/news/96804-tezi-neshta-opredelyat-kakvi-sa-shansovete-vi-da-zabogateete Някои се раждат по-равни от равните. Няма значение в коя област, сектор или ниша от нашия целокупен живот ще се избере, реален или виртуален...парите им трябва да им правят още пари...затова дистанцията бедни - богати е вече голяма, и затова е така трудна промяната Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts