Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Български банки и крипто валути

Recommended Posts

банките са назаднала институция, дето доста от финансовите компании (от не банков тип) започнаха да хапят и да крадат от пазара

скоро фиата ще изчезне и всичко ще бъде електронно, на изток е така, на запад е така, ние тук в стара европа и древна българия още не сме разбрали

вчера в клон на ДСК ми казаха, че ако искам да изтегля на каса над 1000лв трябва да ги заявя от предишния ден :lol: ... 1000лв човекоооо, на някой хора това са им салфетки Събота вечер в Плаза.... в кой Век сме питам аз...

Да помисля и аз на глас малко.

От Coinbase пращам примерно 500 евро към Revolut, едновременно пращам и три превода от PayPal по 100, 150 и 250 евро към Revolut пак. Общо стават 1000 евро. Тези 1000 евро пращам към Paysera, където имам налични 500 евро. Всичко на всичко 1500 евро ще полетят към ДСК. И тези преводи към ДСК са през дни по малки суми, примерно 50-60-70-80 и така до 100 евро, понеже над 100 евро има такса 6 евро за входящ превод. А аз не бързам с парите и не искам да им давам по 12 лева на всеки превод на понзи схемата.

Та как ДСК ще отсеят от тези 1500 евро, които ще прехвърля по 20 различни депозита, кои пари идват от Coinbase?

горе споменатото са реални транзакции

преди 32 минути, Alexleo написа:

Да помисля и аз на глас малко.

От Coinbase пращам примерно 500 евро към Revolut, едновременно пращам и три превода от PayPal по 100, 150 и 250 евро към Revolut пак. Общо стават 1000 евро. Тези 1000 евро пращам към Paysera, където имам налични 500 евро. Всичко на всичко 1500 евро ще полетят към ДСК. И тези преводи към ДСК са през дни по малки суми, примерно 50-60-70-80 и така до 100 евро, понеже над 100 евро има такса 6 евро за входящ превод. А аз не бързам с парите и не искам да им давам по 12 лева на всеки превод на понзи схемата.

Та как ДСК ще отсеят от тези 1500 евро, които ще прехвърля по 20 различни депозита, кои пари идват от Coinbase?

горе споменатото са реални транзакции

едва ли, но като прехвърлиш милиони, може и да почнат да се почесват по главите, според тях това е не законна дейност да си боравиш сам със собствените си пари :lol:

До колкото ме информираха от ЦКБ таксата на вскчки  СЕПА преводи вече е  1.5eur. това е влязло в сила от 12.12.2019г. 

И относно входа и изхода - Преди време ПИБ ми спряха преводите към БИТСТАМП и ми обясниха ,че под никъкв предлог не могат да извършат превода и след хиляди имейли и караници ме анатемосаха  , но три години по късно демек миналата седмица се пробвах да изпратя 100евра през дебидната карта , първоначално ми изписа че превода не може да бъде осъществен ,но след 10 мин. получих обаждане  от ПИБ и някаква мила кака ме пита дали съм се пробвал да поратя парите  , казах й че съм се пробвал но  не е сатанало ,а тя ми вика ; нищо няма проблем пробвайте пак след 15мин. ще може . 

:huh: Пробвах пак през дебитната карта и се оказа ,че 100-те евра бяха преведени на секундата в СТАМПА , но таксата за превода беше  6 евро.

ПС.Миасля да пробвам с по голяма сума да видим дали таксата ще остане същата . .

от ДСК банка към друга банка в ЕС вече таксите са 1лв. при теглене от банкомат 1.10 :lol: мисля, че трябваше да ги изравнят м/у всички банки!

м/у другото нормално си оперирам със сметката и мисля тези дни да си отворя нова пак в ДСК и пак да си праксам Кракена и като ми пуснат писмо, пак да си отворя нова сметка пак в ДСК, да видим кой е по-упорит..

Untitled.png

• 2 weeks later...
На 7.01.2020 г. at 9:46, vamp111 написа:

unnamed.jpg

малко актуално инфо по моя случай:

След днешната ми тирада в централния клон на банка ДСК в Пловдив, поне един техен служител ще си купи Биткойн, гаранция, всички слушаха с голямо внимание моята проповед. Макар всичко да завърши с учтива молба от охраната да напусна офиса, мениджърката не можа да извади нито едно нареждане/инструкция или каквато и да е информация по повод моите въпроси, от рода на: защо ми се закрива сметката по този член (умишлено използване на сметката за незаконни цели). Защо в общите условия на банката, този член гласи едно, защо в общите условия за опериране на разплащателна сметка гласи друго, а в общите условия от договора ми към тази сметка откривана 2011 год. трето..  Също така, никъде в системата на ДСК не излиза, че на мен ми се закрива сметка поради каквито и да е било причини. Няма нито едно нареждане дадено от ръководството им могат ли да ми открият нова сметка или не и също до кога НЯМА да мога да бъда клиент на любимата ми банка ДСК. 

Също така не се опитвайте да си отворите повторно сметка в същата банка и да се възползвате от нов двумесечен "гратисен период" още на следващия работен ден я закриват :lol::lol::lol::lol:  в моя случай я открих в Петък и вече е закрита :lol:

Една остаряла, изчезваща система, мир на праха им.

Примерно, идва ми на акъла една идея, ако човек тръгне да задълбочава, може ли да ги осъди в съда? Да си наема адвокат и ако е отркан да ги осъди да заплатят някаква глоба/санкция..... или всяка банка си има вратичка, в която пише, че може по всяко време по собствена преценка да запорира/спира/закрива банкова сметка на свой клиент

по общите условия, банката може да ти прекрати договора щом счете за необходимо

освен това ти за да ги осъдиш трябва да са ти нанесли някаква вреда 

в моя случай банката ми прекратява договора по член от условията, който е съвсем различен от този посочен в самия договор, вече съм го дал на адв. въпроса е какъв е смисъла и какво като вреда може да докажеш..

не бих мислил в тази посока изобщо, по скоро в коя банка да вляза и да си отворя сметка да имат лесно и удобно банкиране и да го ползвам докато не се усетят за какво :lol:

Преди 18 часа, vamp111 написа:

Защо в общите условия на банката, този член гласи едно, защо в общите условия за опериране на разплащателна сметка гласи друго, а в общите условия от договора ми към тази сметка откривана 2011 год.

оказа се, че банката има право да изменя общите условия по договорите, като публикува нови такива във сайта си и всички клонове... смисъл от адвокат няма!

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
На 21.04.2020 г. at 11:35, vamp111 написа:

Колеги,

някой с акаунт в Битстамп или Кракен и сметка в ПИБ да е пращал/получавал скоро пари ??

Благодаря!

Не, преди около месец пробвах превод от ПИБ до Кракен, но не мина, ходих до банката и ми казаха, че вече не позволяват работа с крипто борси. 

• 3 weeks later...

Знам, че въпросът, не е точно по темата, но тази е най-близката която намерих. Някой знае ли, за начин по който мога да закупя крипто през PayPal, без да е необходимо да правя регистрации по борси и да минавам КYC ? 

никога не съм имал PayPal съжелявам, мисля, че някой беше споменавал Icard и Бинанс, но не знам дали, за да депозираш фиат не ти искат КYC на всякъде вече.

иначе логиката ми е https://bisq.network/ или https://hodlhodl.com/, там съм виждал заявки през PayPal, нямат KYC

питай и @RTotevBG може и то помогне, не знам

Преди 8 часа, vamp111 написа:

никога не съм имал PayPal съжелявам, мисля, че някой беше споменавал Icard и Бинанс, но не знам дали, за да депозираш фиат не ти искат КYC на всякъде вече.

иначе логиката ми е https://bisq.network/ или https://hodlhodl.com/, там съм виждал заявки през PayPal, нямат KYC

питай и @RTotevBG може и то помогне, не знам

Аз поне не знам без KYC да може да се купи с Пейпал... Тенденцията е и на плод-зеленчука да искат KYC, така че... успех :)

Преди 15 часа, RTotevBG написа:

Аз поне не знам без KYC да може да се купи с Пейпал... Тенденцията е и на плод-зеленчука да искат KYC, така че... успех :)

визирах борсите, че са без KYC, PayPal си е докснат от всякъде :lol:

• 1 month later...

Покрай всички ограничения се навъдиха няколко нови криптомата. В София вече има около 5-6 бройки. Последния е в Paradise. Та, който не може сам да се оправи с банката, или да търси подобна машинка, или да ползва местните търговци...

• 1 month later...

Здравейте, може ли някой да сподели най-лесен начин за транзакция от Койнбейс към БГ банка. Имам регистрирана сметка на Фи Банк в Койнбейс и съм изкарвал от там директно дребни суми. Сега обаче сумата ще е по-голяма и не знам, какво ще стане ако я наредя към Фи банк. Проблема с транзакциите с БГ банките само в посока БГ банка - криптобирса ли е, или и обратно, когато вадиш. Ако наредя сума примерно 2000 евро (четох че трябва да е под 5000 лева) по сметката във Фибанк има ли вероятност да не дойдат, или при всички положения идват, но след това могат да ти закрият сметката, ако преценят?

• batibon changed the title to Български банки и крипто валути
  • batibon pinned this topic