Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Български банки и крипто валути

Recommended Posts

Ясно, мерси много, задвижих нещата с ICARD. Coinbase имат опция също да изкарваш към PayPal и от там пак може да се наредят към БГ банка. Някой ползвал ли е този път и има ли скрити проблеми?

Преди 17 часа, ohluva написа:

Coinbase имат опция също да изкарваш към PayPal и от там пак може да се наредят към БГ банка. Някой ползвал ли е този път и има ли скрити проблеми?

Ползвал съм този път преди 3-4 години. Тогава имаше стандартна такса $2,5 на трансакция и лимит $1500 на година,като нещата се случваха за 3 работни дни а превалутирането се извършваше от самата банка издала дебитната карта.

Сега виждам че има промени има незабавно и стандартно теглене като и в двата случая таксата е 1% мин. 0,50лв и макс. 20лв. Превалутирането се прави от Пей Пал по техен курс който към момента е 1,5956лв за долар.

Аз ползвам Coinbase - PayPal когато ми трябват $ за он-лайн пазаруване,но моя позната преди няколко месеца си преведе 300лв точно така Coinbase ==>PayPal ==>ЦКБ без проблем. За по-големи суми не знам.

Когато ми трябва кеш аз ползвам Крипто Бг изключително лесно,бързо и удобно. За по-малко от час парите са в ръцете ти.

Screenshot_303.png

4 hours ago, Geop said:

Знаете ли кои са актуалните банки в БГ тази година, от които мога да пратя евро в Coinbase? От Fibank ми отказаха(но от картите им става)

Revolut <-> Coinbase работи, за чисто български банки не знам, ама то изобщо ползва ли ги някой още за преводи.

• 2 weeks later...
On 8/21/2020 at 10:08 AM, vamp111 said:

колеги някой с акаунт в Бинанс скоро да е прехвърлял пари към/от БГ банка ?

подочух, че Райфайзен работели там безотказно

Днес ми отказаха превод Kraken -> Райфайзен, имали позиция на сайта, че не приемали пари, ако са били свързани с търговия от крипто. Казаха, че ще откажат превода и ще ми се върнат парите, дано се появят обратно в Kraken и после сигурно ще ги пратя към ICARD.

преди 19 минути, w-crypto написа:

Днес ми отказаха превод Kraken -> Райфайзен, имали позиция на сайта, че не приемали пари, ако са били свързани с търговия от крипто. Казаха, че ще откажат превода и ще ми се върнат парите, дано се появят обратно в Kraken и после сигурно ще ги пратя към ICARD.

това само в БГ го правят, честно изядохме им обяда явно... 

парите ще ти се появят в Кракен не бой се, те са по СЕПА (Фидор Банк или Банк Фрик) може да отнеме няколко дни (забавяне причинено пак от нашите) 

От коя да е борса към коя да е банка в БГ не става.
Няма смисъл от проби, ползвайте си заобиколните начини.

Ако БГ случайно реши пак да забранява преводи и разни такива тъпотии - всичко в офшорка на Ман срещу 300 евро на година и да духат супата.

Преди 15 часа, Wabi написа:

От коя да е борса към коя да е банка в БГ не става.
Няма смисъл от проби, ползвайте си заобиколните начини.

Ако БГ случайно реши пак да забранява преводи и разни такива тъпотии - всичко в офшорка на Ман срещу 300 евро на година и да духат супата.

която и да е банкова сметка с чуждестранен IBAN върши работа, само БГ банките си правят гавра с нас, което просто бута хората да ползват алтернативи, което пък от своя страна води до по-бързо развитие и подобряване на сектора 

On 8/31/2020 at 3:21 PM, vamp111 said:

това само в БГ го правят, честно изядохме им обяда явно... 

парите ще ти се появят в Кракен не бой се, те са по СЕПА (Фидор Банк или Банк Фрик) може да отнеме няколко дни (забавяне причинено пак от нашите) 

Да, общо взето са големи идиоти, добре че имам ICARD сигурно от 10 години, просто пуснах по инерция, защото преди са минавали през Райфайзен без проблем и отдавна не бях дърпал, а данните са въведени и е удобно. Чудя се сега дали да не им звънна, вече втори ден нищо, в кракен пише успешно теглене, а няма никъде нищо, явно дори с отказа на SEPA превод се бавят супер много. Иначе в други форуми пишат, че към ДСК вървят преводите, но не ми се рискува пак.

Преди 1 час, w-crypto написа:

Да, общо взето са големи идиоти, добре че имам ICARD сигурно от 10 години, просто пуснах по инерция, защото преди са минавали през Райфайзен без проблем и отдавна не бях дърпал, а данните са въведени и е удобно. Чудя се сега дали да не им звънна, вече втори ден нищо, в кракен пише успешно теглене, а няма никъде нищо, явно дори с отказа на SEPA превод се бавят супер много. Иначе в други форуми пишат, че към ДСК вървят преводите, но не ми се рискува пак.

ДСК не вървят от личен опит ти го казвам :lol:
Пиши на Кракен на съпорта, че ще върнат превода

Свържи се с банката ако нямаш интернет банкиране да видиш платежното, нищо чудно да не са го пуснали още

• 1 month later...
On 10/23/2020 at 8:58 AM, vamp111 said:

* горното гласи: Бърз SEPA трансфер за Кракен потребителите, когато фомото настъпи трябва да сте готови.

А как се възползвате от този бърз СЕПА, аз за което се сещам "най-безболезнено"  е за Revolut -> iCard -> Кракен  - 1 евро такса. Някой пробвал ли го е и ако знае друг работещ вариант може да сподели. Иначе аз тествах обратния път и SEPA instant си работи без проблеми.

• 1 month later...

Пичове, като човек който почти нищо не разбира от криптовалути,  имам пари в Binance и ми трябва да изкарам част от тях кеш (към някоя БГ банка примерно), как става номера/какъв е пътят? 

Без голямо значение от таксите, просто ми трябват скоро. Благодаря!

Здравейте, за да обобщим..

Binance->kraken ->Icard->БГ банка (и обратно)   
Binance ->coinbase -> revolut (или Icard) -> БГ банка ( и обратно) 

тези са сигурни начини до колкото успях да разбера?

@vamp111 по отношение на предния коментар възможно ли е от Binance директно към Icard и не се ли обезсмислят Kraken и Coinbase по този начин ?

благодаря

@Embraer650 верифицирай си сметката от Icard в която и да е борса и си пускай направо към нея, не е нужно да въртиш през няколко борси, само ще платиш излишни такси!

*Coinbase и Revolut никога не съм имал

На 11.12.2020 г. at 12:57, vamp111 написа:

@Embraer650 верифицирай си сметката от Icard в която и да е борса и си пускай направо към нея, не е нужно да въртиш през няколко борси, само ще платиш излишни такси!

*Coinbase и Revolut никога не съм имал

Направих си Icard и я верифицирах. 
От Icard към binance deposit океy ,но не разбирам как става withdraw евро от binance към ICARD директно и дали въобще е възможно без third party като kraken ?

Преди 1 час, Embraer650 написа:

Направих си Icard и я верифицирах. 
От Icard към binance deposit океy ,но не разбирам как става withdraw евро от binance към ICARD директно и дали въобще е възможно без third party като kraken ?

binance и kraken са борси, посредник или това дето му казваш ти third party ти е ICARD от ICARD можеш да пуснеш към своя банка ако не искаш да харчиш от нея директно

виж къде са fiat deposits/withdraws в Binance и

U2222ntitled.png

Интересува дали въобще ще се намери БГ банка, която да приеме примерно 200К лв от някоя борса?
Сериозно обмислям прибираме в БГ заради по-добрия данъчен климат, но ако никой банка не се навие да приеме парите няма голям смисъл.

в момента не знам за БГ банка, която да приема преводи от борси

освен това, ако пуснеш 200 000лв наведнъж, ще те привикат банката където под надзора на всички видове полиции в България, ще те карат да обясняваш от къде са тези пари и как си ги откраднал :lol: 

има по-добри варианти от това да ти минат парите праз банка

Здравейте приятели.Имам проблем за който се нуждая от съвет.Като абсолютен аматьор в крипто сферата от скоро стана така ,че получавам множество плащания в BTC към Coinbase.Всичко вървеше добре,теглих си от CB към Райфайзен директно многократно суми между 50 и 700€.Докато на 16.11 точно преди 1 месец от Райфайзен ми се обадиха ,че отказват превода ми от CB и го връщат на подателя.В CB от тогава пише ,че тегленето е успешно и пари няма :).От тогава съм отворил 6-7 тикета до съпорта на CB на които са ми отговорили на 2 след повече от 2 седмици и искане за повече инфо за да разгледат казуса ми.Пратил съм им всичко необходимо.Въпроса ми е ако някой работил с CB има ли начин да забързам процедурата и дали изобщо да се надявам да получа тези пари обратно?

Забравих да спомена ,че върната сума беше 830 €.

Edited by Tren

при Койнбейз нещата се получават супер бавно... месеци отнемат за разрешаването на казуси понякога...

1. не пускай много тикети, а следвай само един и им отговаряй само когато ти пуснат мейл.

2. от преди 2 седмици вече имат нови правила... не носят отговорност за НИЩО (преводи, изтрити трансакции, грешеки и каквото там се сетиш)

3. бъди търпелив и би трябвало да се случат нещата, но после просто бегай оттам...

• batibon changed the title to Български банки и крипто валути
  • batibon pinned this topic