Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Български банки и крипто валути

Recommended Posts

Преди 16 часа, vamp111 написа:

в момента не знам за БГ банка, която да приема преводи от борси

освен това, ако пуснеш 200 000лв наведнъж, ще те привикат банката където под надзора на всички видове полиции в България, ще те карат да обясняваш от къде са тези пари и как си ги откраднал :lol: 

има по-добри варианти от това да ти минат парите праз банка

Кои са тия по-добри варианти. Може и на лично :)

От вчера пробвано, Райфазенбанк отказва превод към Кракен. Има ли го написано на сайта. Нищо с крипто от към.

Интересно ми беше да ли това е само за бг или за цялата им мрежа, не можаха да кажат.

Здравейте пичове!

Преди време създадох акаунт в CoinBase и купих биткойн използвайки дебитната ми карта от Райфайзен.
Зачетох се в темата и в момента ме тормозят няколко въпроса и реших да се обърна към Вас за малко помощ и съвети :)
Генералната идея ми е да инвестирам в биткойн малки суми всяка седмица/месец и в един момент да ги изтегля (дали наведнъж или на няколко пъти, това също зависи от вашият фийдбек).

1. Предполагам е по-добре да минавам през "посредник" когато искам да купя още биткойн, а не директно да ползвам картата от Райфайзен?
(например  Райфайзен карта -> Револют/iCard -> CoinBase ?)

2. Ако реша да продам биткойн и да изтегля парите, като крайна цел е сметката в Райфайзен, какъв би бил оптималният вариант?
(CoinBase -> Револют/iCard -> Райфайзен дали ще сработи? 

3. Или е по-добре да си изкарам карта и от Револют/iCard и да ги държа там и/или ползвам директно от там?)

4. Револют, iCard или PayPal - кой е най-евтиният посредник (най-ниска такса или без такса изобщо)?

5. Понеже виждам че има и БГ Борси, дали и коя от тях е по-добра от CoinBase? Има ли смисъл да си отварям акаунт там и да си прехвърля "имането" от CoinBase? 
(събредита им (reddit.com/r/CoinBase) е пълен с постове относно затворени акаунти и никакъв отговор от съпорта, което си звучи доста притеснително)

Преди 18 часа, pendzy написа:

4. Револют, iCard или PayPal - кой е най-евтиният посредник (най-ниска такса или без такса изобщо)?

Icard

Преди 18 часа, pendzy написа:

5. Понеже виждам че има и БГ Борси, дали и коя от тях е по-добра от CoinBase? Има ли смисъл да си отварям акаунт там и да си прехвърля "имането" от CoinBase? 
(събредита им (reddit.com/r/CoinBase) е пълен с постове относно затворени акаунти и никакъв отговор от съпорта, което си звучи доста притеснително)

БГ борсите ги са по скоро ексчейндж бюра, не си съхраняваш средства при тях!  Койнбейс са толкова долу, че като погледнеш нагоре виждаш дъното... не бих държал и 10ст. там

Интересно ми е, че някои бг оператори, гледам също имат дигитални портфейли, дали би сработила същата процедура за покупка и внасяне на пари от борсите, и после прехвърляне към бг банка, не е ли същото с изключение на по-високите такси? 

Преди 23 часа, pendzy написа:

Здравейте пичове!

Преди време създадох акаунт в CoinBase и купих биткойн използвайки дебитната ми карта от Райфайзен.
Зачетох се в темата и в момента ме тормозят няколко въпроса и реших да се обърна към Вас за малко помощ и съвети :)
Генералната идея ми е да инвестирам в биткойн малки суми всяка седмица/месец и в един момент да ги изтегля (дали наведнъж или на няколко пъти, това също зависи от вашият фийдбек).

1. Предполагам е по-добре да минавам през "посредник" когато искам да купя още биткойн, а не директно да ползвам картата от Райфайзен?
(например  Райфайзен карта -> Револют/iCard -> CoinBase ?)

2. Ако реша да продам биткойн и да изтегля парите, като крайна цел е сметката в Райфайзен, какъв би бил оптималният вариант?
(CoinBase -> Револют/iCard -> Райфайзен дали ще сработи? 

3. Или е по-добре да си изкарам карта и от Револют/iCard и да ги държа там и/или ползвам директно от там?)

1. Бягай от Койнбейз!

2. Прехвърляй си криптото на собствен портфейл (Самурай уолет, ако е до 0,5 бтк на телефона).

3. За да нямаш KYC ползвай биткойномат (таксите са 5%+, но това е цената за инкогнито).

• 3 weeks later...
На 16.12.2020 г. at 9:47, Tren написа:

Здравейте приятели.Имам проблем за който се нуждая от съвет.Като абсолютен аматьор в крипто сферата от скоро стана така ,че получавам множество плащания в BTC към Coinbase.Всичко вървеше добре,теглих си от CB към Райфайзен директно многократно суми между 50 и 700€.Докато на 16.11 точно преди 1 месец от Райфайзен ми се обадиха ,че отказват превода ми от CB и го връщат на подателя.В CB от тогава пише ,че тегленето е успешно и пари няма :).От тогава съм отворил 6-7 тикета до съпорта на CB на които са ми отговорили на 2 след повече от 2 седмици и искане за повече инфо за да разгледат казуса ми.Пратил съм им всичко необходимо.Въпроса ми е ако някой работил с CB има ли начин да забързам процедурата и дали изобщо да се надявам да получа тези пари обратно?

Забравих да спомена ,че върната сума беше 830 €.

Здравей, пич, кажи успя ли да разрешиш казуса, че съм в същата схема. Теглене от CB след това Райфайзенбанк ми звъни и вече не.... Пуснах тикет в CB ама те сега направо не знаят къде се намират... Винаги съм си знаел, че ще гризна дръвцето с тях... Ама това си дойде от Райфайзен...

Райфайзен блокират всички преводи свързани с крипто борси. Един прево ми мина към Кракен то 1000Е и това беше. Пари от крипто да теглите към БГ банка според мен е безумие... Единствената банка през , която съм теглил дребни суми от по няколко хиляди евро е ПИБ. Но тези според мен са новото КТБ и съм закрил всички сметки и карти при тях. Ползвайте Револют или iCard като искате да си теглите парите от криптото. 

преди 3 минути, axl100 написа:

В койнбейс готвят дебитна карта, какво ви е мнението?

Те готвят и IPO на борсата. Ще видим какво ще стане. Пробвай с crypto.com и техните карти или другия ти вариант е през Revolut да зареждаш към crypto.com и да връщаш обартно към Револют като искаш да харчиш милионите :)

преди 25 минути, Tzveto99 написа:

Райфайзен блокират всички преводи свързани с крипто борси. Един прево ми мина към Кракен то 1000Е и това беше. Пари от крипто да теглите към БГ банка според мен е безумие... Единствената банка през , която съм теглил дребни суми от по няколко хиляди евро е ПИБ. Но тези според мен са новото КТБ и съм закрил всички сметки и карти при тях. Ползвайте Револют или iCard като искате да си теглите парите от криптото. 

Да, лошото е че го научих по кофти начин... от края на Ноември вече не изпълнявали такива преводи. Правил съм преди, но с дребни суми. И сега пред Револют е схемата.

Току-що, SatoshiNasakoto написа:

Да, лошото е че го научих по кофти начин... от края на Ноември вече не изпълнявали такива преводи. Правил съм преди, но с дребни суми. И сега пред Револют е схемата.

Ти можеш да купуваш и крипто през Револют ако те устройват койните , които предлагат. 

преди 1 минута, Tzveto99 написа:

Те готвят и IPO на борсата. Ще видим какво ще стане. Пробвай с crypto.com и техните карти или другия ти вариант е през Revolut да зареждаш към crypto.com и да връщаш обартно към Револют като искаш да харчиш милионите :)

Какво IPO тия са с беклог от 1М тикета сигурно :D

преди 1 минута, Tzveto99 написа:

Ти можеш да купуваш и крипто през Револют ако те устройват койните , които предлагат. 

то това си е някакво CFD не е точно да си ги купиш. Пробрах ги да видя ама спреда им е стабилен.

Току-що, SatoshiNasakoto написа:

то това си е някакво CFD не е точно да си ги купиш. Пробрах ги да видя ама спреда им е стабилен.

Аз купувам и от тях. Въобще, откъдето може да се купи биткойн , се купува. :)

2 minutes ago, Tzveto99 said:

Aз не съм се разбързал да тегля, а нямам и сметки в български банки. И ако мога да мина без българска банка ще е най-добре, миналата година имах в ДСК обаче я затворикх че плащах $1.20 на месец.

Преди 8 часа, Tzveto99 написа:

НЕ купувайте крипто в Револют!!! Койните не са ваши, виждате само едни цифри + такси!

Преди 10 часа, axl100 написа:

В койнбейс готвят дебитна карта, какво ви е мнението?

освен, че имат контрол над криптото ти, искаш да им дадеш и контрол над фиата ти? +пълно KYC и информация достъпна до всяка трибуквена агенция по света за какво си харчиш парите ?

1 minute ago, vamp111 said:

освен, че имат контрол над криптото ти, искаш да им дадеш и контрол над фиата ти? +пълно KYC и информация достъпна до всяка трибуквена агенция по света за какво си харчиш парите ?

Че каква е разликата с българските банки?

Здравейте, имам въпрос относно SEPA трансферите. След, като банката е отказала трансфер, би трябвало да се върне при изпращач, та горе-долу колко време се чака и щом става върос за Coinbase дали трябва да разчитам те да го осчетоводят наново :( и дали някой е имал подобен казус. Благодаря.

ПС: Ако се бях разровил преди това, щях да си спестя това главоболие!!!

преди 8 минути, SatoshiNasakoto написа:

Здравейте, имам въпрос относно SEPA трансферите. След, като банката е отказала трансфер, би трябвало да се върне при изпращач, та горе-долу колко време се чака и щом става върос за Coinbase дали трябва да разчитам те да го осчетоводят наново :( и дали някой е имал подобен казус. Благодаря.

ПС: Ако се бях разровил преди това, щях да си спестя това главоболие!!!

обратно към Coinbase понякога и над 2 месеца да ти се появят обратно парите там

преди 22 минути, Alexleo написа:

В последните няколко дни дръпнах на няколко превода над 1000 евро от Койнбейз, без никакви проблеми.

Да и аз, но проблема дойде, че без да проверя ги дръпнах към Райфайзен :wacko:. След това дърпах към револют без проблеми...

• batibon changed the title to Български банки и крипто валути
  • batibon pinned this topic