Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Български банки и крипто валути

Recommended Posts

Здравейте на всички,

Нов съм в криптотърговията и се опитвам да намеря най-правилния начин за продажба на крипто и съответно изтегляне от платформата към банкови акаунти.

Спрял съм се на варианта Револют като посредник преди други Банки, но прочетох доста коментари на хора които са имали проблеми и с Револют като входящи трансфери от платформите.

Искам да попитам:

1. Дали мислите че има по-добра алтернатива от Револют като посредник за българските банки?

2. До каква сума еднократно максимално мислите че е окей да се трансферира от криптоплатформите до Револют?

3.Възникват ли проблеми в БГ банките  ако се получат големи трансфери от Револют и ако  “Да” кои са те ?

Всеки друг съвет би бил добре дошъл!!

Предварително ви Благодаря много за отделеното време и успех на всички !!

Преди 2 часа, Alexleo написа:

Приятел, прегледай предишните страници и според мен ще намериш голяма част от отговорите там

Наистина пречетох изключително много информация и предишните страници и просто зададох тези явно основни за всички въпроси отново, защото имам известна несигурност как да осъществя процеса най-ефективно, а и доколкото разбирам сектора  се променя и развива постоянно и има нови примери. 

Добре ако мога да задам по друг начин въпроса по-конкретно:

Ако имате например 100 000 евро в Binance които искате да изтеглите към БГ банки как бихте го направили вие ? 

Преди 4 часа, S.Petkov8 написа:

Наистина пречетох изключително много информация и предишните страници и просто зададох тези явно основни за всички въпроси отново, защото имам известна несигурност как да осъществя процеса най-ефективно, а и доколкото разбирам сектора  се променя и развива постоянно и има нови примери. 

Добре ако мога да задам по друг начин въпроса по-конкретно:

Ако имате например 100 000 евро в Binance които искате да изтеглите към БГ банки как бихте го направили вие ? 

към БГ банка никога! ползвай БГ ексчейндж или p2p

При 100 хил. евро, ако ги пуснеш към БГ банка, трябва да ги декларираш в данъчната декларация и отделно, ако имаш толкова пари би трябвало да си разбрал, че това не е опция с трансфер на такава голяма сума. Дръпаш малко по - малко и минаваш през други посредници или както каза @vamp111 отиваш "право куме в очи" в някой ексчейндж и там договораш начини за изтегляна на сумата. Аз дълго време набивах в крипто и сега започнах да си дърпам кеша малко по малко (моя профит от дейли трейд и хоДл на някой друг алт).

@vamp111

Съжалявам за глупавите въпроси, но би ли ми обясни подобрно как да изтегля от Binance -> ICARD  -> Българска банка

В  Binance  притежавам няколко вида ауткойни. Първо трябва в Флат или в парична валута ли да се обърнат и как? 

После този адрес, който трябва да въведа го взимам от ICARD? Или трябва Wallet първо? И т.н.

Благодаря!

Преди 8 часа, Nimpho написа:

@vamp111

Съжалявам за глупавите въпроси, но би ли ми обясни подобрно как да изтегля от Binance -> ICARD  -> Българска банка

В  Binance  притежавам няколко вида ауткойни. Първо трябва в Флат или в парична валута ли да се обърнат и как? 

После този адрес, който трябва да въведа го взимам от ICARD? Или трябва Wallet първо? И т.н.

Благодаря!

https://icard.com/bg правиш си персонален портфейл, пращат ти безплатна дебитна карта.

сметката в Icard си я направи в ЕВРО ще ти дадат БГ IBAN

в Бинанс се верифицираш (ако не си) после си верифицираш БГ сметката (от ICARD) 

продаваш алкойните си за евро и от там ги теглиш към ICARD сметката, харчиш си през дебитната карта на ICARd или през online банкирането на Icard си ги пращаш към БГ банка 

Поздрави! 

Преди 16 часа, Alexleo написа:

При 100 хил. евро, ако ги пуснеш към БГ банка, трябва да ги декларираш в данъчната декларация и отделно, ако имаш толкова пари би трябвало да си разбрал, че това не е опция с трансфер на такава голяма сума.

при такава сума следва:

първо от банката ти връщат превода към борсата, второ уведомяват трибуквената агенция едно и трибуквена агенция две, закриват ти сметката по общите условия и после от агенциите ти звънят по телефона да те питат добре ли си как си и започват с неудобните въпроси.

На 15.01.2021 г. at 11:31, vamp111 написа:

обратно към Coinbase понякога и над 2 месеца да ти се появят обратно парите там

Здравейте на всички. Моя казус се разреши B). Писах им по всички възможни канали и следвах един тикет. След малко смам в Редит, от съпорта ми отговориха и решиха казуса. Тормозоте ги, но както препоръчаха в форума следвайте един тикет.

Поздрави и успех с печалбите.

П.С Райфайзен като всички други банки ни мразят

Преди 14 часа, vamp111 написа:

https://icard.com/bg правиш си персонален портфейл, пращат ти безплатна дебитна карта.

сметката в Icard си я направи в ЕВРО ще ти дадат БГ IBAN

в Бинанс се верифицираш (ако не си) после си верифицираш БГ сметката (от ICARD) 

продаваш алкойните си за евро и от там ги теглиш към ICARD сметката, харчиш си през дебитната карта на ICARd или през online банкирането на Icard си ги пращаш към БГ банка 

Поздрави! 

Благодаря ти!

Edited by Nimpho

Нямя да се научат хората, да не ползват БГ банки за изходящ трансфер към някоя борса или директен трансфер от някоя борса пак към БГ банки.... Хора потърсете алтернативни начини да заобиколите БГ банкките, прочетете цялата тема. Споделяме мнение от близо 4+год, което на мен лично ми отне много време да намеря най-добрият начин за "кеширане" на фиат....

За да не спамим постоянно в тази тема, съм available  и на лични да помагам :) за идеи и чалъми и близки срещи от третия вид с банки и други подобни финансови институции

Успех и хоДл (но по-малко), трейд с алтове за акомулация на БТ(факин)Ц

има доста начини за обръщане във фиат и към днешна дата работят. въпроса е че ако се чака висока цена на БТК (6-цифрена), според мен ще има проблеми и то сериозни. към днешна дата аз не съм използвал никоя от големите борси като кракен, бинанс, панда и т.н. въпреки че съм си направил пълни верификации там. нашите 4 ексчейнджа плюс бестчейндж предлагат достатъчно опции за кеширане на няколко (4-5) биткойна в рамките на 2 месеца . някой пробвал ли е закупуване на телефони например от амазон с биткойни през пърсйо и оттам продаването им у нас (това като диверсификация на обръщането във фиат)?

преди 11 минути, veznata написа:

има доста начини за обръщане във фиат и към днешна дата работят. въпроса е че ако се чака висока цена на БТК (6-цифрена), според мен ще има проблеми и то сериозни. към днешна дата аз не съм използвал никоя от големите борси като кракен, бинанс, панда и т.н. въпреки че съм си направил пълни верификации там. нашите 4 ексчейнджа плюс бестчейндж предлагат достатъчно опции за кеширане на няколко (4-5) биткойна в рамките на 2 месеца . някой пробвал ли е закупуване на телефони например от амазон с биткойни през пърсйо и оттам продаването им у нас (това като диверсификация на обръщането във фиат)?

Моето момче, оправи си произношението, този акцент дразни.

Преди 1 час, batibon написа:

Моето момче, оправи си произношението, този акцент дразни.

Кво да си оправя бе ... тука сте взели 4 модераторчета да си натяквате едни и същи мнения и да казвате кой какво да пише как да пише , какво да казва и мисли . Вземете се вижте и си споделете простотията при вас си . Точно заради това се води революция в момента на всички фронтове . Заради скапаните рестрикции на всякакви нива . Точно науча нещо и реша да го постна и споделя и само като ви видя пак четиримата простоооо . Така сте решили така го правете ! Стамен държеше толкова добре нивото до 2017 ама къде изчезнаааа..

@veznata

Pi4 pishi si kakto uskash k1deto poiskash I s kogoto poiskash .. zapomni che internet I bitcoin zabrani nqma !

до батибон, Ганьо не ми викай момченце да не те направя момиченце, ако те дразни нещо в мене си удари една чик*я ясно ли е. първо ти си едно книжно тигърче сравнение с мене във всяко отношение, ОК? аре бегай. и да ме банне6 ме боли фара

преди 8 минути, veznata написа:

до батибон, Ганьо не ми викай момченце да не те направя момиченце, ако те дразни нещо в мене си удари една чик*я ясно ли е. първо ти си едно книжно тигърче сравнение с мене във всяко отношение, ОК? аре бегай. и да ме банне6 ме боли фара

Боли те фара, да знаеш...

• batibon changed the title to Български банки и крипто валути
  • batibon pinned this topic