tzakarda Posted February 3, 2021 Report Share Posted February 3, 2021 On 1/22/2021 at 9:34 AM, vamp111 said: https://icard.com/bg правиш си персонален портфейл, пращат ти безплатна дебитна карта. сметката в Icard си я направи в ЕВРО ще ти дадат БГ IBAN в Бинанс се верифицираш (ако не си) после си верифицираш БГ сметката (от ICARD) продаваш алкойните си за евро и от там ги теглиш към ICARD сметката, харчиш си през дебитната карта на ICARd или през online банкирането на Icard си ги пращаш към БГ банка Поздрави! вамп, аз имам проблем с картите на iCard и Revolut и с двете немога да купувам в бинанце, на iCard e VISA, а на Revolut е mastercard Направих пробен банков превод с Revolut да видя дали ще стане поне така. Сега ще опитам и с iCard превод. Ако някой има решение за картите на някое от 2те приложение, моля да драсне : ). Успешен ден на всички. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzveto99 Posted February 3, 2021 Report Share Posted February 3, 2021 преди 29 минути, tzakarda написа: вамп, аз имам проблем с картите на iCard и Revolut и с двете немога да купувам в бинанце, на iCard e VISA, а на Revolut е mastercard Направих пробен банков превод с Revolut да видя дали ще стане поне така. Сега ще опитам и с iCard превод. Ако някой има решение за картите на някое от 2те приложение, моля да драсне : ). Успешен ден на всички. crypto.com пробвай. Имаш 30 дена пазаруване без такси. Минават кредитни карти без проблем. Имаш 7000 евро седмичен лимите на пазаруване. Аз го ползвам от няколко месеца и съм много доволен. Също така, можеш да верифицираш банковата си сметка на Revolut към Crypto.com. Не съм правил все още тегления от Crypto.com към Revolut, но сметката ми е верифицирана. Успех. tzakarda 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nwb123 Posted February 11, 2021 Report Share Posted February 11, 2021 някой има ли инфо дали iCard също затварят акаунти с искане на произход на средствата на всеки няколко месеца, или в това отношение са по добре от Револют? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nandrolon Posted February 11, 2021 Report Share Posted February 11, 2021 bnc10 пращат без проблем към binance,ако с revolut не става. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 12, 2021 Report Share Posted February 12, 2021 Преди 9 часа, nwb123 написа: някой има ли инфо дали iCard също затварят акаунти с искане на произход на средствата на всеки няколко месеца, или в това отношение са по добре от Револют? Icard НЕ затварят акаунти, Revolut го правят Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexleo Posted February 12, 2021 Report Share Posted February 12, 2021 Преди 10 часа, nandrolon написа: bnc10 пращат без проблем към binance,ако с revolut не става. Никакви проблеми с Revolut от и към Binance... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakerySwapLover Posted February 18, 2021 Report Share Posted February 18, 2021 Пичове, кефите ме че отговаряте на рандомите така че и аз ще питам... Имам много alt coins в Binance. Когато купувам чрез банка ДСК (дори оня ден пак пазарувах) нямам никакъв проблем. Но когато искам да продам и си превърна криптото във фиат (EUR) Binance ми казва че не съпортват България. Имам trust wallet свързан с Binance. Ако имате идеи как да заобиколя тези рестрикции и да си пратя парите много ще се радвам да ги прочета. Благодаря пичове! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 19, 2021 Report Share Posted February 19, 2021 Преди 14 часа, BakerySwapLover написа: Пичове, кефите ме че отговаряте на рандомите така че и аз ще питам... Имам много alt coins в Binance. Когато купувам чрез банка ДСК (дори оня ден пак пазарувах) нямам никакъв проблем. Но когато искам да продам и си превърна криптото във фиат (EUR) Binance ми казва че не съпортват България. Имам trust wallet свързан с Binance. Ако имате идеи как да заобиколя тези рестрикции и да си пратя парите много ще се радвам да ги прочета. Благодаря пичове! писал съм ти на Л.С. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buddha003 Posted February 20, 2021 Report Share Posted February 20, 2021 Aз съм с Райфайзен, не са ми направили проблем с превеждането на доста хиляди към Crypto.com последните месеци, дори ми увеличиха лимитите, смятате ли че може да има проблем при тегленето на големи суми оттам към банката в момента, някой имал ли е такъв прецедент ? REPLY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 10, 2021 Report Share Posted March 10, 2021 @Гари някъде изведена статистика на годишните лихвени проценти на различните БГ банки, без значение дали за изминали периоди или към момента ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted March 10, 2021 Report Share Posted March 10, 2021 4 hours ago, vamp111 said: @Гари някъде изведена статистика на годишните лихвени проценти на различните БГ банки, без значение дали за изминали периоди или към момента ? https://www.moitepari.bg/depoziti/depoziti.aspx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAMPAGE37 Posted April 9, 2021 Report Share Posted April 9, 2021 Здравейте Видях ,че във форума има доста писано , но нещата се променят доста бързо. Въпроса ми е следния. Искам да направя теглене от Байнанс или Кракен към БГ банка. Държа да е към БГ банка , понеже сумата ще е голяма и парите ще се използват за закупуване на имот и ще се облагат с данък и т.н. Има ли някакви налични начини и банки които все още приемат преводи ? Благодаря предварително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cekobg Posted April 10, 2021 Report Share Posted April 10, 2021 Преди 19 часа, RAMPAGE37 написа: Здравейте Видях ,че във форума има доста писано , но нещата се променят доста бързо. Въпроса ми е следния. Искам да направя теглене от Байнанс или Кракен към БГ банка. Държа да е към БГ банка , понеже сумата ще е голяма и парите ще се използват за закупуване на имот и ще се облагат с данък и т.н. Има ли някакви налични начини и банки които все още приемат преводи ? Благодаря предварително. Аз имам същият въпрос. Някой със скорошен опит ако може да сподели кои БГ банки текущо приемат входящи преводи от Кракен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubo Posted April 10, 2021 Report Share Posted April 10, 2021 Моята стратегия в тая ситуация би била, да отида в клона на моята банка и да им кажа "Гледайте ся, смятам да изтегля ХХХк от крипто борса. Ще ми мине ли превода и при какви условия или да ходя в друга банка?" Скоро познат направи точно това в ПИБ и се разбраха за условия, казаха му само преди да нарави превода от борсата да мине през офиса им и да им каже кога ще е и сумата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAMPAGE37 Posted April 10, 2021 Report Share Posted April 10, 2021 Звънял съм и съм ходил лично в ЦКБ, ПИБ, Уникредит, ОББ, Райфайзен и ДСК отговорите бяха, че нетолерират криптовалутите и тегленията може да минават докато разберат , че са от крипто борси. Като в уникредит направо си ми казаха да не си откривам сметка при тях. Единствено ДСК ми казаха, че може да минат може и да не. Като искам да отбележа, че преди месец ДСК ми казаха, че няма проблем и всяка транзакция ще мине. Вчера обаче като звънях, както писах по горе - може да мине, но може и да не мине беше отговора. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrFantastic Posted April 11, 2021 Report Share Posted April 11, 2021 Здравейте, драги съфорумници! От няколко месеца съм заинтересован от криптовалути и наскоро се реших да направя първата си стъпка и да инвестирам пари - сравнително малка, но разумна за моите доходи сума. Има няколко точки/въпроса, които бих се радвал да обсъдим с по-опитните колеги. 1. Стратегия за инвестиране: Влагам трицифрена сума (в Биткойн) и планирам всяка седмица да влагам еднакви суми, които си заделям от заплатата (т. нар. DCA стратегия). В момента сме в пик на Биткойн, не ми е ясно дали ще има втори пик, или пък цената ще падне. Какво мислите? Смятам, че крипто пазарът само ще нараства, макар че не съм сигурен дали ще се достигне заветният милион за 1 Биткойн. 2. Платформи: Ползвам Coinbase Pro. Виждам, че не са много популярни в българските форуми. Депозирам fiat чрез SEPA-превод, който после обменям в Биткойн. Tака плащам такса за обръщане на BGN в EUR на банката (около 1 евро) и 0.5% на Coinbase. Има ли по-добра алтернатива и каква? 3. Портфейли: Понеже към момента притежавам само Биткойн, ползвам Electrum Wallet. Планирам да закупя и някакво количество Ethereum, мисля да ги съхранявам в Metamask Wallet. Мисля, че това не е от голямо значение, но ще се радвам да чуя мнения. 4. Евентуално теглене: Как става цялата схема? Четох темата, виждам че някои колеги предпочитат да прехвърлят от платформа в Revolut, и оттам към българска банка. Имало и проблеми. Това означава ли, че няма гаранция? И по-важно, как се устроени данъците за крипто? Само като се теглят ли се плащат, или трябва всяка година да ги декларирам някъде (къде и как?), при условие че имам приходи от тази дейност? Нали затова тези платформи ти искат идентификация? 5. Спекулация: Според мен е реалистично Биткойн да достигне около 300 000 USD. Дори да не е милион, считам инвестицията за сравнително сигурна и добра. Същото с Ethereum. При условие, че крипто пазарът само ще се разширява, не би трябвало новодошли хора като мен да са "изпуснали влака", както се казва, нали? Предвид инфлацията, дори и доходите да са само няколко процента, инвеститорът е на плюс. Зависи как са данъците при теглене. Как мислите? Сигурен съм, ще по-натам ще имам още въпроси. Може да ви се сторят глупави, но бих се зарадвал на всяко едно мнение. Поздрави! vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAMPAGE37 Posted April 11, 2021 Report Share Posted April 11, 2021 1. Тука всеки сам си преценява. Всяко мнение е лично. Аз смятам ,че 150- 200к до края на годината е реалистично. 2. Tук не мога да ти дам съвет. Аз лично ползвам Binance. 3. Аз използвам Нано леджър , мисля че е един от най сигурните, но също така и binance като борса са много секюрити и според мен е сейф и там да си държиш криптото отколкото да речем метамаск, но това е мое мнение. 4. Тук темата става леко мътна за БГ. Най общо казано всеки дължи данък и трябва да се декларира. Има няколко вида данък и агенцията с 3 букви в зависимост от това къде се намираш го тълкува по различен начин. Гледа се колко пъти си обръщал крипто във фиат. За фиатни пари се сметят евро, долар и т.н. , tether и др. стейбъл коини не се смятат за фиат. Това е много важно да се знае , че може да обърнеш Х пъти биткойн - етер-алтове-стейбъл койн и после пак биткойн и това не се взема предвид, а само се гледа когато се обръща във евро, долар или друга фиатна единица. В БГ се сметя, че ако си направил едно теглене към банка няма значение на каква стойност се вместваш в най малкия данък 10% върху печалбата, като не си длъжен да минеш по ддс дори да си минал 50к лв. Ако имаш повече от 1 транзакция вече всеки чичак или лелка от агенцията си преценяват дали да те накарат да платиш по голям данък , който е 15% + осигуровки върху максималния праг. Има вариант чрез фирма където дължиш 10% + 5 % разпределяне на дивидент( реално си спестяваш осигуровките ) , но дори да си като физическо лице не си длъжен да плащаш осигуровките на максималния праг цяла година , а само месеците в които си теглил, но тук ти трябва добър счетоводител, който да ти оправи документите. Ако копаш нещата стоят поразлично и не съм се интересувал, но доколкото знам там си задължен да минеш по ддс ,а дали дължиш мисля не. А ако си трейдър не си длъжен да минеш по ддс. В най лошия случай ще платиш глоба между 50 и 500 лв, като първоначалната е 50 лв и не дължиш ддс. Общо взето това е . Никъде не е казано колко транзакции може да имаш към фиат и в зависимост от това да си на 10 или 15 %. Знае се че ако е 1 си на 10% , ако са повече вече зависи човека на агенцията как ги гледа нещатата. В малките градове минават хора с по 20 транзакции на 10%, но в големите има случаи и с по 3-5 транзакции са на 15% . Друг е въпроса как ще ги изтеглиш понеже БГ банките ни тълкуват като престъпници или поне ни карат да се чувстваме така. Това го има само в БГ, в др. държави няма проблем с банките. Това е което знам. Дано съм бил полезен. Най много ме дразни това, че държавата си иска данъка, а по никакъв начин не помага на тия хора. Нали за тва е този данък да го е.а. На какво основание се иска ако не спомогнат с нещо на тия хора. Значи за данък ще ме търсят под дърво и камък, а как съм изтеглил тия пари само аз си знам. Поне да въведат един закон и банките да са спокойни и да приемат тия преводи!!! MrFantastic 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrFantastic Posted April 11, 2021 Report Share Posted April 11, 2021 преди 26 минути, RAMPAGE37 написа: 1. Тука всеки сам си преценява. Всяко мнение е лично. Аз смятам ,че 150- 200к до края на годината е реалистично. 2. Tук не мога да ти дам съвет. Аз лично ползвам Binance. 3. Аз използвам Нано леджър , мисля че е един от най сигурните, но също така и binance като борса са много секюрити и според мен е сейф и там да си държиш криптото отколкото да речем метамаск, но това е мое мнение. 4. Тук темата става леко мътна за БГ. Най общо казано всеки дължи данък и трябва да се декларира. Има няколко вида данък и агенцията с 3 букви в зависимост от това къде се намираш го тълкува по различен начин. Гледа се колко пъти си обръщал крипто във фиат. За фиатни пари се сметят евро, долар и т.н. , tether и др. стейбъл коини не се смятат за фиат. Това е много важно да се знае , че може да обърнеш Х пъти биткойн - етер-алтове-стейбъл койн и после пак биткойн и това не се взема предвид, а само се гледа когато се обръща във евро, долар или друга фиатна единица. В БГ се сметя, че ако си направил едно теглене към банка няма значение на каква стойност се вместваш в най малкия данък 10% върху печалбата, като не си длъжен да минеш по ддс дори да си минал 50к лв. Ако имаш повече от 1 транзакция вече всеки чичак или лелка от агенцията си преценяват дали да те накарат да платиш по голям данък , който е 15% + осигуровки върху максималния праг. Има вариант чрез фирма където дължиш 10% + 5 % разпределяне на дивидент( реално си спестяваш осигуровките ) , но дори да си като физическо лице не си длъжен да плащаш осигуровките на максималния праг цяла година , а само месеците в които си теглил, но тук ти трябва добър счетоводител, който да ти оправи документите. Ако копаш нещата стоят поразлично и не съм се интересувал, но доколкото знам там си задължен да минеш по ддс ,а дали дължиш мисля не. А ако си трейдър не си длъжен да минеш по ддс. В най лошия случай ще платиш глоба между 50 и 500 лв, като първоначалната е 50 лв и не дължиш ддс. Общо взето това е . Никъде не е казано колко транзакции може да имаш към фиат и в зависимост от това да си на 10 или 15 %. Знае се че ако е 1 си на 10% , ако са повече вече зависи човека на агенцията как ги гледа нещатата. В малките градове минават хора с по 20 транзакции на 10%, но в големите има случаи и с по 3-5 транзакции са на 15% . Друг е въпроса как ще ги изтеглиш понеже БГ банките ни тълкуват като престъпници или поне ни карат да се чувстваме така. Това го има само в БГ, в др. държави няма проблем с банките. Това е което знам. Дано съм бил полезен. Rampage, благодаря за отговора. Прочетох твоята история и ми се струва нереално, да си инвестирал, поел риск, чакал години и сега да не ти дават законно да си изтеглиш печалбата. Стискам палци и моля дръж ни в течение, интересно ми е как ще се развият нещата. Предполагам обмисляш варианта с фирма? Пожелавам на всички сега започващи колеги същия проблем след време (В кръга не шегата, естествено, неприятно е.) Cold Wallet в действителност изглежда най-безопасно, но не ми се инвестира все още, може би след като натрупам капитал в крипто. Също така, не бих си държал крипто в борса, освен много минимални количества, било то в CB или Binance. Не са ли си в мой портфейл, електронен или физически, все едно не ги притежавам. Т.е. технически не стават "мои", докато не си ги изтегля от платформата. Дотогава приемам думата на примерно CB, че ако си ги поискам, ще ми ги дадат. Нали не греша? Смятам, че светът става по-отворен към крипто и силно се надявам занапред да изчезнат досадните предразсъдъци от банките и да имаме повече свобода. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexleo Posted April 12, 2021 Report Share Posted April 12, 2021 @MrFantastic Сори, ама нищо не ти разбира главата. Цени от диапазона 300 000 долара, са пълна глупост. Как го реши и кое те доведе до тази мисъл? Че има бул рън, че има ATH на голяма част от криптото ли, че си и ти вече в играта от месеци ли??? Спри да сънуваш такива цени. Второ, точно държането на крипто в борсите, увеличава твоята печалба. Като "earn" ,"saving", "liquid" и прочие или като мен, чрез търговрия (сделки), благодарение на които увеличаваш портфолиото си. Тези глупости, че едната или другата борса ще се сринат и ще завлечат всичкото крипто вътре са отживелица. Ти ако имаш 1000 евро вътре, има институции с милиони евро вътре, хора които по-разбират и повече печелят от теб. Хората са го казали, умни хора, разбиращи хора , не като мен и теб. "Парите не обичат да спят"... или нещо от сорта си беше.Така че смело, когато закупиш каквото и да е крипто, търгувай с него. Продай го за друго, чакай , инвестирай пак, пак продай, друго купи, вкарай евро, и така всекидневно. А относно темата за БГ банки.... многократно сме споменали кое как се прави и как стоят нещата. Дерзай и успех с трейдинга. Сега погледнах, че позлваш Coinbase..... мащай се от там, че високи такси и малко алтернативи за обмяна и крипто двойки. Ползвам само Байнанс и там е играта. https://www.binance.com/en/register?ref=26026797 - това е реферален линк, за регистрация. Т.е. ако се регистрираш от него , след година може и да изпия едно кафе на твой гръб, но не това е идеята. Питаш ни - казваме ти. Аз съм all in в Binance, и повярвай ми, няма поводи за оплакване. Е аз съм купувал на цени от 3500 евро до 11 000 евро и сега жъна , но това е друг въпрос. Дали бих купил сега биткойн на цена от 50 к евро - никога, хайде нека да има корекция поне до 20 к - 30 к евро и тогава пак ще се инвестира. Дали съм ти бил полезен - надявам се, избора на трейд оставям на теб. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrFantastic Posted April 12, 2021 Report Share Posted April 12, 2021 Alex, благодаря и на теб за отговора. Това, което предполагам имаш предвид е, че БТК няма да достигне 300К долара този bull run - може. Засега съм заинтересовен от по-дългосрочна инвестиция. Не си вярвам достатъчно, че да се занимавам с day trade - по-вероятно е да изгубя пари така. Макар, че се изкушавам да инвестирам и в BNB... засега чета и "мислено" инвестирам в по-дребни койни. Едва ли имам достатъчно капитал, че да печеля пасивно от държане на крипто в борси, но би ли казал още няколко думи за това? Благодаря за съвета за платформата - той ми беше най-полезен. Погледнах, в Binance буквално имат 0% такса при SEPA-превод и 0.1% при купуване - доооста по-изгодно. Вече имам акаунт в Binance (както и в Kraken), иначе с радост бих използвал линка ти. Между другото виждам, че не съм подбрал най-правилната тема за тези общи въпроси - ще си изнеса дискусията другаде, за да не стресираме админите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted April 13, 2021 Report Share Posted April 13, 2021 Преди 21 часа, MrFantastic написа: Не си вярвам достатъчно, че да се занимавам с day trade - по-вероятно е да изгубя пари така Много правилно се ориентираш. Всички " трейдъри" правят пари сега, понеже всичко върви нагоре. 2018- 2020 къде бяха тези трейдъри не знам. Вкарай си колкото можеш да прижалиш в следващите няколко години и си гледай живота. И 100 лв да вкараш, тези които са се родили днес ще вкарат първите си 100 кредита след поне 14-18 год ако са по-напредничави от връстниците си. Мисли в тази посока и ще ти е по-леко на душата Успех ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted April 13, 2021 Report Share Posted April 13, 2021 Така ме стресира та си отворих още една бира... Интересно ми е дали някой е минавал тази пътечка към нашите банки... https://changelly.com/faq#what-is-the-transaction-fee-for-crypto-to-fiat-exchanges? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny_Domino Posted April 13, 2021 Report Share Posted April 13, 2021 Аз имам малък проблем с ICard. Оказва се, че дневно могат да се изпращат до 4000 лв. Проблемът е, че не искат да ми вдигнат лимита, въпреки че го има, като опция. Очевидно е заради преводите към Binance. Въпросът ми е, има ли начин да се трансферират към борсите по-големи суми от 5000лв дневно, с Револют например или някоя друга тяхна алтернатива? Вие, как процедирате? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted April 14, 2021 Report Share Posted April 14, 2021 9 hours ago, Johny_Domino said: Аз имам малък проблем с ICard. Оказва се, че дневно могат да се изпращат до 4000 лв. Проблемът е, че не искат да ми вдигнат лимита, въпреки че го има, като опция. Очевидно е заради преводите към Binance. Въпросът ми е, има ли начин да се трансферират към борсите по-големи суми от 5000лв дневно, с Револют например или някоя друга тяхна алтернатива? Вие, как процедирате? Какъв е пък тоя лимит от 4000 лв.? При мен е 10 000 лв., този месец съм пращал три пъти по 5000 евро. По-голям проблем е месечния лимит от 30 000 лева. vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted April 14, 2021 Report Share Posted April 14, 2021 Преди 2 часа, Гари написа: месечния лимит от 30 000 лева. * е единствения проблем Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts