j_petrov Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Ше си признаеш ти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamiedemon Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Интересна тема в интересен форум, попринцип с всеки онлайн бизнес, с който се захвана избягвам БГ форумите, но тук май ще е различно. Онзи ден реших да купя още малко биткойн от акаунта на приятел, тъкмо за да взема бонуса за referring a friend а и за да увелича малко или много торбата. Първо пробвах от лаптопа, не ставаше и въобще не съм си мислил, че е от банката. Пробвах 5 пъти не става. Пробвах от телефона не става. Седнах на компа обаче и на втория опит ме пратиха за онзи 3д код за верификация и взе, че стана. Мислех, че е проблем с устройствата, пък то било нашата смръдлива банка Райфайзен. В крайна сметка стана, но за 325 евро, колкото му беше лимита, за по-големи суми вече се притеснявам. И аз понамазах от крипто бума, никакво намерение нямам да продавам още, но се притеснявам за деня, в който ще реша да тегля и се надявам сумата да е голяма, ще трябва да се търси начин за сигурно теглене. Добре да кажем, че утре реша да изтегля 100,000 евро от GDAX, кажете какво ви идва на ум за заобикаляне на данъците, защото предпочитам да си пратя биткойна на рандом адрес, от колкото да го пратя в джоба на нашите управници. Няма начин да няма начин да се заобиколят данъците, колкото и крупна да е сумата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Ако се теглят големи суми и печалбата ти е голяма, по-добре си плати 10% ДДФЛ на държавата и да ти е мирна главата. Никой после не може копче да ти каже. Не си струва да въртиш офшорни схеми и глупости за 10%, защото ако те хванат, рискът е прекалено неоправдан. Има държави, където данъкът като прогресивен е толкова огромен в сравнение с тук, че нашият ще ти се стори нищо. Това е предимството на плоския данък - жертваш сравнително малко в полза на държавата, тя също печели и реално внасяш вече легални пари в нашата икономика отвън, които ще работят тук. Не си заслужава, това е моето мнение. Tronald Dump 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamiedemon Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Писах на райфайзенбанк и ето отговора: Здравейте,В действителност към момента за този тип плащания, които са на стойност по-голяма от 1000 евро или тяхната равностойност в друга валута се изисква попълнена декларация за произход на средства за всеки един входящ/изходящ превод.На сайта на банката в раздел Корпоративни документи е публикувано становището на банката по отношение на Търговия с виртуална валута. Можете да го прочетете тук.https://www.rbb.bg/bg/za-bankata/koi-sme-nie/korporativni-dokumenti/Поздрави,Екип на Райфайзенбанк Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bundjak Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Ето и официалното изявление на ДСК Банк на техния сайт https://www.dskdirect.bg/Page/default.aspx?user_id=&session_id=&xml_id=/bg-BG/News/.7983/.94/.7982_06_17_13_51_40_0241Bitcoin са го писали до Onecoin - да изкарат курс какво е blockchain и тогава да пишат кое е криптовалута и кое не е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamiedemon Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Абе хора кво се случва... влизам си в coinbase, иска ми verification със СМС, ок пращат ми код, пиша го и казва, че е грешен???!?! И Така няколко пъти???! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Мислех, че само при мен е бил проблемът. Просто трябва да си по-бърз, когато ти прати код, защото явно го анулира и праща следващ и следващ, докато смогнеш. Ако не стане, рефрешваш и в стендбай на телефона реагираш колкото се може по-бързо на кода и ще стане в един момент. Малко мъглява история, ама е така. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamiedemon Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Не става и не става, това ми се случва за първи път, преди никога не е било така? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Ще стане. Трябва да си по-бърз и вкарвай последния код. Отдавна се отказах да купувам от тях, особено след segwit2x изстъпленията. Освен това за който не е разбрал, крипто бг също има покупка с карта през ипей и 3д верификация. По-добре е да се купува от тях. Става лесно и се изчаква само 45 минути. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamiedemon Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Сериозен ли си или просто промоутър на крипто.бг? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Аз, промоутър на крипто.бг? Бога ми, нямам нищо общо с тях, но говоря от опит, а не празни приказки. Ако съм промоутър, поне да вземат да ми преведат някое бетеце по ъфилеийшън програмата. Сериозно, нямам нищо общо с крипто.бг. Купувал съм отвсякъде и знам кое къде какво е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamiedemon Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Предлагат ми цена за продан 15.3к като в coinbase е 16к? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Crypto е през kraken така че са възможни разлики заради различните цени на борсите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamiedemon Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 700лв разлика, добре е Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Явно се опитваш да изтеглиш фиат, а не крипто, защото не уточни отначало. За курса всеки си решава вече. Трябва да се отчетат всички такси по покупко-продажбата, цените за преводите и нетната цена. Най-изгодно се купува/продава на борса, но всеки си поема риска от това, както и да си докара парите сам. Sundy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted November 29, 2017 Report Share Posted November 29, 2017 Някой пробвал ли е да купува с карта от райфайзен? Днес пробвах да купя от койнбейс и не ми даде пише че не може да ме таксува. Правил съм го поне 5 пъти а сега не ми даде. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted November 29, 2017 Report Share Posted November 29, 2017 пробвай от crypto.bg и ще стане Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted November 29, 2017 Report Share Posted November 29, 2017 Адрес там мога ли да дам директно към борса ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted November 29, 2017 Report Share Posted November 29, 2017 да Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tziko Posted November 29, 2017 Report Share Posted November 29, 2017 Някой пробвал ли е да купува с карта от райфайзен? Днес пробвах да купя от койнбейс и не ми даде пише че не може да ме таксува. Правил съм го поне 5 пъти а сега не ми даде. Аз така пазарувам, ама скоро не съм купувал. Нещо май борсите се затлачиха тия дни, покрай скока в цената. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Аз имам въпрос. Ако искам през картата да купя бтк от crypto.bg дали ще е проблем примерно за 2-3к лева ако искам да взема дали ще ми даде от картата или вече трябва с банката да говоря ? (Райфайзен е банката) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tinchev54 Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Трябва с банката да говориш, защото най-вероятно имаш някакъв лимит на тази карта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Пробвал съм с 1200$ наведнъж, но повече от 3к не съм опитвал Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 3k is max Но нищо не пречи да пробваш с повече и да кажеш, дали става Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts