Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Български банки и крипто валути

Recommended Posts

Преди 2 часа, Гари написа:

Какъв е пък тоя лимит от 4000 лв.? При мен е 10 000 лв., този месец съм пращал три пъти по 5000 евро. По-голям проблем е месечния лимит от 30 000 лева.

От iCard твърдят, че и този лимит от 30 000 лева ( за Сепа преводи към твоята сметка ) също може да се вдигне. 

На 3.02.2021 г. at 12:14, Tzveto99 написа:

crypto.com пробвай. Имаш 30 дена пазаруване без такси. Минават кредитни карти без проблем. Имаш 7000 евро седмичен лимите на пазаруване. Аз го ползвам от няколко месеца и съм много доволен. Също така, можеш да верифицираш банковата си сметка на Revolut към Crypto.com. Не съм правил все още тегления от Crypto.com към Revolut, но сметката ми е верифицирана. 

Успех. 

За колко време среддно ти се депозират парите там?

Изпратих 100 евро от револют към евровата сметка в crypto.com, попълних си акаунт нейм, айбан и тн. Изпратих ги вторник вечерта, още не са пристигнали. Нормално ли е това или от може да съм ги загубил(добре, че реших да тествам с малка сума)? От револют пише, че трансфера е завършен и трябваше още в сряда да са пристигнали. Направим ми впечатление, че в крипто.ком няма реферънс както в кракен. В крипто.ком ай бана индивидуален ли е?

Преди 23 часа, vonko1988 написа:

За колко време среддно ти се депозират парите там?

Изпратих 100 евро от револют към евровата сметка в crypto.com, попълних си акаунт нейм, айбан и тн. Изпратих ги вторник вечерта, още не са пристигнали. Нормално ли е това или от може да съм ги загубил(добре, че реших да тествам с малка сума)? От револют пише, че трансфера е завършен и трябваше още в сряда да са пристигнали. Направим ми впечатление, че в крипто.ком няма реферънс както в кракен. В крипто.ком ай бана индивидуален ли е?

Някой път отнема повече време , но парите ти ще се появят. Принципно отнема 10 минути за превода, някой път става за дни... Просто чакаш. 

Преди 5 часа, Tzveto99 написа:

Някой път отнема повече време , но парите ти ще се появят. Принципно отнема 10 минути за превода, някой път става за дни... Просто чакаш. 

Оправиха се нещата, още този ден ми пратили имейл да кача извлечение от изходната транзакция, ама съм го пропуснал

@bai_tqna от вашата банка нареждате превод към ICARD от ICARD към КРАКЕН

в КРАКЕН, когато дадете да депозирате евро, ще ви изпише банкови детайли, които да попълните в платежното нареждане на ICARD, важно е да се изпише една референция, която в КРАКЕН ви пише, че е много важно да я включите във превода, за да ви идентифицират 

Малко инфо да споделя. След мъки ходене по банките, ДСК са най добре. Нещата стоят по следният начин. Пари от борси към банката се приемат ако е към физическо лице, към юридическо не. Може да замразят парите към физическо лице ако се усъмнят за пране на пари или нещо друго. Това се оправя с документ от съответната борса, разпечатка също върши работа. Идеята е да се докаже, че са от крипто парите и така. Това е след обстойна проверка и звънене по всички възможни отдели на банката. Теглене направих и за по малко от 24 часа парите пристигнаха от Байнанс към ДСК. Това е от мен и успех. Забравих да спомена, че сумата е голяма 6 цифрена. 

Преди 4 часа, vamp111 написа:

Надявам се не си забравил и, че ще трябва да платиш данък 10% в/у изтеглената сума или ще трябва да доказваш, защо НЕ трябва да го платиш!

Сумата е за недвижим имот и няма как да се размина без деклариране на пари и от там данък. Добре е също да се замислите дали не е добре да си декларирате тия пари. При евентуална проверка те връщат 6,5 години назад и ако те подхванат от Д..С лъсва всичко револют, бяла карта, айкард и т.н . После следват глоби, лихви върху данъка който дължиш и може да стане цифра. Всеки си преценява просто го казвам като инфо. 

Преди 1 час, RAMPAGE37 написа:

Здравейте.Имам следният проблем.Естествено,като начинаещ преди да разбера за удобния начин да изтегля пари от Binance през ICARD и след това Райфайнзен банк,аз директно изтеглих сума Х чрез банков превод.И тогава започнаха мъките със съпорта на бинанс и райфайзен.Райфайзен ми се обадиха,че превода е блокиран и парите се връщат към акаунта ми.Обаче бинанс ми изискват документ,за да се докаже,че тези пари са върнати и дефакто нямам нищо в сметката.Райфайзен отговарят,че няма как да ми издадат такъв документ и се въртя в един кръг и е адски изнервящо.Осъзнавам и признавам грешката си,но това е много досадно.Ще съм Ви благодарен за помощ.

Преди 2 часа, RAMPAGE37 написа:

Сумата е за недвижим имот и няма как да се размина без деклариране на пари и от там данък. Добре е също да се замислите дали не е добре да си декларирате тия пари. При евентуална проверка те връщат 6,5 години назад и ако те подхванат от Д..С лъсва всичко револют, бяла карта, айкард и т.н . После следват глоби, лихви върху данъка който дължиш и може да стане цифра. Всеки си преценява просто го казвам като инфо. 

Лекичко, всеки има глава над тялото. Това 6.5 как го написа, цифрата е 5.

Преди 11 часа, RAMPAGE37 написа:

Малко инфо да споделя. След мъки ходене по банките, ДСК са най добре. Нещата стоят по следният начин. Пари от борси към банката се приемат ако е към физическо лице, към юридическо не. Може да замразят парите към физическо лице ако се усъмнят за пране на пари или нещо друго. Това се оправя с документ от съответната борса, разпечатка също върши работа. Идеята е да се докаже, че са от крипто парите и така. Това е след обстойна проверка и звънене по всички възможни отдели на банката. Теглене направих и за по малко от 24 часа парите пристигнаха от Байнанс към ДСК. Това е от мен и успех. Забравих да спомена, че сумата е голяма 6 цифрена. 

превод от над 100К минава от бинанс към ДСК директно? звучи невероятно!

Преди 10 часа, batibon написа:

Лекичко, всеки има глава над тялото. Това 6.5 как го написа, цифрата е 5.

Не е 5, но няма значение. Не искам да навлизам в  подробности. Просто исках да дам инфо за теглене от борса към банка, че минават преводи към физически лица. 

Преди 1 час, RAMPAGE37 написа:

Не е 5, но няма значение. Не искам да навлизам в  подробности. Просто исках да дам инфо за теглене от борса към банка, че минават преводи към физически лица. 

не споря, само казвам това което съм изпитал на главата си: 

-ДСК ми затвориха и двете сметки и всички свързани с тях по общите условия и по един член, тук по назад в темата може да видиш бях постнал писмото, че сметката е употребявана за незаконни цели (това м/у другото отпадна, след една жалбичка и също мина като общи условия под предтекст, че юристите им са се объркали) Всички други банкови сметки, които някога съм ползвал за теглене също по общите условия бяха затворени, освен ДСК това са Уникредит, Райфайзен, Централна Кооперативна и ПроКредит, след това многократно ми е отказвано да стана техен клиент по необясними за регионалните мениджъри причини.

-от НАП имат право до 5 год. да атакуват сделка назад и да развалят, има предложение да стане 10 год. не е прието за сега..

- НЯКОЙ финансови институции от не банков характер НЕ подават автоматично IBAN-и към БНБ, при разследване, съдя изпълнителя иска информация от БНБ, така, че ICARD-а ти няма да цъфне, но при поискване, са длъжни да осигурят информацията (визирам ICARD) други БГ такива не съм ползвал.

- Всички Български крипто борси, чейндж бюра и OTC агенти, които познавам НЯМАТ български банкови сметки и вероятно никога няма да имат поради директивата, която ЕС прие през Януари 2020-та мисля AMLD-1 се казваше.

-И все пак, всяка транзакция, която някога някой е направил и всеки акаунт в KYC борса, някога в бъдещето ще лъсне, за това ЗАЩИТЕТЕ се подобаващо.

image.png.0cfc01b6f9bd03dcd0ae48c5948a52f3.png

Пред имаше 20к евро на месец ама вече няма махнаха го. Мисля, че няма лимит ама ако започнеш да прехвърляш безумно много пари според мен няма да е много добре и може да ти искат някакви документи. 

Не се занимавайте с револют блокират сметки за крипто и после с месеци и години разиграват хората, на мен лично заради 2к ми блокираха, мисля и Стамен беше писал тук че Револют са му блокирали пари, въпреки че се рекламират като crypto friendly

Преди 23 часа, dilieff написа:

Не се занимавайте с револют блокират сметки за крипто и после с месеци и години разиграват хората, на мен лично заради 2к ми блокираха, мисля и Стамен беше писал тук че Револют са му блокирали пари, въпреки че се рекламират като crypto friendly

Аз ползвам рев от над година за чести преводи към coinbase,gemini и crypto.com И до сега не съм имал проблеми. Но за малки суми до 2 к е на месец.

Разбира се това не значи, че някой друг не може да го отнесе. Но поне аз нямам проблеми.

Vivid е мобилно приложение като рев и ти отваря немска сметка към соларис банк. Не съм го тествал ,но чета че се ползва за преводи насам -натам и по -специално кракен.

На 22.04.2021 г. at 19:29, RAMPAGE37 написа:

Привет там, когато се купува недвижим имот - сумата, която декларираш, нейният произход може да бъде от "дарения , заплата, спестявания". Така че дефакто, тези пари с които ще купиш имота са един вид спестени от теб (това че си ги разиграл на борси/комар/хазарт,  е твоят начин за спестване и учеличаване на спестяванията, без да висят парите на депозит в банка), но пак при един стандарт - без работа или с малка заплата, ако закупиш имот за 100 000 евро, и то със спестени пари ще бие на очи :) . Но пак всичко е строго индивидуално и зависи дали някой ще се загледа 

• 2 weeks later...
Преди 6 часа, veznata написа:

в настоящият момент най-евтино е да купиш през бонекс бг

Да, прегледах моментните цени на bonex.bg altcoins.bg crypto.bg    Но попаднах на интересна статия  https://www.altcoins.bg/blog/dani-petkanov-vs-lyubomir-zhechev-nasheto-stanovishte

...може би  RTotevBG ще каже какво е сега положението с банките и преводите, все пак е в крипто кухнята...освен ако не е професионална тайна...

аз гледам фактите, а именно че може от тях да обмениш 30000 лева на ден х 4 = 120К на ден!  още повече банките не  връщт преводи оттам, получаваш и доста от изипей на момента ако имат наличност и т.н.

за мен всички други възможности са "допълнение". а именно икард метална карта, бинанс карта и през bestchange.com. вероятно при някаква по-голяма адопция (дано да е по-скоро) нещата ще станат много по-лесни, но засега е това. 

ако говорим вече за голямо количество биткойни и суми нещата се променят.

10 hours ago, veznata said:

30000 лева на ден х 4 = 120К на ден! 

това какво значи две различни суми и двете на ден ? А кои са 'тях' нещо не връзвам :) 

Благодаря. 

• batibon changed the title to Български банки и крипто валути
  • batibon pinned this topic