lubk Posted May 9, 2021 Report Share Posted May 9, 2021 10 hours ago, veznata said: 30000 лева на ден х 4 = 120К на ден! това какво значи две различни суми и двете на ден ? А кои са 'тях' нещо не връзвам Благодаря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veznata Posted May 9, 2021 Report Share Posted May 9, 2021 пускаш заявки в bonex.bg, crypto.bg, xchange.bg, altcoins.bg за продажба на биткойн до 29337 лева във всеки сайт, това са близо 120К на ден. това е и основното теглене. икард метал имат лимит на АТМ 8к лева/ден и 10К/месец (могат да се вдигнат). бинанс карта има лимит 290 евро теглене на АТМ. да, това не са големи суми но може с течение на времето да се натрупат и оттам. в bestchange.com има доста опции и там към колко банки у нас могат да се кешират поне 10к/ден спокойно. има и доста опции още но тук споменавам само тези които аз знам и съм прилагал и след които може да се каже че парите ще са узаконени у нас след плащането на данъка 10%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 10, 2021 Report Share Posted May 10, 2021 От горе посочените гласувам за АлткойнсБг, в миналото винаги съм бил скептичен към бг чейнджовете, поради ред причини, но във времето АлткойнсБг се доказаха като най-големи професионалисти с напълно легитимен бизнес. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubk Posted May 10, 2021 Report Share Posted May 10, 2021 11 hours ago, veznata said: пускаш заявки в bonex.bg, crypto.bg, xchange.bg, altcoins.bg за продажба на биткойн до 29337 лева във всеки сайт, това са близо 120К на ден. това е и основното теглене. икард метал имат лимит на АТМ 8к лева/ден и 10К/месец (могат да се вдигнат). бинанс карта има лимит 290 евро теглене на АТМ. да, това не са големи суми но може с течение на времето да се натрупат и оттам. в bestchange.com има доста опции и там към колко банки у нас могат да се кешират поне 10к/ден спокойно. има и доста опции още но тук споменавам само тези които аз знам и съм прилагал и след които може да се каже че парите ще са узаконени у нас след плащането на данъка 10%. Благодаря, ще прочета още веднъж да навържа внимателно пътищата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shark Posted May 10, 2021 Report Share Posted May 10, 2021 Преди 6 часа, vamp111 написа: От горе посочените гласувам за АлткойнсБг, в миналото винаги съм бил скептичен към бг чейнджовете, поради ред причини, но във времето АлткойнсБг се доказаха като най-големи професионалисти с напълно легитимен бизнес. При положение, че вече има "Публичен регистър на лицата, които по занятие предоставят услуги за обмяна между виртуални валути и признати валути без златно покритие, и на доставчиците на портфейли, които предлагат попечителски услуги.", не бих се съмнявал в легитимността им. За тези, които не мислят да плащат данък май не са оферта?! Със сигурност са под контрол и подават информация за всичко що минава през тях. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 10, 2021 Report Share Posted May 10, 2021 @Shark не става само за легитимността, но и за бързата и адекватна реакция, професионализма и разбира се обема, който могат да поемат Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goku Posted May 18, 2021 Report Share Posted May 18, 2021 На 11.04.2021 г. at 14:37, RAMPAGE37 написа: 1. Тука всеки сам си преценява. Всяко мнение е лично. Аз смятам ,че 150- 200к до края на годината е реалистично. 2. Tук не мога да ти дам съвет. Аз лично ползвам Binance. 3. Аз използвам Нано леджър , мисля че е един от най сигурните, но също така и binance като борса са много секюрити и според мен е сейф и там да си държиш криптото отколкото да речем метамаск, но това е мое мнение. 4. Тук темата става леко мътна за БГ. Най общо казано всеки дължи данък и трябва да се декларира. Има няколко вида данък и агенцията с 3 букви в зависимост от това къде се намираш го тълкува по различен начин. Гледа се колко пъти си обръщал крипто във фиат. За фиатни пари се сметят евро, долар и т.н. , tether и др. стейбъл коини не се смятат за фиат. Това е много важно да се знае , че може да обърнеш Х пъти биткойн - етер-алтове-стейбъл койн и после пак биткойн и това не се взема предвид, а само се гледа когато се обръща във евро, долар или друга фиатна единица. В БГ се сметя, че ако си направил едно теглене към банка няма значение на каква стойност се вместваш в най малкия данък 10% върху печалбата, като не си длъжен да минеш по ддс дори да си минал 50к лв. Ако имаш повече от 1 транзакция вече всеки чичак или лелка от агенцията си преценяват дали да те накарат да платиш по голям данък , който е 15% + осигуровки върху максималния праг. Има вариант чрез фирма където дължиш 10% + 5 % разпределяне на дивидент( реално си спестяваш осигуровките ) , но дори да си като физическо лице не си длъжен да плащаш осигуровките на максималния праг цяла година , а само месеците в които си теглил, но тук ти трябва добър счетоводител, който да ти оправи документите. Ако копаш нещата стоят поразлично и не съм се интересувал, но доколкото знам там си задължен да минеш по ддс ,а дали дължиш мисля не. А ако си трейдър не си длъжен да минеш по ддс. В най лошия случай ще платиш глоба между 50 и 500 лв, като първоначалната е 50 лв и не дължиш ддс. Общо взето това е . Никъде не е казано колко транзакции може да имаш към фиат и в зависимост от това да си на 10 или 15 %. Знае се че ако е 1 си на 10% , ако са повече вече зависи човека на агенцията как ги гледа нещатата. В малките градове минават хора с по 20 транзакции на 10%, но в големите има случаи и с по 3-5 транзакции са на 15% . Друг е въпроса как ще ги изтеглиш понеже БГ банките ни тълкуват като престъпници или поне ни карат да се чувстваме така. Това го има само в БГ, в др. държави няма проблем с банките. Това е което знам. Дано съм бил полезен. Най много ме дразни това, че държавата си иска данъка, а по никакъв начин не помага на тия хора. Нали за тва е този данък да го е.а. На какво основание се иска ако не спомогнат с нещо на тия хора. Значи за данък ще ме търсят под дърво и камък, а как съм изтеглил тия пари само аз си знам. Поне да въведат един закон и банките да са спокойни и да приемат тия преводи!!! Здравейте, Откъде черпите информацията за данъците по т.4? Четох най-различни текстове и интерпретации и все още ми е трудно да се ориентирам какво точно трябва да се декларира. Притеснява ме това, че на няколко места се твърди, че трябва да се декларира всяка конкретна сделка, дори тези между две криптовалути. В сайта на трибуквената агенция е описано следното: Облагаемият доход от продажба или замяна на финансови активи е сумата от реализираните през годината печалби, определени за всяка конкретна сделка, намалена със сумата от реализираните през годината загуби, определени за всяка конкретна сделка (чл. 33, ал. 3 от ЗДДФЛ). Реализираната печалба/загуба за всяка сделка се определя, като продажната цена се намалява с цената на придобиване на финансовия актив (чл. 33, ал. 4 от ЗДДФЛ). Доходите се облагат с данък върху общата годишна данъчна основа и се декларират в годишната данъчна декларация. Малко по-подробно описание има например на следните места: https://lawfirm.bg/publikatzii/bitkoin-regulatziya-i-posledni-promeni-v-zakona (обръщам внимание на т.2 от секция Деклариране на биткойн и на т.3 от секция Специфики). https://www.capital.bg/biznes/moiat_kapital/2019/02/15/3390404_ti_deklarira_li_bitkoina/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 18, 2021 Report Share Posted May 18, 2021 @Goku братле няма да те лъжа, тук никой не плаща данъци Alexleo, olivar, ivan and 2 others 1 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CopperJack Posted May 18, 2021 Report Share Posted May 18, 2021 Някой да има идея Wire от CoinList към ДСК дали ще мине? От много стар airdrop (или нещо подобно) наскоро получих токени. Преди няколко дена реших да ги заключа в USD, а днес сутринта като пълна рибка наредих Wire към ДСК сметка... От години не съм дълбоко в крипто света и не знаех, че са станали толкова тегави нещата с банките. Последно съм ползвал ДСК <-> Кракен и никога не съм имал проблем... От щатска банка пътуват (ако има значение) ~2500$ 1. Да се надявам CoinList да не са в блек листа на ДСК? Да звънна в банката, да си "призная" за очакваното постъпление и да се надявам да се смилят над мен :) ? Да пия една студена вода? 2. Ако ги върнат наобратно, ще получа ли някаква разписка, която да представя на CoinList съпорта, или трябва да ходя да се разправям на място в ДСК? 3. Понеже ще ми се отключват токени ежемесечно, кой е най-добрия вариант за онлайн банка? Идеята е от нея да мога да правя преводи към друга щатска сметка и моя лична БГ сметка. Revolut, ICard, MisterTango? Благодаря предварително ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexleo Posted May 20, 2021 Report Share Posted May 20, 2021 На 12.04.2021 г. at 10:19, Alexleo написа: Дали бих купил сега биткойн на цена от 50 к евро - никога, хайде нека да има корекция поне до 20 к - 30 к евро и тогава пак ще се инвестира. Е вчера закупих на цена от 27 500 евро . Натоварих колата и тръгвам пак на пазар за алтове . И когато продам алтовете за допълнително количество биткойн, пак ще е на цена над 50к ivan and vamp111 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mcfaronq Posted May 22, 2021 Report Share Posted May 22, 2021 Здравейте понеже съм нов искам да попитам как става да си изтегля парите от Trustwallet. До колкото разбрах трябва да ги прехвърля във Binance във евро от там към icard и след това чак към Дск ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 23, 2021 Report Share Posted May 23, 2021 @Mcfaronq нещо такова да: портфейл->борса-> икард-> дск или ползваш някой наш чейндж като алткойнс.бг Mcfaronq and Kriso 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexleo Posted May 25, 2021 Report Share Posted May 25, 2021 Тя Револют не е много българска банка , но да попитам и аз, на някой скоро да са му изпращали да си актуализира "данъчната информация" в приложението? Два три пътви ме подканват в приложението и накрая получавам мейл от тях да го направа вече Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted May 25, 2021 Report Share Posted May 25, 2021 На мен ми пращат вече също два пъти. Преди ме подканиха да прима варианта в който са банка (уж ще съм защитен до 100к и тн... да ги ползвам, като банка с лицензиите и всичко)... и с редовното докладване към БНБ та отказах За тази подкана за сега ги скипвам.... ще видим до кога ще може. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexleo Posted May 26, 2021 Report Share Posted May 26, 2021 Преди 18 часа, ivan написа: На мен ми пращат вече също два пъти. Преди ме подканиха да прима варианта в който са банка (уж ще съм защитен до 100к и тн... да ги ползвам, като банка с лицензиите и всичко)... и с редовното докладване към БНБ та отказах За тази подкана за сега ги скипвам.... ще видим до кога ще може. Ооо това с да се присъединя към Револют Банката, редовно го трия . Но си мисля, че леко по леко започват нещо да затягат и да се мъчат да имат информация до всичко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinetizzz Posted May 28, 2021 Report Share Posted May 28, 2021 Здравейте, Искам да попитам някой, дали скоро му е бил отказвам превод от Бинанс към банка. Знам, че ще има хора, които ще кажат, че съм луд да тегля от криптоплатформа към банка, но преди това бях опитал няколко пъти по-малки суми и бяха минали и реших да опитам с някакв малка четирицифрена да пробвам и си го набих :D. Та, казусът ми е следният - опитвам превод от Бинанс към ОББ, но явно транзакцията не минава, защото парите не стигат банката, но не се връщат и в Бинанс. На 3 Май са го приключили превода в Бинанс и оттогава тези пари са яко инкогнито. Случвало ми се е преди да ми режат преводи, но никога не съм чакал над 1-2 седмици да ми върнат парите в съответния профил, откъдето тръгват. Та въпросът ми е - ако на някой са му отказвали превод от Бинанс, колко време е отнемало да върнат парите им към акаунта? Искам да уточня също, че от ОББ ми казаха, че преводът въобще не е стигал до тях, уж, тоест е бил резнат някъде преди това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted May 30, 2021 Report Share Posted May 30, 2021 Пусни си кейс към Бинанс, но се чака доста. Не си прави такива тестове повече, не работи, няма и да работи. Ако искаш директно от Бинанс - поръчай си тяхната дебитна карта и плащай с нея, с директни преводи към бг банки не се занимавай. https://www.binance.com/en/blog/421499824684900992/Binance-Visa-Cards-Are-Now-Available-in-Europe-Get-Up-to-8-Cashback Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinetizzz Posted May 30, 2021 Report Share Posted May 30, 2021 преди 43 минути, Wabi написа: Пусни си кейс към Бинанс, но се чака доста. Не си прави такива тестове повече, не работи, няма и да работи. Ако искаш директно от Бинанс - поръчай си тяхната дебитна карта и плащай с нея, с директни преводи към бг банки не се занимавай. https://www.binance.com/en/blog/421499824684900992/Binance-Visa-Cards-Are-Now-Available-in-Europe-Get-Up-to-8-Cashback Благодаря за отговора, кейс имам вдигнат вече от 1-2 седмици, но те просто ми пратиха един документ, който удостоверява от тяхна страна ,че плащането е направено по IBAN и от там нататък обясняват, че има трябва документ, който съответно да удостовори, че този превод е бил отказан(защото явно още този превод не им е върнат). Но аз този документ нямам откъде да го взема, тъй като ОББ твърдят, че те не виждат такъв превод и така... В момента не ми остава нищо друго освен да чакам отговор от още 1-2 места, защото за момента никой отникъде не ми дава никаква конкретна информация. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexleo Posted May 30, 2021 Report Share Posted May 30, 2021 Никой в този подфорум, не чете предишни статии. Всеки си пуска проблема и чака решение, а решение на проблемите е преходните страници. Изчитане и следване на проверени пътища. Хич не съчувствам и не отговарям на лични съобщения на въпроси поставени преди месеци и дори години и решения на проблемите, до които ние от личен опит сме достигнали до тях. Начин на теглене на фиат, начин на депозит, кеширане, плащания, сметки, верифицариния, схеми, карти, банки..... всичко в по-голямата си част е описано вече... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinetizzz Posted May 30, 2021 Report Share Posted May 30, 2021 преди 43 минути, Alexleo написа: Никой в този подфорум, не чете предишни статии. Всеки си пуска проблема и чака решение, а решение на проблемите е преходните страници. Изчитане и следване на проверени пътища. Хич не съчувствам и не отговарям на лични съобщения на въпроси поставени преди месеци и дори години и решения на проблемите, до които ние от личен опит сме достигнали до тях. Начин на теглене на фиат, начин на депозит, кеширане, плащания, сметки, верифицариния, схеми, карти, банки..... всичко в по-голямата си част е описано вече... Може би преди да се заядеш, може и ти да прочетеш мненията назад Прочетох всички страници до тук, видях, че имаше описани проблеми с CB, при които на някои хора до 2 месеца са им бавили парите, но това e CB, а не Binance. На предишната страница един потребител има идентичен проблем, но не видях някой да му е отговорил, та затова реших и аз да пиша. Начин на теглене на фиат, начин на депозит, кеширане, плащания, сметки, верифицариния, схеми, карти, банки - всичко това го знам, но не променя факта ,че направих грешка да изтегля пари директно към банка, след като се подведох от предишни успешни транзакции. Въпросът ми е конкретен и не видях да има отговор за него назад във форума(допускам , че е възможно да съм изпуснал някакво мнение, но ме съмнява) - дали на някой и съответно колко време са му бавили връщането на парите към акаунта в Binance, след като преводъд е бил отказан. Както споделих, от Binance ми искат документ, но от банката казват, че няма как да ми го дадат. Писал съм на Clear Junction, Писал съм на интернационалната компания, към която банката ми принадлежи само и само да намеря къде този превод се намира, но за сега от никъде никой не ми отговаря. Ако някой е попадал в идентична ситуация и има отговор - нека ми помогне(моля) или да сподели при него/нея как са протекли нещата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 31, 2021 Report Share Posted May 31, 2021 @Alexleo въпреки, че си прав като цяло, много по-лесно е да се пусне актуално запитване + така или иначе нещата са толкова динамични, че нещо което вчера си писал, днес вече може да е изтекло като давност конкретния въпрос на @kinetizzz не е дискутиран по-рано до колкото си спомням Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzveto99 Posted May 31, 2021 Report Share Posted May 31, 2021 Преди 23 часа, kinetizzz написа: Може би преди да се заядеш, може и ти да прочетеш мненията назад Прочетох всички страници до тук, видях, че имаше описани проблеми с CB, при които на някои хора до 2 месеца са им бавили парите, но това e CB, а не Binance. На предишната страница един потребител има идентичен проблем, но не видях някой да му е отговорил, та затова реших и аз да пиша. Начин на теглене на фиат, начин на депозит, кеширане, плащания, сметки, верифицариния, схеми, карти, банки - всичко това го знам, но не променя факта ,че направих грешка да изтегля пари директно към банка, след като се подведох от предишни успешни транзакции. Въпросът ми е конкретен и не видях да има отговор за него назад във форума(допускам , че е възможно да съм изпуснал някакво мнение, но ме съмнява) - дали на някой и съответно колко време са му бавили връщането на парите към акаунта в Binance, след като преводъд е бил отказан. Както споделих, от Binance ми искат документ, но от банката казват, че няма как да ми го дадат. Писал съм на Clear Junction, Писал съм на интернационалната компания, към която банката ми принадлежи само и само да намеря къде този превод се намира, но за сега от никъде никой не ми отговаря. Ако някой е попадал в идентична ситуация и има отговор - нека ми помогне(моля) или да сподели при него/нея как са протекли нещата. Парите ти от Бинанс ( от тяхната банка ) би следвало да минат през така наречената междинна банка , преди да стигнат до БГ банката ти. Разбери коя е банката на Бинанс и питай тях към коя междинна банка са ти пратени парите. ОББ няма да ги видят, защото междинната банка най-вероятно въобще не ги е пуснала към БГ банката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzveto99 Posted May 31, 2021 Report Share Posted May 31, 2021 На 26.05.2021 г. at 11:27, Alexleo написа: Ооо това с да се присъединя към Револют Банката, редовно го трия . Но си мисля, че леко по леко започват нещо да затягат и да се мъчат да имат информация до всичко. Аз съм се присъединил към банката, за да може парите ми в Револют до 100к евро да са гарантирани. Не виждам проблем с това да потвърдиш всичко , каквото ти искат освен ако просто не искате да избегнете данъци Също така Револют ми искаха и Proof of Funds , тъй като за една година били минали "много" пари. Верификацията след като им изпратих документи стана за 2 часа и това беше . Рано или късно ако не им потвърдите инфото , което искат , най-вероятно ще закрият акаунтите , а предвид алтернативата ( бг банки ) , които не са никаква алтернатива , Револют си оства добра опция ( за момента ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriso Posted June 1, 2021 Report Share Posted June 1, 2021 На 31.05.2021 г. at 16:10, Tzveto99 написа: Парите ти от Бинанс ( от тяхната банка ) би следвало да минат през така наречената междинна банка , преди да стигнат до БГ банката ти. Разбери коя е банката на Бинанс и питай тях към коя междинна банка са ти пратени парите. ОББ няма да ги видят, защото междинната банка най-вероятно въобще не ги е пуснала към БГ банката. На 23.05.2021 г. at 11:39, vamp111 написа: @Mcfaronq нещо такова да: портфейл->борса-> икард-> дск или ползваш някой наш чейндж като алткойнс.бг Онзи ден си открих сметка в iCard.Днес реших да направя една проба, да прехвърля от Binance към iCard. Парите бяха пратени за не повече от 2/3мин.вече бяха в сметката на iCard. vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinetizzz Posted June 1, 2021 Report Share Posted June 1, 2021 На 31.05.2021 г. at 16:10, Tzveto99 написа: Парите ти от Бинанс ( от тяхната банка ) би следвало да минат през така наречената междинна банка , преди да стигнат до БГ банката ти. Разбери коя е банката на Бинанс и питай тях към коя междинна банка са ти пратени парите. ОББ няма да ги видят, защото междинната банка най-вероятно въобще не ги е пуснала към БГ банката. В продължение на този разговор, успях да говоря и с KBC Group, под шапката, на които са и ОББ. Те ми казаха, че единствения начин да се разбере къде са блокирани парите е Binance/тяхната банка да започнат разследване за тази транзакция. Ако се съди по докуемнта, който Бинанс ми пратиха, би трябвало преводите им да минават през Clear Junction, на които съм пратил вече 2-3 форми, но още няма никакъв отговор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts