Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Български банки и крипто валути

Recommended Posts

On 7/7/2021 at 9:38 AM, vamp111 said:

Icard скоро ще отпадне като вариант, така, че предлагам, който може да се ориентира към румънски, гръцки сметки.. 

Гръцки забрави, трябва ти разрешително за престой и данъчна регистрация за откриване на сметка.

не мога да разбера защо таксите ви са проблем. взели сме биткойните за жълти стотинки, а сега са цели състояния. все едно да спечелиш шестица от тотото и да не искаш да си отвориш сметка, защото е 2.50 на месец подръжката и.

Преди 10 часа, veznata написа:

не мога да разбера защо таксите ви са проблем. взели сме биткойните за жълти стотинки, а сега са цели състояния. все едно да спечелиш шестица от тотото и да не искаш да си отвориш сметка, защото е 2.50 на месец подръжката и.

не разбрах, за какви такси говорим?

• 2 weeks later...
На 19.07.2021 г. at 23:17, veznata написа:

не е сигурно дали и колко скоро Icard ще отпадне. иначе вместо гръцки и румънски защо не Вануату и Салвадор :).

Трябва да видите цялата информация за картата си в личния си акаунт.

На Paysera съобщението е малко двусмислено и сякаш оставя място за преводи.

Пуснал съм запитване за списък с кои точно фирми няма да работят, че както е описано сега е врата в полето и оставя твърде много място за движение.

Реално то не останаха варианти за прехвърляне на пари (след 1.10.2021 имам предвид).
Ще трябва да се ползват банкоматите, ама там цените не са от най-хубавите :(

EDIT:
на въпроса да дадат списък с контрагенти с които няма да работят отговорът е :

Please be informed, that you can not send/receive any transfers which contains(related) with crypto currency.

Доста двусмислено, защото в самите преводи никъде не се попълва текст, че е за крипто и не съветвам никого да пише нещо подобно. Та общо взето може да сметнем, че ако ще е за борса директно - няма да е, но то си е така от години, ако обаче ще е за доставчик на услуга, който не е изрично посочен да е за крипто, ами е и за други дейности (като мртанго), може би ще минават преводите.

Преди 20 часа, Wabi написа:

Нещо, което съм пропуснал при Mister Tango, нови такси.

image.thumb.png.fc65850939484fcdae50e902b3ce01d5.png

Тия какво се изучиха с това inactivity fee. Skrill надали някой ги ползва още, но и те имат 5 е fee.

трябва да прочетеш на ICARD шуротията, известяват ме, че до 2 месеца ми закриават акаунта, като вече са ми блокирали входящите преводи и в рамките на този период трябва да си изтегля средствата иначе без значение останалата по сметката сума, ще ме таксуват 50е на месец, докато не ги изтегля :lol:

...биеш си сондаж в двора, плащаш 140 лева на линеен метър, парите никой няма ти ти ги върне ако излезе суха дупката...имаш вода, почваш да Се поливаш...и тук идва Държавата и ти слага Водомерче и иска да и плащаш за водата...защото тя не е твоя...

...станахме прекалено големи и статуквото иска да си вземе десятъка, крипто ще го има, но ще е под контрол,  вход-изход, и не само там...всеки който има биткойн ще бъде принуден да го декларира...това е нова ниша за съществуващия финансово - икономически октопод и той иска контрола...

Биткойн е най-разрушителното изобретение от Интернет и сега се води идеологическа битка между крайните утописти и основния капитализъм.... цитат отнякъде... бих добавил и икономическа и хибридна и всякаква...

Аз знам, че от около месец има проблеми с Британските власти и Байнанс, но не знаех в какво точно се изразява. Тъй като ползвам първа стъпка на теглене Револют и после нареждам през други банки, та днес опитах се да изтегля Евро към Револют и това лъсна :(

122.thumb.png.0f52a472a448f4bca2e57d79b5495051.png

123.thumb.png.01384c117431ff110ef559ed33c2a790.png

Остава като вариант да ползвам директно към банкова карта, за сега е без такси ( или нарочно са го направили да е без такси, докато изчистят проблема с английските власти ), но ако дръпна към ДСК картата директно, дали няма да има "червена лампичка" от дск за тези средства и техният произход, тъй като изписва наредител GBR VISA DIRECT BINANCE DIGITAL LIMITED .

преди 10 минути, nandrolon написа:

Ако трябва да се тегли към виза/ мастъркард и не искаш да е на дск, какво ти пречи да е към картата на revolut?

Еее, забравих да спомена. Пише ми че е непознат/неразрешен формат. Това с картата на револют беше първата изпробвана опция :)

1112.png

Нещата отново се затягат както края на 2017г.
За съжаление обаче не виждам алтернативи в момента, освен банкоматите, тоест само кеш.

Револют не работят с външни борси , не виждам как ще си пратиш пари от Битстамп или Бинанс натам.

Пейсера скоро и те ще спрат да приемат.

Директен дебит не става.

Общо взето или карта на Бинансе и да си теглиш тук, което пак е зор понякога, че лимитите не са особено големи или и аз не знам вече коя опция е добра?

Алтернативи има ли да се минава в кеш или да търся магазин да приемат биткойн за магданоз :D

32 minutes ago, Wabi said:

Това може да е само допълнителен бай сигнал! :lol:

33 minutes ago, Wabi said:

Алтернативи има ли да се минава в кеш или да търся магазин да приемат биткойн за магданоз :D

Абе то алтернативи има, ето има вече криптобанкомати в големите градове, има български брокери, но за последните KYC верификация и по-висока комисионна. После трябва да се плати 10% ДДФЛ към НАП. Но и данъците трябва винаги да се плащат. Така е по закон, а и е по-добре, защото доходът е напълно законен и никой копче не може да ти каже. Дори в момента да няма много алтернативи, това е предизвикателство към криптообщността, на което ще се намери още реакция и отговори в един момент по един или по-друг начин. Никой не може да спре Биткойн. Дори и Г20 да се съберат и и да решат да го забранят, ще бъде все едно такова решение, че от утре забраняват на  Слънцето да изгрява от Изток и да залязва на Запад.

Преди 1 час, Wabi написа:

За съжаление обаче не виждам алтернативи в момента, освен банкоматите, тоест само кеш.

Револют не работят с външни борси , не виждам как ще си пратиш пари от Битстамп или Бинанс натам.

Пейсера скоро и те ще спрат да приемат.

Директен дебит не става.

Общо взето или карта на Бинансе и да си теглиш тук, което пак е зор понякога, че лимитите не са особено големи или и аз не знам вече коя опция е добра?

p2p срещу кеш, както всъщност Биткойн е бил проектиран да бъде използван

За данъците и т.н. е ясно - затова и по банков път е най-лесно и за доказване.

Банкоматите са пак кеш, ще се ползват, ама друго си е да си пуснеш наведнъж 1 сума до банковата сметка по РИНГС и слд 15 минути си приключил. На банкомата ще има да се разхождащ 50-100 пъти :D

P2P ми се струва адски опасно в България, за малки суми 500-1000лв сигурно е все тая, ама едва ли някой ще обмени стабилни пари с непознат на улицата. На Запад нещата са далеч по-лесни, хората директно си прехвърлят в банката в САЩ, Англия и т.н., само тука сме пак на маймуни. :(

Дано нещата се променят в следващите 6-12 месеца...

Преди 14 часа, Wabi написа:

P2P ми се струва адски опасно в България, за малки суми 500-1000лв сигурно е все тая, ама едва ли някой ще обмени стабилни пари с непознат на улицата. На Запад нещата са далеч по-лесни, хората директно си прехвърлят в банката в САЩ, Англия и т.н., само тука сме пак на маймуни. :(

Всъщност p2p в БГ се развива много добре, супер лесно, безопасно и ефективно е да обменяш + най-вече АНОНИМНО, има хора които отговарят и до 1 милион лева в рамките на ден два, не знам защо си останал с лошо впечатление от тази индустрия, аз лично ползвам p2p ежемесечно вкл. и за суми, които може би считаш за "стабилни" 

Преди 19 часа, Wabi написа:

Работят отлично с gemini, coinbase, crypto.com

Ако revolut не ви харесва, ползвайте vivid.

За сега не виждам повод за притеснение.