Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Български банки и крипто валути

Recommended Posts

Преди 1 час, vamp111 написа:

Всъщност p2p в БГ се развива много добре, супер лесно, безопасно и ефективно е да обменяш + най-вече АНОНИМНО, има хора които отговарят и до 1 милион лева в рамките на ден два, не знам защо си останал с лошо впечатление от тази индустрия, аз лично ползвам p2p ежемесечно вкл. и за суми, които може би считаш за "стабилни" 

Добре, изчетох, изслушах и питам. Имам крипто за продажба, което в момента е в Binance, искам малко да разтоваря и примерно да продам 0.5 биткойна. Как става с това p2p (peer to peer) ли е, и има ли човек на който да му го прехвърля през адреса и да ми брои нам си колко хиляди лева на ръка?

Ако ти си такъв @vamp111 ще се разходя до Пловдив , ще се видим и ще направим сделката. Дори занапред може само теб да ползвам като кеширане, ако си съгласен и имаш кеш - оборот. Купуваш от мен на 40к евро, hoDl и продаваш на 50к евро....но това вече са твои финансови цели.

Въпроса ми е сериозен

3 hours ago, nandrolon said:

Работят отлично с gemini, coinbase, crypto.com

Ако revolut не ви харесва, ползвайте vivid.

За сега не виждам повод за притеснение.

Имаш предвид да се праща крипто от борса към револют или пари?

Помня, че Револют забраниха изплащането към външни борси още преди година и нагоре, но за приемането не съм се замислял.

4 hours ago, vamp111 said:

Всъщност p2p в БГ се развива много добре, супер лесно, безопасно и ефективно е да обменяш + най-вече АНОНИМНО, има хора които отговарят и до 1 милион лева в рамките на ден два, не знам защо си останал с лошо впечатление от тази индустрия, аз лично ползвам p2p ежемесечно вкл. и за суми, които може би считаш за "стабилни" 

Факт е , че не съм пробвал P2P, но наистина зависи и на какви хора попаднеш. Просто колкото повече променливи има, толкова по-опасно, а в P2P променливите са доста. Затова и винаги търся банковия път, в мой контрол, в мои регистрации и т.н. Тоест няма външна намеса. Бих пробвал P2P, но при липса на алтернативи, просто такова ми е мисленето.

Преди 5 часа, Alexleo написа:

Добре, изчетох, изслушах и питам. Имам крипто за продажба, което в момента е в Binance, искам малко да разтоваря и примерно да продам 0.5 биткойна. Как става с това p2p (peer to peer) ли е, и има ли човек на който да му го прехвърля през адреса и да ми брои нам си колко хиляди лева на ръка?

Ако ти си такъв @vamp111 ще се разходя до Пловдив , ще се видим и ще направим сделката. Дори занапред може само теб да ползвам като кеширане, ако си съгласен и имаш кеш - оборот. Купуваш от мен на 40к евро, hoDl и продаваш на 50к евро....но това вече са твои финансови цели.

Въпроса ми е сериозен

аз не съм такъв, но може да си видиш л.с.

Здравейте на всички!
Следя темата отдавна и искам да се присъединя с идея. Разбрах от няколко източника ,че може да се ползва bunq.Bunq е холандска банка,която има апп.През апп-а може да се направи всичко като верификация,документи ,снимки и т.н.До колкото разбрах.Кракен> bunq>банка (дск,уникредит няма значение) би трябвало да работи, защото банката ще види ,че парите се дошли от друга банка.Bunq са крипто friendly и приемат пари от борси.Кажете ми ,ако някой също е по-запознат с тях.Изкажете мнение дали сте ги чували :)
Благодаря!

Преди 1 час, brainsick написа:

Какъв е лимита за превод на фиат-на сума пари от алткойнс.бг към българска банка, за една(1) транзакция? 

Или поне надвишава ли петцфирена сума?

Просто трябваше да попрочетеш някъде там...30к по памет...но ако не искаш да светнеш преждевременно някъде - под 5к на ден... така или иначе там всичко се вижда от който трябва...

Няма проблем, ще си платя ставката от 10%, колкото и да не ми се иска........няма нормален човек, който да иска да плаща данъци, но и не искам да се лакомея. 

Иначе то е с натрупване. Ако тотала от трансакции за цялата година е >50к лева, пак има възможност да ти търсят сметка (за физическо лице).

Преди 11 часа, brainsick написа:

Няма проблем, ще си платя ставката от 10%, колкото и да не ми се иска........няма нормален човек, който да иска да плаща данъци, но и не искам да се лакомея. 

Иначе то е с натрупване. Ако тотала от трансакции за цялата година е >50к лева, пак има възможност да ти търсят сметка (за физическо лице).

ако си готов да платиш 10% на държавата, по-добре плати 5% за OTC сделка p2p срещу кеш и да го духа държавата

На 10.08.2021 г. at 15:01, Wabi написа:

Помня, че Револют забраниха изплащането към външни борси още преди година и нагоре, но за приемането не съм се замислял.

За фиат става въпрос. Revolut не обича kraken и binance. Към и от повечето други борси преводите минават в двете посоки и са почти мигновени. 

На 11.08.2021 г. at 9:28, vamp111 написа:

ако си готов да платиш 10% на държавата, по-добре плати 5% за OTC сделка p2p срещу кеш и да го духа държавата

само че вече не сме 1995 и няма как да купиш (инвестираш) нещо с недекларирани пари освен ако са само 20-30 хиляди, а ако са 6 или 7-цифрена сума ще е трудно да ги изядеш и профукаш.

• 2 weeks later...
На 15.08.2021 г. at 21:21, veznata написа:

ще е трудно да ги изядеш и профукаш.

братле само компаньонката ми е 3К на вечер, за профукване на пари от крипто аз съм човека, вярвай ми.

+ не е нужно да имаш нищо на твое име, можеш да си наемеш най-голямата къща, да си лизинговаш най-скъпата кола и да ги плащаш с кеш на гише, без дори да имаш банкова сметка. Живота в БГ не е толкова сложен.

за това няма спор, въпроса беше " как може да инвестираш в нещо по-голямо на твое име без да те питат за произхода на парите"? ей това е въпроса за 1 билион :)

Пишеш го на ниска стойност, на жена ти, поставено лице и т.н. и т.н. 

Отговора на тоя въпрос отдавна е измислен. Съвсем без данък няма да минеш, отчети нещо

Преди 21 часа, veznata написа:

как може да инвестираш в нещо по-голямо 

искаш да кажеш, че съществува по-голяма и по-добра инвестиция от биткойн и ти би продал най-добре представящия се актив на десетилетието за нещо като къща, блок или там каквото виждаш като инвестиция ?

от моя гледна точка скоро биткойна няма да бъде най-добре представящата се инвестиция до няколко годинми. всичко си има край. вероятно вече цената ще се стабилизира без да ти носи никакви дивиденти междувременно. каквато и да е класическа инвестиция (имоти, земеделска земя и т.н.) носи дивиденти (пасивен доход) и цената им също расте сигурно в дългосрочен план. когато цената мине 100К в зелено ще си оставя не повече от 10% в биткойн. ако падне след време ще взема пак.

преди 48 минути, veznata написа:

от моя гледна точка скоро биткойна няма да бъде най-добре представящата се инвестиция до няколко годинми. всичко си има край. вероятно вече цената ще се стабилизира без да ти носи никакви дивиденти междувременно. каквато и да е класическа инвестиция (имоти, земеделска земя и т.н.) носи дивиденти (пасивен доход) и цената им също расте сигурно в дългосрочен план. когато цената мине 100К в зелено ще си оставя не повече от 10% в биткойн. ако падне след време ще взема пак.

едва ли на нашата планета пасивния доход за който говориш в имоти/земеделска земя носи повече дивидент от биткойн, аз освен с биткойн се занимавам и със строителство и имоти ако искаш мога да ти дам доста готови сметки, за да не си блъскаш главата да смяташ

Преди 21 часа, vamp111 написа:

едва ли на нашата планета пасивния доход за който говориш в имоти/земеделска земя носи повече дивидент от биткойн, аз освен с биткойн се занимавам и със строителство и имоти ако искаш мога да ти дам доста готови сметки, за да не си блъскаш главата да смяташ

досега беше така, 100% вярно. все пак ако искаш едно нормално ниво на живот и сигурност е добре да се диверсифицира и оттук нататък по-голямата част да бъде в " класическите" инвестиции познати от много време. нали не си мислиш че биткойна ще расте до безкрайност. не казвам да се излезе напълно от него, но ако си 100% вътре и след 2 години стане някакъв световен бан какво правим.  аз лично не мога да поема такъв риск пък и вече спечелихме повече от достатъчно от биткойна дотук. на мен ми стика. всеки си прави сметката за себе си.

Преди 3 часа, veznata написа:

досега беше така, 100% вярно. все пак ако искаш едно нормално ниво на живот и сигурност е добре да се диверсифицира и оттук нататък по-голямата част да бъде в " класическите" инвестиции познати от много време. нали не си мислиш че биткойна ще расте до безкрайност. не казвам да се излезе напълно от него, но ако си 100% вътре и след 2 години стане някакъв световен бан какво правим.  аз лично не мога да поема такъв риск пък и вече спечелихме повече от достатъчно от биткойна дотук. на мен ми стика. всеки си прави сметката за себе си.

В Ел Салвадор ще може да си ги харчим :-) 

Преди 8 часа, veznata написа:

досега беше така, 100% вярно. все пак ако искаш едно нормално ниво на живот и сигурност е добре да се диверсифицира и оттук нататък по-голямата част да бъде в " класическите" инвестиции познати от много време. 

какво те кара да мислиш, че класическите активи ще продължат да вървят нагоре 

след 2 години стане някакъв световен бан какво правим. 

имат по-голям шанс да баннат пчелите да летят от колкото биткойн, явно не си осъзнал каква е идеята зад него

досега беше така, 

защо "до сега" ? какво се промени ?

все пак ако искаш едно нормално ниво на живот и сигурност е добре да се диверсифицира

Ако не си удобен на управляващата партия, със сигуност могат да ти вземат къщата, но пък със сигурност не могат да ти вземат биткойна, ако не си разбрал имунизационните паспорти, които сега ни рекламират ще се превърнат в дигитално ID обвързано със банковите ти сметки и социални дейности. Парите ти ще бъдат под контрола на централната европейска банка и подобно на Китай в Европа ще се въведе система за социален кредит. Ако ти е интересно за бързо настъпващата диктатура, последвай този профил във ФБ: https://www.facebook.com/VampiraSiTyrsiRusa/

нали не си мислиш че биткойна ще расте до безкрайност. 

първия актив с абсолютна математическа оскъдност, непрестано нарастващо търсене и все по-малко предлагане 

• 3 weeks later...

Хоп. Ако помните преди 2 години бях направил едно сайтче с проверени начини за прехвърляне на реални пари към крипто и различни борси и обратно към банки без такси.

Сега вероятно всичко се е сменило, та може ли някой да ми каже USD към коя банка (вкл. fintech) може да се прехвърли от Binance със SWIFT и ако има - какви са лимитите?

Thanks

Преди 9 часа, stamat написа:

Хоп. Ако помните преди 2 години бях направил едно сайтче с проверени начини за прехвърляне на реални пари към крипто и различни борси и обратно към банки без такси.

Сега вероятно всичко се е сменило, та може ли някой да ми каже USD към коя банка (вкл. fintech) може да се прехвърли от Binance със SWIFT и ако има - какви са лимитите?

Thanks

Binance нямат преводи към момента. Можеш май само към дебитна/кредитна карта да си пуснеш парите. 

3 hours ago, Tzveto99 said:

Binance нямат преводи към момента. Можеш май само към дебитна/кредитна карта да си пуснеш парите. 

В Binance има SWIFT - ако е USD, с такса $15, но въпросът е до къде е ОК да се праща.

А от Coinbase - същият въпрос, някой правил ли е превод към българска банка и/или Revolut?