hjzagf4sb Posted September 23, 2021 Report Share Posted September 23, 2021 1 hour ago, batibon said: Хайде момци, поразровете се малко, това е маг Стамат, уважавана личност тук. Помня го аз. Имам спомен, че беше голямо мече. Интересно ми е сега какво мисли за пазара. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted September 23, 2021 Report Share Posted September 23, 2021 Преди направих 2000% печалба на падащ пазар (x20), успях да се оттърва от вманиячаването като се лагна на binance сайта и спря да ми работи системата (някъде март месец). Това, което бях измислил за мен работеше най-добре на падащ пазар, защото тогава хората правят повече глупости. Сега от доста време е перфектно за същото ама аз се занимавам с други по-интересно неща. Ако сега трябва да се правя на врачка пак - в рамките на 6 месеца ще падне до 20К. Макар че в днешно време с този ковид, излишни пари и седене вкъщи психологията не е същата, така че не се знае. Да си дойдем на въпроса - никой ли не е теглил фиат от binance напоследък? Револют и ДСК казаха, че няма проблем за входящи, така че май тези два начина от едно време са си актуални. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 Преди 8 часа, stamat написа: ДСК казаха, че няма проблем за входящи от ДСК са ти казали, че няма проблем да теглиш от крипто борса към тях ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goshootpochivka Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 Някой наясно ли е дали има банка, която да приема входящи преводи към фирмена сметка от която и да е от борсите? Говорим за голяма сума (100к+, в Евро). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 2 hours ago, vamp111 said: от ДСК са ти казали, че няма проблем да теглиш от крипто борса към тях ? Да. Телефонистката каза "да", питах я дали е 100% сигурна, тя каза че ще провери с колегите и пак каза "да". Другия месец ще проверя на практика и ще пиша. А скоро никой ли не я е правил тази операция Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goshootpochivka Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 преди 13 минути, stamat написа: Да. Телефонистката каза "да", питах я дали е 100% сигурна, тя каза че ще провери с колегите и пак каза "да". Другия месец ще проверя на практика и ще пиша. А скоро никой ли не я е правил тази операция Аз съм го тествал с лична сметка и превод от Кракен и няма проблем, дори за прилични суми. Но преди по телефона казваха "не", а всичко минаваше. Явно вече и официалната версия е "да". Интересно ми е как стои въпросът с фирмените сметки, обаче. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 Преди 4 часа, stamat написа: А скоро никой ли не я е правил тази операция бих пробвал ако някога пак мога да имам сметка при тях Alexleo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladjo Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 При мен Kraken-->DSK никога не е спирало, но гледам да не правя преводи по-големи от 5к в лева. Имам чувството, че до 5К минават автоматично. На скоро тествах и Kraken --.> ICARD с малка сума и пак стана. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 Преди 1 час, mladjo написа: При мен Kraken-->DSK никога не е спирало, но гледам да не правя преводи по-големи от 5к в лева. Имам чувството, че до 5К минават автоматично. На скоро тествах и Kraken --.> ICARD с малка сума и пак стана. и двата случая при мен работеха, докато не спряха да работят и от двете банки (icard също имат лиценз от тази година) получих писма с които ме уведомяват, че ми затварят сметките по общите условия. преводи до 5000лв за 24ч се обработват автоматично, прав си за това Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 4 hours ago, mladjo said: При мен Kraken-->DSK никога не е спирало, но гледам да не правя преводи по-големи от 5к в лева. Имам чувството, че до 5К минават автоматично. На скоро тествах и Kraken --.> ICARD с малка сума и пак стана. Благодаря за информацията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veznata Posted October 5, 2021 Report Share Posted October 5, 2021 освен към ДСК не съм теглил досега. дали долната таблица е вярна и актуална към днешна дата? става въпрос само за преводи от борси към наши банки и обратно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted October 5, 2021 Report Share Posted October 5, 2021 Coinbase (EUR) към ДСК (BGN) е ОК, получих за 1-2 часа, курс 1.951 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanoev94 Posted October 5, 2021 Report Share Posted October 5, 2021 Не се ли притеснявате, че ще ви погнат за данъци, като си получавате парите от крипто директно в банковата сметка.Аз не бих го използвал за големи суми. Не че е неетично, но все пак. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted October 5, 2021 Report Share Posted October 5, 2021 13 minutes ago, stanoev94 said: Не се ли притеснявате, че ще ви погнат за данъци, като си получавате парите от крипто директно в банковата сметка.Аз не бих го използвал за големи суми. Не че е неетично, но все пак. По-добрия начин е да си платиш 10% данък и това е. За изтегленото 2021 кампанията почва през 2022г., и т.н. В момента НАП все още обработва 2019г., тоест изтегленото прези 2018. За малка сума няма кой да те гони, там 500-2-3к лева данък все тая. Ако си с дебела сума, вече влизаш в полезрението. Както погнаха всички продаващи през Еконт - който е над 10к оборот е получил писмо за доброволно плащане. Защо да криеш, особено при нисък данък? Не виждам особен смисъл. Да не говорим, че при големи суми е най-добре да е по банков път, доста по-лесно се виждат потоците. Има видимост на влизане, и на излизане, ако някой се заяде, има начин как да се докаже всичко. Ако ги вкараш в 3 торби кеш, опитвайки се да скриеш доходи, доста лесно ще те изнудят за някой и друг процент, че да не ти направят проблем, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted October 9, 2021 Report Share Posted October 9, 2021 On 10/5/2021 at 11:58 PM, stanoev94 said: Не се ли притеснявате, че ще ви погнат за данъци, като си получавате парите от крипто директно в банковата сметка.Аз не бих го използвал за големи суми. Не че е неетично, но все пак. Аз си плащам данък. Нямам намерение да ставам президент или депутат, но въпреки това предпочитам ако някога НАП ми направят ревизия да не гледам като наср*н. Това е много елементарен за спазване принцип, а и у нас данъкът е достатъчно нисък, че човек да се лакоми и да седи на тръни цял живот и накрая с инфаркт или инсулт :)) Междувременно тествах превод и от Binance-ДСК. За разлика от Coinbase-ДСК където беше в евро, тук е в долари и е SWIFT и се получиха по-малко, явно има и кореспондентска банка по средата. Някой знае ли каква е таксата (фиксирана или процент)? Ще тествам още веднъж с друга сума, да видим има ли формула Tzveto99 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikki123 Posted October 11, 2021 Report Share Posted October 11, 2021 На 9.10.2021 г. at 3:02, stamat написа: Аз си плащам данък. Нямам намерение да ставам президент или депутат, но въпреки това предпочитам ако някога НАП ми направят ревизия да не гледам като наср*н. Това е много елементарен за спазване принцип, а и у нас данъкът е достатъчно нисък, че човек да се лакоми и да седи на тръни цял живот и накрая с инфаркт или инсулт :)) Междувременно тествах превод и от Binance-ДСК. За разлика от Coinbase-ДСК където беше в евро, тук е в долари и е SWIFT и се получиха по-малко, явно има и кореспондентска банка по средата. Някой знае ли каква е таксата (фиксирана или процент)? Ще тествам още веднъж с друга сума, да видим има ли формула Да те попитам, пробвал ли си КРАКЕН- ДСК? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pete Posted October 17, 2021 Report Share Posted October 17, 2021 Здравейте, след cash out обръщали ли сте profit-а в stable coin с цел избягване на данъци, риск и т.н. Има ли резон въбоще, ако не - защо? Колко stable e stable coin-а според вас, да кажем USDT? Благодаря Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted October 18, 2021 Report Share Posted October 18, 2021 Преди 21 часа, Pete написа: Здравейте, след cash out обръщали ли сте profit-а в stable coin с цел избягване на данъци, риск и т.н. Има ли резон въбоще, ако не - защо? Колко stable e stable coin-а според вас, да кажем USDT? Благодаря cash-out, не е ли като си изтеглиш профита в левове вече Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pete Posted October 18, 2021 Report Share Posted October 18, 2021 Имах предвид ... да кажем, че решавам да продам койни. Правя го на ексчейнджа и финиширам във фиат и ето тук е моят въпрос ... ако си купя стейбълкойн, с цел да си вкарам сумата в леджъра, а не в банката ... какви минуси виждате в това? Целта ми е фиата да не ми седи в екчейнджа, докато реша какво да правя, а да го обърна в стейбълкойн и да си го сложа в уолета ... тъй като това може да трае и месеци и година ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted October 18, 2021 Report Share Posted October 18, 2021 Преди 2 часа, Pete написа: Имах предвид ... да кажем, че решавам да продам койни. Правя го на ексчейнджа и финиширам във фиат и ето тук е моят въпрос ... ако си купя стейбълкойн, с цел да си вкарам сумата в леджъра, а не в банката ... какви минуси виждате в това? Целта ми е фиата да не ми седи в екчейнджа, докато реша какво да правя, а да го обърна в стейбълкойн и да си го сложа в уолета ... тъй като това може да трае и месеци и година ... Единствено ако стане нещо с издателя на стейбълкойна. ФЪД колкото искаш до сега особено за тетъра, в крайна сметка всичките си съществуват и са си ок към днешна дата. Тетъра даже вече си сключи споразумение с ФЕД и уж нямат други претенции към него. * Може директно от бтк да продадеш за стейбълкойни, а не да минаваш през фиат. ** За дългосрочно бих казал че е най-добре да си в бтк а не в стейбъл освен ако не очакваш да има биткойн зима и да падне цената, но не мисля, че вече ще видим големи пропадания, ETF(такъв с покритие на спот цена) ще докара много пари не на веднъж а за дълго и продължително които ще влизат плавно. Не че преди не съм го казвал това че няма да има повече зима пък имаше една кратка ама много кратка :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veznata Posted October 18, 2021 Report Share Posted October 18, 2021 Крипто зима ще има неминуемо не се лъжете. навсякъде в живота има цикли. на предния въпрос риска да "висиш" в тетер и да стане нещо с активите ти е безмерно по-голям от това да минеш на фиат и да си платиш данъците. а по темата за българските банки виждам че са поместени данни за тегления и депозити до куотър 1 и 2 от годината. тези актуални ли са към днешна дата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted October 19, 2021 Report Share Posted October 19, 2021 Преди 21 часа, Pete написа: Имах предвид ... да кажем, че решавам да продам койни. Правя го на ексчейнджа и финиширам във фиат и ето тук е моят въпрос ... ако си купя стейбълкойн, с цел да си вкарам сумата в леджъра, а не в банката ... какви минуси виждате в това? Целта ми е фиата да не ми седи в екчейнджа, докато реша какво да правя, а да го обърна в стейбълкойн и да си го сложа в уолета ... тъй като това може да трае и месеци и година ... Така казано да. Хеджирайки се в стейбълкойн е по-добре от колкото във фиат, за да може да го изтеглиш. Разбира се 100% алокация не е желателна, наистина може да стане нещо със самия стейбълкойн, за предпочитане е да си в Биткойн по-дългосрочно. Фиат няма смисъл освен ако не вадиш + ако не търгуваш активно изобщо на борсата нямаш работа да държиш каквото и да е вкл. тези неща дето се стейкват/фармят и т.н. всичко е така наречен honeypot за хакери и скамъри Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShinobiMoney Posted October 21, 2021 Report Share Posted October 21, 2021 Здравейте, доколкото прочетох успявате да вкарвате пари от ДСК към Кракен. Аз използвах Револют към Бинанс, но нали вече го спряха и реших да мина към Кракена. Вчера пробвах да пусна 1к евро, но ми пише, че е грешен ибан-а, който ми е даден от Кракен. Имам Bank Frick(SEPA) и InCore Bank(SEPA). Ако може малко съдействие кое да избера и колко пари гледате да не надвърляте на превод/месец? Благодаря Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted October 21, 2021 Report Share Posted October 21, 2021 Преди 3 часа, ShinobiMoney написа: Здравейте, доколкото прочетох успявате да вкарвате пари от ДСК към Кракен. Аз използвах Револют към Бинанс, но нали вече го спряха и реших да мина към Кракена. Вчера пробвах да пусна 1к евро, но ми пише, че е грешен ибан-а, който ми е даден от Кракен. Имам Bank Frick(SEPA) и InCore Bank(SEPA). Ако може малко съдействие кое да избера и колко пари гледате да не надвърляте на превод/месец? Благодаря за SEPA не ти ли дава Fidor Bank ? най-добре избери него в Германия е, Bank Frick e в Лихтенщайн ако има някакво значение изобощо.. FRick ми обявиха 250 франка на година такса подръжка на сметката и минимална наличност от 20 000 CHF и там още някакв лимити дето не ме изкефи, за това питам, дали Кракен все още ползват FIDOR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegass Posted October 21, 2021 Report Share Posted October 21, 2021 Fidor ползват, последно преди месец някъде видях. Що се отнася до грешния iban, провери дали не е заради празните места между цифрите и буквите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts