Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Български банки и крипто валути

Recommended Posts

3k is max

Но нищо не пречи да пробваш с повече и да кажеш, дали става :)

Онзи ден пробвах 8к лв с карта на дск и мина без проблем, само после ми звъняха да питат дали не ми е хакната картата тъй като и предния ден взех за 3.8к :D

Тези дни ме отрязаха в цкб, тексим, пощенска, а във фибанк ми казаха, че не предлагали СЕПА преводи. В момента съм в патова ситуация да не знам как да изтегля малко пари от койнбейс.Таксите по превод към дебитна карта или крипто.бг ми се равняват като на една почивка и до последно ще търся алтернатива за теглене със сепа превод.

Някой колега с идея?

здравей,

"таксата" в крипто.бг е нето 1.5% - при положение, че пазарът се движи 10% на ден, не е много издържано да "пестиш" 1.5%, при положение, че нямаш други опции - нашите преводи само към Сибанк ги спират

Тези дни ме отрязаха в цкб, тексим, пощенска, а във фибанк ми казаха, че не предлагали СЕПА преводи. В момента съм в патова ситуация да не знам как да изтегля малко пари от койнбейс.Таксите по превод към дебитна карта или крипто.бг ми се равняват като на една почивка и до последно ще търся алтернатива за теглене със сепа превод.

Някой колега с идея?

Някой до сега теглил ли е във фиат и как става? Примерно от Kraken?

Или наистина е проблем с банките?

Аз нямах никакъв проблем при закупуването. Направих превода през Райфайзен. Не мисля да продавам нищо. Но все пак се чудя, някой ако е теглил във фиат?

последно преди няколко месеца от кракен към дск, доста пъти съм го правил без проблем, скоро пуснаха обаче някакво изявление по повод крипто, не съм пробвал, последната седмица на декември ми предстои, ще пиша какво е положението

Чета по някакви форуми, че много от банките забранили трансфер от борсите към сметките си, защото били свързани парите с крипто валути. АЗ не мога да хвана логика в това, ако наистина е вярно. Коя банка няма да иска да са и пълни сметките с пари?

Коя банка няма да иска да са и пълни сметките с пари?

Българска банка. Тя толкова е и българска де, но поне се води под бг регулация.

Като не искат пари, си отваряте сметки в Швейцария, Бахамите, Япония или където и да е, те ще ви ги приемат, няма страшно. Даже защо не в тази немската на Кракен - Фидор и разни други и сте си граждани на ЕС, пътувате напред-назад и толкова. Струва си за по-големи суми. Нашите банки, като не знаят как да привличат пари, да го... Да не би да сме крали, лъгали или да сме извършили престъпление, като сме търгували на световните крипто-пазари? Айде свободно.

Трябва да регистрираш картата си в ипей. Това става или на банкомат, или с код от банково извлечение, ако имаш онлайн банкиране. На транзакцията ти от 1 лев излиза кода върху извлечението. На картата трябва да й активираш 3D сигурността, предполагам знаеш какво е това. Става от сайтовете на съответните банки, ако не си я активирал.

Преди 3 дни теглих от Кракена към ДСК и нямаше проблем..малка сума около 300 евро.

След вчера незнам каква е ситуцацията...вчера пуснах едни 75 евро за теглене..до момента не са дошли, а принципно идваха до 1-2 часа.

Аз искам да изтегля малка сума ~350 евро и знам, че има един двупосочен битомат около Руски Паметник.

Някой има ли повече инфо?

био битомат - чейндж бюрото на ForexHause :)

Онзи ден пробвах 8к лв с карта на дск и мина без проблем, само после ми звъняха да питат дали не ми е хакната картата тъй като и предния ден взех за 3.8к :D

А за етър какво използвате? Аз съм на ДСК и онзи ден говорих със съпорта и ме отрязаха..Казаха ми, че не знаят каква е причината, но е ясно, че блокират всички крипто борси. Един колега беше споменал, че няма проблеми с ДСК, а много други имат..какво се случва? 

Здравейте, нов съм във форума. Ще споделя и моя опит, до момента съм теглил от Кракен към ДСК малки суми и не съм имал проблеми. А да попитам, от коментарите до тук виждам, че има достатъчно хора, които искат да купят криптовалути и също толкова, които искат да продадат. Защо не се комбинираме? Наскоро попаднах и на такъв сайт, който събира подобни хора. 

localbitcoins. Споделете, ако някой е използвал сайта. 

А за етър какво използвате? Аз съм на ДСК и онзи ден говорих със съпорта и ме отрязаха..Казаха ми, че не знаят каква е причината, но е ясно, че блокират всички крипто борси. Един колега беше споменал, че няма проблеми с ДСК, а много други имат..какво се случва? 

И аз се опитвам да си купя етер в coinbase с карта на дск mastercard/visa virtual и все ми отказва транзакцията, дори не ме праща на страницата за 3д секюрити чек. От банката твърдят, че от coinbase им изоращат рекуест на стойност 0 и затова автоматично се отказвал.. Някакви идеи?

Аз имах същия проблем с картите на ДСК. Говорих с няколко служителя по телефона. Тяхното обяснение беше, че Coinbase искат ауторизация на картата и по адрес, нещо което ДСК не могат да направят и поради тази причина се отхвърля транзакцията.

Ако съм схванал за какво пишете, че се опитвате през виртуалната карта (за и-нет пазарене) на ДСК да прехвърлите пари към coinbase акаунта ви, не се опитвайте повече, това не става нито в момента нито преди 3 год. като съм се опитвал аз.

• batibon changed the title to Български банки и крипто валути
  • batibon pinned this topic